Tak.. ako tak pozeram, birdz, na ktory sme vsetci cakali uz nejaky ten rok, je pekne o nicom. Okrem skaredeho opakujuceho sa oblaku hore je tu vsak aj par podstatnejsich veci, ktore mi vadia:
1 - ano nie je vidiet link na registraciu, viem... preco to povazujes za chybu?
2 - chyba je opravena, presuniem do napadov na zlepsenie
3 - BIRDZ Mobile sutaz neexistovala, clanok o vitazovi Miss napisem dnes alebo zajtra, Birdz SMS sutaz neexistovala, to bolo "este 160", najdem tu tsku kde bol ten prvy clovek a vyhlasim ho...
4 - vacsina novych funkcii, ktore boli slubovane bud uz pribudli alebo pribudnu dnes/zajtra/pozajtra
5 - Operu 9.5 pouziva nieco okolo 2% Birdzakov, samozrejme aj tam sa to co najskor zoptimalizuej...
6 - Filtrovanie tajnych sprav (podla nalepiek (povodne som to chcel volat sufliky) v kombinacii s casom zaslania a v kombinacii s vyhladavanim slovom) sa malo snazit co najviac vyhoviet tomu o co ste mi pisali.
7 - malo aktualizovane fotky sa presunuli do Casaku, zmizlo Zoznamovadlo.
Tiež som tu našiel nejaké nedokončené veci - ale nebudem ich tu sem vypisovať pretože o nich určite viete - a čoskoro budú opravené a dokončené.
Dizajn sa mi zdá byť celkom zaujímavý. Určite je nezvyklí. Hm.. Diskusie sú trocha od ruky. Posledný blog aj s fotkou birdzáka sa mi zdá zaujímavý nápad. Ide len o to aby sme si na to navykli a brali to ako samozrejmosť.
Dobrá práca Tomáš a samozrejme nesmiem zabudnúť aj na ostatných ktorý sa na ,,vynovovaní,, zúčastnili. Chvála patrí všetkým vám.
Inak Nike, ked chodis vraj rok na BIRDZ, preco si hladal registraciu ako jednu z prvych veci? Je vypnuta zamerne, chceme aby novy BIRDZ skusali a radili vylepsovat existujuci navstevnici BIRDZu.
Mne asi chvíľu potrvá, kým sa zorientujem, no vcelku je môj dojem veľmi pozitívny... jedine mi veľmi nesadne to zobrazovanie priateľov, mne sa tie zoznamy bez fotiek páčili viac
Joelina, ak mate Firefox alebo Safari, tak by to malo ist takmer super. Internet Explorer 7 by mal byt blizko vpohode, v Internet Exploreri 6 a v menovanej Opere niektore veci nejdu este... resp. mozno aj idu, ale napr. su poposuvane... alebo trcia tam kde nemaju trcat.
@Luc.ka mozno si bola tesne na hranici, a system upravuje vzorec kazdy den automaticky, mozno si stratila trochu z hodnoty tajneho cisla za vcera, ked BIRDZ nesiel = t.j nemala si aktivitu... Ale kedze si bola asi tesne, tak sa to ustali.
Zaroven sme trosku pozaokruhlovali kriteria. Vzorec by mal inak ratat dievcata a chlapcov, kedze dievcata boli trochu vo vyhode, lebo su dievcatami a viac chalanov ich vyhladava uz len preto ze su to dievcenske webky... Tak sa trochu odlisuje vzorec pre chalanov a dievcata, ale su to len drobne odchylky...
@Inkheart , cize by ste chceli mat moznost v nastaveniach webky si nastavit ako chces vidiet priatelov, ci nahodne nahlady alebo zoznam. Hm... no vlastne ratam s tym, ze webku si budes moct menit nie len co do farieb a skinu ale aj poloziek... takze urcite to moze byt
1.)... mne tu vadia ludia, ktori dokazu vsetko tak brutalne skritizovat . Tomas sa snazi viac nez dost, tak ho sakra nechajte pracovat. Ved sa to neda urobit VSETKO naraz.. jedine, ze by ste boli ochotni este dlhsie cakat, co si myslim, ze nie. Tak tomu dajte cas a pripomienky sa daju pisat aj mnenj nastvanym tonom
Prave som zistil, ze v TS nefunguje moznost mazania oznacenych sprav.
