Čaute ľudia,potrebovala by som od vás radu. Keďže som doteraz žila v jaskyni k nákupe cez ebay.com som sa ešte nedostala.... bolo tamže sa neplatí poštovné čo je fakt super vzhľadom na to že sa to vyváža až z Ameriky či odkiaľ a tohto sa bojím ČI TO TA
Ebay je dobrá vec. Nevyváža sa len z ameriky ale odkialkolvek kde má obchodník predávajúci na ebayi svoj obchod. Nedávno som si odtiaľ kúpil vysoké kožené číny. Dorazili z Taipei za nejakých 8 dní. Dopravné sa aj platí aj neplatí, podľa toho odkiaľ kupuješ. Z číny býva dopravné zadarmo alebo max. 15$, z USA niekedy až 40$ a ešte si pýtajú aj clo! Potrebuješ k nákupu kreditku ale nie každý podporuje platbu kreditkou - lepší je účet PayPal. Je aj bezpečnejší, lebo obchodník nepozná číslo tvojej kreditky, len meno paypal účtu.
na niečo máš zadarmo dovoz a na niečo nie. preto ja hľadám vždy free shipping - lebo väčšinou ten dovoz je drahší ako samotný tovar. ale platíš všetko dopredu, takže báť sa, že dôjde dáka faktúra ďalšia sa nemusíš. a keďže je to v dolároch, tak si to musíš prerátať na eura. napr 20dolárov máš dákych 16euro. ale myslím že sa to tam dá dakde prestaviť na eura. ja si inak aj z takých čínskych ebayakoch nakupujem veci..
@drhouse a môžem zadať mamine číslo karty ak mám v registrácii aj adresa meno všetko svoje údaje?
a ďalšia otázka, ak nemám pay pal dá sa aj bez toho zaobísť?
na eurá ti prehodí, keď ideš uskutočňovať platbu, ono ebay má kúsok iný kurz ako keď si hodíš do nbs kalkulačky, ale je to len nepatrný rozdiel.
a ja rada nakupujem cez to, aj keď teraz čakám na kabát už asi mesiac a teraz čo som naobjednávala pred sviatkami, mi príde až v novom roku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Nemám na to nervy...
a ďalšia otázka, ak nemám pay pal dá sa aj bez toho zaobísť?
a ja rada nakupujem cez to, aj keď teraz čakám na kabát už asi mesiac a teraz čo som naobjednávala pred sviatkami, mi príde až v novom roku