@1
a že to, ak sa tam každý deň modlia, neznamená, že sú mimo reality, alebo sa nevedia zabávať... len jednoducho nehrešia. Aj tam teda dodržujú známe Božie prikázania... :letim:
@unwritten alkohol je na táboroch pre istotu zakázaný, už len z praktického hľadiska, že animátori musia byť fit na druhý deň. A tak aj cigarety. Prečo by nemohla byť disco, kurz tanca a pod.?
@unwritten Pijem zbežne, neopíjam sa. Púšťam si modernú hudbu. Počúvam metal a podobné veci. čo je dramáč neviem. Na kresťanské tábory chodím ako vedúci sám som kresťan. Samozrejme s pár vecami na tých táboroch mám problém. A nie som jediný. Ale to je na inú debatu
@georg21 aha, dobre animátori musia byť fit, ale táborníci prečo nemôžu piť? a čo majú cigarety s tým či si fit alebo nie?
ako sa chceš zabaviť na diskotéke, kde zvyčajne hrajú hrozne hrozne zlé pesničky,ak si nemôžeš vypiť?
ja som bola na kresťanskom tábore 5-krát a 2-krát aj na normálnom a nevidím tam nejaké väčšie rozdiely, pokiaľ ide o tie aktivity okrem modlitieb, sv. omše ..
Ak sú to normálne tábory, kde sa decká zabávajú, prípadne sa pomodlia, tak mi to až tak nevadí i keď moje deti by som tam nikdy neposlala. Ak sa bavíme o táboroch, kde sa posielajú "zlé deti", ktorým sa potom snažia vymyť mozgy a "napraviť" ich - tie by som pozatvárala.
A ináč @unwritten , alkohol a cigarety nie sú povolené ani na nekresťanských táboroch, hlavne z toho dôvodu, že väčšina z nich je do 18 rokov.
@unwritten takže keď sa 13 ročné dieťa rozhodne piť, tak je to úplne v pohode a mali by sme ho nechať tak, aby sme sa náhodou nesprávali "ako na kresťanskom tábore, kde je to proti akýmsi prikázaniam"?
Ja osobne si myslím, že náboženstvo v akejkoľvek inej forme ako čisto osobná a súkromná záležitosť jednotlivca naberá formu ideológie, ktorá núti a prikazuje jednotlivcovi, čo je správne a čo nie, čo sa robiť smie a čo nie a riadi život svojich stúpencov, čím strácajú schopnosť samostatne rozhodovať v čom sa veľmi približuje komunizmu či fašizmu.
Ako na ktore. Mojich bratov na takon jednom zmagorili. To myslim doslova. Takze by som sa pozrel kto to organizuje ak niekto z Apostolskej cirkvi tak nikdy ak napr. Saleziani tak super. Ich pracu s mladežou uznavam. Žiadne vymyvanie mozgov nerobia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a že to, ak sa tam každý deň modlia, neznamená, že sú mimo reality, alebo sa nevedia zabávať... len jednoducho nehrešia. Aj tam teda dodržujú známe Božie prikázania... :letim:
ako sa chceš zabaviť na diskotéke, kde zvyčajne hrajú hrozne hrozne zlé pesničky,ak si nemôžeš vypiť?
Ako je v @10 , rozdiel bol len v omšiach a občasnom modlení sa.
nie každé
ale dosť veľa
A ináč @unwritten , alkohol a cigarety nie sú povolené ani na nekresťanských táboroch, hlavne z toho dôvodu, že väčšina z nich je do 18 rokov.
ale na tých táboroch nemajú šancu, tam proste nemôžu