Pre toto fórum vám ponúkam dve metódy ako reagovať a najlepšie je keď urobíte obidve...
1. Myšlienky povaha vlastnosti názory atď vás pred viac ako 5 rokmi a k tomu porovnanie súčastnosti
2. Fotka pred viac ako 5 rokmi a vedla toho aktuálnejšia
@relieforsaddist Nechápem čo také hrozné akože som napísala?... Stále hladáte len chyby keď sa pokúsia iný o spestrenie tak napíš nejaké fórum ty čo si myslíš že bude lepšie....
1) Pred piatimi rokmi som chcela vyhubiť ľudstvo. Teraz už až tak nechcem. A tiež som si myslela, že som najškaredejší človek na svete. Teraz už viem, že nie som. a 2) možno neskôr
1. je to možno paradoxné ale pred 5timi rokmi som mal 19 rokov a ak si spomeniem na to aký som bol a ako som sa díval na veci (je mi z toho smutno pretože dnes sa zo mňa stalo niečo čomu som sa snažil vyhnúť)
2011 - nebol som až taký introvert, stretával som sa s ľuďmi omnoho viac (a radšej), napriek tomu som bol o niečo viac depresívnejší .. mal som priateľku ktorú som ľúbil a celkovo som vzťahy medzi ľuďmi bral inak, na najvyššom rebríčku bol u mňa vzťah a pracoval osm na ňom (z tohto pohladu z 2016 je tá ,,práca,, smiešna ... vo veľa veciach som bol slepý a mal osm dosť psychických bariér a informačne zaostalý som bol)
- myslím že som bol čistejší, morálne lepší človek a tak nevinne - ľudsko-detský
2016 - uvedomil som si jednu základnú vec, že si nemôžem byť absolutne ničím istý a už vôbec nie nejakou inou ľudskou bytosťou a tým čo kedy povie alebo urobí..zo života som vypustil (zanevrel) na lásku, vytriedil som podstatne veľa vzťahov - vyčistil definitívne dôležité veci ktoré mi dali odpoveď na moje otázky aby som si uvedomil čo je a čo nie je pre mňa dôležité ... stretávam sa s ľuďmi veľmi málo, som podstatne introvertnejší a menej komunikujem verbálne..mám nespočetne menej fyzického dotyku a aj pocitu šťastia ... no naopak na druhej strane sa cítim o dosť vyrovnanejšie , pokojnejšie a bez-stresujúco .. síce mám aj menej času na seba ale za to si ten čas viem užiť a cítim sa príjemne .. som omnoho viac informovaný a rozhladený, menej zatrpknutý a viac otvorený..psychické bariéry sa nejako stratili (prišli nové - ale omnoho menej ich je, väčšinou sa týkajú iba samoty) .. morálne som viac rozhladený, zachoval osm si síce ,,čistotu,, svojej osoby ale niektoré veci ktoré som kedysi striktne odmietal, nemajú pre mňa už skoro žiadnu hodnotu dnes ..
- myslím že som širší (myslením), morálne otvorenejší človek a viac dospelejší ... no viac vnútorne uzatvorenejší voči svetu
2.
2011 - ťažko umelecká
2016 - rozdiel pár týždňov ( na druhej som unavený nie opitý )
a aj tak to nebude ono. Neposkytne Ti to celý obraz toho, čo všetko sa odvtedy stalo a v akých sračkách som niekedy bol.
Neporovnávam, a snažím sa nehodnotiť ani ostatných, preto musím začať od seba a nehodnotiť ani seba, ani svoje "minulé ja". Ktoré ale už pokladám za historickú fikciu.
Ľúbim sa, ľúbte sa aj Vy.
Tak v roku 2011 som bola akurát v 8. ročníku na základnej škole Ale považujem to za môj najlepší rok asi. Začala som hrať na gitare, mala som skvelého učiteľa ktorý ma naučil mať rád klasiku, vdaka nemu som stretla veľa skvelých ľudí a všetko vlastne sa od vtedy zmenilo. Ale bola som ešte viac hanblivejšia ako teraz a introvertnejšia. Teraz sa už snažím niečo s tým robiť a byť hlavne medzi ľudmi. A už nie som tak ľahko ovplyvniteľná a ovládateľná.
Pred 5 rokmi som bola plna idealov, snov, nerealnych ocakavani ale zas bola so mnou vacsia sranda
Teraz stojim nohami pevnejsie na zemi, som odolnejsia, menej sa navazujem na ludi a viem lepsie pit...
Fotky ti neviem pridat bo som na phone ale zmenila som sa tak ze ma ludia nespoznavaju a je to prdel
1. Pred 5 rokmi? vtedy som končila deviatu triedu... ak sa posunieme o 3 mesiace ďalej, to som bola psychicky úplne v p... z prvej nezdarenej lásky, nielenže som mala sebavedomie na bode mrazu, ale priam som sa neznášala, považovala za najškaredšieho človeka na svete (hlavne preto, že sa mi na ZŠ vždy, VŠETCI vysmievali a boli na mňa strašne hnusní...)
