Mám 13, som rovná a už viac ako 1 rok mám menštruáciu
Mám 13 rokov. Som rovná a sere ma to, lebo keď som niekde s kamarátkami cítim sa divne. Všetci mi hovoria že dorastu ale ja som začala pochybovať. Veď už viac ako rok mám menštruáciu a stále som rovná. Neviem už čo si mám myslieť. Čo si o tom myslíte vy
pozri sa...ja mám 21 a mám, ako zvyknem hovoriť, prsia po ockovi mamka keď sa vydávala mala 45 kíl, a prsia 3ky....ja mám 60 kíl a prsia maličké...vieš čo, vôbec ma to netrápi, vždy lepšie menšie ako velké aspoň nemám záťaž na chrbticu
mne zacali prsia rast prve a az o nejaky cas na to som dostala prvu menstruaciu. neviem, ako to funguje u inych... a mozno by narastli velke, keby som cely zivot nechudla, lebo dnes vazim o par kg menej ako ked som tu prvu menstruaciu dostala.
preto tu mám že mám 17 lebo tento profil som vytvárala so sesternicou ale nikdy sme ho nepoužili a teraz keď som zistila že sa nedá na birdz zaregistrovať tak som použila tento profil
viem, ze v 13 je to hrozne, lebo som to mala rovnako, ale mne zazracne narastli tak vyraznejsie v 16-17. dovtedy som bola plocha. budes to mat tazke, hlavne co sa tyka toho, ako to predychas, ked sa budes porovnavat, lebo pubertalne baby sa stale porovnavaju s ostatnymi...mrzi ma to. pozri sa aj na zeny v rodine...moja mama je plochsia nez ja a stale sa vsetci bali, vsetci to komentovali, este viac ma stresovali a nakoniec nejakym zazrakom, ale nie o vela, len torsku mam vacsie nez ona...ber to tak, ze urcite nepriberaj kvoli prsiam, lebo je to geneticke a aj chudym babam mozu vacsie narast nez normalnym alebo ako maju tucne...lebo moze sa stat, ze ta nejaky vykrmovac bude chciet oklamat, ze prsia su cisty tuk a bude ta znasilnovat pri jedeni, aby si jedla nasilu, ked nevladzes, ako mi to robil otec...tak takym never a aj keby to bola pravda, za prsia to nestoji, tucnota je horsia nez prirodzene male prsia...
Netráp sa, 13 rokov nie je až tak veľa. Ja som v 13 bola rada, že som si spravila domáce úlohy. A vôbec, viac sa sústreď na svoj intelekt a rozvíjanie po mentálnej stránke, než na veci ktoré aj tak neovplyvníš.
najprv som si nevedela domysliet ako myslis ze rovna ale uz chapem neboj oni fakt dorastu aj mne v 14tich zacali rast a v 13tich som dostala menstruaciu no stress mas kopu casu inak niekomu zacinaju rast okolo 16-17tich takze neboj a na ludi kasli
a inak neviem akoze len preto lebo uz kazda tvoja kamoska ma cecky tak aj ty musis mat? ale tak chapem puberta ta riadne tlieska aj ja som mala obdobie ked som si uz vravela ach kedy mi uz zacnu rast skusala som vselijake triky ako pitie mlieka a riadne picoviny ktore aj tak nezabrali...je to vsetko o genetike.. mas kopuuuu casu este vacsine zacne rast az v 9. rocniku alebo aj neskor ja by som nechcela mat napr. take velke prsia radsej zlaty stred alebo male
ja mám 20 a sa s tebou stavím, že som rovnejšia než ty a keď si chudá, tak by som to neriešila, ja som plochá a ešte k tomu mám napiču postavu, čo je dosť neobvyklá kombinácia ... takže no, toľko k tomu ... a netráp sa tým, lebo ťa to úplne dojebe, vážne, viem, čo píšem
neviem či to bude porucha ale myslím si že nie alebo potom to že som strašne vysoká mám až 170 cm a 13 rokov a vážim 54 kg ale porucha to nebude a za doktorom som s tým nebola
@pepina123 okej, bmi máš 18,69, čo je vcelku v norme, ale... prepáč, to vyhlásenie že "mám rok vkuse menštruáciu, a porucha to nebude" je hovadina. maximálne tak to nebude porucha z podvýživy, ale určite to nejaká porucha bude.
a nebola za doktorom... po roku nepretržitého krvácania... hm... tak ti asi gratulujem k tomu že si sa po tejto dobe odhodlala aspoň na ten vážny, seriózny a reálne užitočný krok, založiť o tom fórum.
