Toto sa poslednou dobou často otvára. Na duchovné veci nie som, ale pokiaľ tam patria aj veci ako princípy, mravy, ciele, vzťahy, aj tak také nemám. Som čisto materiálne zameraný. Peniaze tlačím do vankúša.
@chomik tak otázne teda je čo sú to tie duchovné hodnoty, lebo vedomosti sú tvorené neurónovými spojeniami v mozgu ktoré sú síce maličké, ale hmotmé, materiálne
@chomik nie... Teda neviem ako neuróny, ale neurónové spojenia (tie spoje medzi nimi) tvoria myšlienky, spomienky, .... kreativita jedinca hmm no to je síce niečo iné, ale problém je v tom že nevieme presne zadefinovať čo je to kreativita. Vytváranie niečoho nového? To je teda kombinácia neurónových spojení (spomienky na to ako čo funguje) s rozložením hormónov a teda aktuálnymi potrebami - tvoríš niečo čo v podvedomí vnímaš že toho máš nedostatok.... Teda aspoň myslím.
Ale som si istý že niekto kto vie toho o mozgu viac by ti to vysvetlil, a som si istý že aj kreativita má materiálnu podstatu rovnako ako napríklad láska (ktorej základom sú feromóny).
Áno, ale človek na začiatku života nemá spomienky na to aby ich spájaním niečo tvoril, napríklad malá dieťa na seba postaví niekoľko kociek a vytvorí vežu, ktorú nikdy predtým nepostavilo a ani nevidelo niekoho ju stavať...
Príde mi, že neveríš na to, že nejaké duchovno existuje, či sa mýlim?
@chomik nemýliš.
To dieťa chytí kocku, a keď ju pustí tak padne a zistí že existuje niečo čo všetko ťahá na zem. Tak ju skúsi postaviť na druhú kocku či spadne, a nespadne, to je ale skúšanie a zvedavosť ako fungujú fyzikálne zákony, nedá sa to nazvať kreativitou..
@vsakpredsajaa ok, ja ti vysvetlím vo sú duchovne hodnoty. Vytvorila si ich spoločnosť za par tisíc rokov. Sú to hodnoty ktoré spoločnosť berie že sú cenné a/aj správne, Že by sa mal človek snažiť ich mat a riadiť sa podľa nich. Napríklad česť, vernosť, múdrosť .... .... duchovne hodnoty existučju či chceš alebo nie, lebo človek má možnosť voľby... mysliˇ m si že ľudia ktorí majú duchovne hodnoty žijú šťastnejší živiť ako ľudia ktorí ich nemajú......... a podľa mna sa na veci pozeráš strašne jednoducho.
@xy12345
Nie niee, tie hodnoty ľudia majú pretože už tisícky rokov existujú. Je to kvôli tomu že ľudský mozog je nastavený tak, že preberáme po predkoch zručnosti, vďaka ktorým sme v minulosti prežili. To je celé. Človek má tendenciu preberať, zdroj pochádza ešte z praveku. Ale neexistujú. Človek sa ešte nestihol celkom prispôsobiť modernému svetu (preto sa aj napríklad bojíme tmy, lebo v praveku tma = príchod divokých zvierat, ale dnes v byte nemáš žiadne nebezpečenstvo ani keď je tma).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Medzi duchovné hodnoty sa radia napríklad aj vedomosti, ktorých existencia potvrdená je...
Neslúžia neuróny len na ukladanie a prenos informácii? Samotná myšlienka a kreativita jedinca s nimi nemá nič spoločné...
Ale som si istý že niekto kto vie toho o mozgu viac by ti to vysvetlil, a som si istý že aj kreativita má materiálnu podstatu rovnako ako napríklad láska (ktorej základom sú feromóny).
Áno, ale človek na začiatku života nemá spomienky na to aby ich spájaním niečo tvoril, napríklad malá dieťa na seba postaví niekoľko kociek a vytvorí vežu, ktorú nikdy predtým nepostavilo a ani nevidelo niekoho ju stavať...
Príde mi, že neveríš na to, že nejaké duchovno existuje, či sa mýlim?
Ono nie je každá oblátka sladká napokon.
To dieťa chytí kocku, a keď ju pustí tak padne a zistí že existuje niečo čo všetko ťahá na zem. Tak ju skúsi postaviť na druhú kocku či spadne, a nespadne, to je ale skúšanie a zvedavosť ako fungujú fyzikálne zákony, nedá sa to nazvať kreativitou..
Nie niee, tie hodnoty ľudia majú pretože už tisícky rokov existujú. Je to kvôli tomu že ľudský mozog je nastavený tak, že preberáme po predkoch zručnosti, vďaka ktorým sme v minulosti prežili. To je celé. Človek má tendenciu preberať, zdroj pochádza ešte z praveku. Ale neexistujú. Človek sa ešte nestihol celkom prispôsobiť modernému svetu (preto sa aj napríklad bojíme tmy, lebo v praveku tma = príchod divokých zvierat, ale dnes v byte nemáš žiadne nebezpečenstvo ani keď je tma).