@ssnehulienka sama si to napisala ...chodis domov ..to znamena ze tam tvoj domov- zivot neni to je studentske zitie nie normal zivot a viem o com hovorim je medzi tym rozdiel
@unspoken žiť niekde pre mna definicne znamená tráviť tam podstatnú časť roka, čo v brne robím, domov chodím na návštevu, tak to asi každý vnimame inak, shit happens
@burble ked vyjdes skolu...budes mat vlastny byt a budes zamestnana potom mi povedz kde zijes ...preto je asi rozdiel medzi studentskym zivotom a zivotom ...ale nejdem sa tu so studovanymi dalej bavit lebo na mna vytiahnu este niaku poucku
@burble ono ti to dojde neskor ja len vravim ze viem ze je rozdiel niekde travit vela casu a studovat ako niekde travit vela casu a zit...ale ty si stale ziak ked budes zit pochopis neviem to asi vysvetlit
ale tak komentar @13 to celkom vystihol
žijem a študujem v Prahe. práve v tejto chvíli ponocujem.
a nech mi nikto nevraví, že tu "nežijem" len pre to, že nemám stabilné zamestnanie a vlastné bývanie (dosť nerealistické pre vééľmi veľa ľudí imho, nehovoriac o tom, že nechať sa vykorisťovať korporáciami plus štátom práve pokladám za živorenie, nie žitie), som doma všade a nikde.
žijem tam, kde práve prespávam, žijem pokojne aj na ceste a bude to život v zahraničí.
Vacsiu kokotinu jak pise @unspoken som uz velmi dlho necitala, looool
(a nepotrebujem ziadnu odpoved to je len konstatovanie, ale ak o niekom hovorim vraj by som mala tagovat
@unspoken a čím je teda to žitie charakterizované podľa teba, prosím? ak by som napr. ostala bývať u rodičov a chodila do školy vo svojom rodnom meste, tak by som tam tiež zrazu nežila, lebo by som nemala zamestnanie a vlastné bývanie?
akože áno, tiež vidím rozdiel v tom, keď niekto niekde regulérne býva a niekto každý druhý týždeň ide domov na 3-4 dni, kde má svoj sociálny život v plnom prúde.
ale myslím, že o tom @unspoken vôbec nehovorí, @laurikaaa . on sa iba cíti nadradene, pretože nie je na VŠ, ale v zamestnaní a to je predsa viac a zasluhuje si to štatút žitia.
@burble ty vole si vtipný, keď sa ma niekto spýta, že kde žijem, tak odpoviem, ,,v Brne lebo tam študujem a brigádujem, domov chodím len občas raz za mesiac a mám tam trvalé bydlisko" a hej, doma sa občas tvária, že prišla návšteva a nie člen rodiny
@unspoken noo čo poznam respondenotv podaktorych v tejto ankete, tak áno študujú ale aj žijú. 6iadne take že pondelok na bus a do stredy večera papanie jedla z misiek čo mamča navarila a v stredu/štvrtok večer prvym busom... a myslim si,ž e to nie je tak ojedinele
keď človek trávi celý týždeň v zahraničí a na miesto trvalého pobytu príde len na víkend tak je logické že nežije na mieste pobytu ale v zahraničí. Tu nie je o čom diskutovať.
Ak by bola otázka položená tak, že kto má miesto pobytu v zahraničí, tak by mal samozrejme pravdu on. Ale v tomto prípade je mimo.
@Grietusha @Lawey @Sheily
okej sak to uz nechajte tak to tu nemoze mat clovek iny nazor na studensky a zivot? nie nemoze lebo zname z birdzu sa spoja a uz som kokot aleluja slecny @42 nie zijes u maminky
@unspoken tebe dobre kuruje podla mna
ak pojdem do zahranicia, budem tam studovat a zaroven aj pracovat, budem si tam varit, upratovat, platit najom, energie etc. vsetky veci s tym spolocne.. podla teba to je studentsky zivot a to vlastne nezijem v zahranici? to mi pride take trochu nelogicke, dva roky chodis do roboty po tom co si dostudoval tak sa nehraj zbytocne na dospelaka, co si plati ucty
@unspoken kto hovorí, že nemôžeš mať iný názor? maj si názor aký chceš, ale keď ti ľudia začnú klásť otázky, tak buď na ne schopný odpovedať a nevyvliekať sa. takže mi prosím odpovedz na @32
@grietushaako sa niekto moze stat zijucim clovekom?taku otazku som tu nezachytil uplne chytanie za slovicka ty si urcite z gymplu ten pristup vysetrovatelsky umieram ...samostatnost...to ako ked tebe povie rodic ze o zivote nic nevies a ty si odfrfles alee co by som nevedela....nepochopis pokial nevyjdes skolu sak uvidis potom rozdiel ...a uz mi daj pokoj choj filozofovat do skoly
@unspoken som si isty ze vacsina co studuje v zahranici po ukonceni studia si zebere vsetky nastenky a koberceky a pocupka pekne domov takze to beriem ako prezivanie..no nadradene sa praveze vzdy chovaju vysokoskolaci ale v poriadku ....´´statud zitia´´ mozes ziskat jedine po skole
...uz som ti snad odpovedal dostatocne
@unspoken mne by žiaden z mojich rodičov nikdy nepovedali, že o živote nič neviem
to mi je ale dosť ľúto, že ťa dnešná spoločnosť tak zvalcovala, že sa ako plnohodnotný človek cítíš až v momente, keď platíš pôžičky, hypotéky, dlhy a chodíš niekam makať 9am-5pm.
