Nech sa nikto nehnevá ale tie články a reporty až na pár výnimiek, to je čistá komerica, a americká smotánka ja už fakt neviem čo je na tejto sekcií také jedinečne keď o drvivej väčšine čo tam pridávajú sa môžem dozvedieť behom pár sekúnd tým že si kl
no ja sa moc o to nezaujímam takže to viacemenej ignorujem, ale tak páči sa mi že sa aspoň niekto snaží tu niečo urobiť, a navyše je pár mladých čo to nesledujú a sem tam nejaká pikoška na birdzi sa zíde
pop je jednoducho mainstream, vacsinova zalezitost, keby ti sem niekto napisal skvely clanok o akomkolvek jazzovom muzikantovi, alebo nejakom skladatelovi, drviva vacsina birdzu by mu to osrala
princípom vždy ostáva fakt, že aspoň niekto to číta, a neverím, že to nikto nečíta, samozrejme, ja to nečítam, mám svoj vek , ale iným to padne za dobre, tak čo...staršie ročníky, čo majú vôbec nejaké skúsenosti s hudbou, zvyčajne nemajú čas sem prispevať, a len komentovať by vedeli, nič proti vám, ale ja som vyrastala pri bratovi staršom, takže viem, o čom hovorím, hoci mu vďačím za dobré usmernenie vo vkuse filmov ako aj v hudbe...ak bude mať zipporah čas, postará sa o to, aby mládež poznala aj lepšie hodnotnejšie filmy, ako pravá blondínka, austin powers a pod...pokiaľ ide o hudbu, treba zháňať ľudí, ktorí poznajú kvalitu...aby boli spokojní aj tí starší, chce to čas...
myslim, ze je tazsie zohnat niekoho, kto bude vediet zasvatenejsie pisat o alternative ako o mainstreame. ak niekoho takeho poznas, odporuc ho sem, aby mal vo volnom case co robit
men sa zdá že je tu dosť ľudí ktorí by dokázali písať o alternatíve, ja som len chcel zabrdnúť, lebo ako keby sa práve o túto sekciu nikto nezaujímal, ale bude to aj tým že málokto tam klikne, už aj časák nemá takú čítanosť ako kedysi
@16 ver mi, ze na alternativu je tu dost ludi, nebudem ukazovat prstom(Griet, Kemur... atd..)
mna mozno trosku skrie to, ze Birdz ma byt miesto, ktore ma potesi a ukaze nieco nove, ci to je cez blogy, fotky alebo videa...
music sekcia mi teda nic nove neotvara, je to viac bulvar ako o hudbe a ked uz chcem spinu, tak idem na MTV a tam to mam z prvej ruky
Napriklad sa bavim na ludoch, ktory zahlasia, ze slovenska hudba je o hovne a pritom je tu X perfektnych kapiel, ktore este nepoznaju. Od Musicu by som cakal, ze mi dvihne hudobnu gramotnost.
A co, kde? Nikde, no Paris serie bulvar
@18 nejde o Perex, je to Gaboshov projekt, tak nech ho manazuje ako uzna za vhodne.
ja by som navrhoval jednoduché riešenie... kto nechce nech si to nevšíííma, pre mňa je to tiež obyčajný grc aj všetok ten bulvár nežeriem im to vobec, nezaujima ma to a som šťastný len problém je že veľa ľudí to doslova žerie a preto je toho všade plno na každom kroku, keby to ľudia nechceli tak by s tým prestali lebo by len plytvali energiou síce som už trošku odbočil od témy, ale americká hudba teda všetko to TIP-TOP navrchole je vpodstate jeden veľký bulvár
@21 ináč presne na tom istom sa aj ja bavíím, keď niektorí touto dobou poznačení ľudia (to som už veľmi jemne povedal si dovolia povedať že tu nemáme nič dobréé, stačí otvoriť oči, máme tu veľa kvalitných kapiel čo by zvalcovali aj to "naj" v tých trapnych hitparádach...