Spravy sa daju oznacit, ale ked sa klikne na policko vymazat, obrazovke sa refreshne ( prepne sa na aktualne obdobie, co je imho tiez trochu odveci ) ale spravy ostanu.
Mne sa vo webke jak mám tie farebné kódy (ktoré mi doteraz zobrazovali sa normálne) sa mi tam sčista zjasna priterigali samé / toto..lomítka...a potom sa mi tie kódy doondzia a teraz sa mi šecky farby stratili...a neviem čo s tým mám robiť
Mám daľšiu Neviem či je je to len u mna a či to nebolo niekde spomenuté ale v každej webke nie sú zobrazované linky aj keď by tam mali byť. (napr. moja :p ) Hádam sa chápeme.
Mimochodom všetky tieto chyby čo tu boli spomenuté ma vonkoncom netrápia
A som ochotný na ne čakať aj rok :p Za nový birdz stoja :p
@16 Zoznam zmien a pod, kedze este par drobnosti sa podoladuje a pribudne v najblizsich dnoch, tak asi potom napisem zoznam... alebo daky clanocek, alebo daku napovedu, co vsetko sa zmenilo, a nejake navody ako si zmenit dizajn webky a podobne...
mno ta opera trochu blbne...a moj pocit z noveho birdzu? zatial tu chodim kadetade a hladam co je kde nvm sa tu moc zorientovat...ale vzhlad v pohode..mozno este ked si nastavis na svojej webke "farby a vzhlad" bral by sm keby sa potom zobrazovalo vsade tym stylom nielen moja webka...a musim pochvalit vsetkych co sa tu zucastnili a hadam mozem za vsetkych povedat jedno velke...
@Dnbasser , uvazoval som davnejsie, ze webka = vnutro sa bude dat nadizajnovat uzivatelom, a okolie (pozadie, vrch) si vyberie z predvolenych = a to bude mat na celom birdze.. ale bol by v tom bordel, dal by si si zeleny vrch vsade a otvoril by si co ja viem neviem aku webku...
Takto to ma filozofiu - birdz je modry (ako sloboda, obloha, nekonecno a v nom slobodne lietaju (slobodne ako vtaci) birdzovia) a kazdy si moze nadizajnovat webku. zatial je na vyber par skinov, o par dni ich bude ovela viac + vlastne csska - cize sam si nastavis styl, pridas svoje obrazky, nastavis svoje farby, typ pisma a neviem co...
@tomas...to zase chapem a tesim sa uz teraz na nove skiny nazvyme to tak ..ok diky za vysvetlenie...inak uz si cosi delal s tym zovrazovanim v opere? bo uz to ide ovela lepsie...teda aspon neni uskoceny text...
a este by sm navrhol editovanie vlastnych prispevkov...s tym ze napisat tam ze to bolo upravene...lebo ted ma este neco napadlo a pomylil sm sa tam...mno pomylil skor nevsimol ze sm sa sekol...co ty na to?
@37 - editácia príspevku by sa aj mne páčila pretože nie vždy si človek všimne že spravil chybu poprípade niekedy chce aj niečo doplniť ale už nemôže a preto píše ďalší príspevok.
@37@38 : Akurát že niekto by potom napísal niečo, niekto druhý by mu to skritizoval, prvý by to editoval na niečo úúúplne iné a nielenže by z toho bol chaos, ale ako potom dokážeš tomu prvému že tam mal pôvodne napísané niečo iné?