V porovnaní s tým som dnes menej depresívna (aj keď občas to na mňa aj tak doľahne), naučila som sa vychádzať so sebou a čiastočne aj s inými ľuďmi, snažím sa nemať pocit, že každému som len na obtiaž a podobne... mám 2 a skoro pol roka muža, ktorý mi v tomto veľmi pomáha
2. možno to bude znieť neuveriteľne, ale z tej doby nemám ŽIADNU fotku, až taká som bola škaredá a neznášaná (sebou) takže porovnanie nebude
mam pred sebou este par hodin v cakarni, tak idem na to mala som skoro o 10kg menej a bola so sebou nespokojna, teraz som stale nespokojna a bola by som spokojna s tym, s cim som predtym nebola celkovo mi na sebe v minulosti vadilo prilis vela veci v porovnani so sucasnostou a preto som sa vzdy citila hrozne neprijemne a nevedela som fungovat akoby naplno. bola som povazovana za akoze "zabavnu" a teraz som "taka nudna a onicom", kazdopadne som sa vtedy citila ovela menej zabavne a hodnotne ako teraz. mala som svoj prvy vztah, z ktoreho som bola vtedy hrozne stastna, ale mal tak strasne vela chyb a dier, ktore som si priznala vlastne az nedavno ked som sa po rokoch bavila s byvalym. teraz mam super vztah, vdaka ktoremu som si uvedomila strasne vela nanic veci o sebe a neopisatelne velmi si cenim, ze ho mam. nuz a mala som miesto kam sa vratit a rodinu, co som si v tej dobe ani len nepomyslela, ze sa o par rokov rozsype ako prach. vlastne sa vela veci odvija od toho, ze uz nebyvam s rodicmi a nemame to spolocne "doma", vratane mojho zleho pocitu zo seba v minulosti, kedze mi tam bolo kazdy den kazdu minutu pripominane, ze som tucna, nanic, skareda a hlupa a nikdy nic nedosiahnem a som omyl^^ takze teraz sa citim v tomto ohlade urcite lepsie a sebavedomejsie ako predtym. teraz su veci lepsie, v porovnani.
a toto su jedine fotky co som mala uz vedla seba v mobile, rozdiel tak 4-5 rokov, stale vyzeram tak isto
za tých 5 rokov , čo ja viem , mala som 20 ...hm myslím že obdobie po strednej bolo moje uplne najhorsie, najdepresívnejšie, chcela som byť mrtva....niekolkokrát....nechcem na to ani spomínať.....hlavné že som to vydržala a ešte stále som tu a aj ked este stále niesom šťastná a este stále som dosť divná, predsa len som o čosi lepšia. Vidím všetko triezvejšie a v dni ked je mi nanič si poviem že treba ísť dalej a možno bude lepšie. Ale nikdy späť. To je jeden z dovodov prečo sa už nechcem vrátiť na slovensko. Nechcem sa vrátiť spať. Ak tu nedosiahnem čo chcem tak pojdem dalej.
čo sa týka výzoru tak za tých pať rokov až taká zmena neprebehla , akurát tým že cvičím tak mám trocha inú postavu a dlhšie vlasy ....a samozrejme vyzerám staršie
To som bola v 8.triede. Keď tak nad tým premýšľam, jediné, čo sa zmenilo k lepšiemu je účes. Inak povahovo to so mnou odvtedy išlo iba dole (častejšie depky, introvertizmus a vyhýbanie sa ľuďom). Ale úprimne, som s tým celkom spokojná, zistila som, že mi to takto vyhovuje viac.
vedela som ze nas esejista sa tu musel priam vyblaznit...
za seba? radsej nie, to by som bola aj ja oznacena za esejistu lebo to cim som si presla za 5 rokov, nuz nepriala by som to nikomu a hlavne to celkom este nechapem sama....
a ani fotku nepridam, lebo tie z 5 rokov dozadu uz nemam, mozno niekde na pokeci a terajsie mam aj tu
pred piatimi rokmi som chcela pomáhať ľuďom ... dnes už viem, že väčšina ľudí reálne pomoc nechcú.... chcú sa len sťažovať a nič nezmeniť na svojom živote aby sa mohli sťažovať znovu... česť výnimkám ...
1. predtým som bola milšia k ľudom, mala každého rada, rada pomáhala, bola naivná, verila v dobro ľudí, potom ma niektorí sklamali a teraz som viac uzavretejšia, neverím takmer nikomu atd..
pred piatimi rokmi som ľudom dôveroval a nemal vždy žalúdok na to aby som si išiel za svojimi cieľmi.... dnes nikomu neverím a nemám problém ísť cez mŕtvoly
Moje nazory sa v case moc nemenili, len sa viac vyformovali (napr som presiel od minarchizmu k anarchizmu). Vdaka @asceticjunkie som do velkej miery zahodil ego a som menej nepriatelsky voci ludom, ktorych nepoznam.
