zamyslali ste sa niekedy nad tym aky ma to vsetko vlastne zmysel? co bolo pred velkym treskom? co bude ponasom vesmire? co sa nachadza mimo vesmiru? ako vznikla hmota na nas vesmir?....hovorte sem svoje nazory...a prosim aby mali aj nejaky zmysel nechcem
tiez sa pripajam k tomu ze nase myslenie na to jednoducho nestaci ako, jasne ze ma to zaujima ze preco sme vlastne tu, ako to vsetko vzniklo etc. ale zbytocne nad tym budeme filozofovat aj tak na nic rozumne neprideme si myslim
no ved to asi nikto nevie...preto sa pytam kto ma nato aspon nejaky nazor...ja sa nadtym zamyslam a dospel som iba k takej teorii ze aj to nic co my povazujeme za nic kde nieje hmota je urcity druh hmoty a rozmyslal som teda aj nadtym ze hmota je vsade...teda velky tresk nevznikol znicoho nic ale preformovanim sa hmoty do inej podoby(tej ktoru pozname my)...ale potom som sa zamyslel nad tym ako ta hmota vznikla a tam som sa zastavil...na zodpovedanie tejto otazky potrebujeme toho poznat ovela viac ako pozname...minimalne to co sa stalo pocas velkeho tresku....dalsia vec ma este napadla ze ked este nebolo uplne nic ze bolo vsetko prazdne ani hmota nebola v inej forme proste nic.... vznikol cas a ten sa zacyklil do kruhu....teda tak ze to ide z minulosti do pritomnosti do buducnosti a zase minulost pritomnost....proste ze sa to opakuje vsetko....a po vzniku casu zacalo to nic starnut....cas sa preformoval za dlhu dobu do hmoty, ktora je naviazana na cas....ale takisto neviem ako ten cas mohol vzniknut znicoho...
odporucal by som precitat si list herodotovi od epikura..ten krasne popisuje nebeske telesa,vesmir a vsetko okolo toho ..sice je to len filozofovanie, ale co ine nam ostava
akurát práve dneska som presne nad tým rozmýšľala po dlhej dobe..najprv to začalo len článkom a antihmote potom som sa zamerala na iné až ma to doviedlo k tomu..prečo to vlastne všetko je, aké to bolo, prečo existujeme a čo by existovalo keby nič z toho čo tu je nebolo a milión daľších vecí nad hranice nášho chápania..
@walrus vies ze som nadtym aj ja rozmyslal...mozme byt seci jedna obrovska simulacia urcitej velmi vyspelej civilizacie, ktora simuluje urcite podmienky....minule otom davali v telke...ale inak mi boh nepripada douvahy kedze som vedecko fyzikalny clovek
zamyslam sa casto....dospel som len k tomu ze nas vesmir vznikol v nejakom inom, niekde v urychlovaci ...lebo fakt neviem a nedokazem pochopit co je za hranicami vesmiru
@walrus ale uz tu sa viera obracia...lebo nic dokonale proste neexistuje...a prave vdaka tomu sme tu my...keby vznikol dokonaly vesmir tak je vsetko rozptylene rovnomerne....ale mas pravdu nechapem tomu ani tomu nechcem chapat tak sa nejdem hadat...
Mne to celé príde divné ... Otázka kde sa vzal vesmír , prečo sa tu zrodil život a ľudské myslenie ...keď je to všetko o atómoch a bunkách ako je možné že človek dokáže prežívať , myslieť a cítiť ? Podľa mňa za tým stojí Boh. Samozrejme , musel to byť Boh ktorý sa vyznal vo fyzike a chémí , ale aj tak Neviem si predstaviť že všetko by vzniklo len preto že sa nejakej hmote chcelo rozptýliť.Som na svoje ľudské cítenie až príliš hrdá na to aby som uverila len tomu že som tu preto lebo sa atómom a bunkám chcelo
@walrus ja som nepovedal ze nechcem vediet odpovede na tie moje polozene otazky ale ze nechcem chapat viere... @morse jj ale je to len preto lebo pre cloveka to je najuspokojivejsia odpoved...pretoze tomu nerozumieme...boh je len v nasich mysliach....ludia verili v bohov od davna a len preto lebo nechapali veciam....je to az prilis zlozite pre cloveka pochopit co je zmysel vsetkeho a preto mame pre seba vysvetlenie boha...