@tomas ešte som našiel jednu chybičku, nejdú kategórie blogov (niesú zobrazené na webke keď chcem od niekoho čítať len z 1 kategórie) a pridávam sa k názoru v TS že treba nastaviť tak že po otvorení sa zobrazia všetky, (respektíve aspoň neprečítané správy) a až potom sa to bude ďalej triediť pomocou tých nových tlačidiel...
ja mam operu a nevsimol som si, ze by to bolo nejake ine ako v IE, ale celkovy dojem z toho mam tak trosku negativny, neviem, mne sa starsi birdz viac pacil, aj obsahom uvodnej stranky, fora, aj designom, podla mna tam boli krajsie farby a tak celkovo prehladnejsie, akoze ked som prvykrat prisiel uplnou nahodou na birdz, tak som kukal, ze ty kokooooos, to je jake dobre forum, uplne som bol z toho vyburany, teraz by som uz asi nebol Ale co uz, clovek si vraj zvykne na vsetko, aj na sibenicu, tak nebudem hundrat a budem rad, ze vobec nejaky birdz je
mne vadi jedine ta pomalost...msom odkazana len na jednu kartu, lebo ked si chcem otvorit viac for alebo blogov na kartach, tak by som tu bola do nevidiim, aby mi to nacitalo vsetko-tak teraz otvaram vsetko za sebou na jednej karte...
dizajn je fajn, len si treba zvyknut na ine usporiadanie, tiez ako tu niekto spominal, prehrabuvam sa kade-tade a hladam, co kde je
Hlavna stranka sa este prerobi, lebo ani mne sa vlastne nepaci.... V kazdom pripade ocakavajte ze dnes, zajtra, pozajtra este pribudnu nejake veci, ktore su pripravene ale treba ich doladit...
Ale tomas, sorry ak si sa nastval, ja som to vobec nemyslel v zlom a popravde sa mi velmo paci tento novy design tou diskusiou som chcel iba povedat, ze nie vsetko je tu dotiahnute a ze tu este nie su vsetky slubovane funkcie (nie sutaze, zle si ma pochopil, citujem "BIRDZ Mobile sutaz neexistovala" .
link na zaregistrovanie som hladal najma preto, lebo toto je stary nick ktory som pouzival kedysi davno, potom ma to tu prestalo bavit tak som si vymazal komplet profil , priatelov a uz som sem nechodil.. a na novom birdzi by som chcel zacat uplne od zaciatku a s novym nickom
Co sa tyka operi, ja nevravim ze ju pouziva kazdy, ja som len vravel to co bolo v diskusii ktora sa volala nieco typu ze Aky browser pouzivate?.. a mozes si to spocitat ze opera mala priblizne tolko ludi ako FF ale podla mna nejde o to, aj keby ju pouzivali len dvaja birdzaci, ale Birdz by mal byt vyladeny pre vsetky prehliadace, nie len pre niektore a nutit uzivatelov pouzivat na prezeranie Birdzu iny browser.
Tak nehnevaj sa na mna, ak si to zobral v zlom, ja len chcem aby bol Birdz super a aby sa na nom kazdemu pacilo, aby nebol obmedzujuci ako azet ale naopak aby symbolizoval tu slobodu, ktoru si tu aj ty v spojitosti s birdzom spominal
no neviem ale to s tým rušením registrácie sa mi nepáči zbytočne sa tým odoženú noví užívatelia, a tí by ani nemali na čo nadávať keď starý birdz vlastne ani nepoznali nie? dosť blbá teória, potom tá modrá je OTRASNÁ!!! pripomína mi to pokec a win XP !
nie len miss bordz ale aj birdz TV sa nedotiahla do konca tak ako všetko na birdzi je ako keby zbúchané na kolene
mnoooo.....suhlasim...design je dobry...len mi tu vadi taka jedna malickost...preco je to take spomalene?....mam ja daco zle nastavene abo je to problem birdzu?.....inak je to tu fajn..
