nie kazde telo funguje ako ma. lekar ta moze liecit, ale ked prestanes brat lieky, vsetko sa ti po case vrati do "normalu". asi je najlepsie sa s tym zmierit, pokial to neohrozuje tvoje zdravie.
Treba ist na vysetrenia a zistit preco tomu tak je (teda ak je nepravidelnost az prilis nepravidelna . Na antikoncepciu by som sa vsak asi nahovorit nenechala. Je vela studii o tom, ze antikoncepcia problem neriesi. Dokonca aj ze gynekologovia vlastnej dcere/rodine hormonalnu antikoncepciu nepredpisuju (asi vedia preco). Radsej identifikovat problem a riesit ho (aj ked v niektorych pripadoch to moze byt priblem ). Treba co najviac pomoct lekarovi - napr aj tym, ze mu ukazes vychylky menstruacie (napr. vystupy z elektronickeho menstruacneho kalendara - » www.zienky.com ). Zalezi teda aj od veku, pri mladych dievcatach, ktore este len zacali mat kramy, tak je nepravidelnost v pohode
Ked som mala kramy 1. rok tak to bolo uplne bezne napr. cez leto som nemala vobec Ja ich mam uz nejaky piatok a este sa mi asi ani raz nestalo ze by prio vtedy kedy mali. Je to individualne napr. sesternica ma 18 a stale ich nema pravidelne tiez a pritom vsade pocuvame ako sa to tyka len zaciatku. Poradid by si sa mala ale antikoncepciu by som nevolila uz len z principu
ked som ju dostala prvy raz, chodila mi pravidelne a kazdym cyklom blbla viac a viac.. potom nechodila vobec, po roku som zasla na gyndu, najprv mi pichla vyvolavaciu injekciu, nezabralo, pichla dve, nezabrali, potom nejake hormony som brala asi tri tyzdne, na to mi pichla 5 injekcii, zas nezabrazlo.. potom mi nasadila antikoncepciu, ze tam su dva druhy hormonov, a odvtedy mi chodia kramy na minutu presne bez bolesti, da sa povedat ze slabe.. ale vsetky tie hormony cim som bola nadopovana, des pomysliet vedlajsie ucinky nastastie ziadne..
hej mala som ten problem, doktorka to riesila antikoncepciou ale ta mi kramy zastavila uplne(10mesiacov)...tabletky som vysadila a teraz je to uz viac menej v pohode..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Počul som že sa to stáva veľmi mladým dievčatám tak do 15tich rokov.