Keby bolo mentálne postihnuté, tak bez debaty by som šla na potrat, keby sa však malo narodiť povedzme bez ruky, alebo nohy, ale mentálne by na tom bolo v poriadku, nechala by som si ho.
Postihnuté dieťa si dokáže užívať život v omnoho väčšom rozsahu. Teda pokiaľ je oň dobre postarané. Už len samotné postihnutie predstavuje motivačný nástroj, viac oceňuje starostlivosť, opätuje lásku k svojim opatrovníkom...
Rozhodovať o tom, či má niekto právo na život, by nemalo byť v našich rukách.
@gothicpoethic ja ked som sa narodil som bol ževraj maličký ale teraz sa to nejak zmenilo takže som mal vlastne štastie že moji rodičia neboli sparťania
@mathew322 ale čoby malo z takeho zivota? Do konca zivota by bolo na niekoho odkázané, da sa povedat ze "príťaž". Ludia by ho odsudzovali, nemalo by priateľov, lasku,... Taky zivot nestojí podla mna za nic.
@matthew322 A čo tie deti, ktoré pomaly nevnímajú svet, len ležia/sedia, oslintané, s neprítomným pohľadom... tie si tiež užívajú svet a život?
Nehovorím o ľuďoch, ktorí sú na invalidnom vozíku, ale sú schopní komunikovať, vzdelávať sa...na ZŠ sme mali takého chlapca a nemal problém... mňa by však zaujímalo, či aj deti, ktoré som opísala v predchádzajúcom odstavci, naozaj vnímajú svet a vedia si ho užiť.
Lekari sa mozu naozaj mylit..maminej znamej hovorili,uz od 6-teho mesiaca tehotenstva,ze dieta bude urcite postihnute,a ze by jej odporucali potrat..ona si ho ale nechala,jednak z toho dovodu,ze je veriaca,a presne aj z toho co tu spomenul @matthew322...nakoniec sa narodilo uplne zdrave dievcatk
podľa okolností - môjho veku, rodinného stavu, finančnej situácie, stavu postihnutia dieťaťa... niečo medzi druhou a treťou možnosťou, ale @gothicpoethic to vystihla dobre...
ja chcem hlavne zdrave dieta...neviem si predstavit ako by som zil kebyze sa mi narodi postihnute dieta, predsa ta starostlivost, vsetok cas mu venovat a chudak nic poriadne z neho nebude
@gothicpoethic Pokiaľ niekto nemá ruky, nohy je slepý, hluchý, nepríčetný... MOŽNO...
No čo mi dáva právo rozhodovať o inom ľudskom živote, než o tom svojom? To, že je osobnosť uzamknutá fyzickým kľúčom? Alebo nebodaj ľudské city, ktoré beztak zaslepujú..... ?
To, že niekomu smrťou pomôžem, by sa nemalo brať ako uspokojenie, výhovorka či domnenka dobrého skutku. To by si potom človek mohol veselo vraždiť každého, kto je na nižšej úrovni, či už fyzickej alebo mentálnej, pretože sa nikdy nedokáže vyrovnať vyššie postavenému....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Rozhodovať o tom, či má niekto právo na život, by nemalo byť v našich rukách.
Nehovorím o ľuďoch, ktorí sú na invalidnom vozíku, ale sú schopní komunikovať, vzdelávať sa...na ZŠ sme mali takého chlapca a nemal problém... mňa by však zaujímalo, či aj deti, ktoré som opísala v predchádzajúcom odstavci, naozaj vnímajú svet a vedia si ho užiť.
No čo mi dáva právo rozhodovať o inom ľudskom živote, než o tom svojom? To, že je osobnosť uzamknutá fyzickým kľúčom? Alebo nebodaj ľudské city, ktoré beztak zaslepujú..... ?
To, že niekomu smrťou pomôžem, by sa nemalo brať ako uspokojenie, výhovorka či domnenka dobrého skutku. To by si potom človek mohol veselo vraždiť každého, kto je na nižšej úrovni, či už fyzickej alebo mentálnej, pretože sa nikdy nedokáže vyrovnať vyššie postavenému....