Predstavte si pár. Sú spolu už zopár rokov, už to nie je len taká detská láska,ale.....jednému z nich (je to jedno či baba alebo chalan) nepripadá druhá polovička príťažlivá. Nepriťahuje ju/ho sexuálne,ale rozísť sa nechce,lebo svoju polovičku miluje z ce
je to nereálne...teda podľa mňa..lebo ak tam nie je to spirituálne spojenie prepojené s príťažlivosťou, nevydrží to dlho....alebo ak áno, nikdy nebude ten pár dokonale šťastný...
@kolini takže ste sa rozišli a potom si ju začal zrazu priťahovať a dali ste sa znova dokopy mi chceš povedať? mi to pripadá troška čudné,alebo možno mám len iné myšlienkové pochody.
nevidela by som to až tak čierne, lebo predsa len, ľudia sa sexuálne nepriťahujú až do smrti a ani nemenia partnerov každých x rokov, tak asi záleží na niečom inom. (klišé, ja viem) ale ťažko sa mi odpovedá, lebo vcelku nerozumiem kombinácii milovať plus nebyť priťahovaný.
ale zase, rozmýšľam, že záleží na veku, v našom veku je pravdepodobné, že ten pár ešte nedržia pokope deti, plus časté stretávanie sa s rovesníkmi, spoznávanie nových ľudí...
@bebekex ja som sa rozisiel, ona nechcela aby sme sa rozisli, tak sme sa nakoniec nerozisli, bola to hrozba myslena smrtelne vazne z mojej strany... ale natolko ju to vyplasilo, ze veci, ktore som jej vytkol zrazu zacala brat vazne... a napravilo sa vsetko...
@anzu a potom-dnes je už všetko okolo sexu,vieš....a presne ako vravíš,ten pár nedržia pokope ani deti,ani manželstvo a maju xy rokov pred sebou. Síce už takto fungujú cca 3 roky, predsa len..
@bebekex - neviem si to dosť dobre predstaviť, lebo u mňa sa fyzická príťažlivosť s láskou vždy zákonite spája(la). proste ak niekoho milujem, tak sa mi postupne začne páčiť (/začne mi byť príťažlivý) aj keď sa mi predtým nepáčil (/neprišiel mi príťažlivý)
no tak bud sa ten partner ktoreho presla chut nejak snazi to prinavratit a obnovit, alebo sa rovno mozu rozist, pretoze to bude uz len horsie a nakoniec sa aj tak rozidu. partneri si po case zovsedneju pretoze sa poznaju, treba sa snazit aby to kuzlo tam bolo stale nejake, iskra co nas pritahuje k tej polovicke nasej. dvakrat sa mi rozpadol vztah pretoze ma partner prestal pritahovat a nevedela som to zvratit. ale to boli ine pripady ako teraz.
resp. ak niekoho milujem ale nepriťahuje ma, tak to nedávam do kategórie tzv. "partnerská láska", čiže s ním nezačnem chodiť, ale proste sa mu snažím byť takým dobrým priateľom ako viem a ako mi dovolí
@midnight určite sa ti už stalo,že si poznal nejakú ženu a sexuálne ťa veľmi silno priťahovala,ale nebol si do nej zamilovaný. Fungovala ba chémia. A toto je (predpokladám) opačný príklad. Človek je zamilovaný, miluje druhú osobu bez akejkoľvek pochybnosti,ale nemá potrebu s ňou mať pohlavný akt. Aspoň tak mi to pripadá. Len neviem,či existuje pre takýto vzťah budúcnosť. O to mi ide,chápeš už?
@bebekex úplne chápem. a fakt dobrá otázka. .... ja som tiež neverila, že sa to dá niekoho ľúbiť s tým, že ťa tá osoba prestane priťahovať. ale dá sa to. .... ide o to, že na toho človeka si už tak strašne zvykneš, že ti zovšednie a prestane to priťahovanie. ..... a keď by som si s tým človekom skutočne dobre rozumela a bol by ako moje dvojča (v zmýšľani) a videla by som v tom niečo viac, tak by som snažila s tým niečo spravit. nejako spestriť ten vzťah. a až potom keby to nevyšlo, tak by som sa asi rozišla.
@kolini cosi podobne som zazil i ja..a tiez som to riesil ako ty zrazu uz bolo vsetko krasne, jednoduche a prognozy do buducna boli ruzovejsie nez barbin domcek
@kolini chcel som pouzit nez izba klaudiqy ale bojim sa napadnutia tak som bol ticho
ono kym som sa snazil dajak psychologicky na to ist, furt to nechapala..akonahle som povedal ze potom to nema zmysel dalej riesit a mozme sa rovno rozist, zrazu sa riesenia problemov same ponukali
na druhej strane tiez akosi nechapem tuto situaciu. ak niekoho milujem, tak jeho zjav neriesim. tu uz potom nastava otazka ci je to laska partnerska alebo (akoby) surodenecka/priatelska..
a podla toho je jasne ci vydrzat ako par, alebo ako dvaja nezavisli jednotlivci.. (partnerska vyhladzuje tvar a robi tehlicky z pneumatik.. priatelska prijima cloveka aky je) @bebekex
@johnysheek az do dochodku takze ty si myslis ze akonahle sa jeden zalubi tak ten druhy moze zrat a zrat az priberie 150 kg ale ako spravna laska vydrzi do konca zivota ?