@21 neviem ale zo slovenskej hudby som tam najnovšie našiel dominiku mirgovú....ehm ne len tak pre srandu som jej meno napísal z malými, do slovenskej hudby moc nevidím, obľubujem jedine tak Janu Kirshner ktorú málo kto môže.............ale nejako mi ušlo to čo som vlastne chcel povedať, aha všetko už bolo povedané....... ináč ja nepindám ale kritizujem to je len taký odkaz pre jednu neznámu osobu
O alternatíve chceli písat Sheena, Griet a Mayo. Nik im nebráni, Sheena za mesiac existencie musicu pridala !JEDEN! článok, Mayo akurát fotoreporty a Griet nič (aj keď tá ma dosť starostí s časákom). Na musicu je link pre ľudí, ktorí by mali záujem písať, za mesiac sa !NIKTO! neprihlásil, z čoho usudzujem že o alternatíve, resp. o ničom inom nemá záujem NIKTO písať.
Ak má BIRDZ tak 60 000 užívateľov, stačí mi, aby popík mala rada tak tretina. Ak tam bol článok o alternatíve, diskutovali o ňom maximálne traja až štyria ľudia. Ak tam bol hip hopový článok (od Kuxa, ktorý sa fakt vyzná a je dobrý), tak toho bolo menej. No popík, ktorého je tam najviac má výbornú čítanosť...
Ak chceš ísť po krátke bulvárne správy niekam inam, kľudne. Denne na šoubiznis.sk (ktorý preberá správy od agentúry Sita) nachádzam 2-3 nezmyselne preložené správy, ktoré nájdeš zväčša na musicu 1.) ZÁSADNE skôr, 2.) oveľa PRESNEJŠIE a je mi ľúto, nie každý vie tak anglicky, aby šiel na mtv.com/mtv.co.uk/billboard.com/music.yahoo.com/contactmusic.com/musicnews.com a čítal správy tam.
Kým je music taký, aký je (POP, čisto čistý a dobre, veľmi dobre čítaný POP), ak vás nezaujíma, kľudne ho ignorujte. Ja nechodím po metalových/alternatívnych (kľudne bežte na exitmusic.sk) stránkach a nepíšem tam, že ma vonkonvom netrápi daný interpret, bolo by to poriadne pritiahnuté za vlasy.
Mojím cieľom nieje vyhovieť minoritným štýlom. Ak by som mohol, nebol by problém len každý má plnú hubu kecov a nik nič neurobí, tak to tu chodí.
+ "výbornú čítanosť", ktorú spomínam pri POPe, myslím v porovnaní s článkami, ktoré sú o iných žánroch. Vrámci BIRDZu a v porovnaní s Časákom však nie je čítanosť musicu nijak závratná
ty nechces mainstream a chodis na birdz? uvedomuejs si to? najdi si nejaky undergriound portal... alebo pochop.... a ako napisal mišo, ak chces, pripoj sa a pis. a ja pisem o hip-hope zvacsa, co u nas nie je mainstream. NIE, nie je to mainstream....
a este jedna vec. o PEREX nejde ani zdaleka. Oni su ti ktori to skomplikovali, vsetko mali byt uplne inac.... a aj MUSIC sekcia ma vyzerat trosku inac, mozno niekedy v buducnosti sa pridaju nove sekcie ktore uz mame vymyslene, a hlavne to zapada to koncepcie birdzu.... takze perex mozete vynechat. je to iba medzi nami a tomasom.
Mňa by zaujímalo kde je ten zádrhel kvôli ktorému nepíšu o alternatíve ani tí čo by chceli. Diskusiu som čítala celú, Gabosh vzbudzuje dojem že keby sa mu niekto prihlásil a posielal by články tak by sa nehneval a články o alternatíve by pribudli. Mayo zase poznamenal že sú ľudia ktorí by radi písali. Je taký problém skombinovať to tak, aby to fungovalo?
Zaujímavé. Okrem teba so mnou (ako šéfredaktorom BIRDZu) nemá nik problém. Chcem inak vidieť tých PIATICH ľudí. Griet (bez urážky, v pohode baba) má problém stíhať časák, TY NEROBÍŠ NIČ a nestíhaš a nerobíš ani robotu, za ktorú si platený, Sheena so mnou žiaden problém nemala a ďalší dvaja? Uff, o nikom neviem... Nech sa kľudne ozvú a ak majú so mnou osobný problém AJ KEĎ SA NEPOZNÁME, tak si to buď vydiskutujeme, lebo jeden INTELIGENTNÝ človek by predsudky mať nemal, alebo nič, no...
