No podla mna existuju take dievcence, ale aj chalani musim podotknut, ktori sa daju kupit za peniaze a su schopny urobit co kolvek i predstierat lasku, ale tak, ze by to bola prava laska tak to pochybujem.
Moze sa ale stat, ze v niektorych pripadoch, i ked to nechcel, ten vztah prerastie k niecoomu takemu. a tomu sa vravi laska a potom to je pekne a nezaujima ma ho uz peniaze.
A vravi sa, ze laska sa za peniaze neda kupit a prava laska sa urcite neda kupit, je to len urcity druh lasky by som povedal, tak laska k peniazom skor ako k tej osobe
podla mna, nikoho nemozes prinutut, aby Ta mal rad, ak to on tak neciti. to je uplne jedno, aku tucnu penazenku mas. su ludia, a s oblubou sa tak castejsie predstavuju zeny nez muzi, ktori su s tym dotycnym kvoli akejsi.. reprezentacii a maju vztah/ zvazok z praktickych dovodov: ona je kraska, ktoru muz potrebuje na reprezantaciu, spolocnicku na vecere atd.. a on je zazobany a zena ho vyuziva. smutne.
ale ako sa hovorim, clovek nikdy nevie a aj z takehoto vztahu sa MOZE laska zrodit. osobne si vsak mylsim, ze laska by mala byt PRIMARNA, nie neskor, ako dosledok niecoho ineho ale podstata,z ktorej vsetko ostatne ma vychadzat..
Ja si myslim, ze vacsina zien/dievcat by slo na rande skorej s nejakym prachacom,nahodenym frajerom ako s nejakym chudobnym (to slovo nemam rad) robotnikom alebo s niekym takym.A potom rande ak sa jej ten typek zapaci sa potom da hovorit o laske aj ked uz potom nejde o prachy,ale ide o to ze ju tym uputal.A z toho vyplyva ze laska sa da kupit...
Angel: ale svet sa nedeli len na nahodenych frajerskych prachacov a chudobnych robotnikov. a ako rozdelis zeny, hm? na krasky s peknym telom a na skarede tlste seredy?
su predsa aj ludia "medzi", niekde uprostred, ktori nespadaju pod toto rozdelenie.
a je rozdiel, "pacit sa" a ozaj "mat rad = laska". velky.
laska sa neda kupit, prachmi si len clovek moze zabezpecit, ze sa ho ta dotycna osoba druheho pohlavia bude drzat ako kliest, bez toho aby nieco k nemu citila
Funnyboz.dca: no ano, je dobre, ked mas za co holke kupit kvet, resp. daku veceru atd.. ale ked nie, tak to NEvadi.. da sa aj tak, ako nap. Laurus, ze staci kvietok z luky (a vtedy je to krajsie, lebo chlapec vynalozi snahu, nie len poda stovku v kvetinarstve)
Miska1987: Takých dievčat, ktorým stačí kvietok z lúky je už mizerne málo a s pribúdajúcim časom a zhoršujúcou sa dobou ich počet priamoúmerne klesá. Zaslúžiš si moje uznanie, že takto rozmýšľaš, asi si jednou z tých 5 % žien, čo sa ešte nezmenili.
Leonid: vies, mne ide o to, ze ludia sa casto spravaju prilis materialne, kupuju haldy veci, lebo si tak myslia, ze si tak niekoho naklonia, ziskaju,.. pritom zabudaju, ze to gro tkvie v niecom inom. ze je o XXXkrat krajsie, ked sa clovek posnazi a vyrobi nieco sam, vlozi do toho kusok seba, ako len hodi bonbonieru do kosika v tescu. osobne radsej veci vyrabam, ako ich kupujem, hoci to trva mnohonasobne viac ale zase.. ten clovek si to mnohonasobne ceni
Leonid: a keď sme už pri tom, nie je to tiež s mužmi niekedy tak? nie sú aj muži niekedy na peniaze? uznávam, je ich ASI menej, ako žien.. ale predsa. napr. kamarátka má chalana, ktorý je podľa mňa snob, oná má mindráky "čo mu preboha kúpim" s tým, že nejde/je jej blbé ísť pod 600Sk.. veď to je úplne.. hrozné..