btw, ja mám domov mimo Slovenska, berie to tak moja rodina (vzhľadom na to, že u mamky už ani nemám detskú izbu a s tou izbou robí mama, čo chce), beriem to tak ja a nemá to nič společné s tým, či študujem, pracujem, muklujem alebo čokoľvek. jednoducho celá moja aktivita (práca, štúdium, sociálny a kultúrny život) sa presunula inam.
btw, tvoje napádanie a snahu o výsmech beriem ako neschopnosť argumentovať a stáť si za svojím názorom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
ty to ocividne este nevies pochopit
ale tak komentar @13 to celkom vystihol
a nech mi nikto nevraví, že tu "nežijem" len pre to, že nemám stabilné zamestnanie a vlastné bývanie (dosť nerealistické pre vééľmi veľa ľudí imho, nehovoriac o tom, že nechať sa vykorisťovať korporáciami plus štátom práve pokladám za živorenie, nie žitie), som doma všade a nikde.
žijem tam, kde práve prespávam, žijem pokojne aj na ceste a bude to život v zahraničí.
na slovensko 2x rocne a staci mi to bohate
(a nepotrebujem ziadnu odpoved to je len konstatovanie, ale ak o niekom hovorim vraj by som mala tagovat
alebo ako to funguje?
ako sa môžem stať niekde žijúcim človekom,
ale myslím, že o tom @unspoken vôbec nehovorí, @laurikaaa . on sa iba cíti nadradene, pretože nie je na VŠ, ale v zamestnaní a to je predsa viac a zasluhuje si to štatút žitia.
Aj keď radšej by som doma.
keď človek trávi celý týždeň v zahraničí a na miesto trvalého pobytu príde len na víkend tak je logické že nežije na mieste pobytu ale v zahraničí. Tu nie je o čom diskutovať.
Ak by bola otázka položená tak, že kto má miesto pobytu v zahraničí, tak by mal samozrejme pravdu on. Ale v tomto prípade je mimo.
inak, ak si kúpiš vlastný byt a každú nedeľu budeš chodiť na návštevu rodičom alebo starým rodičom, ani vtedy nežiješ?
@37 som to vravela
@Lawey
@Sheily
okej sak to uz nechajte tak to tu nemoze mat clovek iny nazor na studensky a zivot? nie nemoze lebo zname z birdzu sa spoja a uz som kokot aleluja slecny
@42 nie zijes u maminky
ak pojdem do zahranicia, budem tam studovat a zaroven aj pracovat, budem si tam varit, upratovat, platit najom, energie etc. vsetky veci s tym spolocne.. podla teba to je studentsky zivot a to vlastne nezijem v zahranici? to mi pride take trochu nelogicke, dva roky chodis do roboty po tom co si dostudoval tak sa nehraj zbytocne na dospelaka, co si plati ucty
...uz som ti snad odpovedal dostatocne
to mi je ale dosť ľúto, že ťa dnešná spoločnosť tak zvalcovala, že sa ako plnohodnotný človek cítíš až v momente, keď platíš pôžičky, hypotéky, dlhy a chodíš niekam makať 9am-5pm.
btw, ja mám domov mimo Slovenska, berie to tak moja rodina (vzhľadom na to, že u mamky už ani nemám detskú izbu a s tou izbou robí mama, čo chce), beriem to tak ja a nemá to nič společné s tým, či študujem, pracujem, muklujem alebo čokoľvek. jednoducho celá moja aktivita (práca, štúdium, sociálny a kultúrny život) sa presunula inam.
btw, tvoje napádanie a snahu o výsmech beriem ako neschopnosť argumentovať a stáť si za svojím názorom.