Pri poslednom mal byť otáznik. ... nevadí. Človek proste zabudne. Každopádne som si tak zhodnotil, že niekedy mám pocit, že možnosti starého Birdzu pôsobili premakanejšie. A pamätám si, že jednotlivé profily ľudí mohli byť v absolútne rôznorodých dizajnoch. To sa mi vtedy veľmi páčilo. Dnes mnohé funkcie, ktoré na starom birdzi fungovali tu už nie sú.
Neviem, či som zažila iný jak ten pred týmto. Z toho si pamätám to, jak sa dali vypĺňať profily a pri „čas najradšej zabíjam:“ mávali ľudia „sekerou“. Som tu asi 5-6 rokov.
Ja si pamätám ešte keď webky (profily) boli v tvare takej korkovej nástenky, kde boli rôzne veci akoby popripichované špendlíkmi na papierikoch takých béžových/žltých... Ale nikde som to nenašla, ani v histórii webov. Pamätá si to ešte niekto vôbec? Či to sa len mne nejak prisnilo?
Ja som tu od 2007, no toto mohlo byť ešte tak 1-2 roky dozadu, lebo už som poznala Birdz, ale veľmi dlhú dobu som tu ešte nebola registrovaná... Takže mohol to byť povedzme tak rok 2006. Ty jo, to je doba!
@azizi Teba si pamätám. Ty si rovnako ako ja už asi veterán Birdzu... Mám pocit, že pomaly ale isto to už nejako umiera. Si uvedomujem koľko vecí mal starý Birdz, čo už nefungujú.
Ale najviac mi chýbajú CSS-ká, napriek všetkej kritike na ne. Niektoré (a myslím si napriek všetkej skromnosti, že aj to moje) boli nádherné a citlivo zladené do najmenšieho detailu! Veľmi rada som si ich prezerala A bola to aj taká forma sebavyjadrenia. Viem, niektoré boli príšerné, bez akéhokoľvek umeleckého cítenia, nedal sa čítať text, príp. sa právomoci zneužívali a niekto si rovno vymazal celú webku a tak. Ale bolo to to najlepšie a najoriginálnejšie, čo Birdz vôbec kedy mal podľa mňa Proste svetový unikát
@endre-silentname jej, veď aj ja teba Nie som tu kontinuálne stále (boli mesiace, niekedy možno aj rok, kedy som tu nebola), ale úplne odísť asi nedokážem až kým Birdz nezanikne. Veď už je to akoby súčasť môjho života Zaujímavé je aj to, že žiadne iné sociálne siete nepoužívam Na FB som tak minútku raz za pol roka, inak v podstate nie som nikde, ale mám účty na tematických weboch (Databáza kníh, ČSFD, Flickr a DeviantArt).
...Jediný web, kde som bola ešte oveľa aktívnejšia než na B (a to veľmi dlhé roky každý jeden deň) je databazeknih.cz Knihy mám omnoho radšej ako filmy. Lenže odkedy som dostala asi pred 2 rokmi šancu byť moderátorka, tak som dostala strach, že to nebudem stíhať a že to bude moc veľká zodpovednosť a tak... Nevedela som sa vôbec rozhodnúť. A už som adminovi potom neodpísala a nepotvrdila to a bolo mi to tak hrozne ľúto a hanbila som sa, že som tam odvtedy už ani raz nebola. Predtým ale fakt každý jeden deň Ale chcem sa na DK vrátiť určite! Je to tá najúžasnejšia stránka (s naprosto skvelými ľuďmi) akú poznám! Môj profil na DK: » www.databazeknih.cz/uzivatele/azizi...
((Takže info tam už nemám teraz aktuálne, keďže som odvtedy prečítala mnoho ďalších kníh... )
@azizi Vidieť veru, že si dlho nič nehodnotila. ... ja som hlavne na CSFD teraz stále... a snažím sa vidieť čo najviac filmov a seriálov. Takže moje aktivity som presmeroval hlavne tam.
Ten úplne najstarší dizajn, ktorý bol pred css-kom a kde vám reakcia na niečo prišla do TS-iek (áno, aj také bolo) si až tak nepamätám. Myslím že na tom ešte ani nebola žlto-modro-červená kombinácia a vyzeralo to viac ako časák (resp. ako portál so správami) než sociálna sieť.
Potom bol od zhruba 2007-9? bol ten s css-kom, kde boli kreslené postavičky mladých ľudí na hlavnej stránke, to sa mi páčilo ts-ky už boli tak ako sú teraz. Tam boli dokonca aj fanúšikovské skupiny, ktoré mali vlastné profily, pamätám si, že tu boli napríklad Harry Potter a Linkin Park skupiny . Vtedy tu bolo tak veľa ľudí, že po večeroch dosť často padal BIRDZ a bolo treba počkať a refrešnúť stránku.
