Proste chodím s jedným chalanom, na ktorom mi veľmi záleží, ale problém je v tom, že moja matka je prosti tomu, abz som sa s niekým stretávala i keď mám l8rokov. Je to jak u blbých. Tak čo mám robiť, abz som s ním
poznam par ludi co maju takych rodicov, a veru im nezavidim. Ale tvoja mama z teba nemoze robit babatko, pozri, mas 18, si plnoleta, tvoja mama uz podla zakona nema pravo takto k tebe pristupovat. Musis sa jej postavit...
Ale jedno co jej urcite povedz, povedz jej, ze za to, ze ona si zivot uzivat nemohla, sa teraz nemusi snazit, aby si na tom bola rovnako. Na 1000 percent si ona v tvojom veku zivot neuzila, bud ju vychovavali podobne ako ona teba a podvedome to prevzala, alebo proste mala smolu, a teraz ta nechce vidiet stastnejsiu, nechce ta vidiet mat to, co ona nemala, lebo jej to len pripomenie jej nahovno zivot.
ak jej to povies, mozno sa aj riadne nastve a mozes ocakavat nejake neprimerane "spontanne reakcie" ale musis jej prehovorit do duse, nech sa sakra uvedomi!
Ja mam 15 a 19 ročneho frajera a v pohode mama o tom vie normalka veri mi takže nevieem...tvoja mama je 100 rokov za opicami...ja by som ju ignorovala a ešte 18 mas v pohode nič sa neboj dalej sa snim stretavaaj
suhlasim s ondy1985 ma o teba strach... sak je to tvoja mamina! jasne ze ma strach. sak ak ta ten chalan nabucha, alebo daco take a on sa na teba vysere, tak to bude tvoja mama co ti bude pomahat s vychovou a podobne... skuste sa rozumne v rozumnej chvilke porozpravat o tom. lebo ani to aby ta tak strasne kontrolovala nie je ok... a vlastne preco nechce aby si sa s nim stretavala?
Ja si myslím, že jeden rozumný rozhovor by mal stačiť.
Že už nie si malé dievčatko. Cíti sa byť nepotrebná v tvojom živote, už nechodíš za ňou s problémami ale za priateľom.
Možno si myslí, že ťa dokonca stráca. Doteraz to bolo vždy tak, že mala svoju dcérku o ktorú sa po celé tie roky starala a zrazu tá "dcérka" to prestáva potrebovať.
Ak nebude kameň úrazu tu, tak sa môže báť, že stratíš svoju počestnosť /čo sa zrejme aj tak stane ale ty ju ubezpeč, že nie/.
Ja som mala tiez podobne problemi ... Skus sa s mamou porozpravat o tom co citis a take veci ze ju mas rada ale nemozes byt stale len s nou,... ale snaz sa nevybuchnut a nevikricat vsetko co citis (nepomaha)... Ale nemyslim ze ta nebude moc pocuvat, lebo ak je ako moja tak si o tebe mysli ze si mala na to aby si vedela co chces... Mne pomohlo take ze kamaratka to rodicom vobec nepovedala a je jej teraz dobre a ja za to ze sa ti zdvoverujem a chcem aby si vedela co sa v mojom zivote deje teraz budem trpiet... a ze ci chce aby si jej dalej vsetko hovorila, pretoze teraz to zneuziva. A mala by byt rada ze jej chces vsetko povedat a nie klamat....
a ze ci ked budete vidiet ze robi hlupost, tak ze ci si poviete, sak nech robi hluposti, ved uz ma osemnast! tymto nereagujem nijak na to co napisal autor diskusie... ale na niektore z odpovedi. proste 18 rocny clovek je este strasne naivny a sorry ak sa niekoho dotknem, povacsinou este nema vela zivotnych skusenosti. Pochopite o par rockov.