potom za tri roky keď sa odvážiš spýtať nejakej bylinkárky/veštice či nevie v čom by mohol byť problém, tak daj vedieť, celkom by ma zaujímalo ako sa bude tento prípad vyvíjať
@midnight wtf male prsia su porucha? myslim, ze to s plochostou trocha prehana a trosicku sa to od jej detskych cias zmenilo, len nie az tak ako jej kamoskam a to ju znepokojuje
@sapphirizing nie, malé prsia nie sú porucha, ale povedal by som že to že má rok vkuse menštruáciu, to porucha je. a pravdupovediac ma....
aha počkať, ona nemyslela že ROK VKUSE má menštruáciu, ale že pred rokom začala dostávať menštruáciu a ešte stále má malé? lebo... mi bolo hrozne divné že tu napísala že rok vkuse má krámy, a všetci to ignorujú a píšu len o tej časti s kozami
@pepina123 okej, tak sa opravujem, zle som ťa pochopil, nikde nemáš žiadnu poruchu, za doktorom nemusíš, na bylinkárky kašli , kozy dorastú. alebo nedorastú a zvykneš si, a zistíš že hromade chlapov sa páčia aj malé. alebo zistíš že máš v piči čo sa páči hromade chlapov. alebo sa dostaneš do veku, kedy malé kozy budú tvoj najmenší (pun not intended) problém.
ja som tu asi z vás najstaršia.. a to ti teba môžem povedať, že vo svojom okolí nepoznám ani jednu "rovnú" ženu! Sú baby, ktoré majú veľkosť A, ale sú aj také, ktoré majú E... takže žiaden stres.. mne tiež narástli kozy neskôr..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
je to praktické
kupila som si push-upku a hotovo. neriesim
teraz budem mať 17 a stále som rovná
(som ta potešila, čo?
inak co som si vsimla, @6 neplati vo vacsine pripadov
absolútne sa tým netráp
''Veď už viac ako rok mám menštruáciu a stále som rovná.'' To akože menštruovať znamená, že ti narastú kozy, čičo?
A existuju plastiky, ked budes vacsia mozes ist na plastiku.
cakaj a ked nic, no tak sa s tym zmier.. nic ine ti neostava a plochych dievcat je aj tak vela, tak sa nestresuj
ja nechcem mať veľké kozy len sa bojím že mi už nikdy nenarastu
Takže nezúfaj, aj keď máš na profile 17 a tvrdíš že máš 13, to je jedno. Nos push-upku a hotovo.
Furt lepšie ako rôsolček a bradavky jak taniere, fakt.
A chlapom (alebo aj ženám) je aj tak jedno, ako veľké je to, čo mojkajú, kým to môžu mojkať.
preto tu mám že mám 17 lebo tento profil som vytvárala so sesternicou ale nikdy sme ho nepoužili a teraz keď som zistila že sa nedá na birdz zaregistrovať tak som použila tento profil
Ďakujem za radu ale ďalšia vec je to že moja mama nemá mále kozy a ani není pocha tak no...
fuj sak tvoj otec z toho popisu vyzera ako uplny uchyl
1. skôr "plochá", to viac ľudí pochopí hneď, než "rovná"
2. nie je to nejaká porucha z podvýživy? výška, váha, bmi?
3. bola si s tým za doktorom? asi nie, že, ale... občas sa hodia, napríklad keď dlhodobo z neznámych dôvodov niečo nefunguje ako má.
neviem či to bude porucha ale myslím si že nie alebo potom to že som strašne vysoká mám až 170 cm a 13 rokov a vážim 54 kg ale porucha to nebude a za doktorom som s tým nebola
a nebola za doktorom... po roku nepretržitého krvácania... hm... tak ti asi gratulujem k tomu že si sa po tejto dobe odhodlala aspoň na ten vážny, seriózny a reálne užitočný krok, založiť o tom fórum.
potom za tri roky keď sa odvážiš spýtať nejakej bylinkárky/veštice či nevie v čom by mohol byť problém, tak daj vedieť, celkom by ma zaujímalo ako sa bude tento prípad vyvíjať
aha počkať, ona nemyslela že ROK VKUSE má menštruáciu, ale že pred rokom začala dostávať menštruáciu a ešte stále má malé? lebo... mi bolo hrozne divné že tu napísala že rok vkuse má krámy, a všetci to ignorujú a píšu len o tej časti s kozami
@pepina123 okej, tak sa opravujem, zle som ťa pochopil, nikde nemáš žiadnu poruchu, za doktorom nemusíš, na bylinkárky kašli , kozy dorastú. alebo nedorastú a zvykneš si, a zistíš že hromade chlapov sa páčia aj malé. alebo zistíš že máš v piči čo sa páči hromade chlapov. alebo sa dostaneš do veku, kedy malé kozy budú tvoj najmenší (pun not intended) problém.