Tak povedzme, ste niekde v obchodnom centre, brigádujete/nakupujete/čakáte a zrazu sa k vám niekto ozve a povie vám že ste strašne krásna/pekná.
Aká by bola vaša reakcia/pocity? (Keď berieme do úvahy že to bude približne človek vo vašom veku, nie dedko)
Ak by sa mi nepacil tak sa usmejem a poviem "dakujem"
A ak by sa mi pacil tak sa usmejem a poviem "dakujem" a budem dufat ze si vypyta cislo, ale asi si nevypyta.
Určite by ma to potešilo Ešte sa mi taká situácia ale nestala.
Na mňa letia tety (minimálne) o generáciu staršie
@1 Ja si myslím, že ty prejavov záujmu zo strany druhých osôb máš až-až, ale jediné, ktoré vnímaš a si ochotná akceptovať je, keď ťa niekto trtká do nohy.
ja som išla raz vlakom a bol tam mladý zaúčajúci sa lístkokontrolovač a podala som mu isic a on,že hmmm simonka,aké pekné meno a ja že ďakujem a potom taká stará pani že,čo pekné meno,ale aké pekné dievča a jej kamoška že áno,áno ale tak náhodou som sa potešila a bolo to hrozne milé a spríjemnilo mi to ráno a možno som bola trochu v rozpakoch a vôbec mi to nevadilo,že mi lichotia staré dámy a škaredý lístkokontrolovač
raz ma zastavil chlapik pred potravinami ze mam krasne vlasy (aj som mala co sa budem tvarit ) ale hned aj odisiel len to mi chcel povedat. podakovala som sa a ziarila este dva dni
neodstávam komplimenty od cudzích ľudí, tušim som nikdy ani nedostal, len od niekoho koho som už spoznal alebo poznal...ale potešilo by ma to, úprimne a pekne by som poďakoval
pocity asi že WAU... a reakcia že "ďakujem" ... a potom na to ešte budem chvíľu myslieť a potom si poviem, že veď okej, niekomu sa páčim a niekomu nie, tak je to aj tak jedno čo si ľudia myslia...
@forte
Viackrát som sa stretol s tým, ako ti niekto pochváli vzhľad, a ty to spochybňuješ, alebo snažíš ignorovať a "uhrať to do outu."
Myslím si, že podobne reaguješ aj v reálnych situáciach.
Je to len môj predpoklad na základe toho, čo som videl tu. Nechcem sa hádať, predsa len ty vieš lepšie
Ja by som si tiez nevypital lebo ked mi zena povie ,,dakujem" alebo nieco ako ,, nesranduj , vyzeram hrozne" beriem to ako ze sa potesila ale ja sa jej nepacim a tym dakujem / tym druhym to slusne ukoncila. Cislo by som si vypytal keby povedala ,,ty tiez'' alebo aspon ,,ty tiez niesi skaredy'' a podobne. @demoniqangel
Keď tak čítam niektoré reakcie, asi to ani nie je veľmi vhodné, len tak niekoho "pochváliť" za výzor... ale koľko ľudí toľko chutí...
A nenazýval by som to pochvalou, skôr vyjadrením sympatií... ak teda nechválim dobre vybrané oblečenie lebo to si človek sám vyberá.
Ale krásu zovňajšku (tvár, oči, ruky...) si sám sebe nedal (bolo by to umelé zdvíhanie sebavedomia; ak by to aj niekto vyžadoval).
@forte@1 nepovažuješ pískanie, špecificky na ženy, za nevhodné? Prečo to považuješ za vhodné?
Na Taiwane sa mi to stava pravidelne. Podakujem a ak mam pocit, ze sa dotycny chce rozpravat tak ok, ak nie tak ignore a pokracujem v tom co som robil predtym.
No tak ja fakt neviem
Ale inak takéto veci po mne skôr hocikto pokikuje a ja to neznášam ale ak by mi niekto v mojom veku NORMÁLNE niečo takéto povedal tak asi "Ďakujem." * Pri tom by som bola červená jak repa* :S a HNEĎ padám preč a cítila by som sa dosť trápne 0_0
Pri brigade sa mi to stava, aj ked nie zrovna od ludi priblizne starych ako ja ale aj take uz bolo, som vtedy v rozpakoch, cervenam sa a zmozem sa na dakujem a potom zdrham asi, to som cela ja
@Candycloud
bol som viac krat niečo podobne skušat v avione
takže možno som to bol aj ja
nebola si nahodou s kamaratku ? , a neodbila si ma tym ,že si zadana ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
po mne napriklad ani robotnici z lesenia nepiskaju jak po 90% populacie
a to dokonca ani cez leto
A ak by sa mi pacil tak sa usmejem a poviem "dakujem" a budem dufat ze si vypyta cislo, ale asi si nevypyta.
Na mňa letia tety (minimálne) o generáciu staršie
@1 Ja si myslím, že ty prejavov záujmu zo strany druhých osôb máš až-až, ale jediné, ktoré vnímaš a si ochotná akceptovať je, keď ťa niekto trtká do nohy.
A možno by som pozval aj na kafe (no ako sa poznám, toto by ma v tom momente ani len nenapadlo
Chudak chlapec... kto vie kde je..
Som mu povedala že idem za "priateľom"...
A teraz mi ho je luto...
akože stáva sa to tak 2-krát ročne
Viackrát som sa stretol s tým, ako ti niekto pochváli vzhľad, a ty to spochybňuješ, alebo snažíš ignorovať a "uhrať to do outu."
Myslím si, že podobne reaguješ aj v reálnych situáciach.
Je to len môj predpoklad na základe toho, čo som videl tu. Nechcem sa hádať, predsa len ty vieš lepšie
A nenazýval by som to pochvalou, skôr vyjadrením sympatií... ak teda nechválim dobre vybrané oblečenie lebo to si človek sám vyberá.
Ale krásu zovňajšku (tvár, oči, ruky...) si sám sebe nedal (bolo by to umelé zdvíhanie sebavedomia; ak by to aj niekto vyžadoval).
@forte @1 nepovažuješ pískanie, špecificky na ženy, za nevhodné? Prečo to považuješ za vhodné?
väčšinou som dostala komplimenty na moje oči modré.
poteší to.
chybička se vloudila...
Ale inak takéto veci po mne skôr hocikto pokikuje a ja to neznášam ale ak by mi niekto v mojom veku NORMÁLNE niečo takéto povedal tak asi "Ďakujem." * Pri tom by som bola červená jak repa* :S a HNEĎ padám preč a cítila by som sa dosť trápne 0_0
Lebo ja napriklad neviem ze kedy byva take dakujem zo zdvorilosti s tym ze uz iniciativy stacilo, alebo kedy napriklad mozem este pokracovat
bol som viac krat niečo podobne skušat v avione
takže možno som to bol aj ja
nebola si nahodou s kamaratku ? , a neodbila si ma tym ,že si zadana ?