Neviem čo sa tu nad tým pozastavujete. Už dááávno pradávno ste mohli vidieť oznam v podaní: "PS: Radšej si nerobte nové CSS-ko" Tak asi bolo evidentné, že sa tie CSSká po aktualizácií Webu vymažú...
Ale skrátka nie...ľudia sú ignoranti a nedajú si povedať...
mne takyto framework viac vyhovuje, ako webky, kde sa vsetko hybalo, tocilo, fajcilo kokoty a lietalo. si spravte normalnu sajtu ak to tak potrebujete, na takomto portale bolo editovatelne css vzdy velka chyba. si pamatam, ako sme to na starom birdzi exploitovali na reklamy a refferaly atd.. takto je to lepsie proste
@firestorm ja som to videl a new cssko nerobil... ale ten text neznamenal, že časom neurobia možnosť vlastného csska do aktuálnej podoby birdzu... a ja by som privítal dať si na pozadie nejaký obrázok a tak podobne
Keby ľudia vedeli dodržovať pravidlá CSSkovania, tak by sa s tým dalo pracovať.
- Bolo zakázané isté veci robiť, a ľudia to robili.
Chceme spustiť mobilnú verziu BIRDZu, smartphonovú/tabletovu, responzívnu, a väčšina CSSiek by bola totálne nekompatibilná. A viac by nefungovali ako fungovali.
Osobne chcem aj personalizáciu webiek, ale priorita je, aby to fungovalo všetko v mobiloch, iphonoch, ipadoch, androidoch, nokiách lumiách a samozrejme v počítačoch. S tým nevieme udržať kompatibilitu so starými CSSkami.
@sabnacke Nie, sú ignoranti preto, lebo si robia nové CSS-ká aj napriek vyslovenému - hm nie že zákazu - ale vyslovenému varovaniu, aby tak nečinili ...je to len ich problém, že ich práca vyšla nazmar
ako nic proti vlastnym webkam ale niektory ludia to prehanali a navigacia na stranke bola totalne nahovno v ich profile. Tak isto ich blogy sa na niektorych pozadaich nedali citat atd tak si myslim ze by mohli na webky byt nejake obmedzenia ale typujem ze sa casom vratia.
@firestorm pár ľudí si spravilo nové, to je fakt, ale to je ich vec; okrem toho to upozornenie tam bolo... koľko.. polroka? či viac? to by som si aj ja stihla vymeniť zo 5x kebz sa mi chcelo s tým babrať ja som mala strašne dlho to isté CSS napríklad a páčilo sa mi, lebo ja som tiež riadny antitalent na takéto veci a bola som celá hrdá keď to bolo hotové.
ja som celkom rada už mi liezli na nervy tie ultra mega originálne priesvitné, točiace, miznúci, neviditeľné a nevim jake webky, niektorým už z toho vážne jebalo, ale keby sa dal aspoň nejaký obrázok nastaviť to by som bola za
Nechcem. Nikdy som sa to nenaučil a mnohé veci na tom boli otravné. Aj keď chápem že väčšine to je ľúto, je to forma prezentácie vlastnej osobnosti a kreativity.
@tomas ono ja ako programator ta viem uplne pochopit, ale ako uzivatel bohuzial, to bola vec co sa dost ludom na birdzi pacila, ze sa hrajkali s tym a tvorili si tam, ludia sa vedeli pokochat
moje navrhy:
- pri zmene/uploade css by sa filtrom preparsovalo a vyhodilo veci, ktore su nekompatibilne a dalo odozvu uzivatelovi, co mu odislo pri uploade (technicky narocnejsia vec, lebo treba spravit inteligentny parser)
- dve verzie CSS s vynutenym prepinanim (always visible tlacidlo a pripadne aj klavesova skratka), tak ze toto co je by mali moznost ludia vidiet, alebo prepnut si u cloveka na jeho vlastne css, pokial by bola ponuka - pripadne ako standard featura, ze si to u cloveka volbu pre teba ako prihlaseneho zapamata
- ok, nech ostane sablona aka je, ale mat moznost hlavne nosne divka upravovat cez nejake admin rozhranie od farieb az po upload obrazku, aspon aby si to ludia mohli farebne a fontovo prisposobovat, alebo spravit "css factory" oddelenie birdzu, kde by ludia cez jedno intuitivne rozhranie s dost velkym mnozstvom funkcii navrhli css a dali na "market" (zdarma, alebo povedzme, ze co kludne aj poplatok 50centov - ale fakt musi byt to navrhovacie prostredie flexibilne na vyber moznosti a dizajnu) - a clovek si to na webke vyberie a zapne - aj inych csska, alebo si tam spravi svoje a zaskrtne ci len on alebo aj iny ho mozu pouzivat ... tzv "Birdz CSS market"
@matwejo imho to dost komplikujes, bol problem zakladne veci birdzu prekodit, nie robit este prepinatelnost css-iek a nejake standalone appky k tomu ( ak skutocne chcu tranzitivitu zachovat ). ide o portal, ktory sa funkcnostou priblizuje fb, na fb si tiez mozes nastavit maximalne nejake pozicie elementov a cover photo
viem, ze vela ludi si bublalo na svojich css-kach ako na najvacsej prisnote, ale nema to zmysel a prekaza to fakt multiplatformovosti
ako nastavit si farbicky buttonov a zmenit pozadie by problem nebol isto a nemrdalo by to halvne veci mimo frameworku
ja chcem radsej normalny ZLTY birdzik, nie toto modre FB/twitterovske cudo.