ale vzdy je to tak ze ked je nieco nove vela ludom sa to nepaci lebo su zvyknuti na stare ale po roku uz ani nikto nebude vediet o starom birdze myslim si...tak isto je to aj s operacnym systemom na vacsine pc... ked bola 2000 a prislo nove xp vsetci nadavali ze to co je...ted vsetci miluju xpecko a na vistu vela ludi nadava bo este neni doladena na optimalny chod...toto moj nazor a neukamenujte ma pls
mne sa este nepaci, ze ked som v nejakej teme, tak naboku sa ukazuju posledne prispevky miesto zoznamu tem...lebo takto musim viac klikat, predtym to bolo lepsie, to zobrazovanie poslednych prispevkov je zbytocne...
neviem ci sa to tu uz spominalo, ale vzdy ked pozeram fotky v albumoch, tak komenty sa mi zobrazuju normalne cez fotku... nie pod nou... ako to je mozne??
Mne osobne sa to tu lubi mam FF 3 a zobrazuje sa všetko pekne aj ked mi trošku vadi že si nemôžem zmeniť hlavnu fotku a trochu ma irituje pri fotkách že popis fotky je pod fotkou a prijala by som aj keby sa daju fora vymazať teda vlastné
používam primárne operu, ale teraz som sa skočil pozrieť na titulku birdzu do IE7 a FF3, a oproti tomu, ako to vyzera v opere, to vyzera dost divne neviem ci to robi kazdemu alebo len mne
screeny:
IE - (vrch je ako tak okej az na chybajuce pozadie, preto som screenol stred stranky)
No, takže ja som sa sem dostal až dnes - ešte som nestihol pozrieť všetko - ale aspon čosi - to vyhľadávanie v TS-kách je úplne od veci, ked som už v nich niečo hľadal, potreboval som vždy hľadanie vo všetkých.
vo fóre - posledné komentáre sú tam podľa mna zbytočné, radšej tam mohol ostať ten zoznam tém.
už spomínané - nadpisy fotiek by som uvítal naspat hore
Mne osobne sa tá modrá páči...a aj dalšie veci čo tu pribudli .. za tie pochvala..
vyhladavac stale nefunguje... a prepnut sa na starsie diskusie na fore tiez nie je mozne (aj ked je tu od vcera urcity pokrok-uz to nehlasi chybu, len to nic nespravi
Takže pokiaľ viem tak sa tu všetko poopravovalo až na zmenu fotky, rozšírené vyhľadávanie a zlé zobrazovanie v určitých prehliadačoch. :d Keď ešte niečo opravte ma :p
neviem, z akého dôvodu, pred niekoľkými dňami mi začalo birdz na firefoxe 3 zobrazovať úplne na prd. pozadie na každej webke je akosi čudne posunuté a odseknuté... pritom, doteraz firefox bol jediný prehliadač, ktorý zobrazoval všetko dobre. má niekto rovnaký postreh?
a ešte voľačo... pred chvíľkou som zistila, že TS-ky sú také, že sa v nich nedá vyznať. jedna cez druhú, text hala-bala, nálepky cez TS-ky a tak nejako všelijako. musím si teraz kvôli birdzu otvárať iný prehliadač.
Keď chcem uploadnúť video, kliknem na "BIRDZ TV" a hneď ma automaticky odhlási, takže nemám šancu pridať video. A keď sa prihlásim tak ma hodí na Birdz prvú stránku. Takže nemôžem pridať video. Neviete čo s tým????
Mám Operu 9.51 ale skúšal som aj na IE 7 a žiadna zmena.