Miska1987: Uznávam, sú možno aj taký, aj keď som sa s tým ešte nestretol. Ale aby sme sa vrátili k téme: Vravela si, že (citujem)"nikoho nemozes prinutut, aby Ta mal rad, ak to on tak neciti. to je uplne jedno, aku tucnu penazenku mas..." V jednej knihe som čítal, že neľúbime človeka, ale to, čo nám poskytuje. Ak ťa človek, ktorého ľúbiš, neuspokojuje spôsobom, aký je pre teba dôležitý, prestaneš ho ľúbiť. Ako príklad si zober Nevestu pre milionára. Myslíš si, že by sa tam tie ženy prihlásili, keby som tam bol ja, človek z chudobných pomerov ?
Leonid: to je diskutabilna tema. Nevestu pre milionara som, napriek tomu, ze to ovazujem za stupidne, pozerala, kvoli tym babam, ktore zo seba robili sliepky uz len tym, ze sa prihlasili do show s takym kontroverznym nazvom a temou.
treba uznat, ze vacsinu z tych zien lakala hlavne predstava, ze sa:
1.zviditelnia
2.uziju si trochu luxusu
3.budu patrit medzi tych par "stastnych" (?!) ktore stravia pri Janovi (alias pofiderny bohac) nejaky ten cas navyse..
neviem, mozno ta, co to vyhrala, k nemu nieco citi, mozno sa nejak nasli aj take veci sa deju ale.. nepride mi to prirodzene..
ten citat z knihy ma zaujal. nieco na tom pravdy je, dvojica by si mala navzajom nejako vyhovovat a poskytovat jeden druhemu to po com tuzia. hoci, skor ma zaujima vo vztahu to "psychicno"- dovera atd..
ci sa da kupit? prava laska urcite nie ale naklonnost ano. ale myslim, ze je to hlavne v tom, ze tito prachaci jedoducho vedia ako na baby, vedia, ze milujeme malickosti a drobne pozornosti a podobne. tak mozno tym. ale ja osobne viac ocenim ked niekto pride a donesie mi kvetinku ktoru odtrhol u susedov ako nejaku kyticu. pretoze viem, ze ta jedina kvetinka odtrhnuta je urcena len pre mna.
a este jedna vec: co napriklad, ked na Slovensko pride niekto, povedzme ze rodeny Anglican/American/Australcan...nie je zvlastne, kolko ludi sa okolo neho zacne tocit? hlavne takych naivnych sliepociek, ci si myslia, ze si ich vezme a odide s nimi domov...to je tiez ista forma lasky, ktora nevychadza z lasky...nie?
Husky: neviem, osobne mna zaujímajú cudzinci, ale z celkom iného dôvodu. chcem si preciviciť jazyk a zaujíma ma iná kultúra, ako sa žije tam, odkial pochádza.. priznam sa, toto ma nikdy ani len v päte nenapadlo, dufat ze ma niekto taký vezme preč..
hm tak ja robim v meste ankety a tam jedna babena že mala 18 a som sa pytal na vek partnera a ona že nedam a bla bla som ju nejak presvedčil a že 36 he že čo robi jej frajer - manažment a zarobok 60likerov.. sa tam pekne hanbila za to čo robi tak som si kladol otazku prečo to robi.. to im važne stoji za tie prachy byt ako potešenie za peniaze..?
alebo taka šindlerova a zahradnik he to je pekny priklad ako sa pretvaruje kvoli peniazom.. zakopla by onho keby zametal v stvečke hlavny vchod?
Alebo tie ankety - taka babička - vek 56 a že vek partnera 43 he a tiež robila manažment tak podla mna "laska" sa da kupit.. Vlastne toto je na dalšiu debatu - čo je to laska..?hm? bo každy považuje za to neco ine no ne..?
a to čo ste tu vypravali s tymi kvetinkami bla bla.. tak ja neviem.. mne sa zda že je to trošku idealisticke..ako nechcem ništ vravet ale vas by nepotešila ruža alebo hocijaky darček..?ked vam chce chalan ukazat že mu na vas zaleži tak vy mu poviete že čo si o mne mysliš.. že ma budeš podplacat darčekami?chod mi natrhat kyticu na luku? možno u nas v stupawe je to ine ja neviem.. my nemame luky len kapustove polia tak možno tym to bude..