@ lcnaonymlc@ walrus ti to v 37@ vysvetlila na rovinu.
ak niečomu nechceš dať za pravdu, tak ine nečakaj.....my ľudia sme takí neveriaci tomášovia...kým nestrčíme ruku do Ježišovho ľavého prepichnutého boku neuveríme.....a 100 ľudi to uvidelo ale jeden povedal, že to nie je pravda!!
a všetci uverili tomu jednému.........naše myslenie nie je na takej úrovni, aby sme to pochopili, a zase slova z Biblie: skvôr preleješ oceán do malej lyžičky ako pochopíš, ako to všetko je.......
ako som pochopil, si neveriaci ale ver mi ze za takých 10-15 rokov budeš aj ty veriť v Boha a potom si spomenieš..........filip
ano zamyslal a na nic som neprisiel ako asi aj kazdy kdo sa nad tym zamyslal ale nechapem ludi co povedia ze vesmir nekde konci co je potom akoze za nim ?
bejvavalo...zamyslal a cast imho sa mi paci predstava, ze cely nas vesmir je v porovnani ku skutocnemu svetu len nieco ako pre nas maly kvark...a ze skutocny svet je ovela vacsi ako si dokazeme predstavit
@zajko30 ak sa tak stane tak ti dam zapravdu ale myslim si ze skôr nie...ja som po otcovi aj ten je neveriaci...mne proste biblia nepripada v uvahu...ja som nikdy nebol v kostole ak neratam krst...nemodlim sa...ja proste viere nerozumiem...podla mna sa tam pisu len same blbosti...premna su to vsetko hovadiny ze existuje nebo a peklo a zli idu do pekla a dobri do neba...ale kde tie miesta potom su? a kde je ten boh? ja mam taky nazor ze boh je len vyplnenie medzeri v ktorej je nechapavost ludskej mysli....vsetko to comu clovek nerozumie je boh...sme obmedzene bytosti a chapem ze sa obraciame na vieru ked nechapeme veciam ale ja v boha neverim a pochybujem ze niekedy budem
ved veriť v Boha neznamená chodiť do kostola a veriť na nebo a peklo, veľmi to veru nechápeš, Boha máš v srdci a nie niekde zaveseného a k nemu sa modliť.........maš ho aj ty v srdci, je len otázkou času ako sa to prejaví.........
ja som tiež neveril a uveril som po ťažkých životných situáciach.....filip
@ejay nieco na tom bude...aj ja som sa nad tym zamyslal...ale ja si myslim ze toto sa uz tyka fyzikalnych zakonoch o ktorych my nemame ani tusenie co to je...nase znalosti nestacia na pochopenie vsetkeho a nikdy stacit nebudu....pretoze je toho az prilis vela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
absolutne netusim je to tema ktora ma nijak neinteresuje
(Vyznelo to presne tak, ako malo.)
Keby sa tu na Birdz.sk objavil niekto kto to pochopil, asi by to bolo divné.
Zamyslieť sa nad tým akurát môžem, že prečo a načo.
Ale ak v Neho neveríš, tak proste to nepochopíš...
ak niečomu nechceš dať za pravdu, tak ine nečakaj.....my ľudia sme takí neveriaci tomášovia...kým nestrčíme ruku do Ježišovho ľavého prepichnutého boku neuveríme.....a 100 ľudi to uvidelo ale jeden povedal, že to nie je pravda!!
a všetci uverili tomu jednému.........naše myslenie nie je na takej úrovni, aby sme to pochopili, a zase slova z Biblie: skvôr preleješ oceán do malej lyžičky ako pochopíš, ako to všetko je.......
ako som pochopil, si neveriaci ale ver mi ze za takých 10-15 rokov budeš aj ty veriť v Boha a potom si spomenieš..........filip
ako by sme to "MY" mohli vedieť?!!
už to nie je vtipné
ja som tiež neveril a uveril som po ťažkých životných situáciach.....filip