a CSS mi absolutne nechybaju a nikdy chybat nebudu, len som sa furt vytocila ked som sa uplne stratila na niekoho webke. samozrejme okrem zopar vynimiek ktorym som CSS aj pochvalila, lebo ma uchvatilo ako toto niekto zvladne nastavit
@n0win0u ale ved to nevadi ked to komplikujem, ved portal nema urcene, ze musi byt jednoduchy .... ak to bude a ma naberat uzivatelov, cim viac features, tym lepsie ... a ludom sa css pacilo, preco si tu feature a zakladnu nezachovat? bud adaptabilny vyber autodetectom devicu ako pisal @midnight , alebo birdz css market s dost variabilnym admin rozhranim co sa drzi frameworku, alebo prepinatelnu moznost "default css"/"custom css" a ludia na mobiloch/tabletoch atd. si to prepnu
Ja som rada, že zmiznú blikajúce CSSká z ktorých mohol mať človek akurát tak epileptický záchvat a nič neprečítal.
Trošku mi chýba moje bublinkové pozadie ale prežijem to bez neho
proste prepojenie nejakej inej sajty s birdzom by bolo uplne jednoduchsie pre tych ludi ako tu nasilu rvat css-ko cez mrtvoly,kristov, bohov a neviem este cez co.
@n0win0u áno áno ^_^ chcela som prehodiť všetko zo starého sem (len profil, fotky, statusy, etc. nie, proste len ten môj mini sloh) ale ešte mi to nejde ja si počkám!
inak nowic ma pravdu, ze kludne ste mohli aj na par hodin birdz zlozit a tak to prekopat a odtestit na production servery a prekoprcnut databazu do tvaru akeho treba
Súkromie a všetko...ČESŤ.
Ale.
Prečo je pri forach/anketách možnosť like na facebooku? Trošku blbé je pchať sociálnu sieť na iný komunitný portál.
Tie css...čo už, aspoň nech sa dá farba meniť ako na Twitteri. Bolo by to tak lepšie. Škoda je, že zmizol odkazovač, ten bol fajn.
Posledná vec izajn..modrá a červená.
Najhoršia kombinácia farieb na svete.
nechcem, ale chcem preč toho serúceho chlapca pri prihlasvaní...to aby sa človek zasa hanbil (dievča vraždiace chlapca sotličkou bolo ešte horšie, priznávam otvoriť B na verenosti
a super... ako css mi nejak chýbať nebude aj keď som si ho robila....ale ďakujem DAKUJEM? neznášala som keď sa mi nahodou otvoril niekoho profil a tam nejaka kokotska pesnička začala bliačať... mala som chuť roztrieskať ntbk...
@patricino plánujeme "personalizáciu dizajnu webky", ale nebude to cez CSS, bude to jednoduchšia (a asi aj krajšia a praktickejšia) forma. samotné CSS nemôžeme mať, lebo ak chceme mať appky v mobiloch + mobilnú verziu, tak by sme s CSS mali viac problémov ako osohu.
ja niee, aj tak sa mi to, čo som mala, už nepáčilo a zle sa cez to čítalo, len som už zabudla, ako sa to mení, lebo som to fakt dlho nerobila, čiže teraz mám o starosť menej
drvivá väčšina to tu nevedela robiť..veľa ľudí to malo totálne otrasné, nevkusné, nečitateľné (priehľadné pozadie), hrajúce webky...a zase pri ľuďoch čo to vedeli robiť na mega úrovni sa mi ich webky ani nenačítavali lebo mám pomalý internet
A Tomáš má pravdu...keď som si chcel kuknúť nejakú webku cez mobil tak to bola jedna veľká katastrofa takže v tomto je koniec CSSka výborná vec...
Áno, bola to taká vecička ktorá robila tento portál iným, pretože nepoznám web, kde by sa takto dal personalizovať profil no ako som povedal, malo to viac nevýhod ako výhod..aspoň pre mňa
ja si o tomto myslím že to veľmi dobrý ťah nebol, ako zrušiť vec ktorá túto stránku robí ešte s pár vecami originálnu a super?
a nerozumiem ja som csska vždy robil tak, aby sa nejak nedeformovali v mobiloch a pod. prosto to vyzeralo ako normálny profil
veď ako už bolo spomenuté hore, nemôže sa nejak dať že si to ľudia budú môcť sami nejak odškrtávať či to cssko na danom profile chcú alebo nie? lebo ste mi práve zobrali tú najlepšiu internetovú hračku a myslím si že aj veľa iným ľuďom a myslím si, že sa to dá v pohode vyriešiť
CSSko ma nikdy nebavilo a nudilo, takže som rada že je preč.. len fakt mi tu chýba tá žltá farba, aspoň niečo do krémova alebo béžova, teraz je to príliš prísne..
