Ahojte som dievca a pisem od kamarata. Docitala som si diskusiu sex az po svadbe a vacsinou sa odvolavate na to, ze by to neklapalo v posteli. Co tym myslite? Poprosim aj konkretne pripady... Ved predsa vsetko je to len o rozhovore a nejakom kompromise.
Nie vzdy si jeden druhemu vyhovuju, co sa tyka postele. Zazil som to, boli sme spolu ale proste v tomto nam to neslo. Nie vzdy si ludia rozumeju naozaj vo vsetkom...
Vasen a príťažlivost tam bude, ked sa rozhodli spolu vziat...ako neslo? V com konkretne si teda nebudu vyhovovat? Moja mama je sexuologicka a kazdy problem v tejto oblasti je riesitelny ci uz vhodnymi polohami, er. pomôckami,...
@roborossen a co tak ze jeden chce sex 2 krat do dna a druhy raz za mesiac? abo ze jeden ma rad tvrdy sex odzadu abo rovno nejaky anal abo co a druhy o takom nechce ani pocut? nie kazdy je taky tolerantny ze vyskusa nove veci
napriklad mne sa stala taka vec vo vztahu ze som chcela skusat nove veci ci uz sa jednalo o analny sex alebo tvrdsi sex alebo ine veci a on proste odmietal. ze on ma bit nebude, ze jemu sa analny sex hnusi atd a mna to prestalo bavit stale mat klasicky sex dokolecka, bez zmien a pomocok. aj ked zmena poloh tam bola ale nic nove sa nedialo a po 3 rokoch sme sa rozisli lebo donekonecna som odmietala to pocuvat a trpiet klasikou.
a rozhovor a kompromis? milovali sme sa, rozpravali sa, vedeli sa dohodut, ziadne hadky nic, ale v posteli to bola hroza pretoze jemu sa to proste hnusilo a odmietal to. co som mala urobit? nech sme to predebatovali zlava, zprava stale sme k nicomu nedopracovali. teraz bola som ja ta zla co chcela az moc experimentovat a mala som ustupit a nechat to tak a trpiety tym ze nic nove uz nezazijem alebo on bol ten zly co bol nudny a nemal aboslutne ziaden zaujem o poznavanie noveho? nie, kazdemu vyhovuje nieco ine a inak.
no to vyzerá už zaujimavšie... tiež si myslím že aspoň z časti takéto veci riešitelné sú a hlavne čo sa týka svadby to nieje len taká srandička a nevidel by som zrovna v tomto potom dôvod sa rozísť.. Samozrejme že aj chémia hrá svoju rolu ale keď sa niekto rozhodne si niekoho zobrať tak by to malo byť už trošku o inom a vždy sa dá porozprávať sa alebo spraviť nejaký kompromis..
@martin182 a ked ta partner prestane uplne pritahovat? zmizne sexualna chut, chemia, vsetko? zoberies si ho len preto lebo si vyhovujete a veci okolo toho, ale tvoj sexualny apetit bude neukojeny? co budes robit? podvadzat ju/jeho? alebo budes si to sam robit aby si nepodvadzal? alebo budes trpiet tym ze mas sex s niekym kto ta nepritahuje?
@smichi to ze je niekto drevo v posteli je blbost. vzdy to ma nejaku pricinu. len asi sa ludia malo snazia ju najst a odstranit. este aj to ze jeden partner je neplodny si myslim je prezitelne lebo to nie je o sexualnom uspokojeni. a tie ostatne veci suhlasim
A k tej velkosti penisu ved posva je predsa pruzna a urcite by sa nasli vhodne polohy... A ta chut na sex, to si asi nemyslim, ze by to mohol byt taky velky rozdiel
@roborossen velkost penisu je tiez urcujuci faktor. vagina je sice pruzna ale tiez nie nejak extremne. mala som chlapa co ho mal dost hrubeho a bolelo to jak slak a sex som si neuzila nech sme to skusali hocijako. alebo som mala chlapa co ho mal dlheho strasne a tiez to bolo bolestive lebo nemohol ist nadoraz a stale sa musel kontrolovat a ten sex tym padom nebol uz taky dobry lebo kontolovat sa v sexe stale je na houby.
