kedysi som bola u rodiny známa tým, že skočím s mačacou farmou, nemala som deti rada ani som žiadne nechcela.
nedávno som ale zmenila názor, teším sa na ne a najradšej by som nejaké bábo mala už teraz ňuňuňuuuu bábuško
ale dosť sa bojím pôrodu, ale to preto lebo sa bojím aj zubára aj všetkého spojeného so zdravotníctvom.
Nechcem deti, pretože je to veľká starosť, necítim sa na to a myslim, že by som to nezvládla.. a keby sa mi narodilo postihnuté dieťa tak to už vôbec nie... Deti by mali mať iba tí, ktorí sú na všetko pripravení a vedia niečo o výchove
ach mohla som sem dať viac možností odpovedí aj na "chcem", napríklad "bojím sa, ale aj tak chcem" ale zaujíma ma skôr, aký je pomer báb, ktoré sa vyslovene boja tehotenstva/materstva alebo ho nechcú
dosť často totiž narážam na nete na to, že ženy nie sú v modernej dobe natoľko orientované na materstvo ako v minulosti, celkom zaujímavá téma
ZATIAĽ mám taký názor, že nechcem nikdy deti, pretože ich proste nechcem. Nie je to tak, že by som ich neznášala alebo uprednostňovala kariéru, len po nich jednoducho netúžim.
Nechcem deti a rodinu pretože mám strach, že by som zlyhala tak, ako sa to stalo u mojej mamky. Nedokážem si predstaviť, že by som žila s pocitom, že som niekoho tak strašne moc sklamala.
Ale inak deti milujem, len sa proste desím, že by som mala vlastné.
údajne niekde vykupujú materské mlieko za dosť vysoké sumy, takže by som sa teoreticky mohla dojiť a zarábať na tom (a vraj skupujú aj pozitívne tehotenské testy)
Ale vážne, nemám k deťom vzťah, ak by som mala neskutočné nutkanie sa o niečo starať, zaobstarám si domáce zviera.
Možno mi časom preskočí, lebo hormóny a tak a zmením názor, ale momentálne skutočne necítim potrebu a aj tak je už ľudí dosť a aj tak by som tomu vybrala nejaké divné meno a netuším, s kým alebo čím by som to akože mala mať, takže asi tak.
@mielikki to s tymi testami...ú o__O ale šak one v brne aj platia za "darovani" vajíčok... cez 10 tisíc...ale tolko hormónov do tej ženskej daju! kks, to som si len tak v šaline z nudy čítala...
Ale platí len ta časť prvej možnosti, ze uz mam...
no nemôžem povedat, ze by som ktomu mala celkom pozitívny vzťah...
dosť som tým padla na hubu skôr....
Nieže neznášam deti, ale neviem s nimi interagovať a nerozumiem, čo im je. A uvrieskaní smradi v kočíkoch na verejnosti vo mne vyvolávajú dosť veľkú agresiu, bála by som sa, že mu ublížim, že ho nebudem mať rada, nezvládnem sa oň starať atď.
A keby z mojich a niečích iných génov vzišlo neurotypické dieťa, do pätnástich rokov by som sa s ním nevedela rozprávať spôsobom primeraným veku :/
@pachirisue neviem, ono som skôr niekde čítala, že si to ženské kupujú, aby si z niekoho vystrelili či ho zastrašili
@lawey presne preto som na to nikdy nešla (a preto, že j vtedy vraj zvýšené riziko otehotnenia a bála by som sa, že práve vtedy ako na potvoru ma niekto prepadne a tak - čo by bolo síce hrozné samo o sebe, ale takto ešte o troška desivejšie)
nerozmýšľam nad tým skoro vôbec, ale predstava rastúceho tvora vo mne a potom lezúceho zo mňa brrblä
na 2. strane, detišky sú občas zlaté a predstava, že z tohto sveta odídem a nezanechám za sebou potomka je tiež trochu skľučujúca.
aa ešte by som sa asi bála, že by som ako matka bola totálne neschopná
podľa mňa je hlavné myslieť pri tomto realisticky, nie vždy len s citom .. vyznie to blbo, ale si myslím, že ak sa niekto o dieťa NEVIE (resp.nemôže) postarať, tak by ho ani nemal mať
k téme, v budúcnosti dieťa mať chcem, aspoň zatiaľ
bojím sa tehotenstva kvôli môjmu zdravotnému stavu, ktorý nie je najlepší a mám vyššie riziko mimomaternicového tehotenstva, alebo prirodzeného potratu..
ale dieťatko v budúcnosti určite chcem.. a keďže mám malú sestričku, už mám naskillovanú starostlivosť o bábo a tak, takže vedela by som sa aj postarať..
