Mám noťas a chcel by som si kúpiť veľký monitor. Dá sa napojiť na ntb? Tak aby mi išiel? Zatial šetrím na zostavu, no najprv chcem kúpiť monitor. Dá sa to vôbec?
ja som takto fungoval par rokov že som mal straší notebook ešte s celkom fajn parametrami (dnes už je to slabé) dvoj jadrový bol, 4 ramka a 320 giga hardisk ktory som si rozšíril a kupil monitor klavesnicu a notebook mal sklopeny v priestroe pod stolom a na stole klasicky ten monitor a klavesnicu a myškou a všetko bolo napojene naň a išlo to v pohode ..samozrejme že sa to dá ..
kedysi som bol zástanca notebookov ale to sa zmenilo, nevidim v tom praktické využitie už iba jedine pri ceste vlakom ako pozeranie filmu či pisanie dokumentu, ale ako domaci počitač mi to pride uplne zbytočne a male
Vyberať monitor iba podľa rozhrania ... Ach bože ...
Monitor vyberaj podľa uhlopriečky, rozlíšenia, typu panelu, farebnej škále, kontrastu, pomeru strán
Typy panelov : v skratke
IPS - široké pozorovacie uhly, verné farby, no za to vyššia odozva
VA - mierne menšie pozorovacie uhly voči IPS, no za to vyšší kontrast (tym pádom aj lepšie podanie čiernej farby)
TN - slabšie pozorovacie uhly, zväčša aj menšie farebné spektrum, no za to nízka odozva
Pod 23" ani nechod ... neoplatí sa to
Rozlíšenie ;
Pokiaľ nerobíš grafiku a chceš to na bežnú prácu :
Do 24" v pohode stačí 1920x1080 / 1920x1200
Pri veľkých 27" a viac už 2560x1440 (ala QHD)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
kedysi som bol zástanca notebookov ale to sa zmenilo, nevidim v tom praktické využitie už iba jedine pri ceste vlakom ako pozeranie filmu či pisanie dokumentu, ale ako domaci počitač mi to pride uplne zbytočne a male
Monitor vyberaj podľa uhlopriečky, rozlíšenia, typu panelu, farebnej škále, kontrastu, pomeru strán
Typy panelov : v skratke
IPS - široké pozorovacie uhly, verné farby, no za to vyššia odozva
VA - mierne menšie pozorovacie uhly voči IPS, no za to vyšší kontrast (tym pádom aj lepšie podanie čiernej farby)
TN - slabšie pozorovacie uhly, zväčša aj menšie farebné spektrum, no za to nízka odozva
Pod 23" ani nechod ... neoplatí sa to
Rozlíšenie ;
Pokiaľ nerobíš grafiku a chceš to na bežnú prácu :
Do 24" v pohode stačí 1920x1080 / 1920x1200
Pri veľkých 27" a viac už 2560x1440 (ala QHD)