Normálne som došiel za tatkom a povedal mu, že sa mi páči sused Paľo. Tatko sa zapotácal, tvár mu očervenela a predtým, než odpadol, vykríkol: Panebože, len to nie, toho luterána!
ja som už na základnej chcela pobozkať svoju kamarátku, no vtedy som ešte nemala potuchy o LGBT tematike takže som to neriešila, až keď sa to so mnou akosi roky ťahalo a asi v 15 či 16ich som sa priznala že som Bi, ale iba priateľom a známym, rodičom nikdy a ani to neplánujem, nezobrali by to ok
tak nejak poriadnejsie 12-13, este som ani na birc nechodila dokonca
a nehovorim to.. nikomu, myslim, ze sa to celkom vie, resp. naozaj nikto nie je prekvapeny
ale nikdy mi nepresla cez hubu veta, ze som bisexualka
z coho napriklad vyplynul velky sok u mojich niektorych naozaj blizkych a dlhorocnych kamaratov, ked som po dlhom vztahu so zenou zrazu mala frajira a ludia nechapali, odkedy som na muzov *facepalm*
@mobscene_69 to je škoda nepovedať takúto veľkú vec o svojom živote rodičom :/ ja by som im to povedala aj za cenu že by ma vyhodili z domu. A keby si si doniesla frajerku domov asi by zinfarktovali
@marjy77 škoda je len to, že nie každý rodič to dokáže priať v pohode..mne proste takáto vec nestojí za to, aby som si pokazila dobrý vzťah s rodičmi, aj keď viem, že by ma stále rovnako ľúbili, no boli by sklamaní a za to mi to nestojí..jedine že by som raz mala vážny vzťah so ženou, s ktorou by som plánovala budúcnosť, no to si na Slovensku aj tak neviem predstaviť
@mobscene_69 podľa mňa by to aj tak nakoniec nejako museli prijať, lebo však ťa majú radi, a zase až do smrti im klamať a pretvarovať sa tiež nie je sranda
@marjy77 tak nemusím sa pretvarovať a nasilu to tajiť, kým si nebudem istá vzťahom so ženou, v opačnom prípade by som sa úplne zbytočne priznávala..je iné celý život tajiť že si lesbička alebo gay, ale ja stále môžem mať dlhodobý vzťah s mužom, kde potom nemá zmysel vyťahovať príťažlivosť k rovnakému pohlaviu
@mobscene_69 skor ci neskor to vacsina rodicov prijme... hlavne mamy... v tomto smere je dobre vlastných rodicov aj vzdelavat, pokial su tomu aspon trochu pristupni... samozrejme, ze najskor je rozcarovanie a sklamanie... nebudu vnucata a pod., co povedia ludia a tak... ale na to sa treba vysrat... napokon, nikoho nic do toho, s kym ja spavam resp. zijem... a na SK si to viem tiez celkom dobre predstavit... moja dobra kamoska zije s priatelkou uz par rokov, ona predavacka, priatelka policajtka, dokonca vychovavaju spolocne dve deti jej priatelky... už chodia do školy a nemali zatial vraj ziaden problem s okolim, ze maju "dve mamy"... a mam v BA kamosa, co zije s priatelom uz skoro 30 rokov... jasné, BA nie je nejaka zaprdena dedina, kde ludia spinaju ruky v kostole 3x denne ale pritom ohovoria kazdeho dookola , su zavistliví, neprajni a zadubení... resp. nevzdelaní obmedzenci... dokonca ti homofobi a homobijci na SK ani len netusia, kolko gays a leźbiciek vychováva deti a že aj LGB si môžu na SK adoptovať dieťa... a deje sa to... napriek nezmyselnemu "boju" hlavne prochrist zastancov tradičnej slovenskej rodiny, aj ked na SK rodina žiadnu tradíciu de facto nemá... SK je na tom v tomto smere dost biedne, no tí, ktorých sa to týka, nech sú radi, že nežijú napr. v Rusku...
Ja som hetero, ale mám tetu, ktorá sa odmalička strihá ako chlapec, stále sa hrala s autíčkami, v živote nemala frajera iba "kamošky" no a teraz sa už asi 2 roky ťahá s "dobrou kamoškou", dokonca si ju vodí aj domov, na rodinné oslavy. Aj keď sa nikdy nepriznala, že je na baby, všetci to vieme. Smutné je to, že to nevedia jej rodičia. Alebo sa len tvária, že to nevedia a fakt sa tvária, že ich dcéra má len dobrú kamošku no. Takže aj taká možnosť je, nepriznať sa
Well, 14-15?
Nie, žeby som sa dáko extrémne tajil, ale neviem sa donútiť to povedať rodičom priamočiaro. Nemyslím si, že by ma vydedili. Bývať bývam sám, takže ma z domu nevyhodia, max. tak moje staré veci. Ale neviem, proste sa desím toho momentu a neviem prečo. Možno preto, lebo je to bod, z ktorého už niet návratu. A možno kvôli tomu, že ak poviem, že som bisexuál, tak budú furt dúfať, že si nájdem dievča, alebo jednoducho povedia, že musím byť to, alebo to. (I hate binary brain syndrome). Hľadám spôsob, ako urobiť coming out už dáky mesiac. Doteraz ma to netrápilo, lebo som na vzťahové veci nemal čas vôbec... No a tak. Kamaráti o tom vedia, ale tiež mi dávajú sem tam zabrať.
Asi 20, prvý to vedel brat a jeho rodina, vsetci to vzali ok, druhá babka ( toho som sa bal najviac) ,ta to vzala super,potom mamka,ta to vzala ok, a nakoniec otec,ktory sa so mnou 1,5 roka nebavil ,ale teraz sa už baví a je ok vsetci poznaju môjho priatela a miestami mám pocit,že ho maju radsej ako mna ale zase on má ten isty pocit o svojej rodine tak je to vyvážené
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ja ako rodič by som asi reagoval podobne.
tak nejak poriadnejsie 12-13, este som ani na birc nechodila dokonca
a nehovorim to.. nikomu, myslim, ze sa to celkom vie, resp. naozaj nikto nie je prekvapeny
ale nikdy mi nepresla cez hubu veta, ze som bisexualka
z coho napriklad vyplynul velky sok u mojich niektorych naozaj blizkych a dlhorocnych kamaratov, ked som po dlhom vztahu so zenou zrazu mala frajira a ludia nechapali, odkedy som na muzov *facepalm*
ja dost neskoro... na vbážkach som bol tak od dvadsiatky... a naplno par rokov dozadu... a nasim to to nestihol povedat...
@salora lebo ľuďom jebe
Nie, žeby som sa dáko extrémne tajil, ale neviem sa donútiť to povedať rodičom priamočiaro. Nemyslím si, že by ma vydedili. Bývať bývam sám, takže ma z domu nevyhodia, max. tak moje staré veci. Ale neviem, proste sa desím toho momentu a neviem prečo. Možno preto, lebo je to bod, z ktorého už niet návratu. A možno kvôli tomu, že ak poviem, že som bisexuál, tak budú furt dúfať, že si nájdem dievča, alebo jednoducho povedia, že musím byť to, alebo to. (I hate binary brain syndrome). Hľadám spôsob, ako urobiť coming out už dáky mesiac. Doteraz ma to netrápilo, lebo som na vzťahové veci nemal čas vôbec... No a tak. Kamaráti o tom vedia, ale tiež mi dávajú sem tam zabrať.