@13 Keď už to berieš takto... pozri sa na páriky čo sú už dlhé roky spolu, je to úplne normálne že tá príťažlivosť sa časom stráca, ale aj vekom a postupom času si ľudia uvedomia že to neni len o sexe všetko a neberú to ako hlavnú prioritu.. Alebo radšej praktizovať teóriu prestaneš sa mi páčiť, serem na teba a nájdem si druhú??? Myslíš že toto je dostatočný dôvod?? Pokiaľ by som si mal niekoho zobrať tak to zaručene nebude kvôli sexu, ale kvoli tomu že sme obaja presvedčení že chceme byť spolu, rozumieme si a sme si najlepšiou oporou.. Skús si len predstaviť ako by to vyzeralo keby každý každého zrazu odkopol len preto že ho už v posteli tak nepriťahuje... Boli by akurat tak pár mesačné vzťahy...
@martin182 nevravim ze chemia sa musi zakonite vzdy stratit. stane sa. mam kamosku co sa teraz ide vydavat po 8 rokoch a stale im to klape v posteli, pritahuju sa a spokojni su. dalsia s podobnym scenarom ide sa tiez vydavat o rok. nevravim ze chemia v kazdom vztahu sa vytrati. ano sem tam zoslabne a vrati sa, ale niekedy proste zmizne. a ked zmizne po dvoch troch rokoch co s tym urobis? nikdy som netvrdila ze sex je to najdolezitejsie vo vztahu ale hra tam ulohu, ktoru nemozes odignorovat len tak.
nie je to o tom ze prestanes sa mi pacit a odkopnem ta. ide o to ze niekedy naozaj nemusis mat chut na sex aj pol roka ked mas stresove obdobie ale po case sa ten sex do vztahu musi vratit. a ked sa nevrati tak co potom?
pokial by som si mala niekoho zobrat tak by to bolo jednak kvoli psychickej harmonii ale takisto sex by tam hral ulohu ci si spolu dokazeme vyjst.
ja osobne poznám istého muža, ktorý mal priateľku a ona prosto bola v sexualnej oblasti tak trochu "divna".. chcela iba misionara, jej apetit nebol taky velky ako ten jeho, vadilo jej i to, ze sa pri sexe trosku zapoti..
dalsie veci boli i take, ze on jej sem tam poslal svoju nahu foto a ona sa na nanho pozerala ako na uchyla. --) chalan to vydrzal dlho, ale prosto po case sa jednoducho nemohol takto obmedzovat, pretoze on sa jej prisposobil, ale ocakaval, ze aj ona spravi zmeny, ale márne.
dalsi pripad- poznám párik, kde dlzka sexu trva priblizne 20-30 minut. samozrejme, ze sa to chalanovi nepaci, ale kedze svoju babu miluje, snazi sa jej vyhoviet, pretoze vraj ked sa urobi ona, tak ju to "boli" a pri tom sama odmieta dlhe predohry, ktore by mohli byt scasti riesenim ich problemu, ked ani gel nepomaha.
niekto z vyssie spominanych nieje ten zly alebo dobry. jednoducho si tito ludia nesedia, ale bohuzial, vztah je aj o SEXE a o snazeni sa ako aj celý vzťah. je zbytočné ak sa jeden snaží a druhý len pasívne prijíma.
nechcela by som zažiť sex po svadbe.
je síce pekné, že sa tatko ľudia rozhodnú ale bolo by to až moc rozprávkové, aky by to klapalo na prvý krát..
@30 Však to je jasné že tam hrá úlohu ale záleží to hlavne vždy od tých dvoch ľudí ako dôležité je to pre nich a hlavne čo s tým plánujú urobiť, ak sa o to prestanú zaujímať a komunikovať o takých veciach tak je už dopredu jasné ako to skončí...
A všetko je len o tej komunikácií aj ten polrok čo spomínaš... treba robiť kompromisy pokiaľ sa tak nestane až vtedy je to zlé a buď si dotyčný nájde na sex niekoho iného alebo v tejto oblasti s partnerom uplne prestane.. však to je jasná vec..
@martin182 hej to je bezna vec ktora sa deje. kompromiisy musis robit ale predstav si ze si niekoho zoberies lebo sa milujete a po 5 rokoch nastanu hadky kvoli sexu vdaka vyssie uvedenym faktorom. co s tym urobis? ak aj milujes svoju polovicku budes ju podvadzat? je to dobre riesenie? alebo sa rozvediete? alebo co budes robit? ak sa zoberu dvaja ktori nepovazuju sex za dolezitu vec tak oke prosim nech sa paci, je to ich vec ale vravim ze ak sa stretnu dvaja jedinci ktori maju na sex uplne rozdielne nazory tak to moze byt zaciatok konca.
