Dievky, stáva sa vám, že vás na ulici či v dopravnom prostriedku osloví neznámy chalan s tým, že vám zloží nejakú poklonu? A napríklad len tak, že hneď potom si ide ďalej po svojom a nemá to ďalšie pokračovanie? Ako zvyknete zareagovať / by ste reagovali?
Minule sa mi stalo, že zastávku predtým, než som vystupoval, nastúpilo do môjho autobusu dievča z hrozne dlhými vlasmi a ja som jej ich chcel len tak pochváliť, lenže uvedomil som si, že by som bol asi riadne divný
napr pri nakupovaní sa mi často stáva že niekto len za mnou príde a povie že mám pekné vlasy a beriem to normálne, poviem dakujem a idem si dalej...neberiem to ako niečo divné...kompliment vždy poteší
@nicmanenapada je to len preto lebo u nas je ,divne, ked sa cudzi prihovorjaau ale isto inde sa tak ludia bezne zoznamuuju :ehm: chapes, ja by som sa poptesila, keby su sympatie, vsecko v poradku
dlhšie sa mi také nestalo, ale pokiaľ to nie je nič creepy a dotyčný mi nenarušuje osobnú zónu, tak si nepomyslím nič zlé.
a @1 mi pripomenulo čo sa vlasov týka jednu kurióznu situáciu, keď som v istom podniku čakala v šialenej dlhej rade na šatňu, nejaký exot za mnou mi začal hladkať vlasy, že "aké ich máš krásne dlhé, najradšej by som ti ich zapálil" no, nebolo mi všetko jedno
keď som mal dlhé vlasy a boli vyťahané od slnka, tak jedna babička v lidl mi ich veľmi preveľmi vychválila. Dali sme krátky rozhovor a celé to bolo také peknééé
vcera som dostala divny kompliment ked babka v elektricke za mnou dosla ked som odpisovala na mobile, ze som taka zasnena a sustredena ze to by bola pekna fotka ja ze no neviem, a ona ze naozaj...
Mne sa to stava v rovote, ked mam nejake pekne saty alebo zaujimavy nahrdelnik/ nausky. Ale to su vacsinou ti ludia minimalne pripiti a/alebo zhuleni. A potesi ma to, pokial je to nejaky mlady sympatak, netesi ma to od starych nechutnych slizounov. Ked mi slozi komplent nejaka babenka alebo gay, tak ma to usmeje, ale skor to ani nevnimam. A v buse sa mi ludia zasadne neprihovaraju, lebo vyzeram tak, ze nenavidim ludi
@fragile ale toto mozem potvrdit, ze ludia s farebnymi vlasmi proste pritahuju pozornost... mam spolubyvajucu so zelenym harom a vzdy sa jej niekto na ulici alebo v obchode prihovori segra nosila na hlave duhu isty cas a tiez sa okolo nej stretavali sami exoti a prihovarali sa jej a rozpravali jej zivotne pravdy o bohu, zivote a tak dalej
podla mna by sa nam to nemalo zdat byt divne ale je lebo sme tak nejak vychovani aby to divne bolo aj ked teda keby so mal byt taky ze by som mal pochvalit kazdu babu co sa mi paci asi by som nic ine cely den niekde vonku nerobil skor si myslim ze nejaky ten umysel tam je ze dotycny/a caka ci sa pochvaleny/a neprihovoru ... no a mne sa to urcite nestane nikdy
našťastie nepoužívam dopravné prostriedky a stopárov zo zásady neberiem....
ale v obchodoch sa mi stáva, že pochválim tie brigádničky pri pokladniach...
heh a niektoré sa aj začerveňajú
v takom tescu, je to niekedy na šľak trafenie, ako vedia zákazníci vynervovať zamestnancov pokladní....