Potom sa to postupne menilo na taký jednoduchší štýl, žltá sa začala vytrácať
A nakoniec na ten čo máme teraz to bolo tak okolo roku 2016?. Bol okolo toho dosť rozruch, lebo sa to zrazu zo dňa na deň zmenilo a prišli sme o všetky fotky, fóra, blogy a všetko. Na to dosť ľudí nadávalo a viacero z tadiaľto odišlo kvôli tomu. Odvtedy je to tu nedorobené. Odbudla roleta (modré pásy, ktoré sa dali tlačidlom dať na stránku, boli na to, že ak sa vám niekto bude pozerať na obrazovku aby nič nevidel, keď ste išli preč od počítača) a pribudli inzeráty. Ale aspoň to tu už menej padá.
Ja som sa na Birdzi registroval 17.11. 2009 a teda pár metamorfóz som zažil.
A dizajnovo a funkčne to išlo podľa môjho názoru k horšiemu. Najviac ma zamrzelo zrušenie CSS upravovateľných profilov ( webiek), že vraj kvôli väčšej kompatibilite na stále populárnejších smartfónoch.
Avšak moja potemnelá css webka, bola optimalizovaná aj na smartfóny. Mal som vtedy iPhone 4 a problém bol hlavne s pozadím. Ach, občas ma chytá sentimentálnosť. Vzdávam hold môjmu nekrofilnému ženíchovi, ktorý už pár rokov odpočíva v pokoji .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ten dizajn sa mi páčil najviac
Ja som tu od 2007, no toto mohlo byť ešte tak 1-2 roky dozadu, lebo už som poznala Birdz, ale veľmi dlhú dobu som tu ešte nebola registrovaná... Takže mohol to byť povedzme tak rok 2006. Ty jo, to je doba!
...Jediný web, kde som bola ešte oveľa aktívnejšia než na B (a to veľmi dlhé roky každý jeden deň) je databazeknih.cz Knihy mám omnoho radšej ako filmy. Lenže odkedy som dostala asi pred 2 rokmi šancu byť moderátorka, tak som dostala strach, že to nebudem stíhať a že to bude moc veľká zodpovednosť a tak... Nevedela som sa vôbec rozhodnúť. A už som adminovi potom neodpísala a nepotvrdila to a bolo mi to tak hrozne ľúto a hanbila som sa, že som tam odvtedy už ani raz nebola. Predtým ale fakt každý jeden deň Ale chcem sa na DK vrátiť určite! Je to tá najúžasnejšia stránka (s naprosto skvelými ľuďmi) akú poznám! Môj profil na DK: » www.databazeknih.cz/uzivatele/azizi...
((Takže info tam už nemám teraz aktuálne, keďže som odvtedy prečítala mnoho ďalších kníh... )
Potom bol od zhruba 2007-9? bol ten s css-kom, kde boli kreslené postavičky mladých ľudí na hlavnej stránke, to sa mi páčilo ts-ky už boli tak ako sú teraz. Tam boli dokonca aj fanúšikovské skupiny, ktoré mali vlastné profily, pamätám si, že tu boli napríklad Harry Potter a Linkin Park skupiny . Vtedy tu bolo tak veľa ľudí, že po večeroch dosť často padal BIRDZ a bolo treba počkať a refrešnúť stránku.
Potom sa to postupne menilo na taký jednoduchší štýl, žltá sa začala vytrácať
A nakoniec na ten čo máme teraz to bolo tak okolo roku 2016?. Bol okolo toho dosť rozruch, lebo sa to zrazu zo dňa na deň zmenilo a prišli sme o všetky fotky, fóra, blogy a všetko. Na to dosť ľudí nadávalo a viacero z tadiaľto odišlo kvôli tomu. Odvtedy je to tu nedorobené. Odbudla roleta (modré pásy, ktoré sa dali tlačidlom dať na stránku, boli na to, že ak sa vám niekto bude pozerať na obrazovku aby nič nevidel, keď ste išli preč od počítača) a pribudli inzeráty. Ale aspoň to tu už menej padá.
A dizajnovo a funkčne to išlo podľa môjho názoru k horšiemu. Najviac ma zamrzelo zrušenie CSS upravovateľných profilov ( webiek), že vraj kvôli väčšej kompatibilite na stále populárnejších smartfónoch.
Avšak moja potemnelá css webka, bola optimalizovaná aj na smartfóny. Mal som vtedy iPhone 4 a problém bol hlavne s pozadím. Ach, občas ma chytá sentimentálnosť. Vzdávam hold môjmu nekrofilnému ženíchovi, ktorý už pár rokov odpočíva v pokoji .