Chcela by som si adoptovať mačku..len neviem, čo je lepšie...či mužské pohlavie alebo ženské Poradil by dakto, kto má s chovom mačiek skúsenosti, prosím?
podla mňa záleží od povahy, nie od pohlavia.. ja by som si vybrala to, čo by sa ma čo najmenej bálo. a kastrovala by som obe pohlavia, ale nemám šajny, čo to stojí
noo, tak kamoška býva v dome a mala maličkého kocúrika, ten jej vyrástol a zdrhol... o rok neskôr mala znovu maličkého kocúrika a taktiež jej zdrhol... a k tomu starala sa o nich až veľmi dobre vždy sa s nimi hrala a rozmaznávala ich a boli strašne prítulní
mačky nie sú až také prítulné a treba ich vykastrovať, lebo ani sa nenazdáš a bude mať mačiatka
@najni no zatiaľ z tých x mačiek a kocúrov čo som kedy chovala mi prídu kocúri skôr maznáčikovia(najmä ak sú vykastrovaní) a mačky také sami pre seba..a u psov je etológia úplne iná..
ale určite netreba zovšeobecňovať..každé zviera je svojské..ako i ľudia..
Ja som chcela kocúra, ale keď sme si išli poňho už bola len mačička a som veľmi rada, že máme ju Už ju máme 2 roky a je úžasná. Taký náš mačkopes Aportuje, je to taká hyperaktívna malá gulička a tiež sme ju dali vykastrovať
ja som mala kocurika ktory preskakoval všetko.cely byt až po balkon a to bolo poriadne šidlo a teraz mam mačičku ktoru nikto nechape lebo počuva na meno,vie si sadnut a vždy čaka pri dverach ako psik a tolko lasky mi dava že až až
ja som mala stále mačky aj kocúrov, teraz mám jedného kocúra a má super povahu záleží to síce skôr od plemena, ale kocúri sú hravší a milší väčšinou, mačky také pokojné a sebestačné. ale to je len moja skúsenosť, podľa mňa je to jedno, môže sa ti stať, že si vezmeš kocúra a bude agresívny a netúlivý
Mala som perzského kocúra..to bol taký maznoš..vždy presne o 12.00 chodil domov na obed..ale mal aj dni, kedy sa vytratil z domu a nevrátil sa aj 3 dni..samozrejme v dobe párenia.. Teraz mám perzskú mačku a to je úplne odlišná povaha..je strašne hrdá, povýšenecká a je taká samotárka.. takže súhlasím s tým, že to záleží aj od povahy tej mačky..
ja mám mačku, dali sme ju sterilizovať, keď sa hárala, velmi trpela chúďatko...a aj vet nám povedal, že ak nechceme mačiatka, je to tak lepšie, ak kvôli tomu, že by mohla mať také že predstieranú graviditu, niekedy v budúcnosti nádory a tak odvtedy sa kúsok ukludnila, je celkom zlatá, dá sa s ňou aj hrať ako s mačiatkom, aj sa rada mazná, ale má aj rada svoj pokoj
ak by si sa náhodou rozhodla pre kocúra, a chcela by si ho chovať vo vnútri, tiež ho daj kastrovať, oni keď sa hárajú, tak značkujú, všade cikajú a straaaašne to páchne potom....a nejde ten pach len tak dole.... toť vše z mojej strany
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
mačky nie sú až také prítulné a treba ich vykastrovať, lebo ani sa nenazdáš a bude mať mačiatka
ale určite netreba zovšeobecňovať..každé zviera je svojské..ako i ľudia..
Ja som chcela kocúra, ale keď sme si išli poňho už bola len mačička a som veľmi rada, že máme ju Už ju máme 2 roky a je úžasná. Taký náš mačkopes Aportuje, je to taká hyperaktívna malá gulička a tiež sme ju dali vykastrovať
a keď mačku, tak vykastrovať ak nechceš mať malé
a inak ja mám aj kocúra aj mačku, a môžem ti povedať že kocúr je o 100% lepší povahovo..vždy radšej kocúr než mačka
S kocurom je to to iste, treba kastrovat, inak bude znackovat vo velkom
ak by si sa náhodou rozhodla pre kocúra, a chcela by si ho chovať vo vnútri, tiež ho daj kastrovať, oni keď sa hárajú, tak značkujú, všade cikajú a straaaašne to páchne potom....a nejde ten pach len tak dole.... toť vše z mojej strany