mna minul zastavil chlapik na ulici,mal som sluchadla "...tak som dal dole sluchadla a ze dačo asi predáva či niečo chce a on ze ako dobre som oblečený,e uplne parádne to vyzerá....tak jako viem že sa dobre obliekam ale zrazu takto ma niekto zastaví tak ja že dik....a on ze neboj sa nie som homosexual ...ja ze šak okej pohoda diky moc
jeden jediny raz sa mi stalo, že som šla po ulici, oproti mne dvaja chlapci a jeden povedal tomu druhemu, že ake pekne dievča..a z tohto žijem už dva roky a ešte dlho budem
nie som dievča, ale dneska ma pochválila staršia zákazníčka, vyberal som vrecko z košov, tak som to spravil rýchlo, a ona hneď, že aký silný, pekný a dve minúty mi hovorila aký som mladý a pekný chalan, a ja že hej, ďakujem, na podobné reči od starších som si zvykol, ale v živote to nepočujem od mladej, škoda, ale aj tak poteší
bude to zniet namyslene, ale stava sa mi to dost casto, ale napriek otmu stale neviem reagovat, ani co si mam mysliet ale tak akoze tesi ma to vzdy, ale celkovo neviem reagovat na komplimenty. vacsinou si myslim, ze si zo mna niekto robi srandu raz za mnou v humanicu dosiel taky exoticky vyzerajuci chalan, tak sme pokeclai v anglictine, zlutovala som sa a dala mu FB a doteraz sa kamosime cize nikdy neviete co z toho vznikne
Hovorilo sa kedysi, že aký rozdiel je medzi francúzkou a slovenkou. Francúzke, keď neznámy muž na ulici povie,, ste krásna" milo sa usmeje a poďakuje. Ale keď to povie slovenke tak sa dočká akurát tak pohŕdania alebo nadávky. Ale je dosť možné že sa to už zmenilo lebo je to veľmi staré prirovnanie.
ale vážne, asi by to dosť záležalo od spôsobu podania toho celého, ak by to bolo celé veľmi slušné a tak, isto by som reagovala inak, ako keby na mňa niekto niečo také vybĺakol veľmi vulgárnym spôsobom
a vlastne! vlani v lete ma pristavila nejaká pani (zľakla som sa, že zas niekto s dojemným príbehom ide odo mňa pýtať peniaze alebo čo) a pochválila mi vejár a že či jej neviem poradiť, kde som ho kúpila a to bolo strašne super, len som jej nevedela povedať, lebo som ho dostala a zrejme bol niekde z číňaku v TN, takže by jej to aj tak nepomohlo
Raz som šiel po meste a pred jedným obchodíkom stáli dve dievčatá. Keď som okolo nich prechádzal, tak som započul ako jedna vraví druhej: "Aha aký pekný, smutný chlapec." a ja som si iba pomyslel: "Nie som smutný. It's just my face!"
Tiež patrím k tým ktorí nevedia prijímať komplimenty, ale samozrejme vždy potešia...
Ved ked to nie je slizke, dotierave alebo pseudokompliment (napr ako si pekne namalovana.. Ale urcite to nepotrebujes, prirodzena krasa omg omg), tak sa tesiiiiim ^^
nepamatam kedy mi nazivo zlozil kompliment chlap, vacsinou sa ma muzi boja
ale minule ku mne pricupitala taka starenka ze som krasna ako babika, som sa potom rehotala este pol hodiny
no pár krát mi niekto pochválil vlasy, ale to bolo ešte vtedy keď som sa snažila vyzerať ako tak k svetu. teraz už na to mrdám takže mi nedávajú komplimenty ani známi ani neznámi.
a ked sa mi to stalo tak normálne som poďakovala a išla dalej no..