Mid: keby takto na mamu vyletela, vies, co by dosiahla, moj? ze by mama vyletela na nu a konrolovala ju este viac a zatrhla jej vsetko...cize presny opak
mala by si prist za nou a povedat jej, ze sa s nou chces porozpravat, ze jej teraz nieco povies a bola by si rada, aby ta neprerusovala, kym neskoncis...povedz jej, ze ju mas rada, chapes, ze sa o teba boji, ale ze ten chalan je velmi mily, ma ta rad a dava na teba pozor...ze by ho mala lepsie poznat a ze si uz dospela a tym, ze jej toto teraz hovoris, jej davas najavo, ako jej doverujes, aj ked mas osemnast...
nemozes na nu vyletiet, nech sa o teb nestara, ze uz nemas plienky a nepotrebujes, aby ta do patdesiatky vodila za rucicku a nech ti da pokoj... to prave mama pride na to, aka si nedospela a ze ta nemoze nechat len tak a musi na teba davat pozor...
Všetky tie vaše rady sú ok, ale nič nepomáha, raz som sa jej snažila prehovoriť do duše, ale skončilo to tak, že mi tiekla z nosa červená, a to bolo len nedávno, asi pred mesiacom.
Takže normálne rozhovory u nás nefungujú, teraz na mna napríklad picuje len preto, lebo som sa ostrihala a tvarujem si účes gelom, dnes ráno na mna tak pindala, že ešte raz si dám gel, tak ma ostrihá dohola a podobné srračky. Teraz je všetko na ... lebo som s mojím chlapcom nebola 2týždne a ani som mu nepísala, lebo teraz nemám mobil, takže musím čakať, až tá porucha zmizne z domu a mohla som sa s ním stretnúť.
No neviem, neviem, či aj niekto z vás má podobné problémy ako ja, že žije akoby naozaj 100rokov za opicami a to len pre svojich prihamaných rodičov, ja už naozaj neviem, čo robiť, bud zošaliem ja, alebo ona.
Takže budem veľmi rada, ak mi poradíte niečo také, čo mi fakt pomôže a naša matka sa už konečne spametá.
A ešte, aby ste mi rozumeli, moja matka teraz ani nevie, že mám chlapca, pretože pred asi 1,5rokom som mala jedného chlapca, s ktorým som chodila asi pol roka, no keď sa to dozvedela mama, nemohla som z domu nikam ani na krok, proste len do obchodu, aj to mi stopovala čas, či som medzitým niekde nebola.
Raz som prišla neskoršie zo školy, ešte som ani nestihla zatvoriť dvere a už na mňa vyletela, ale to nebolo len krik, ale zostali mi i poriadne modriny, no odvtedy ma zrubala len raz, nedávno, čo som vám povedala vyššie.
Aj to som dostala len preto, lebo som jej povedala, že ma nemôže doma stále držať, aže ja už nesom male decko.ˇ(vtedy sme sa hádali preto, lebo ma nechcela pustiť na brigádu, aby som si zarobila nejaké peniaze na stužkovú). Takže ako vidíte, je to fakt ťažké.
Tak to uz by som nevidel na ten prirodzeny strach o dieta, ale skor ako snahu svoje dieta neustale kontrolovat. Sam neviem, ako by som sa zachoval v tvojej situacii. Snad sa len snaz co najmenej odporovat, vzdy jej daj za pravdu. A potom si aj tak rob po svojom, ale hlavne aby na to neprisla. Inak vysoka skola co najdalej od tvojho bydliska to isti
Díkk Ondy, aj ja tak nejako zmýšľam, no neviem, ako to do tej vysokej vydržím, je to predsalen ešte jeden celý rok trápenia. A najhoršie je na tom to, že milujem jedného chlapca a vyzerá to tak, že aj on mňa a stretávame sa len vtedy, ked naša matka vypadne z domu, takze toto je teraz môj navečší problém, tak čo, neviete mi niekto poradiť s týmto?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
poznam par ludi co maju takych rodicov, a veru im nezavidim. Ale tvoja mama z teba nemoze robit babatko, pozri, mas 18, si plnoleta, tvoja mama uz podla zakona nema pravo takto k tebe pristupovat. Musis sa jej postavit...
Ale jedno co jej urcite povedz, povedz jej, ze za to, ze ona si zivot uzivat nemohla, sa teraz nemusi snazit, aby si na tom bola rovnako. Na 1000 percent si ona v tvojom veku zivot neuzila, bud ju vychovavali podobne ako ona teba a podvedome to prevzala, alebo proste mala smolu, a teraz ta nechce vidiet stastnejsiu, nechce ta vidiet mat to, co ona nemala, lebo jej to len pripomenie jej nahovno zivot.