Po precitani tejto diskusie mi vychadza jedno: To co sa pise v Music sekcii je SHIT, (pohoda report sa este dal), ti co by chceli aby to bolo inak, nie su pre to ochotni nic spravit a veduci music sekcie je spokojnym s tym SHITOM co tam je... :/ (pisem SHIT s velkym, aby som zdoraznil jake sracky su tam!)
@gabosh ja som ti svoj názor hovorila a vieš, prečo ti články neposielam keď mi ale kapela, o ktorej som ti vravela, autorizuje interview, tak ti ho pošlem. A je mi jedno, že to bude čítať 5 ľudí, budem mať z toho dobrý pocit.
To, či stíham časák alebo nie, je iná vec. Nechcem napádať tvoju prácu, ani nič podobné, držím ti palce, nech sa ti darí a nech sa ti to rozrastá. Lenže ja narozdiel od teba žiadne správy nepreberám, všetko ide z mojej hlavy a hlavy ľudí, ktorí prispievajú (a ktorých sa tiež nie práve najľahšie naháňa k činu). Žiaden článok má najmenej 20 riadkov a to sa o Musicu povedať nedá. Keď začneš aspoň minimálne robiť investigatívu (nehovorím, že ja ju robím, ale v hudbe je to omnoho jednoduchšie), tak pochopíš to moje "nestíhanie"
Inak práve investigatíva je to, čo by som od Musicu ja očakávala. Keď som bola mladšia, tak som bola závislá na hudobných časopisoch, mesačne sa mi doma kopili Ultramix, Rock&Pop, Xmag... a podobne. Vždy som si čítala recenzie (a tých bolo vždy najmenej na 15 strán), podľa toho zháňala albumy a hodnotila ich ešte aj sama. Čítala som rozhovory (a nie o tom, kedy chystá interpret nový album...), profily, reporty... a to mi pomohlo hľadať súvislosti a myšlienky v hudbe, aj keď to znie smiešne. Verila som, že music bude niečo podobné.
Ja sa musím Gabosha zastať. V prvom rade: ANI NÁHODOU NIESOM FANÚŠIK POPU, HIP-HOPU a iných momentálne populárnych blbostí. Nemám rád bulvár a ani MTV.
ALE, Gabosh robí rubriku Music. Zdá sa mi podľa mien, že tam píšu pravidelne tak traja ľudia. Píšu o žánroch, ktoré majú radi oni. Ak niekto čaká iný žáner, nech o ňom začne písať... Chcete metal? Gabosh o ňom písať nebude, lebo ho nezaujíma, možno sa v ňom ani nevyzná. (alebo možno hej, ale čo ja viem) Ale keď ho chcete, tak o ňom napíšte článok. Príde mi to tak, že ktosi čosi robí, a ostatní len pindajú, že nerobí viac...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
nechapem, ze casak sa zacne konecne hybat nejako a niektori budu do toho s prepacenim furt p*covat, hento sa im nepaci a zas to
ani ja to necitam, ale je mi to uprimne jedno ci to tam je alebo nie
mna mozno trosku skrie to, ze Birdz ma byt miesto, ktore ma potesi a ukaze nieco nove, ci to je cez blogy, fotky alebo videa...
music sekcia mi teda nic nove neotvara, je to viac bulvar ako o hudbe a ked uz chcem spinu, tak idem na MTV a tam to mam z prvej ruky
Napriklad sa bavim na ludoch, ktory zahlasia, ze slovenska hudba je o hovne a pritom je tu X perfektnych kapiel, ktore este nepoznaju. Od Musicu by som cakal, ze mi dvihne hudobnu gramotnost.
A co, kde? Nikde, no Paris serie bulvar
@18 nejde o Perex, je to Gaboshov projekt, tak nech ho manazuje ako uzna za vhodne.
Prajem mu vela stastia
Podľa mňa je celé music výsmech! Naozaj som tam nenašiel jeden článok, ktorý by stál za prečítanie.
Ak má BIRDZ tak 60 000 užívateľov, stačí mi, aby popík mala rada tak tretina. Ak tam bol článok o alternatíve, diskutovali o ňom maximálne traja až štyria ľudia. Ak tam bol hip hopový článok (od Kuxa, ktorý sa fakt vyzná a je dobrý), tak toho bolo menej. No popík, ktorého je tam najviac má výbornú čítanosť...