ja som skor radsej ked ma niekto upozorni, ze mam mak medzi zubami
co sa mi este na verejnosti nestalo, takze som rada
ale hej, bolo by to divne, ja som uz povedala, par ludom kompliment, ale to bolo v ramci iného rozhovoru, napríklad, povedala som jednemu ujkovi, ze ma peknu penazenku, myslim, ze ho to potesilo, lebo potom mi o nej zacal rozpravat, ze ju dostal na vianoce od syna
Nijak nemáš reagovať, nemôžeš sa ozvať , nič. Lebo je to vysoko nespoločenské a nemorálne na niekoho len tak " Si pekná/ý" ... "Vyzeráš dobre" "Máš pekné XY" ... Proste nevhodné a odstrašujúce. Proste sa môžeš len pozerať. Podobné fórum som už založil, kde som sa pýtal na názory dievčat a ich reakcie ak by k nim niekto cudzí prišiel a povedal im že sú pekné, alebo že sa mu páčia. A? Výsledok vyšiel jasne proti takémuto nápadu tú pochvalu zrealizovať
na strednej som mala obdobie, keď som nosila srdiečkové slnečné okuliare (viď obrázok) a bežne mi ľudia v škole či v meste (ale to len mladí chalani) hovorili, že "pekné okuliare" a pod. akože určite to niektorí mysleli skôr ironicky, no ja som sa vždy len usmiala a šla ďalej ... a akože neprišlo mi to nijak nepríjemné, skôr ma to pobavilo. a myslím si že ak niekto niekomu slušne pochváli vzhľad len tak (alebo proste dá najavo, že tá osoba je sympatická alebo niektorý kus jej oblečenia je super) tak si myslím, že to môže človeka potešiť
No kedže je sa odlišujem pleťou, tak určite som oproti vám v nevyhode Na Slovensku sa mi ešte nestalo, že by mi niekto niečo pochválil(skaredy som jak noc určite , ale v Rakusku to bolo velmi vela krat... Väčšinou mi pochvalili oblečenie. Tam je ta mentalita ludi ina čož je super
Nooo mne sa tak strašne páči jedna baba v košickej mhd-čke každý týždeň ju stretávam, mrte je pekná (taká ryšavka), aj si stále hovorím že ju oslovím a zložím nejaký kompliment, ale boha nemám na to odvahu
u mna je mozna jedna z 3 reakcii, prva ked sa usmejem, podakujem a odidem, druha je ked mam moc dobry den a zacnem komunikovat s tym danym clovekom a pytat sa ho kktiny az ho nakoniec odplasim a pomaly zdrhne no a tretia ked mam zase zly den a to len otravene pozriem a vacsinou ani nepodakujem takze tak... ale zlych dni mavam malo
ale potesi ma to da sa povedat vzdy no, aj ked o svojom vzhlade mam nemenne vlastne mienky
Ked som bola na výstave obrazov, tak som prezentovala ten môj obraz, a nejaký chlap mi povedal že mám pekné tričko. Neviem čo na ňom bolo nejaké zaujímavé asi len malá panda na kraji Som sa cítila tak trápne že som iba vyslovila blbé ďakujem a určite som sa začervenala. Často sa mi to nestáva ale aspoň viem že niekomu sa na mne aspoň raz niečo páči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
a @1 mi pripomenulo čo sa vlasov týka jednu kurióznu situáciu, keď som v istom podniku čakala v šialenej dlhej rade na šatňu, nejaký exot za mnou mi začal hladkať vlasy, že "aké ich máš krásne dlhé, najradšej by som ti ich zapálil" no, nebolo mi všetko jedno
pamatám, pamatám
ale v obchodoch sa mi stáva, že pochválim tie brigádničky pri pokladniach...
heh a niektoré sa aj začerveňajú
v takom tescu, je to niekedy na šľak trafenie, ako vedia zákazníci vynervovať zamestnancov pokladní....
ale vážne, asi by to dosť záležalo od spôsobu podania toho celého, ak by to bolo celé veľmi slušné a tak, isto by som reagovala inak, ako keby na mňa niekto niečo také vybĺakol veľmi vulgárnym spôsobom
a vlastne! vlani v lete ma pristavila nejaká pani (zľakla som sa, že zas niekto s dojemným príbehom ide odo mňa pýtať peniaze alebo čo) a pochválila mi vejár a že či jej neviem poradiť, kde som ho kúpila a to bolo strašne super, len som jej nevedela povedať, lebo som ho dostala a zrejme bol niekde z číňaku v TN, takže by jej to aj tak nepomohlo
Tiež patrím k tým ktorí nevedia prijímať komplimenty, ale samozrejme vždy potešia...
ale minule ku mne pricupitala taka starenka ze som krasna ako babika, som sa potom rehotala este pol hodiny
a ked sa mi to stalo tak normálne som poďakovala a išla dalej no..
co sa mi este na verejnosti nestalo, takze som rada
ale hej, bolo by to divne, ja som uz povedala, par ludom kompliment, ale to bolo v ramci iného rozhovoru, napríklad, povedala som jednemu ujkovi, ze ma peknu penazenku, myslim, ze ho to potesilo, lebo potom mi o nej zacal rozpravat, ze ju dostal na vianoce od syna
ale potesi ma to da sa povedat vzdy no, aj ked o svojom vzhlade mam nemenne vlastne mienky
a inak napr. tie vlasy by mi vobec neprislo divne dostat pochvalu.