Láska je silný cit k človeku, zvieraťu aleb veci, ktorá uspokojila, uspokojuje alebo ešte len uspokojí naše najhlbšie túžby a potreby. Ako som už spomínal, neľúbime človeka, ale to, čo nám poskytuje. Ak ťa človek, ktorého ľúbiš, neuspokojuje spôsobom, aký je pre teba dôležitý, prestaneš ho ľúbiť. Bez uspokojenia, výhod a bez pôžitku láska odumiera. Platí to aj opačne. Čím niekto väčšmi usokojuje vaše potreby, tým väčšiu náklonnosť vo vás vyvolá. Majte na pamäti, že neľúbite konkrétnu osobu, ale to, čo pre vás robí.
Je to definícia z jednej knihy, ktorú napísal jeden profesor, ktorý 30 rokov riešil problémy vo vzťahoch. Z toho vyplýva, že aj láska sa dá určitým spôsobom kúpiť.
Lakino: ano, to co si tu popisal, tie rozne pariky kedy muz je pomaly 2krat taky starsi ako to dievča, je to pravda, uznávam ale.. zober si tych muzov? preco si oni hladaju taketo mlade, 18 rocne sumienky? lebo ich pokladaju za hlupe, skor dostupne, take, ktorym sa da vselico naslubovat, ohurit drahymi vecami, vecerami, autom,...atd.. no a ked je holka taka sliepka, ze si to zoberie ako prioritu..
priklad zo zivota: nedavno sme mali s chalanom vyrocie. zbehlo sa to akosi narychlo, v ten den sme spolu nemali byt, on mal nejaku pracu a ja tiez ale nakoniec sa to podarilo a potom za mnou dobehol a uz sa zacal ospravedlnovat ze nemam pre teba ani kvet alebo co.. a ja mu hovorim a naco? viem ze ma mas rad si dnes so mnou a to mi staci.
kvet zvadne, bonboniera sa zje ale pocit ostane.
Moj nazor ostava, tak ako tu bolo predtym napisane, ze LASKA sa kupit NEDA. nemyslim taku, co si niektori zamienaju s naklonnostou, sympatiou alebo kratkodobou zamilovanostou.
Myslim lasku, ktora vidi aj nedostatky, lasku, ktora nema vzdy priaznive podmienky na svoj vyvoj.. Lásku co vychádza z vnutra, z hlbky, z tej malej vecicky co mas v hrudi.
co je to laska??Kupit sa da naozaj vsetko aj ked nebude so mnou niekto suhlasit je to tak ...vsetko ma svoju cenu a aj ta "laska"sta by vasen pretvorena do inej podoby pozdravujem vsetkych co su v plnke a lovia ..
samo sebou ked mas prachy vzdy sa najde nejaka baba co ide po prachoch=ide po tebe ale ak si obluda tak pred manzelstvom radsej podpis predmanzelsku zmluvu
tak ako sa neda kupit stastie, neda sa ani laska...
a kazdy by sa mal vediet o seba financne postarat, uz predsa neplati, ze zena nemusi nic vediet, musi sa len dobre vydat...preco by som mala byt od niekoho zavisla len preto, ze som zena? samozrejme je to najjednoduchsia cesta, nechat sa niekym vydrziavat, ale ci aj najlepsia, to pochybujem...ak si zena chce nieco kupit, preco by si na to nezarobila sama? ak chce zit v zahranici, preco sa nespakuje a nejde? viem preco...pretoze je jednoduchsie, pekne sa nahodit, dobre vyzerat a vediet ako na to...potom sa dobre vydat a mat vystarane...
mmm baby je pekne pocuwat ze wam staci kwetinka z luky abo od suseda zo zahrady...
Ale podla mna kazdej babe ide oprachy, bud to menej abo wjac, ale ide.. A to s tym robotnikom to bolo dobre napisane, wed ktora by uz len cela byt s takym?
Ja sice niesom z chudobnej rodiny ale prachou nemam az tak moc (wreckowe nedostawam - mozno je to aj tym ze nepytam a ked si nezarobim tak nemam) a mam pocit ze wsetky moje wztahy stroskotali prawe na tom..
takze radsej sa uz babam wyhybam a sedim doma na riti abo chodim s chalanmi na piwo..
