U mňa faktor č.1 jednoznančne myšlienka silne spätá s originalitou, potom zaváži aj štýl, ktorým to je napísané a určite gramatika, príp. aj spôsob písania: či používa diakritiku, veľké písmená, medzera za čiarkou a bodkou a pod. Ale to len niekedy
ja som schopná dať kľudne aj jednu hviezdu (ale nerobievam to často). nemám rada to, že všetko je tu buď dobre ohodnotené alebo odignorované, to potom autor ani nevie, či si jeho blog nikto neotvoril, alebo otvoril a nepáčil sa mu. a chcem sakra vedieť, čo je dobre a čo je zle a rovnako to chcem dať najavo iným. na to tu ten systém je.
2 a 3 hviezdičky nedávam vôbec, 1 ak sa mi blog veľmi nepáčil, ale to som dala možno raz, dvakrát za celé roky
4 a 5 dávam ak sa mi blog páči. Skôr dávam 5, ale niekedy sa mi napríklad páči téma, ale nepáči, že nie sú odseky, sú tam odskoky od témy a tak, tak dám iba 4.
keĎ už niečo prečítam, tak to ohodnotím.. a nemám problém dať aj jednu alebo dve ak sa mi to nepáčilo... dávať len 5 alebo nič je hlúposť, potom to skresľuje hodnotenie a je to úplne zbytočné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Jednu, keď je slabý blog vysoko hodnotený a mám potrebu hrdinsky rebelovať.
1 hviezdička za gramatiku.
2 hviezdička za zvládnutie deja.
3 hviezdička za orginalitu.
4 hviezdička za dobrý a zaujímavý štýl autora.
5 hviezdička za osobný dojem (ktorý je vždy dobrý ak spĺňa všetky predchádzajúce body):
Inák som nenáročná.
5 dám ak sa mi páči obsahovo a myšlienkovo vo mne z neho niečo utkvie.
4 dám tomu, s ktorým nejako nesympatizujem v názoroch po prípade som nejako nepochopil obsahovo.
ale už len preto, že niekto blog napísal, tak za snahu ta štvrtá hviezdička.
No vždy podľa toho, ako sa mi blog páčil, ak sa mi vyslovene nepozdáva, dostane jednu, či dve, ak naopak, tak 4, alebo 5 ...
3 som ešte asi nepoužil ...
No najčastejšie sa necítim byť kompetentný k hodnoteniu blogu, tak to nechám tak
4 a 5 dávam ak sa mi blog páči. Skôr dávam 5, ale niekedy sa mi napríklad páči téma, ale nepáči, že nie sú odseky, sú tam odskoky od témy a tak, tak dám iba 4.