A za to ty trpiet nemusis.
/spomínaš len matku - žiješ len s ňou?/
Ja si myslím, že jeden rozumný rozhovor by mal stačiť.
Že už nie si malé dievčatko. Cíti sa byť nepotrebná v tvojom živote, už nechodíš za ňou s problémami ale za priateľom.
Možno si myslí, že ťa dokonca stráca. Doteraz to bolo vždy tak, že mala svoju dcérku o ktorú sa po celé tie roky starala a zrazu tá "dcérka" to prestáva potrebovať.
Ak nebude kameň úrazu tu, tak sa môže báť, že stratíš svoju počestnosť /čo sa zrejme aj tak stane ale ty ju ubezpeč, že nie/.
Hmmm aspon u mna zabralo... Tak drzim palce
Ani by ste neverili ako sa dá s rodičmi manipulovať. stačí vždy zapojiť rozum a ide to.
mala by si prist za nou a povedat jej, ze sa s nou chces porozpravat, ze jej teraz nieco povies a bola by si rada, aby ta neprerusovala, kym neskoncis...povedz jej, ze ju mas rada, chapes, ze sa o teba boji, ale ze ten chalan je velmi mily, ma ta rad a dava na teba pozor...ze by ho mala lepsie poznat a ze si uz dospela a tym, ze jej toto teraz hovoris, jej davas najavo, ako jej doverujes, aj ked mas osemnast...
nemozes na nu vyletiet, nech sa o teb nestara, ze uz nemas plienky a nepotrebujes, aby ta do patdesiatky vodila za rucicku a nech ti da pokoj... to prave mama pride na to, aka si nedospela a ze ta nemoze nechat len tak a musi na teba davat pozor...
tak teda drzim palce
Takže normálne rozhovory u nás nefungujú, teraz na mna napríklad picuje len preto, lebo som sa ostrihala a tvarujem si účes gelom, dnes ráno na mna tak pindala, že ešte raz si dám gel, tak ma ostrihá dohola a podobné srračky. Teraz je všetko na ... lebo som s mojím chlapcom nebola 2týždne a ani som mu nepísala, lebo teraz nemám mobil, takže musím čakať, až tá porucha zmizne z domu a mohla som sa s ním stretnúť.
No neviem, neviem, či aj niekto z vás má podobné problémy ako ja, že žije akoby naozaj 100rokov za opicami a to len pre svojich prihamaných rodičov, ja už naozaj neviem, čo robiť, bud zošaliem ja, alebo ona.
Takže budem veľmi rada, ak mi poradíte niečo také, čo mi fakt pomôže a naša matka sa už konečne spametá.
Raz som prišla neskoršie zo školy, ešte som ani nestihla zatvoriť dvere a už na mňa vyletela, ale to nebolo len krik, ale zostali mi i poriadne modriny, no odvtedy ma zrubala len raz, nedávno, čo som vám povedala vyššie.
Aj to som dostala len preto, lebo som jej povedala, že ma nemôže doma stále držať, aže ja už nesom male decko.ˇ(vtedy sme sa hádali preto, lebo ma nechcela pustiť na brigádu, aby som si zarobila nejaké peniaze na stužkovú). Takže ako vidíte, je to fakt ťažké.
mam 14 a chodila som s 18 rocnym chalanom
mama bola proti tomu a pustala ma na hodinu s nim raz do tyzdna
ale predsa pustala.Nevadilo jej,ze si piseme kazdy vecer cez pc a ze si telefonujeme a sms-kujeme...
ale predsa ,raz do tyzdna je raz do tyzdna.PO case ho to ako keby omrzelo a bol po 5 mesiacoch koniec.
Myslim ze to vdaka mamine .
pamatam si ze sme sa koli tomu hadavali ,nerozpravali... Ale vzdy som si to nejako presadila
Drzim ti palce a verim ze nedopadnes ako ja.
Hlavne sa nou nenechaj zdeptat ,to by bolo to najhorsie co by sa mohlo stat
este raz drzim palce
pa