Mam taky problem, kamoskin 10 rocny brat, dal na youtube jedno video jednej baby a dal jej nazov, ktory sa mame tej baby velmi nepaci. Mala je adoptovana a rozmaznana takze si viem predstavit ako podala historku doma. Jej mama chce 10 rocneho chlapca dat
keby to video bolo samo o sebe nevhodne, youtube by ho zmazalo...kvoli nadpisu? rofl nech sa porozpravaju rodicia, chlapcovi zakazu internet a popripade matka ide na liecenie
ten co nahral to video ho moze zmazat, pripadne mozte nahlasit (report) to video a ak je fakt nejake nevhodne tak by ho asi mali zmazat, a ne neni to trestne a 10 rocneho sudit nemozu
@marek594 trestne to je, kedze predpokladam, ze nemali suhlas na zverejnenie videa inej osoby. Ibaze by sa video tykalo verejneho podujatia, vtedy nepotrebujes suhlas ani na nahravanie ani na zverejnenie.
Podľa občianskeho zákonníka je to trestné. je tam asi milión paragrafov o ochrane osoby. Bez povolenia používať obrazový, zvukový materiál inej osoby je trestné.
keďže to bolo ale desať ročné dieťa, dostane možno akurát tak poučenie a možno nejakú pokutu na odškodenie poškodeného ak by sa to dostalo pred súd. Ale myslím, že by to nevzali súdnou cestou a prišlo by na mimosúdne vyrovnanie.
keby mal sud riesit kazdu takuto blbost, tak by sa na rozsudky cakalo 15 rokov. myslim, ze pokial nema velmi dobre znamosti, tak ju s tym vysmeju uz pri podavani trestneho oznamenia.
no nebude trestny spor ale akurat obcianskopravny a moze skusit podat zalobu na rodicov. A nechapem, preco sa to neda zmazat, kazde video sa da zmazat, ak to spravi majitel uctu
Mamka si myslí, že 10 ročné dieťa pôjde sedieť alebo čo?
Vzhľadom na vek to učite bude nejaká natočená krádež bábiky.....Okrem toho...ja keď som mala 10 snívala som o nokii 3310 a dnešné deti vedia natáčať a uploadovať,doba ide rýchlo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
1. Nepatrí do rúk deťom
2. Dobrý sluha, zlý pán
btw neverím, že sa nedá zmazať. všetko sa dá.
To sú nápady toto, že na súd
keďže to bolo ale desať ročné dieťa, dostane možno akurát tak poučenie a možno nejakú pokutu na odškodenie poškodeného ak by sa to dostalo pred súd. Ale myslím, že by to nevzali súdnou cestou a prišlo by na mimosúdne vyrovnanie.
predsa len je to 10 ročné dieťa.
na súd ho síce dať môže ale bude prekvapená. Absolútne nič mu nemôžu spraviť - možno tak jeho zákonným zástupcom nejaké napomenutie.
2)Mamka je šialená.
3)Čo hrozné mohlo byť v tom nadpise? A videu? Mal by si nám aspoň popísať obsah alebo tak kokos
4)Pochybujem, že budú súdiť 10-ročné decko
Mamka si myslí, že 10 ročné dieťa pôjde sedieť alebo čo?
Vzhľadom na vek to učite bude nejaká natočená krádež bábiky.....Okrem toho...ja keď som mala 10 snívala som o nokii 3310 a dnešné deti vedia natáčať a uploadovať,doba ide rýchlo.