Chcem sa opýtať jednu otázku. mám pleť z akné ale nie je to až také viditeľné. Ja by som ho chcela odtrániť ale "normálne výrobky" z drogérie nepomahaju. Preto by som chcela vedieť , či máte niekto skusenosti zo zinerytom alebo s antiacom sprejom. Ak án
málokedy pomôžu výrobky z drogérie, keď tak len dočasne..jeden čas som používala zineryt ale účinok nebol dlhodobý..najlepšie je zájsť k doktorke,ona ti poradí určite viac ..
Dačo mi hovor... mala som vyskúšanú snád celú drogériu, pleť umývam snád aj päť krát denne (mydlom), nonstop čistím liehom a i tak sa vyhádžem. Strašne ma to deptá, sebavedomie mám z toho piči.
Veci z drogérky fakt pomáhajú len na také mierne akné... nie na vážne.
Nie na akné, ale na hojenie jazvičiek a vytlačených kráterov mi celkom pomohol hojivý zázrak z oriflame.
Inák sa už vzdávam, neviem čo s tým. Som z toho nešťastná.
@18miki18 Bez mydla a liehu sa mi to prejavuje oveľa horšie, zase, po tom liehu si dávam i nejaké hydratačnoneviemakéliečivé krémy, nech sa nesuším ako múmia a fakt jedna z vecí je, že mastnú (a ani suchú) pleť nemám - možno iba kolem nosa.
I tak to kašlem, momentálne už na to cápem len repíkový zábal.
podľa mňa je super Bioderma Sebium (hlavne ich voda H20) - nemala som to zas až také katastrofálne, ale zas ani dobré, a myslím, že sa mi to od kedy ju používam dosť zlepšilo.
@stenatko a ten lieh ti práveže nerobí tie vyrážky? ako ja som skúšala na pleť všeličo ale lieh nie.... by mi koža vzplanuula...
no ja som sa už dlho cítila tak... teraz som začala brať lieky na to.... tak pevne verím že pomôže
inak, pre nás a problematickou akneoznou pleťou ktorá potrebuje hydratáciu ale neupchá póry sú skvelé oleje! odporúčim ti napr. marhulový (hydratuje a je ajpre akneoznu pelt) ... ja osobne mam makdamiový (aj kvôli vlasom, ale hlavne kvôli hydratácií)
fakt je to skvelé.... všetky krémy sa môžu strčiť pred olejom...
ďalej je skvelá maska z droždia... pleť je rkasne jemná, napnutá a zjemňuje zápal...
potom vývar z repíka odporúčam si cápať na ksicht... a čajíky čistiace...
a vitamín E ... ozaj však ten repik si neskôr aj ty spomínala
a pri prípadoch ako pani laura, ktorej ani toto a min. hodinová starostlivosť denne nepomohlo, tak kožná....
ako ja aj chápem dievčence ktoré hneď k nej nebežia keď, u tej mojej keď som bola, jedna ženská sa objednávala a najbližší termín dostala koncom apríla... a ďalšia čo si dopláca 5e za skorčí termín v polke marca.... a človek tam zabije celý deň
a navyše akné má tendenciu vždy deň pred návštevou kožnej sa tváriť že už už odchádza
ja moc dobré skúsenosti s kožnými lekármi nemám. väčšina toho čo mi predpísali neúčinkovalo skoro vôbec. z drogérie som tiež kadejaké hovadiny vyskúšala.
teraz už len čaj pijem 3x denne. viacmenej odkedy ho pijem nemám akné skoro vôbec, čiže zo všetkého mi toto pomohlo asi najviac. a samozrejme sa starám o pleť pravidelne ju čistím a pritom používam ešte krém a čistiacu vodičku od Cannaderm. skús si pozrieť ich stránku.
ten čaj je tento, dá sa kúpiť sypaný alebo porciovaný
a ešte niekedy používam Oilatum, to je kúpeľové aditívum , upokojí a hydratuje podráždenú pokožku, začervenanie mi zmizlo z toho a je pokožka je potom strašne hebká.
oliantum je super! mne to pomohlo veľmi na ekzém a ešte aj Differine krém - ten je na to, aby sa ti tá poškodená pokožka rýchlejšie olúpala
oboje mi predpísala kožná na ekzém na rukách, ale používam to aj na tvár a pomáha
a keď ti tieto veci predpíše kožná, tak sa ti uplatňuje aj poistenecká zľava v lekárni a tým pádom ťa to možno vyjde lacnejšie ako v drogérii niečo kupovať
dermatologicka kožná ti urí druh akné a jeho uroven, podla toho ti nastaví liecbu. ja mám teraz duac gel plus bioderma mydlo ráno vecer, h2O bioderma tonikum a antibiotika urcene na akné. a akné som mala trápenie od 14tich , stále mám ale už to je o 80% lepsie .. ale do 30 ho budem mat stále kusok...a tiez to v 17 dost poznacilo moje sebavedomie...
