pomôžete mi vyriešiť túto hádanku prosím? Pri riešení tejto hádanky je nutné čítať každé slovo v zadanís najvyšou ostražitosťou. Riešenie je možné odhaliť jak presným analytickým myslením, tak jednoduchým sedliackým rozumom.
kráľ je "inteligentný", čiže šašovi dá 10, lebo 12tku si odloží ako ultimátny protijed, a následne sa ním sám v druhom kole otrávi v úprimnej viere že si zachraňuje život.
asi to bude v niecom inom ako v jedoch, distraction to je ...
lebo ak chcu prednostne prezit, logicky si necha saso 11 a kral 12 a podsunu si tie nizsie, lenze kral ma naj10nu a saso 9 a tympadom to obaja zneutralizuju tym druhym napitim ...
iba ak by som to zle precital a jed neutraizuje len jeden slabsi jed a nie vsetky slabsie
to s tou vodou neberiem ale ešte mám ďalšiu teóriu, že ak je ten šašo predsa len človek:
kráľ dal šašovi 10, šašo to zneutralizoval 11tkou
šašo nacikal do pohára a dal to kráľovi, on vypil svoju 12tku v domnení, že to zneutralizuje a umrel
typická vychytralo sa tváriacia hádanka, ktorá predpokladá, že iba jedno riešenie je správne... asi to má byť to, že šašo kráľovi nalial vodu, hoci nikde nie je napísané, že nejakú vodu k dispozícii vôbec mal.
Otázka znie: Ako to šašo urobil, že sa druhého dňa prebudil, ale kráľ zomrel?
Prečo nie potom trebárs aj tak, že ho prebodol príborovým nožíkom?
ešte nechcem prezradiť správnu odpoveď, ale hádate dobre
aj keď žiadny príborový nožík tam nebol
a @midnight
som nechcela, aby si písal na začiatku lebo som vedela, že sa budú prikláňať k tvojmu názoru a preto som aj napísala, že nemáš pravdu
podľa mňa je zle položena hádanka... logicky si Kráľ nechal 12tku a Šaso 11tku... Kráľ najporv vypil 9tku na záver 12tku.. Šašo 10tku potom 11tku... čiže pokiaľ tam nebolo nič s vodou je tá hádanka ale z piči z brucha vymyslená a nedomyslená
@biancadetolle dal som sem dve riesenia, jedno z nich musi byt spravne, v prvom som napisal to iste co midnight. To je logicke riesenie
Potom je tu druhe kde ta budem chytat za slovicke ked chces. Napisala si ze kral zomrel ale nie je napisane na co. Kludne to mohol byt ten infarkt alebo cokolvek ine. Nikde tato moznost nie je vyvratena a teda logicky nemoze byt nespravna.
@biancadetolle tak chyták tam zaručene nie je ale ako písal @semhanforas ma to dosť veľké trhliny... ale keďže vravíš, že to takto má byť tak potom jediná možná odpoveď je voda
alebo keď sa niekto chce nad touto hádanku naozaj zamyslieť, príde na to, že vlastne žiadne racionálne riešenie neexistuje lebo aj tá voda sa dá vysvetliť viacerými spôsobmi
atd
každá jedna možnosť
ale v podstate ako správna odpoveď tam bola táto:
šašo podal kráľovi čistú vodu. A kráľ šašovi hoci čo okrem 12. Kráľ si bude myslieť, že vypil 11, a pre istotu pre seba naleje 12. Teda umrie. Ak král si nechal 12 pre seba, potom všetky ostatné jedy sú slabšie ako šašova
Keby nebol ten kráľ taký hlúpy a spravil by to ako som napísal ja, tak by v pohode prežil a šaša zabil Vlastne by si ani 6 jedov brať nemusel, tri by mu stačili
@biancadetolle sorry že som príliš skoro prezradil riešenie, ale rozdiel medzi "šašo kráľovi nedal žiadny jed" a "šašo dal kráľovi vodu" nepokladám za dostatočne podstatný aby si mohla vyhlásiť že som nemal pravdu
ale poznám ten pocit, keď ti niekto príliš skoro vyrieši hádanku a snažíš sa to nejak zaonačiť aby ostatní ďalej hádali lebo si zvedavá s akými nápadmi prídu, nepríjemná situácia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
@jeko čítaj pozorne a prídeš na to
kráľ je "inteligentný", čiže šašovi dá 10, lebo 12tku si odloží ako ultimátny protijed, a následne sa ním sám v druhom kole otrávi v úprimnej viere že si zachraňuje život.
len čítaj text pozorne riešenie je schované v ňom
lebo ak chcu prednostne prezit, logicky si necha saso 11 a kral 12 a podsunu si tie nizsie, lenze kral ma naj10nu a saso 9 a tympadom to obaja zneutralizuju tym druhym napitim ...
iba ak by som to zle precital a jed neutraizuje len jeden slabsi jed a nie vsetky slabsie
@matwejo
ideš na to logicky, len si neprekukol ten chyták
kráľ dal šašovi 10, šašo to zneutralizoval 11tkou
šašo nacikal do pohára a dal to kráľovi, on vypil svoju 12tku v domnení, že to zneutralizuje a umrel
Otázka znie: Ako to šašo urobil, že sa druhého dňa prebudil, ale kráľ zomrel?
Prečo nie potom trebárs aj tak, že ho prebodol príborovým nožíkom?
aj keď žiadny príborový nožík tam nebol
a @midnight
som nechcela, aby si písal na začiatku lebo som vedela, že sa budú prikláňať k tvojmu názoru a preto som aj napísala, že nemáš pravdu
Potom je tu druhe kde ta budem chytat za slovicke ked chces. Napisala si ze kral zomrel ale nie je napisane na co. Kludne to mohol byt ten infarkt alebo cokolvek ine. Nikde tato moznost nie je vyvratena a teda logicky nemoze byt nespravna.
a inak ja som ju nevymyslela, ale poslal ju mi môj kamoš z liberca
prosím prepáč nechcela som, aby ste to vy dvaja uľahčili ostatným
atd
každá jedna možnosť
šašo podal kráľovi čistú vodu. A kráľ šašovi hoci čo okrem 12. Kráľ si bude myslieť, že vypil 11, a pre istotu pre seba naleje 12. Teda umrie. Ak král si nechal 12 pre seba, potom všetky ostatné jedy sú slabšie ako šašova
ale poznám ten pocit, keď ti niekto príliš skoro vyrieši hádanku a snažíš sa to nejak zaonačiť aby ostatní ďalej hádali lebo si zvedavá s akými nápadmi prídu, nepríjemná situácia
a nemohla som sa odvolať na tvoju hlúposť keď to je posledné za čo by som ťa mala