@greyness pocuj, nie ze by to bolo nieco zle, ale neprehanas to trochu so spominanim svojho "frájka" vo forach? kazdy druhy prispevok co od teba vidim, odkazuje nanho
@jozotraktorista asi čítaš zlé fórka. nemyslím si, že by som ho nadmieru spomínala. napríklad tu som ho spomenula lebo si myslím, že sa to týka aj jeho. nechceme mať deti tak prečo by som to nemohla uviesť?.
ale pre štatistiku som si pozrela v mojich novinkách, koľko fóriek som komentla a v koľkých ho spomenula. a štatistika je, že som ho spomenula v 2 zo 6 fóriek. čo podľa mňa neni prehnané.
@pachirisue@20 podla mna je to dobry sposob ako vydierat, udrzat si pri sebe partnera... pre niektore typy ludi. mna by to vzivote nenapadlo.
k teme - z predstavy materstva nadsena nie som, ale myslim, ze pokial to niekedy v buducnosti efektivne sklbim s pracovnym a osobnym zivotom, tak budem spokojna.
dnes je taka doba, ze moja matka sa boji, ze nevyzije z dochodku, ked nan odide, tak ja nebudem mat deti ale budem sa starat o nu.
a nasetrim si penazi a budem sa na svojom dochodku o seba starat sama.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
nedávno som ale zmenila názor, teším sa na ne a najradšej by som nejaké bábo mala už teraz ňuňuňuuuu bábuško
ale dosť sa bojím pôrodu, ale to preto lebo sa bojím aj zubára aj všetkého spojeného so zdravotníctvom.
ja si prosim babo! velmi velmi. ale nemozem este, az o 6 rokov.
dosť často totiž narážam na nete na to, že ženy nie sú v modernej dobe natoľko orientované na materstvo ako v minulosti, celkom zaujímavá téma
ale ked vidim nejake male deculo niekde tak hned ma dostane
Ale inak deti milujem, len sa proste desím, že by som mala vlastné.
Ale vážne, nemám k deťom vzťah, ak by som mala neskutočné nutkanie sa o niečo starať, zaobstarám si domáce zviera.
Možno mi časom preskočí, lebo hormóny a tak a zmením názor, ale momentálne skutočne necítim potrebu a aj tak je už ľudí dosť a aj tak by som tomu vybrala nejaké divné meno a netuším, s kým alebo čím by som to akože mala mať, takže asi tak.
no nemôžem povedat, ze by som ktomu mala celkom pozitívny vzťah...
dosť som tým padla na hubu skôr....
A keby z mojich a niečích iných génov vzišlo neurotypické dieťa, do pätnástich rokov by som sa s ním nevedela rozprávať spôsobom primeraným veku :/
@lawey presne preto som na to nikdy nešla (a preto, že j vtedy vraj zvýšené riziko otehotnenia a bála by som sa, že práve vtedy ako na potvoru ma niekto prepadne a tak - čo by bolo síce hrozné samo o sebe, ale takto ešte o troška desivejšie)
na 2. strane, detišky sú občas zlaté a predstava, že z tohto sveta odídem a nezanechám za sebou potomka je tiež trochu skľučujúca.
aa ešte by som sa asi bála, že by som ako matka bola totálne neschopná
ale kebyže mám zázemie preňho a všetko tak hej
s frájkom sme sa dohodli, že postačia havinovia!
k téme, v budúcnosti dieťa mať chcem, aspoň zatiaľ
ale dieťatko v budúcnosti určite chcem.. a keďže mám malú sestričku, už mám naskillovanú starostlivosť o bábo a tak, takže vedela by som sa aj postarať..
ale pre štatistiku som si pozrela v mojich novinkách, koľko fóriek som komentla a v koľkých ho spomenula. a štatistika je, že som ho spomenula v 2 zo 6 fóriek. čo podľa mňa neni prehnané.
k teme - z predstavy materstva nadsena nie som, ale myslim, ze pokial to niekedy v buducnosti efektivne sklbim s pracovnym a osobnym zivotom, tak budem spokojna.
ale ono ja pevne verím, že svoje dieťa budem mať rada
a nasetrim si penazi a budem sa na svojom dochodku o seba starat sama.