Myslím že, kým niekto nepíše hatlaniny tak sa nemá čo opravovať/kritizovať pravopis na internetovej komunikácii na SMS-kách tiež nenapíšete kamarátovi že, nemá dĺžne a mäkčene.
uvítam aj keď ma niekto opraví, aspoň sa naučím a nechápem čo s tým majú problém všetci... skôr je to iritujúce keď na tú chybu začne upozorňovať sto ľudí, bez toho žeby si všimli komentáre nad sebou
@16 absencia diakritiky v SMS a hrubky sú dve rozdielne veci, už len preto, že v SMS diakritika nie vždy ide či to ráta za neviem koľko znakov a to sa neoplatí
@dievcatko13 tak rozdiel je akym sposobom sa to opravi a ohlasi sa ta chyba ze ju tam niekto spravil aby do buducna vedel a podobne....
len problem je v tom ze tu nahodou ked niekto opravi tak vacsinou takym sposobom alebo tymkym stylom ze:
Ty debil sprosty primitivny chod sa rovno obesit ked nevies taku nepoctatnu bezvyznamnu vec, uz sa ti ani neoplati zit ked si taky sprosty, lebo ja viem gramatiku a okrem toho nic ine, ale ty ked nevies gramatiku a okrem toho vsetko tak si stale looser... (a nikdy v zivote nemozes stlacit nahodou ine tlacidlo lebo to robi kazdy jeden clovek)...
takymto sposobom vacsinou opravuju chyby, mozno nie uplne, ale vacsinou to tak znie
taki ludia mi pridu mierne malicherno-otravni. v 60% prispevkoch a komentaroch su nejake chyby, takze mi pride uplne zbytocne sa nad tym pozastavovat a riesit to.
"som jedným z nich a cítim s[a] po takom prospešnom komentári ako nadčlovek! "
preklep nie je gramatická chyba, jedine že si myslela tú čiarku za "Ľudia" v nadpise, mám pocit že by tam nemala byť, ale čiarky nikdy nešli ani mne, odjakživa ich proste dávam tam kde ich "počujem" a odjakživa to v mnohých prípadoch "počujem" zle.
necítim sa po takom komentári ako nadčlovek...čo ja viem, podľa mňa, pokiaľ človek nemá nejakú "vadu", ktorá tie chyby ospravedlňuje, tak to zodpovedá aj o inteligencii človeka...
Nepoviem, keď niekto zabudne dať niekde jednu čiarku, alebo dať veľké písmeno, alebo tak, ale keď niekto permanentne dáva S namiesto Z alebo opačne, alebo robí hrubky typu "pýšem" "robým" a podobne...sú chyby, ktoré sa ešte ako tak dajú, ale niektoré sú fakt už moc...
raz ma ktosi upozornil na chybu, ktorú som spravila, keď som písala status. uvedomila som si, že vždy pri písaní toho slova si na to spomeniem a čuduj sa svete, odvtedy som tú chybu nespravila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
@2 nechápem čo je na tom, keď niekto hlasuje vo svojej ankete
a @defender tam v tej otazke ma byt Teba a nie teba
mna velmi irituje ak niekto napise v slove kde uz je samo o sebe makke i,ze tam da ypsilon.. alebo pri slovesach..
Ja som napríklad rada, ak ma dakto upozorní na moje chyby.
neviem tí ľudia nemajú čo robiť, tak hľadajú niečo, na čom sa môžu vybúriť.. myslím si, lebo iný dôvod nevidím prečo to robia..
...proste keď vidím niekde napísané: "chcela bi som na Vianoce noví bycikel" tak to sa proste nedá nekomentovať!
len problem je v tom ze tu nahodou ked niekto opravi tak vacsinou takym sposobom alebo tymkym stylom ze:
Ty debil sprosty primitivny chod sa rovno obesit ked nevies taku nepoctatnu bezvyznamnu vec, uz sa ti ani neoplati zit ked si taky sprosty, lebo ja viem gramatiku a okrem toho nic ine, ale ty ked nevies gramatiku a okrem toho vsetko tak si stale looser... (a nikdy v zivote nemozes stlacit nahodou ine tlacidlo lebo to robi kazdy jeden clovek)...
takymto sposobom vacsinou opravuju chyby, mozno nie uplne, ale vacsinou to tak znie
"som jedným z nich a cítim s[a] po takom prospešnom komentári ako nadčlovek! "
preklep nie je gramatická chyba, jedine že si myslela tú čiarku za "Ľudia" v nadpise, mám pocit že by tam nemala byť, ale čiarky nikdy nešli ani mne, odjakživa ich proste dávam tam kde ich "počujem" a odjakživa to v mnohých prípadoch "počujem" zle.
ale niekedy to ide do väčších detailov, do toho, ako mali napr. prvé písmeno v nadpise napísať a podobne
ja sa v ciarkach stracam v zlozitych suvetiach
Nepoviem, keď niekto zabudne dať niekde jednu čiarku, alebo dať veľké písmeno, alebo tak, ale keď niekto permanentne dáva S namiesto Z alebo opačne, alebo robí hrubky typu "pýšem" "robým" a podobne...sú chyby, ktoré sa ešte ako tak dajú, ale niektoré sú fakt už moc...