Ked maš mierne akne tak chod za kožnou ona ti predpiše niečo určite... ja som bola u kožnej snad aj 10 krat.. vždy som si dačo kupila čo mi prepisala až som nemala už nervy lebo vždy sa mi vyhodili vyražky a po kokot ich bolo a každy den nejaka nova, no strašne, dokonca tie jazvyčky po akne čo som mala bolo to strašne.. a tak soms a objednala ku kozmetičke na chemicky píling- mala som 3 sedenia (1 sedenie 22€, ale všade maju ine ceny )... ale možem povedať že mi to pomohlo a teraz mam tvar hladku, a už sa mi nerobia vyražky asi mesiac a pol, a dneska mi prišiel šipkovy olej, ktory je na stare jazvyčky po akne aj celkovo je vynikajuci na tvar, aj ked je drahši ale stoji to zato si investovať si myslím, a plus som si kupila zinkovu masť, ktora je na vyražky ako stvorena vraj (aj po holeni ked sa ti vyhodia vyražky), ja ju použivam už asi 2 tyždne a je super...
Ja mám tiež dosť problematickú pleť...ale je už to je lepšie po tom čo som začala chodiť ku kozmetičke, vyskúšaj, ona ti pleť prečistí a možno sa ti to zlepší ako mne, chodila som tam pravidelne, aj keď už to dosť flákam...vyskúšala som x prípravkou na akné, ale žeby mi niečo pomáhalo nemyslím si, zlepšilo sa mi to ako hovorím keď som začala chodiť ku kozmetičke, nevytláčala som si tie vyrážky...ešte sa niekedy vyhádžem keď jem veci spojené s octom...aj veľa ľudí hovorí že sa robia s neho vyrážky..tak ak sa náhodou stýkaš s ním, skús ho aspoň trochu prestať používať...to je asi všetko...mydlom mi hovorila nedávno kozmetička, že by sa pleť nemala umývať, lebo vysušuje a lieh vraj vysušuje tiež, pleť moc nešúchaj o uterák a peeling sa vraj tiež neodporučuje na akné a hlavne každý večer sa odlíč a umy od make-upu, v žiadnom prípade s ním nespi...už je to na tebe a držím palce nech sa ti to zlepší
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
buď navštív dermatológa alebo zájdi do lekárne a oni ti pomôžu,síce ťa to bude stáť viac ale nedokafreš si ju ešte viac ako máš
Veci z drogérky fakt pomáhajú len na také mierne akné... nie na vážne.
Nie na akné, ale na hojenie jazvičiek a vytlačených kráterov mi celkom pomohol hojivý zázrak z oriflame.
Inák sa už vzdávam, neviem čo s tým. Som z toho nešťastná.
veď som tam aj napísala,že to trochu viac stojí ale pomôže jej to o_o
I tak to kašlem, momentálne už na to cápem len repíkový zábal.
no ja som sa už dlho cítila tak... teraz som začala brať lieky na to.... tak pevne verím že pomôže
inak, pre nás a problematickou akneoznou pleťou ktorá potrebuje hydratáciu ale neupchá póry sú skvelé oleje! odporúčim ti napr. marhulový (hydratuje a je ajpre akneoznu pelt) ... ja osobne mam makdamiový (aj kvôli vlasom, ale hlavne kvôli hydratácií)
fakt je to skvelé.... všetky krémy sa môžu strčiť pred olejom...
ďalej je skvelá maska z droždia... pleť je rkasne jemná, napnutá a zjemňuje zápal...
potom vývar z repíka odporúčam si cápať na ksicht... a čajíky čistiace...
a vitamín E ... ozaj však ten repik si neskôr aj ty spomínala
a pri prípadoch ako pani laura, ktorej ani toto a min. hodinová starostlivosť denne nepomohlo, tak kožná....
ako ja aj chápem dievčence ktoré hneď k nej nebežia keď, u tej mojej keď som bola, jedna ženská sa objednávala a najbližší termín dostala koncom apríla... a ďalšia čo si dopláca 5e za skorčí termín v polke marca.... a človek tam zabije celý deň
a navyše akné má tendenciu vždy deň pred návštevou kožnej sa tváriť že už už odchádza
teraz už len čaj pijem 3x denne. viacmenej odkedy ho pijem nemám akné skoro vôbec, čiže zo všetkého mi toto pomohlo asi najviac. a samozrejme sa starám o pleť pravidelne ju čistím a pritom používam ešte krém a čistiacu vodičku od Cannaderm. skús si pozrieť ich stránku.
ten čaj je tento, dá sa kúpiť sypaný alebo porciovaný
» www.drpopov.cz/img_resize.php?...
a ešte niekedy používam Oilatum, to je kúpeľové aditívum , upokojí a hydratuje podráždenú pokožku, začervenanie mi zmizlo z toho a je pokožka je potom strašne hebká.
» www.drpopov.cz/caj-akne-tea-50...
oliantum je super! mne to pomohlo veľmi na ekzém a ešte aj Differine krém - ten je na to, aby sa ti tá poškodená pokožka rýchlejšie olúpala
oboje mi predpísala kožná na ekzém na rukách, ale používam to aj na tvár a pomáha
a keď ti tieto veci predpíše kožná, tak sa ti uplatňuje aj poistenecká zľava v lekárni a tým pádom ťa to možno vyjde lacnejšie ako v drogérii niečo kupovať