@bebekex - áno, to že ma niekto len priťahoval telesne už sa mi stalo.
áno, ja chápem čo si myslela keď si napísala že by som niekoho LEN miloval ale absolútne nemal potrebu ničoho telesného s ním. ja to CHÁPEM, ale NEVIEM SI TO PREDSTAVIŤ, lebo sa mi to buď ešte nestalo, alebo možno áno, ale nie je to pre mňa pocit ktorý by vyvolával potrebu chodenia s danou holkou, chápeš ty, čo som povedal už v predošlom príspevku a teraz hovorím znova?
mne sa take niečo nestalo, ked som zamilovana dotyčny ma priťahuje, aj ked by som sa v triezvom stave za nim na ulici neotočila, proste prave ked milujem vidim na nom zrazu kopec maličkosti, pre ktore sa mi zda krasny
@profesor uvedomujes si ze kazda minca ma dve strany?
to znaci ze i ten druhy bude lubit a laska ako taka sama znamena, ze sa nebudem zohavovat, ci prezierat.. lebo tym vlastne idem nielen proti sebe, ale i proti tomu druhemu, ktoreho tvrdim ze milujem..
nehovoriac o tom, ze laska ako taka nie je nic trvale ale sa o nu treba starat.. to znaci, ze ked si niekto povie.. milujeme sa a je to fajn.. a nic preto dalej robit nebudu/e tak to skonci..
ale k teme som napisal, co som napisal. otazka bola ci ma vztah buducnost.. odpoved je, ze sa to da zistit len podla toho, ze si clovek uvedomi co citi..
ale tak podľa mna ak sa dvaja milujú ,tak sa priťahujú ,nie ?to je zabezpečené hormónmi možno je to len také blbé obdobie,ktoré opäť prejde -už som ho prežila totiž i ja takže kľud a všetko bude fajn ,hlavne mu to nevešaj na nos
@bebekex myslis v tvojom veku nepritazliva ? keby tak 100 tak nepoviem, si zober nejake 60 rocne manzelstva, po 60tich rokoch uz urcite na seba nemozu pozerat, ale sa lubia, ti co sa rozvadzaju v skutocnosti sa nelubili nikdy minimalne jeden z nich to len hral. v 17 mas chalanov este na vyber, ak hovoris o sebe skus vztahu dat taku mensiu pauzicku, trocha volnosti pre oboch, cas ukaze, no poznam aj take baby co zazili podobne sklamanie a potom sa nasilu vydavaju v 39 alebo zostanu navzdy same, ale ti si kocka, a o chalanov nebude nudza.
@bebekex ja mam vztah uz polroka s dievcatom co ma teda moc nepritahuje, ale som snou pre jej ine dobre vlastnosti. Aj ked na druhej strane, je to pre mna trocha trapenie.
Podla mna ak sa dvaja ludia lubia, tak je to samozrejme, ze funguje aj chemia, najprv je chut toho druheho objat a tak to pokracuje.... laska nefunguje len na 1 principe, ak ano, tak je to laska surodenecka, rodicovska, alebo laska ku kamaratovi, ale ak vyprcha chut na sex vo vztahu, tak je to podla mna aj koniec vztahu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
ale keď to tak nefunguje, tak treba zistiť "prečo", a vyriešiť to
presne takto to treba riesit.. poriadne pritlacit a dupnut si
ono kym som sa snazil dajak psychologicky na to ist, furt to nechapala..akonahle som povedal ze potom to nema zmysel dalej riesit a mozme sa rovno rozist, zrazu sa riesenia problemov same ponukali
inak suhlasim s @anzu tusim 6 a @midnight tusim 14
na druhej strane tiez akosi nechapem tuto situaciu. ak niekoho milujem, tak jeho zjav neriesim. tu uz potom nastava otazka ci je to laska partnerska alebo (akoby) surodenecka/priatelska..
a podla toho je jasne ci vydrzat ako par, alebo ako dvaja nezavisli jednotlivci.. (partnerska vyhladzuje tvar a robi tehlicky z pneumatik.. priatelska prijima cloveka aky je) @bebekex
áno, ja chápem čo si myslela keď si napísala že by som niekoho LEN miloval ale absolútne nemal potrebu ničoho telesného s ním. ja to CHÁPEM, ale NEVIEM SI TO PREDSTAVIŤ, lebo sa mi to buď ešte nestalo, alebo možno áno, ale nie je to pre mňa pocit ktorý by vyvolával potrebu chodenia s danou holkou, chápeš ty, čo som povedal už v predošlom príspevku a teraz hovorím znova?
to znaci ze i ten druhy bude lubit a laska ako taka sama znamena, ze sa nebudem zohavovat, ci prezierat.. lebo tym vlastne idem nielen proti sebe, ale i proti tomu druhemu, ktoreho tvrdim ze milujem..
nehovoriac o tom, ze laska ako taka nie je nic trvale ale sa o nu treba starat.. to znaci, ze ked si niekto povie.. milujeme sa a je to fajn.. a nic preto dalej robit nebudu/e tak to skonci..
ale k teme som napisal, co som napisal. otazka bola ci ma vztah buducnost.. odpoved je, ze sa to da zistit len podla toho, ze si clovek uvedomi co citi..