Moc by ma zaujímalo pár vecí o tom, kto ste už boli u gynekológa. Chystám sa tiež, teda najprv som uvažovala o tom že si dám predpísať antikoncepciu, keď ho navštívim, ale myslím že s tým ešte počkám vzhľadom na to že mám 17 a na tie ve
Ja som sa ku svojmu dostala tak, že vlastne to je gynekológ mojej mami ale najprv som mala iného ale to stačí si tam zavolať, či vôbec prijíma a najlepšie je ak sa popýtaš kamarátok, že akého majú a či im vyhovuje lebo nedá sa len tak zavolať cudziemu gynekológovi, o ktorom nič nevieš, že chceš ísť k nemu. To by som nerobila.
takto...chodí sa až od 18 ale ak silou mocou chceš ísť tak kludne (väčšina sa tomu skôr vyhýba) ..musíš si aj uvedomiť či chceš chlapa alebo babu...podľa toho si pozisťuj či berie ľudí a aký je...
..rakovina a očkovanie je totálna kravina pretože je to očkovanie len proti jednému typu a za rok alebo dva už môže byť úplne iný takže zbytočne vyhodené prachy...a myslím že antiku ak nemáš príliš veliké bolesti pri krámoch tiež nemusíš ešte mať...
strasne dlhy opis ktory sa mi nechce citat ale odpoviem ti na nadpisovu otazku...nemusis mat dovod. Ak ti kamosky chodia nejakeho poznaju (pripadne mama nakolko sa mozes spolahnut na lekarske tajomstvo),popytaj sa, normalne sa objednaj ako k lekarovi a chod...hlavne ak si uz mala sex.
1.návšteva gynekológa sa odporúča po prvom pohlavnom styku, resp. aj pred ním pokiaľ máš nejaké problémy (výtok, bolesti, atď), ak nemáš problémy, všetko je ok, pohl. styk si ešte nemala a nepotrebuješ ani antikoncepciu, tak to riešiť nemusíš.
"testovanie na rakovinu krčka maternice" (ono ide o cytologické vyšetrenie, kt. zistí, čí máš v sebe vírus, kt. vo väčšine prípadov spôsobuje rakovinu) sa robí až od 23r pravidelne každé 3r (teda malo by sa, samozrejme), v tvojom veku je to bezpredmetné riešiť.
odporúčam vybrať si nejakého overeného gynekológa (či už kamarátky alebo nejaké fóra), zavolať si tam a opýtať sa, kedy máš prísť či sa treba objednať atď.
(ak by si mala akékoľvek otázky ohľadom "týchto vecí", tak mi kľudne napíš, trošku sa tomu "venujem")
@flegma1triedy Preco az od 18 ? skor som pocula ze sa chodi po prvej menstruacii ale toto pocujem prvykrat...podla mna ak ma baba sex od 16 napr...tak by mala ist skor
@luc.ka ano tak by to v podstate malo byt zistit ci je vsetko ok...ale nakolko vyse analom je neprijemne tak sa chodi az po sexe...napr moja sestra tvrdi ze ked bude mat dceru urcite ju tam pohrnie co najskor...ale ja nie som toho zastancom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@1
len si nevyberat spoluziakovu mamu, vedia povedat neprijemne veci v neprijemnom case a na neprijemnom mieste
..rakovina a očkovanie je totálna kravina pretože je to očkovanie len proti jednému typu a za rok alebo dva už môže byť úplne iný takže zbytočne vyhodené prachy...a myslím že antiku ak nemáš príliš veliké bolesti pri krámoch tiež nemusíš ešte mať...
"testovanie na rakovinu krčka maternice" (ono ide o cytologické vyšetrenie, kt. zistí, čí máš v sebe vírus, kt. vo väčšine prípadov spôsobuje rakovinu) sa robí až od 23r pravidelne každé 3r (teda malo by sa, samozrejme), v tvojom veku je to bezpredmetné riešiť.
odporúčam vybrať si nejakého overeného gynekológa (či už kamarátky alebo nejaké fóra), zavolať si tam a opýtať sa, kedy máš prísť či sa treba objednať atď.
(ak by si mala akékoľvek otázky ohľadom "týchto vecí", tak mi kľudne napíš, trošku sa tomu "venujem")
spôsobiť dieťaťu takú traumu je z hľadiska jej budúcnosti podľa mňa kus kontraproduktívne.... nechcela by som byť teda dcérou tvojej sestry.