Mám doma mačku,ktorá má cca 7 mesiacov, a ako 2-týždňovú sme ju našli na ulici..Zo začiatku bolo všetko ok,ale potom začala byť agresívna,hryzie nám ruky a nohy,útočí na nás...A inokedy je zrazu úplne zlatá pritúli sa a pradie..Prosím vás,čo mám robiť keď
@kristinakostiviarova je to macka ci kocur? Ak macka, tak bude agresivnejsia a menej pritulna ako kocur, ale da sa odnaucit to utocenie, normalne jej treba nalozit napr. novinami po prdeli...
ja mam uz 7medmeho kocura a jednoznacne lepsie ako pes no ma 7 mesiacou to tak byva rado sa to hra ale zalezi od povahy my sme maly kocura co ked si lahol na gauc a niekto nedajboze ho chcel vyhodit tak kusal skrabal proste bol agresor
ked na mna macka prskala, prskala som na nu tiez, vycerila som zuby a nahodila som vrazedny vyraz. teraz sme najlepsie kamky a uz sa ku mne len tuli a nedovoluje si na mna. predsa len, ty si vacsi, snad sa nebudes mat malej chlpatej gulicky
najlepsie asi vtedy na nu novinami alebo vankusom.... nasa macka obcas je taka besna ze bud mi hryzie ruku alebo beha po sedacke a dre pazurami ale teraz uz menej lebo zvycajne na nu vezmem vankus
@kristinakostiviarova jednoducho ju tio treba odnaucit a vychovat ju... mam 9 mesacneho kocura, odnaucil sa hryzt pri hrani aj liezt naq kuch. linku, takisto uz nelezie do postele rano, kym nedostane povolenie a uz nenapada ani korelu, aj ked kvoli nej sme na nom zlomili dve varechy treba ju odnaucit cim skor vsetko, co nechces, aby robila...
ako to povedať. mačky sú trošku zložitejšie povahy (než psy napr.)... treba poznať ich správanie, reč tela. sú introvertné a teritoriálne. sú veľmi milujúce, ale iba pokiaľ majú milujúceho majiteľa. pokiaľ necítia lásku sú ostražitejšie, bojazlivejšie a teda majú aj skôr tendenciu zaútočiť.
bohužiaľ veľa ľudí má tendenciu mačkám chtiac či nechtiac robiť napriek a čím dlhšie to trvá, tým horší potom samozrejme oný vzťah je.
k mačke treba pristupovať sebavedomo, ale nie ju do niečoho nútiť, naťahovať. doslova neznášajú, keď ich hladkáš celou dlaňou, nabíjaš ich kožúšok statickou elektrinou.
ďalšia dôležitá vec je nielen dať mačke niečo na jedenie a pitie, ale tiež jej pravidelne čistiť mačací záchodík a spraviť pre ňu miesto, ktoré bude len pre ňu a z ktorého bude môcť pozorovať dianie v celej miestnosti. treba sa s ňou pravidelne hrať - s hračkami, nie rukami, inak ti po nich pôjde v rámci hry aj keď sa hrať nebudete.
to sú základy, ak ťa to zaujalo, skús si nájsť aj na YT Jackson Galaxy, je to odborník na mačky..
@kitty7 ďakujem...mačacia wc-ko jej čistíme každý deň...No,hladkám ju celou dlaňou,ale pradie mi pri tom,asi jej to nevadí...Jasné zaujalo ma to..Fakn,vyhladám si.. ale,myslim si že ostatné veci sú splnené..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
myslím že ju to časom prejde.. alebo skus tu vodu
voda vždy zaberie! Aj na psov
@stephanie27499
bohužiaľ veľa ľudí má tendenciu mačkám chtiac či nechtiac robiť napriek a čím dlhšie to trvá, tým horší potom samozrejme oný vzťah je.
k mačke treba pristupovať sebavedomo, ale nie ju do niečoho nútiť, naťahovať. doslova neznášajú, keď ich hladkáš celou dlaňou, nabíjaš ich kožúšok statickou elektrinou.
ďalšia dôležitá vec je nielen dať mačke niečo na jedenie a pitie, ale tiež jej pravidelne čistiť mačací záchodík a spraviť pre ňu miesto, ktoré bude len pre ňu a z ktorého bude môcť pozorovať dianie v celej miestnosti. treba sa s ňou pravidelne hrať - s hračkami, nie rukami, inak ti po nich pôjde v rámci hry aj keď sa hrať nebudete.
to sú základy, ak ťa to zaujalo, skús si nájsť aj na YT Jackson Galaxy, je to odborník na mačky..
vždy to zaberalo a pomáha to potom mala vždy rešpekt pred vodou a stačilo keď som jej ukázala napr. krhličku tak hneď mala rešpekt
sorry
To bol starý filip, ktorý je už preč