Caute, aj vam, ktori pouzivate IE 6 sa v poslednom case blbo zobrazuju niektore stranky? Napriklad uvodna, kde cast s blogmi je zobrazena uplne dole, podobne uvodna strana webiek. Da sa s tym nieco spravit? P.S. Nepiste mi, ze pouzivam blby prehliadac, IE tvori iste pocetnu cast navstevnikov Birdzu, a preto by mal byt v poriadku aj tam.
mam najnovsi firefox a casto mi robi hlavne v nocnych hodinach ze ked nam znovu nacitat stranku tak mi naskoci len modra plocha tam kde maju byt diskusie...lista nalavo aj napisy hore sa zobrazuju ostatne je len modre
@117 používal som IE keď som mal 1x net, a zavíroval som si celý počítač pár tisíc vírusov,a spywarov a to jeho otváranie v novom okne, parádička, nie ? ale je pravda že by stránka mala byť optimalizovaná minimálne pre IE,Operu,Firefox a tebe fakt odporučujem niečo iné ako IE, ak máš rozum
ale to je v 7 mám dojem, a on písal že má 6 a 6 je plná dier... pretože bola vonku príliš dlho si myslím, pričom ostatné prehliadače sa vyvíjali ale proti 7 zatiaľ nič nemám, neskúšal som.. ale prioritne som za operu - žerie málo ram, potom mozillu a potom všetko ostatné... a ozaj na trhu už je aj google chrome, ktorý otestujem keď bude full a nie beta
@112 a @114 diky za uprimnost. IE pouzivam piaty rok a nenachytal som s nim ziaden virus ani nic podobne, mozno preto, lebo si stahujem vsetky zaplaty a som spokojny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
114 komentov
2 - chyba je opravena, presuniem do napadov na zlepsenie
3 - BIRDZ Mobile sutaz neexistovala, clanok o vitazovi Miss napisem dnes alebo zajtra, Birdz SMS sutaz neexistovala, to bolo "este 160", najdem tu tsku kde bol ten prvy clovek a vyhlasim ho...
4 - vacsina novych funkcii, ktore boli slubovane bud uz pribudli alebo pribudnu dnes/zajtra/pozajtra
5 - Operu 9.5 pouziva nieco okolo 2% Birdzakov, samozrejme aj tam sa to co najskor zoptimalizuej...
6 - Filtrovanie tajnych sprav (podla nalepiek (povodne som to chcel volat sufliky) v kombinacii s casom zaslania a v kombinacii s vyhladavanim slovom) sa malo snazit co najviac vyhoviet tomu o co ste mi pisali.
7 - malo aktualizovane fotky sa presunuli do Casaku, zmizlo Zoznamovadlo.
Dizajn sa mi zdá byť celkom zaujímavý. Určite je nezvyklí. Hm.. Diskusie sú trocha od ruky. Posledný blog aj s fotkou birdzáka sa mi zdá zaujímavý nápad. Ide len o to aby sme si na to navykli a brali to ako samozrejmosť.
Dobrá práca Tomáš a samozrejme nesmiem zabudnúť aj na ostatných ktorý sa na ,,vynovovaní,, zúčastnili. Chvála patrí všetkým vám.
Zaroven sme trosku pozaokruhlovali kriteria. Vzorec by mal inak ratat dievcata a chlapcov, kedze dievcata boli trochu vo vyhode, lebo su dievcatami a viac chalanov ich vyhladava uz len preto ze su to dievcenske webky... Tak sa trochu odlisuje vzorec pre chalanov a dievcata, ale su to len drobne odchylky...
ale nový birdz sa mi páči...klobúk dole
Ale inak sa mi ta zmena VELMI PACI ! Zatial som este neobjavil vsetky nove vychytavky.
Bolo by mozne niekam pridat zoznam, co vsetko sa zmenilo ?( pridalo / odobralo ), teda ak uz niekde nie je Nieco ako list of fixes
zmena je život
Spravy sa daju oznacit, ale ked sa klikne na policko vymazat, obrazovke sa refreshne ( prepne sa na aktualne obdobie, co je imho tiez trochu odveci ) ale spravy ostanu.
Mimochodom všetky tieto chyby čo tu boli spomenuté ma vonkoncom netrápia
A som ochotný na ne čakať aj rok :p Za nový birdz stoja :p
len to tu mam kusa poposuvaneee...nevadii
vid ako ta bikini dievcina v predvolenych skinoch webky... ak to dame tak to bude treba zmenit... hm..
chcete to na stred cele?