Ak chceš ísť po krátke bulvárne správy niekam inam, kľudne. Denne na šoubiznis.sk (ktorý preberá správy od agentúry Sita) nachádzam 2-3 nezmyselne preložené správy, ktoré nájdeš zväčša na musicu 1.) ZÁSADNE skôr, 2.) oveľa PRESNEJŠIE a je mi ľúto, nie každý vie tak anglicky, aby šiel na mtv.com/mtv.co.uk/billboard.com/music.yahoo.com/contactmusic.com/musicnews.com a čítal správy tam.
Kým je music taký, aký je (POP, čisto čistý a dobre, veľmi dobre čítaný POP), ak vás nezaujíma, kľudne ho ignorujte. Ja nechodím po metalových/alternatívnych (kľudne bežte na exitmusic.sk) stránkach a nepíšem tam, že ma vonkonvom netrápi daný interpret, bolo by to poriadne pritiahnuté za vlasy.
Mojím cieľom nieje vyhovieť minoritným štýlom. Ak by som mohol, nebol by problém len každý má plnú hubu kecov a nik nič neurobí, tak to tu chodí.
Ale nemoze pisat, lebo Mayo nevie nic o hudbe, ze nema prehlad, atd...
teda to nechal tak...
No a... je dost ludi, ktory by o tom pisali (sam viem aspon o 5tich), ale nemaju zaujem pracovat pod tebou.
@28 Birdz nieje o mainstreame, ale o individualite ak si si nevsimol. Nezda sa ti, ze velmi vyskakujes po par clankoch?
Zaujímavé. Okrem teba so mnou (ako šéfredaktorom BIRDZu) nemá nik problém. Chcem inak vidieť tých PIATICH ľudí. Griet (bez urážky, v pohode baba) má problém stíhať časák, TY NEROBÍŠ NIČ a nestíhaš a nerobíš ani robotu, za ktorú si platený, Sheena so mnou žiaden problém nemala a ďalší dvaja? Uff, o nikom neviem... Nech sa kľudne ozvú a ak majú so mnou osobný problém AJ KEĎ SA NEPOZNÁME, tak si to buď vydiskutujeme, lebo jeden INTELIGENTNÝ človek by predsudky mať nemal, alebo nič, no...
jasné, keď dôjdu akékoľvek argumenty, nič iné ti nezostáva
To, či stíham časák alebo nie, je iná vec. Nechcem napádať tvoju prácu, ani nič podobné, držím ti palce, nech sa ti darí a nech sa ti to rozrastá. Lenže ja narozdiel od teba žiadne správy nepreberám, všetko ide z mojej hlavy a hlavy ľudí, ktorí prispievajú (a ktorých sa tiež nie práve najľahšie naháňa k činu). Žiaden článok má najmenej 20 riadkov a to sa o Musicu povedať nedá. Keď začneš aspoň minimálne robiť investigatívu (nehovorím, že ja ju robím, ale v hudbe je to omnoho jednoduchšie), tak pochopíš to moje "nestíhanie"
Inak práve investigatíva je to, čo by som od Musicu ja očakávala. Keď som bola mladšia, tak som bola závislá na hudobných časopisoch, mesačne sa mi doma kopili Ultramix, Rock&Pop, Xmag... a podobne. Vždy som si čítala recenzie (a tých bolo vždy najmenej na 15 strán), podľa toho zháňala albumy a hodnotila ich ešte aj sama. Čítala som rozhovory (a nie o tom, kedy chystá interpret nový album...), profily, reporty... a to mi pomohlo hľadať súvislosti a myšlienky v hudbe, aj keď to znie smiešne. Verila som, že music bude niečo podobné.
No vybral si si svoj smer a ja ti držím palce
ALE, Gabosh robí rubriku Music. Zdá sa mi podľa mien, že tam píšu pravidelne tak traja ľudia. Píšu o žánroch, ktoré majú radi oni. Ak niekto čaká iný žáner, nech o ňom začne písať... Chcete metal? Gabosh o ňom písať nebude, lebo ho nezaujíma, možno sa v ňom ani nevyzná. (alebo možno hej, ale čo ja viem) Ale keď ho chcete, tak o ňom napíšte článok. Príde mi to tak, že ktosi čosi robí, a ostatní len pindajú, že nerobí viac...