No tak podla mna suhlas zrejme nepotrebujes od 18 rokov, ked si uz dospela osoba. A do 18 rokov je potrebny suhlas rodica alebo zakonneho zastupcu. Takto to byva pri beznych uradnych veciach. Ci je to takto aj v tomto pripade neviem naisto pvoedat.
Sposobilost k pravu nadobuda osoba pri dosiahnuti 15. roku zivota. Sposobilost k pravnym ukonom v 18. roku zivota. Otazka je, ci sa potrat hodnoti ako pravo, alebo pravny ukon...
Takze ako som sa docital, tak aspon v CR je to vraj rak, ze do 16 potrebujes suhlas rodicov, ale do 18 su aj tak o zakroku informovani doporucenym listom. Takze radsej s tym sexovanim este pockaj
Typek: alebo ju niekto vobec nepouzival - vid diskusia, z ktorej som cerpal to info :
baba (15) sa tiez pyta, ze dokedy potrebuje suhlas rodicov na potrat, lebo ze s priatelom nepouzivaju kondom (on nechce) a ona neuziva ziadne prasky... ja neviem, ci uz vsetkym preskakuje, ale ked uz chce niekto robit tie dospelacke veci, tak by sa tak mal aj spravat.
Inak viem, že ten list sa dá prebrať aj ako dcéra, lebo to neposielali do vlastnych ruk... aspon tak to bolo ked bola na potrate kamoška... ale tak v mladom veku je treba mysliet na ochranu, a tabletky stoja pár korún a už niesú tak škodlivé ako kedysi.
mna by zaujimalo kto na tom potrate bol, lebo ja osobne si neviem predstavit vychovavat dieta ale viac sa bojim tej psychickej zatazenosti potom na cely zivot
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Hmm, taka otazk, nechces ist nahodou na potrat?
baba (15) sa tiez pyta, ze dokedy potrebuje suhlas rodicov na potrat, lebo ze s priatelom nepouzivaju kondom (on nechce) a ona neuziva ziadne prasky... ja neviem, ci uz vsetkym preskakuje, ale ked uz chce niekto robit tie dospelacke veci, tak by sa tak mal aj spravat.