Tak ale zas wjete podla mna je nezodpowedne nasjt si babu a nemat jej z coho kupowat darceky a tak..
btw. nece sa mi zakladat nowy topic, tak mohli by ste mi poradit ako prekonat tento moj komplex? ani newjem jak by sa dal nazwat..mmm dajme tomu strach z odmietnutia koli prachom
o prachy? zabudni... ano, niektorym ano, ale ver tomu, ze vobec nejde len o prachy ale o nieco uplne ine. a ja by som uz nikdy nechcela chalana, ktory ma fakt strasne vela penazi (dost relativny pojem, ale ja som to myslela tak, ze sa velmi vymyka spomedzi ostatnych) ... myslim ze vsetko stroskotalo len kvoli tomu...
mno mozno tebe nejde.. newjem ci som wazne slepy abo debil abo newjem co, ale ja som taku ktorej nejde o cash ani poriadne nestretol a ko hej tak ich bolo straaasne malo..
neces chalana ktory ma strasne wela penazi?mmm to by si radsej bola s takym co nema ziadne?
vies co? poviem ti tak ze hlavne je ze sa mame radi a je nam spolu dobre... myslim ze peniaze dokazu cloveka dost ovplyvnit, teda jeho povahu... ale niekedy aj nie... no fak neviem
nechce sa mi to citat cele lebo je tu toho strasne vela,takze ked to tu uz bolo tak sorry:"jediny sposob ako si za peniaze ziskat lasku je kupit si psa"
Podla mojho nazoru určite... Zober si to tak... máš možnosť sa sprieteliť so ženou-milionárkou, napríklad. Hoci nie je najkrajšia a v normálnom živote by si o nu ani nezakopol ... zavrieš oči a vidíš pred sebou domy, autá, a všetky majetky...... Hoci ako vravel Remarque: Všetko čo sa dá kúpiť za peniaze je lacné....
Láska, naozajstná láska určite nie, preto je to Láska. Myslím, že sa človek môže aj roztrhať, ale keď to tak necíti ten druhý, tak s tým jednoducho nič nespraví a nedokáže to zmeniť. Neviem či bohužiaľ, alebo našťastie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Moze sa ale stat, ze v niektorych pripadoch, i ked to nechcel, ten vztah prerastie k niecoomu takemu. a tomu sa vravi laska a potom to je pekne a nezaujima ma ho uz peniaze.
A vravi sa, ze laska sa za peniaze neda kupit a prava laska sa urcite neda kupit, je to len urcity druh lasky by som povedal, tak laska k peniazom skor ako k tej osobe
podla mna, nikoho nemozes prinutut, aby Ta mal rad, ak to on tak neciti. to je uplne jedno, aku tucnu penazenku mas. su ludia, a s oblubou sa tak castejsie predstavuju zeny nez muzi, ktori su s tym dotycnym kvoli akejsi.. reprezentacii a maju vztah/ zvazok z praktickych dovodov: ona je kraska, ktoru muz potrebuje na reprezantaciu, spolocnicku na vecere atd.. a on je zazobany a zena ho vyuziva. smutne.
ale ako sa hovorim, clovek nikdy nevie a aj z takehoto vztahu sa MOZE laska zrodit. osobne si vsak mylsim, ze laska by mala byt PRIMARNA, nie neskor, ako dosledok niecoho ineho ale podstata,z ktorej vsetko ostatne ma vychadzat..
su predsa aj ludia "medzi", niekde uprostred, ktori nespadaju pod toto rozdelenie.
a je rozdiel, "pacit sa" a ozaj "mat rad = laska". velky.
a laska sa kupit neda, len clovek, ten, sa da.a ti co sa daju, tak ti su potom na tom dost biedne.
treba uznat, ze vacsinu z tych zien lakala hlavne predstava, ze sa:
1.zviditelnia
2.uziju si trochu luxusu
3.budu patrit medzi tych par "stastnych" (?!) ktore stravia pri Janovi (alias pofiderny bohac) nejaky ten cas navyse..
neviem, mozno ta, co to vyhrala, k nemu nieco citi, mozno sa nejak nasli aj take veci sa deju ale.. nepride mi to prirodzene..
ten citat z knihy ma zaujal. nieco na tom pravdy je, dvojica by si mala navzajom nejako vyhovovat a poskytovat jeden druhemu to po com tuzia. hoci, skor ma zaujima vo vztahu to "psychicno"- dovera atd..
alebo taka šindlerova a zahradnik he to je pekny priklad ako sa pretvaruje kvoli peniazom.. zakopla by onho keby zametal v stvečke hlavny vchod?