Kedysi som mala kamosov, bola spoločenská a neodmietla žiadnu party. Dnes som asociál, čo má jediného kamoša aj to frájka... ale teraz som šťastná, vtedy som nebola!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
1. je to možno paradoxné ale pred 5timi rokmi som mal 19 rokov a ak si spomeniem na to aký som bol a ako som sa díval na veci (je mi z toho smutno pretože dnes sa zo mňa stalo niečo čomu som sa snažil vyhnúť)
2011 - nebol som až taký introvert, stretával som sa s ľuďmi omnoho viac (a radšej), napriek tomu som bol o niečo viac depresívnejší .. mal som priateľku ktorú som ľúbil a celkovo som vzťahy medzi ľuďmi bral inak, na najvyššom rebríčku bol u mňa vzťah a pracoval osm na ňom (z tohto pohladu z 2016 je tá ,,práca,, smiešna ... vo veľa veciach som bol slepý a mal osm dosť psychických bariér a informačne zaostalý som bol)
- myslím že som bol čistejší, morálne lepší človek a tak nevinne - ľudsko-detský
2016 - uvedomil som si jednu základnú vec, že si nemôžem byť absolutne ničím istý a už vôbec nie nejakou inou ľudskou bytosťou a tým čo kedy povie alebo urobí..zo života som vypustil (zanevrel) na lásku, vytriedil som podstatne veľa vzťahov - vyčistil definitívne dôležité veci ktoré mi dali odpoveď na moje otázky aby som si uvedomil čo je a čo nie je pre mňa dôležité ... stretávam sa s ľuďmi veľmi málo, som podstatne introvertnejší a menej komunikujem verbálne..mám nespočetne menej fyzického dotyku a aj pocitu šťastia ... no naopak na druhej strane sa cítim o dosť vyrovnanejšie , pokojnejšie a bez-stresujúco .. síce mám aj menej času na seba ale za to si ten čas viem užiť a cítim sa príjemne .. som omnoho viac informovaný a rozhladený, menej zatrpknutý a viac otvorený..psychické bariéry sa nejako stratili (prišli nové - ale omnoho menej ich je, väčšinou sa týkajú iba samoty) .. morálne som viac rozhladený, zachoval osm si síce ,,čistotu,, svojej osoby ale niektoré veci ktoré som kedysi striktne odmietal, nemajú pre mňa už skoro žiadnu hodnotu dnes ..
- myslím že som širší (myslením), morálne otvorenejší človek a viac dospelejší ... no viac vnútorne uzatvorenejší voči svetu
2.
2011 - ťažko umelecká
2016 - rozdiel pár týždňov ( na druhej som unavený nie opitý )
a niektorý z nedávnych:
» birdz.sk/thrwtchr/blog/l...
a aj tak to nebude ono. Neposkytne Ti to celý obraz toho, čo všetko sa odvtedy stalo a v akých sračkách som niekedy bol.
Neporovnávam, a snažím sa nehodnotiť ani ostatných, preto musím začať od seba a nehodnotiť ani seba, ani svoje "minulé ja". Ktoré ale už pokladám za historickú fikciu.
Ľúbim sa, ľúbte sa aj Vy.
wtf
cítim sa staro
Teraz stojim nohami pevnejsie na zemi, som odolnejsia, menej sa navazujem na ludi a viem lepsie pit...
Fotky ti neviem pridat bo som na phone ale zmenila som sa tak ze ma ludia nespoznavaju a je to prdel
V porovnaní s tým som dnes menej depresívna (aj keď občas to na mňa aj tak doľahne), naučila som sa vychádzať so sebou a čiastočne aj s inými ľuďmi, snažím sa nemať pocit, že každému som len na obtiaž a podobne... mám 2 a skoro pol roka muža, ktorý mi v tomto veľmi pomáha
2. možno to bude znieť neuveriteľne, ale z tej doby nemám ŽIADNU fotku, až taká som bola škaredá a neznášaná (sebou) takže porovnanie nebude
a toto su jedine fotky co som mala uz vedla seba v mobile, rozdiel tak 4-5 rokov, stale vyzeram tak isto
čo sa týka výzoru tak za tých pať rokov až taká zmena neprebehla , akurát tým že cvičím tak mám trocha inú postavu a dlhšie vlasy ....a samozrejme vyzerám staršie
za seba? radsej nie, to by som bola aj ja oznacena za esejistu lebo to cim som si presla za 5 rokov, nuz nepriala by som to nikomu a hlavne to celkom este nechapem sama....
a ani fotku nepridam, lebo tie z 5 rokov dozadu uz nemam, mozno niekde na pokeci a terajsie mam aj tu
a tak
2. a mal som aj strasne vela vlasov. dnes mam, naopak, vela fuzov
a foto
2011
2016
tak to je nahodicka ze mam to iste tricko
Leto 2011
Zima 2016