***DAKUJEME***
Takto to ma filozofiu - birdz je modry (ako sloboda, obloha, nekonecno a v nom slobodne lietaju (slobodne ako vtaci) birdzovia) a kazdy si moze nadizajnovat webku. zatial je na vyber par skinov, o par dni ich bude ovela viac + vlastne csska - cize sam si nastavis styl, pridas svoje obrazky, nastavis svoje farby, typ pisma a neviem co...
dizajn je fajn, len si treba zvyknut na ine usporiadanie, tiez ako tu niekto spominal, prehrabuvam sa kade-tade a hladam, co kde je
Dakujem
link na zaregistrovanie som hladal najma preto, lebo toto je stary nick ktory som pouzival kedysi davno, potom ma to tu prestalo bavit tak som si vymazal komplet profil , priatelov a uz som sem nechodil.. a na novom birdzi by som chcel zacat uplne od zaciatku a s novym nickom
Co sa tyka operi, ja nevravim ze ju pouziva kazdy, ja som len vravel to co bolo v diskusii ktora sa volala nieco typu ze Aky browser pouzivate?.. a mozes si to spocitat ze opera mala priblizne tolko ludi ako FF ale podla mna nejde o to, aj keby ju pouzivali len dvaja birdzaci, ale Birdz by mal byt vyladeny pre vsetky prehliadace, nie len pre niektore a nutit uzivatelov pouzivat na prezeranie Birdzu iny browser.
Tak nehnevaj sa na mna, ak si to zobral v zlom, ja len chcem aby bol Birdz super a aby sa na nom kazdemu pacilo, aby nebol obmedzujuci ako azet ale naopak aby symbolizoval tu slobodu, ktoru si tu aj ty v spojitosti s birdzom spominal
to sa tu neda??
nie len miss bordz ale aj birdz TV sa nedotiahla do konca tak ako všetko na birdzi je ako keby zbúchané na kolene
(keď má človek čiernu webku, tak nič nevidno...)
blbne mi počítadlo sprav
píše komenty cez fotky :p
screeny:
IE - (vrch je ako tak okej az na chybajuce pozadie, preto som screenol stred stranky)
FF -
vo fóre - posledné komentáre sú tam podľa mna zbytočné, radšej tam mohol ostať ten zoznam tém.
už spomínané - nadpisy fotiek by som uvítal naspat hore
Mne osobne sa tá modrá páči...a aj dalšie veci čo tu pribudli .. za tie pochvala..
Tomas, to vazne operu pouziva len 2% birdzakov? Ludia nevedia co je dobre tusim
všetko pôjde... len... bohvie kedy
@85
***TRPEZLIVOSŤ***
všetko pôjde... len... bohvie kedy
..treba tomu nechat cas. nech si nato zvykneme,nech sa veci doladia.. a fungujeme na plne obratky .
,ja som napriklad stastna z Videoblogov.. uz rozmyslame s kamaratkou co natocime ...
..takze.. Som tu myslim nejaky druhy rok. zmena to pre mna je..ale dufam ze pre smerovanie Birdzu este lepsia.
.Diky Tomas .
..aj ked sa mi za starym birdzom cnie.. predsa.. zmena je zivot. a verte ze ked pride Birdz 3.. bude sa nam cniet za tymto..
ale inak vas obdivujem a drzim palce
Mám Operu 9.51 ale skúšal som aj na IE 7 a žiadna zmena.
Diky
- v IE sa niektoré stránky zobrazujú tak, že obsah je až na spodku stránky - napr. Teraz on-line, nástenka, aj niektoré webky
- Prečo sa nedajú mazať stavy? Keď sa spraví preklep alebo je tam niečo, čo nechcem aby už ľudia v budúcnosti videli? Myslím si, že by sa to zišlo.
Ináč iba samá chvála