@34 Nooo tak pozor! TO je zas trošku iná vec lebo sa milujeme... Keby som si niekoho zobral tak určite by som aj uvažoval, nebolo by to len o citoch, ak by som vedel že sa mi nemože prisposobit, nerobí kompromisy, príp. je sebecká tak by som to nespravil.. A keď už by nejaké také hádky nastali tak by sme ich riešili a nielen sa na seba pozerali, nadávali a snažili sa podvádzať navzájom... Pokiaľ by bol nejaký závažný problém ako napríklad horeuvedené tak si ho všimnu partneri hneď a pokiaľ sa len časom niečo udeje tak to sa dá ešte vždy vyriešiť.. Stačí chcieť..
@martin182 to je ina vec lebo sa milujeme? sorry ale je to PICOVINA. lebo sa milujeme. aj ta najsladsia laska zvadne ak sa v posteli nedohodnete. mala som priatela ktoreho som neskutocne milovala. robili sme kompromisy, nebol sebecky a snazil sa prisposobit ale proste v sexe to neslo. nenadavali sme si ani nic, snazili sme sa to riesit ale nedalo sa to. museli sme sa rozist aj ked to bolelo ako slak. nesuhlasim s tebou ale tak je to uz fuk. kazdy ma na to svoj nazor. chciet nestaci podla mna.
no ja nepoznam ani jeden par ktory ked vydrzali po svadbe, tak by im to neklapalo....vy niekoho takeho poznate????? ja skor poznam takych ktory spali pred svadbou, zobrali sa a potom sa kvoli tomu ze im to mozno aj v posteli neklapalo rozviedli....podla mna nieco na tom bude....ved sex by mala byt ta ceresnnicka na torte.
@gegge ano som urcite divna a som na to hrda a dokonca ano zhodla som sa predstav si to s dost ludmi na vela veciach a dokonca aj v posteli aj mimo nej. ja sexuologa navstivit nepotrebujem, moj milostny zivot je na tom dobre. narozdiel od inych
@gegge a ten tvoj nazor ze sex by mala byt ceresnicka na torte zasmiala by som sa ak nebudes mat sex do svadby zoberies si nejakeho chlapceka z lasky a nebude vam to klapat a namiesto rozkose v posteli budes citit utrpenie. to bude ta tvoja ceresnicka na torte lol rozmyslaj trocha aj.
@37 heej to si zle pochopila.. praveže ja som narážal na to čo si povedala predtým že zobrať sa lebo sa milujeme... Sám som povedal že je to blbosť a je to trošku iný prípad ako keď je človek o niečom presvedčený.. Keď je človek zamilovaný tak si nevšíma nedostatky a všetko berie úplne inak.. samozrejme že sú potom len problémy keď to prejde, či už v sexe alebo v iných veciach.. Ale zas vyberať si partnera hlavne na základe sexu sa mi nezdá moc normálne..
@martin182 tak potom sme sa pochopili vyberat si partnera na zaklade sexu nie je dobry napad, skor najst si partnera podla inych kriterii a ten sex tam nechat ako doplnok proste ak vyhovuje v inych veciach tak ci aj v tejto
podla mna tu je to jednoznacne - myslim si, ze so sexualnym nesuladom po svadbe nebudu mat problem ludia (tym myslim, ze ak by si moc aj nevyhovovali, tak to prekonaju nejak, kompromisy a tak), ktorych k predmanzelskej zdrzanlivosti viedli dovody, ktore su pre nich dolezite. ak ale napr. chalan tazko horko vydrzi a pritom sa cely cas tesi ako manzelku vyklati odpredu odzadu do vsetkych otvorov, tak tam moze byt velke sklamanie po sobasi a pre takeho cloveka bude nesulad vaznym problemom. ak vsak obaja povazuju sex za nieco velmi vzacne a preto si to chcu nechat az do manzelstva, ak obaja predmanzelsku zdrzanlivost povazuju za prejav pravej lasky k partnerovi, tak taki ludia myslim nebudu mat v manzelstve so sexom a suladom taky problem, aby to sposobilo manzelsku krizu. predpokladam, ze u nich nebude tendencia, ze sa im sex zunuje a bude jeden z nich chciet skusat dake velke novinky, a keby hej a druhy by nechcel, dokaze sa prisposobit, resp. ten druhy sa dokaze..ak sa dokazu obetovat pred sobasom, isto ich laska bude nabadat, aby robili obety aj po nom. sex pre takychto ludi (teda