tak keď sa chce v budúcnosti vedieť postarať o rodinu, je to minimálne potrebné, ak nie až nutné....ja som k tomu bola vedená už ako 10ročné decko a akosi sa mi to zapáčilo, takže hocikedy navarím...
a navyše, ak chce človek ušetriť, je výhodnejšia domáca strava ako reštaurácie, či polotovary...
mám 28 spolužiakov... 22 báb a 6 chalanov... z toho dvaja chalani u nás sú takí, že jeden čumí furt do avonu a druhý sa chváli tým aké koláče alebo neviem jaké ... spravil.... to je podľa mňa dosť choré... nehovorím, že je to zlé že varí, ale odpor k športu alebo proste takým bežným chlapským veciam a sklony k vareniu a pozeraniu avonu to je podľa mňa divné
ale tak to je jasné že každý vie spraviť napr. hranolky... párky... rezne alebo proste niečo také... ale tu ide o rozmanitosť jedál dokonalosť a zložitosť v tom musí byť umenie a tréning
Za ďalšie je otázne, čo znamená "vedieť variť". Puding a nejakú polievku zvládnem, aj granatiersky pochod (Ooo..!) a halušky (Uuu..!), a myslím, že viem spraviť dobré šaláty (keďže šaláty vlastne nikdy nemôžu byť zlé . Ale z mäsa nedokážem spraviť ani pečené kurča. Možno to bude tým, že je mäso celkovo v mojom živote dosť nedôležité .
hmmm...varit viem, teda hlavne odkedy byvam sama a sa spolaham sama na seba. No ale aj tak som to nemala lahke, byvat so šef-kucharmi ktory ta nepustia do kuchyne.
ja neviem variť - akože samozrejme, keby som bývala sama, hladom by som nepošla - ale na kulinárske umenie žien v mojej rodine sa nechytám ani zďaleka moja babka však hovorí, že sa naučím, keď sa vydám - tak mám ešte čas
no základ je vediet si uvariť aspon cestoviny a čaj, ja teda viem variť(hoci nie tak ako moja mama, otec alebo krsná, ale viem.) Ale celkovo ak aj nevie poriadne variť treba si najsť muža/ženu ktory/a variť vie
@salwiska z lasky sa nenajes? ja som sa minule zamiloval do plneneho rezna a nemozem povedat ze by som bol hladny A bola to cista laska, na prvy pohlad dokonca
A ano, bolo bi od zeny pekne keby vedela okrem ineho aj varit
tvrdím o sebe, že neviem variť. každopádne zvládam cestoviny, jednoduché jedlá, halušky, a keď mám recept a dozor dospelej osoby, uvarím si čokoľvek. u mňa nie je problém, že by som nevedela, ja nechcem. nerada varím, nebaví ma to, aj keď je výsledok akokoľvek skvelý, proces varenia jednoducho nemám rada.
a chlapi vyzerajú dobre, keď varia a tvária sa pri tom, že vedia čo robia.
každý by mal vedieť variť... a keď už nebude zvládať alchýmiu v kuchyni (čo je môj odbor), tak pokiaľ bude schopný urobiť ryžu a k tomu dusenú zeleninu, tak budem nadmieru spokojná.
Keď žena vie DOBRE variť, vždy je to príjemné a prijateľné plus. Mierne variť by mal vedieť každý, ako tu už povedala @grietusha , aby nepripálil praženicu, vedel, kedy zliať cestoviny a podobné úplne základné veci... A to, či už sa vyšplhá niekde vyššie, lebo ho to baví/zaujíma/lebo to chce vedieť, to už je jeho vec.
Ja osobne som prišla niekoľko mesiacov dozadu na to, že ma varenie dosť baví, takže som spravila pomerne veľký pokrok za poslednú dobu. Pomaličky si osvojujem jednotlivé recepty a spôsoby prípravy a som z toho rada. Ale zase, nemusí každú ženskú baviť stáť za sporákom Okrem toho to baví aj chlapov, tak neviem, prečo by nutne nejaká ženská sa mala ísť pretrhnúť v kuchyni, ak jej chlap rád varí.
že žena a variť dnes česť výnimkám Ale to je dnes skôr rarita Skôr poznám viac chalanov čo vedia zbúchať viac než nejaké cestoviny, praženicu alebo hrianky.
ako tu uz bolo spominane varit by mal vediet kazdy bez ohladu na pohlavie... a to teraz nehovorim ze by mal kazdy vediet uvarit ci upiect nejake gurmanske zazraky ale ten zaklad by mal ovladat kazdy... mne nieco ako rozhovor dvoch 16 rocnych slecien ( nic proti tomu veku - je to len priklad ) o tom ze nevie urobit volske oko ci prazenicu alebo ze jej prihoreli hranolky pride vrcholne hlupy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Pre mna osobne je pritazlivejsia baba co sa vie postarat o seba.
a navyše, ak chce človek ušetriť, je výhodnejšia domáca strava ako reštaurácie, či polotovary...
nie je to hanba. ja som na svoje kulinárske zručnosti mimoriadne pyšná.
aj u chlapov... je to strasne sexy podla mna, ked vie muz varit. juj.
Za ďalšie je otázne, čo znamená "vedieť variť". Puding a nejakú polievku zvládnem, aj granatiersky pochod (Ooo..!) a halušky (Uuu..!), a myslím, že viem spraviť dobré šaláty (keďže šaláty vlastne nikdy nemôžu byť zlé . Ale z mäsa nedokážem spraviť ani pečené kurča. Možno to bude tým, že je mäso celkovo v mojom živote dosť nedôležité .
mňa naučila škola, takže neumrem od hladu
ale tak myslím si že variť (aspoň základy) sa každý v prípade núdze naučí
1. pride si po jedlo
2. ide umyť riad
3. chce ma prietiahnuť na kuchynskej linke
A ano, bolo bi od zeny pekne keby vedela okrem ineho aj varit
a chlapi vyzerajú dobre, keď varia a tvária sa pri tom, že vedia čo robia.
ergo som nevarič z presvedčenia, nie z ľavých rúk
Ja osobne som prišla niekoľko mesiacov dozadu na to, že ma varenie dosť baví, takže som spravila pomerne veľký pokrok za poslednú dobu. Pomaličky si osvojujem jednotlivé recepty a spôsoby prípravy a som z toho rada. Ale zase, nemusí každú ženskú baviť stáť za sporákom Okrem toho to baví aj chlapov, tak neviem, prečo by nutne nejaká ženská sa mala ísť pretrhnúť v kuchyni, ak jej chlap rád varí.
nahodou nieco uvarit vem