Mali ste zachovať to žlté pozadie. Kurnik, mali ste sa spýtať nejakého stylistu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Ale skrátka nie...ľudia sú ignoranti a nedajú si povedať...
- Bolo zakázané isté veci robiť, a ľudia to robili.
Chceme spustiť mobilnú verziu BIRDZu, smartphonovú/tabletovu, responzívnu, a väčšina CSSiek by bola totálne nekompatibilná. A viac by nefungovali ako fungovali.
Osobne chcem aj personalizáciu webiek, ale priorita je, aby to fungovalo všetko v mobiloch, iphonoch, ipadoch, androidoch, nokiách lumiách a samozrejme v počítačoch. S tým nevieme udržať kompatibilitu so starými CSSkami.
moje navrhy:
- pri zmene/uploade css by sa filtrom preparsovalo a vyhodilo veci, ktore su nekompatibilne a dalo odozvu uzivatelovi, co mu odislo pri uploade (technicky narocnejsia vec, lebo treba spravit inteligentny parser)
- dve verzie CSS s vynutenym prepinanim (always visible tlacidlo a pripadne aj klavesova skratka), tak ze toto co je by mali moznost ludia vidiet, alebo prepnut si u cloveka na jeho vlastne css, pokial by bola ponuka - pripadne ako standard featura, ze si to u cloveka volbu pre teba ako prihlaseneho zapamata
- ok, nech ostane sablona aka je, ale mat moznost hlavne nosne divka upravovat cez nejake admin rozhranie od farieb az po upload obrazku, aspon aby si to ludia mohli farebne a fontovo prisposobovat, alebo spravit "css factory" oddelenie birdzu, kde by ludia cez jedno intuitivne rozhranie s dost velkym mnozstvom funkcii navrhli css a dali na "market" (zdarma, alebo povedzme, ze co kludne aj poplatok 50centov - ale fakt musi byt to navrhovacie prostredie flexibilne na vyber moznosti a dizajnu) - a clovek si to na webke vyberie a zapne - aj inych csska, alebo si tam spravi svoje a zaskrtne ci len on alebo aj iny ho mozu pouzivat ... tzv "Birdz CSS market"
viem, ze vela ludi si bublalo na svojich css-kach ako na najvacsej prisnote, ale nema to zmysel a prekaza to fakt multiplatformovosti
ako nastavit si farbicky buttonov a zmenit pozadie by problem nebol isto a nemrdalo by to halvne veci mimo frameworku
a CSS mi absolutne nechybaju a nikdy chybat nebudu, len som sa furt vytocila ked som sa uplne stratila na niekoho webke. samozrejme okrem zopar vynimiek ktorym som CSS aj pochvalila, lebo ma uchvatilo ako toto niekto zvladne nastavit
Trošku mi chýba moje bublinkové pozadie ale prežijem to bez neho
@luxie novy profil mas ? ^___^
Ale odkazovač mi chýba, ten bol fajn.
@uggla mazanie sa zapne. toto spustené je plne prispôsobené starej databáze. v nej sa pár vecí upraví a zlepší sa mazanie.
@tomas ja si aj tak stale myslim, ze purge dbs by bol najlepsi
proste niekde dat upozozrnenie, ze nech si ludia zalohuju vsetky data co chcu zachovat a purge spravit.
Ale.
Prečo je pri forach/anketách možnosť like na facebooku? Trošku blbé je pchať sociálnu sieť na iný komunitný portál.
Tie css...čo už, aspoň nech sa dá farba meniť ako na Twitteri. Bolo by to tak lepšie. Škoda je, že zmizol odkazovač, ten bol fajn.
Posledná vec izajn..modrá a červená.
Najhoršia kombinácia farieb na svete.
konecne tu nejsu tie priesvitne kokotiny
A Tomáš má pravdu...keď som si chcel kuknúť nejakú webku cez mobil tak to bola jedna veľká katastrofa takže v tomto je koniec CSSka výborná vec...
Áno, bola to taká vecička ktorá robila tento portál iným, pretože nepoznám web, kde by sa takto dal personalizovať profil no ako som povedal, malo to viac nevýhod ako výhod..aspoň pre mňa
a nerozumiem ja som csska vždy robil tak, aby sa nejak nedeformovali v mobiloch a pod. prosto to vyzeralo ako normálny profil
veď ako už bolo spomenuté hore, nemôže sa nejak dať že si to ľudia budú môcť sami nejak odškrtávať či to cssko na danom profile chcú alebo nie? lebo ste mi práve zobrali tú najlepšiu internetovú hračku a myslím si že aj veľa iným ľuďom a myslím si, že sa to dá v pohode vyriešiť
Mali ste zachovať to žlté pozadie. Kurnik, mali ste sa spýtať nejakého stylistu!
a chýba mi tu môj synček Fiiiha, teda smajl