Alebo tie ankety - taka babička - vek 56 a že vek partnera 43 he a tiež robila manažment tak podla mna "laska" sa da kupit.. Vlastne toto je na dalšiu debatu - čo je to laska..?hm? bo každy považuje za to neco ine no ne..?
a to čo ste tu vypravali s tymi kvetinkami bla bla.. tak ja neviem.. mne sa zda že je to trošku idealisticke..ako nechcem ništ vravet ale vas by nepotešila ruža alebo hocijaky darček..?ked vam chce chalan ukazat že mu na vas zaleži tak vy mu poviete že čo si o mne mysliš.. že ma budeš podplacat darčekami?chod mi natrhat kyticu na luku? možno u nas v stupawe je to ine ja neviem.. my nemame luky len kapustove polia tak možno tym to bude..
Je to definícia z jednej knihy, ktorú napísal jeden profesor, ktorý 30 rokov riešil problémy vo vzťahoch. Z toho vyplýva, že aj láska sa dá určitým spôsobom kúpiť.
priklad zo zivota: nedavno sme mali s chalanom vyrocie. zbehlo sa to akosi narychlo, v ten den sme spolu nemali byt, on mal nejaku pracu a ja tiez ale nakoniec sa to podarilo a potom za mnou dobehol a uz sa zacal ospravedlnovat ze nemam pre teba ani kvet alebo co.. a ja mu hovorim a naco? viem ze ma mas rad si dnes so mnou a to mi staci.
kvet zvadne, bonboniera sa zje ale pocit ostane.
Moj nazor ostava, tak ako tu bolo predtym napisane, ze LASKA sa kupit NEDA. nemyslim taku, co si niektori zamienaju s naklonnostou, sympatiou alebo kratkodobou zamilovanostou.
Myslim lasku, ktora vidi aj nedostatky, lasku, ktora nema vzdy priaznive podmienky na svoj vyvoj.. Lásku co vychádza z vnutra, z hlbky, z tej malej vecicky co mas v hrudi.
Zo srdca.
a kazdy by sa mal vediet o seba financne postarat, uz predsa neplati, ze zena nemusi nic vediet, musi sa len dobre vydat...preco by som mala byt od niekoho zavisla len preto, ze som zena? samozrejme je to najjednoduchsia cesta, nechat sa niekym vydrziavat, ale ci aj najlepsia, to pochybujem...ak si zena chce nieco kupit, preco by si na to nezarobila sama? ak chce zit v zahranici, preco sa nespakuje a nejde? viem preco...pretoze je jednoduchsie, pekne sa nahodit, dobre vyzerat a vediet ako na to...potom sa dobre vydat a mat vystarane...
Ale podla mna kazdej babe ide oprachy, bud to menej abo wjac, ale ide.. A to s tym robotnikom to bolo dobre napisane, wed ktora by uz len cela byt s takym?
Ja sice niesom z chudobnej rodiny ale prachou nemam az tak moc (wreckowe nedostawam - mozno je to aj tym ze nepytam a ked si nezarobim tak nemam) a mam pocit ze wsetky moje wztahy stroskotali prawe na tom..
takze radsej sa uz babam wyhybam a sedim doma na riti abo chodim s chalanmi na piwo..
Tak ale zas wjete podla mna je nezodpowedne nasjt si babu a nemat jej z coho kupowat darceky a tak..
btw. nece sa mi zakladat nowy topic, tak mohli by ste mi poradit ako prekonat tento moj komplex? ani newjem jak by sa dal nazwat..mmm dajme tomu strach z odmietnutia koli prachom
thanx all
neces chalana ktory ma strasne wela penazi?mmm to by si radsej bola s takym co nema ziadne?
nestačí tamagotchi?