ja hovorim o sebe a par dalsich takych, ktorych poznam, neviem si ale ani predstavit, ze by niekto bol odporcom mimomanzelskeho (teda aj predmanzelskeho) sexu a vnimal tie veci nejak odlisne..povedzme, ze liberalnejsie ako ja) je prejavom lasky a teda nevidim dovod, preco by sa mal stat stereotypnym a nudnym. zaroven to, ze pocas chodenia dvaja nemaju spolu sex neznamena, ze sa o nom, ked sa pripravuju na manzelstvo, nemozu rozpravat. jasne, ze to bude trosku diletantsky dialog ale napr. pomocou neho sa da vyhnut vyssie spomenutemu "ty chces 2x denne, partner 2x mesacne" a tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
@grietusha myslim ze by si sa i tu mala vyjadrit.. kym nenapisem reakciu na to tvoje tam
Napriklad ze ty si drevo
Napriklad ze chalan ma neskutocnu sexualnu chut a ty mu nestacis
Napriklad ze ty mas neskutocnu sexualnu chut a on ti nestaci
Napriklad ze ta jeho penis bude boliet
Napriklad ze bude neplodny a ty chces dieta
Napriklad ze ty si neplodna a on bude chciet dieta
Napriklad ze budes chciet experimentovat a on bude zaryty ze iba "misionarska poloha"
Napriklad ze on bude chciet experimentovat a ty budes zaryta ze iba "misionarska poloha"
Alebo lubovolna (zmysluplna) kombinacia vyssie uvedenych moznosti + nejake co ma prave nenapadli.
Co ti mam k tomu ine povedat.
Aby si tym co robis neublizoval druhym a ani sebe.
nie je to o tom ze prestanes sa mi pacit a odkopnem ta. ide o to ze niekedy naozaj nemusis mat chut na sex aj pol roka ked mas stresove obdobie ale po case sa ten sex do vztahu musi vratit. a ked sa nevrati tak co potom?
pokial by som si mala niekoho zobrat tak by to bolo jednak kvoli psychickej harmonii ale takisto sex by tam hral ulohu ci si spolu dokazeme vyjst.
ale...
ja osobne poznám istého muža, ktorý mal priateľku a ona prosto bola v sexualnej oblasti tak trochu "divna".. chcela iba misionara, jej apetit nebol taky velky ako ten jeho, vadilo jej i to, ze sa pri sexe trosku zapoti..
dalsie veci boli i take, ze on jej sem tam poslal svoju nahu foto a ona sa na nanho pozerala ako na uchyla. --) chalan to vydrzal dlho, ale prosto po case sa jednoducho nemohol takto obmedzovat, pretoze on sa jej prisposobil, ale ocakaval, ze aj ona spravi zmeny, ale márne.
dalsi pripad- poznám párik, kde dlzka sexu trva priblizne 20-30 minut. samozrejme, ze sa to chalanovi nepaci, ale kedze svoju babu miluje, snazi sa jej vyhoviet, pretoze vraj ked sa urobi ona, tak ju to "boli" a pri tom sama odmieta dlhe predohry, ktore by mohli byt scasti riesenim ich problemu, ked ani gel nepomaha.
niekto z vyssie spominanych nieje ten zly alebo dobry. jednoducho si tito ludia nesedia, ale bohuzial, vztah je aj o SEXE a o snazeni sa ako aj celý vzťah. je zbytočné ak sa jeden snaží a druhý len pasívne prijíma.
nechcela by som zažiť sex po svadbe.
je síce pekné, že sa tatko ľudia rozhodnú ale bolo by to až moc rozprávkové, aky by to klapalo na prvý krát..
A všetko je len o tej komunikácií aj ten polrok čo spomínaš... treba robiť kompromisy pokiaľ sa tak nestane až vtedy je to zlé a buď si dotyčný nájde na sex niekoho iného alebo v tejto oblasti s partnerom uplne prestane.. však to je jasná vec..
@martin182 hej to je bezna vec ktora sa deje. kompromiisy musis robit ale predstav si ze si niekoho zoberies lebo sa milujete a po 5 rokoch nastanu hadky kvoli sexu vdaka vyssie uvedenym faktorom. co s tym urobis? ak aj milujes svoju polovicku budes ju podvadzat? je to dobre riesenie? alebo sa rozvediete? alebo co budes robit? ak sa zoberu dvaja ktori nepovazuju sex za dolezitu vec tak oke prosim nech sa paci, je to ich vec ale vravim ze ak sa stretnu dvaja jedinci ktori maju na sex uplne rozdielne nazory tak to moze byt zaciatok konca.