ľudia ale vy ste ma nepochopili (alebo som sa nakokot vyjadril)
nejde len o ľudí kt. fajčia, ide o výrobky, propagáciu...celkovo aký to má na vás dojem, aký má názor vaše okolie, či (proti)drogové prednášky zmenili váš názor a.t.d'.
podporujem legalizaciu VSETKYCH drog.
ja tie sracky brat nebudem a sracky inych ma netrapia.
ked to moze fungovat v portugalsku, preco nie aj u nas? este aj stat by mal pekny zisk
ja mám pocit (po všetkých tých drogových prednáškach a pičovinách) že chcú v deckách vytvoriť anti-pohľad na všetko čo súvisí z konope, všade som sa dozvedel že ten kto húli je feťák, ale nikde neprezentovali výrobky z konope (pohonné látky, jedlá, textil a podobné veci)
@11 jj, hlavnou náplňou protidrogových prednášok zväčša býva vytvoriť "anti-pohľad" na drogy a prezentovanie výrobkov z konope by bolo podľa mňa dosť bezpredmetné na prednáške o drogách
je prvým krokom k legalizácií všetkých drog, slobodnému výberu, kvalitatívnemu zlepšeniu drog ako takých a zároveň umožní aj liečbu závislostí atď bez toho aby sa človek musel báť o svoju hlavu pomaly za to, že by mu ju polícia urvala pri následnom vyšetrovaní
@etelnair to preto lebo nie sú zakázané, ani nič s tým spoločné @eutanazia decko si má samo urobiť pohľad, prednáška má byť objektívna (t.j. neprezentovať len "jednu stranu mince"
Čo nám však predkladajú v mediách, je komplexnejší problém -- fakt, že sa postihujú najmä ľudia berúci drogy a obchodníci, priekupníci, predajcovia nie, lebo tí sa veľmi dobre schovávajú. Prípadne sú do toho zapletení aj nejakí ľudia "hore". To však jedna zmena zákona nevyrieši.
no tak aj na slovensku je povolene pestovat presny nazov "canabis sativa -konopa siata" normalne legalne a nikto ti nic nemoze povedat, teda az ked zacne kvytnut tak v tedy to treba ohlasit kontrolnym uradom. Ale toto konope je skor na textil, a akurat tak na ten by sa malo konope vyrabat
liecive ucinky ma male sice dalo by sa to pouziaj aj ako biopalivo lebo je to velka dva a pol metrova rastlina a narastie rychlo, ale to aj amaranthus, a ta je este aj vacsia a ma hrubsiu stonku a ma tretinu viac biomasi t/ha , takze skoda legalizacie ked su lepsie veci.....
@kajooooooooooooooooooooooooooo Ja napríklad som skúsil rôzne výrobky, hlavne krémy z cannabis sativa - ale väčšinou nemali také pozitíve liečivé účinky ako som očakával. Teraz to tlačia do piva a rôznych "príchutí" atd. Čo sa týka cannabis indica - napr. alkohol je väčšia "metla". Keby som si mal vybrať či stretávať v piatok a sobotu večer v uliciach opitých a agresívnych jedincou alebo sfajčených - tak jednoznačne to druhé...
@vladqog Konope siaté (lat. Cannabis sativa resp. Canabis sativa subsp. sativa resp. Canabis sativa subsp. sativa var. sativa) je druh (resp. poddruh/odroda konopy siatej) najčastejšie používaný v priemysle pre svoj nízky obsah omamných látok (THC
Samozrejme, ze som za legalizaciu (vsetkych drog). Znizilo by to cenu drog na trhu a hlavne by sa trh ocistil od kdejakych hovien, takze ludia, ktori by drogovali tak ci tak by mali lepsi pristup ku kvalitnejsim drogam. Navyse hovno ta do toho co ja kedy kde s kym a preco
Navyse liberalizacia drog znizuje uzivanie. Portugalsko, kde maju dekriminalizovane uplne vsetky drogy je toho jasnym prikladom naproti takym spojenym statom, kde je za drogy momentalne zavretych 500 000 ludi (okolo 50% vsetkych uvaznenych) a kazdy rok zatknutych okolo 1 500 000.
@vladqog podla vyhlasky to musis hlasit, al pestovat to mozes.. Neni pravda ze neobsahuje, obsahuje aj ta omamne latky, len v mensom mnozstve. ale aj z toho sa clovek dokaze mmmm sice na to treba toho trosku viac, ale zas nie a tak vela.
@lowinqa osobne by som zakazal aj cigarety ,
ale no alkohol to je velmi otazne, lebo velmi vela liekou co je tam sa pouziva alkohol a aj domace lieky a bylinkari casto pouzivaju alkohol tiez....
@kajooooooooooooooooooooooooooo Ja by som to vyrobiť nevedel ale samozrejme, je to len o reklame - keď mi nakecajú, že to 100% funguje - tak mám tendenciu to skúsit - a hej väčšinou sú to vyhodené peniaze... Ale jeden šampón čo mám z toho doma je dosť dobrý...
@kajooooooooooooooooooooooooooo nemusel si to kopirovat, ja to ovladam... @mefistofel obsahuje, ale vo velmi malom mnozstve. To nez by si sa z toho sfajcil, tak zozenies indicu...
@james98 ano konopny sampon, a najmensia zlozka co je v tom sampone je to konope vsak? potom statne je rozne oleje a podobne veci ako byva v kazdom taktomto vyrobku lebo same o sebe konope ma velmi slabe lekarske ucinky...
@vladqog ako to je z tym obsahom? v konope siatom obsahuje cca 0,5-1% ci tolko, a v tom druhom to je okolo 8-14% pripadne par hybridou viac, a to neni az tak velky rozdiel. takze namiesto toho aby si si 2x potiahol si spravis jeden velky a mas to iste. akze neni uplne pravda ze sa z toho neda, ked sa da uplne lahko.
nie som nejaky sympatizant travy zrovna ale minimalne s dekriminalizacious by som suhlasila. ak sa niekto rozhodne hulit tak ze nema pri sebe desiatky gramov tak co? to su jeho sracky. a zvlast so slovenskoulegislativou, ktora vam da za to dobre ze nie par rokov a dlzky trestov su porovnatelne s ovela zavaznejsimi precinmi...
@mefistofel heh, asi máš pravdu... ono sa tie pomery zložiek ani nepíšu, schválne som si to pozrel a je tam napísané akurát toto: "Obsahuje vyváženú koncentráciu bioaktívnych látok extrahovaného konopného oleja". :-S :-S
@vladqog akoze na laboratorne a vedecke uceli by to bolo neskuocne nevyhodne a len pri prerobili a velmi pracne, ale inak v tom neni az tak velmi rozdiel na bezne pouzivanie keby to clovek pouziva ako cigaretu. pripadne kombinuje aj tabak aj toto.
@james98 no vidis, hovoril som, tam je toho tak malo ze to ani nemoze mat ucinok ako homeopatia liek bez ktory je este menej ako placebo
@mefistofel Prečo ako homeopatikum? veď tam môže byt hromada iných účinných látok a to, že tam je prítomná aj konopná zložka - môže mať čisto reklamný efekt. Alebo kvôli obalu, že tam nakreslia list a dajú to do zeleného balenia atd. :happy:
@james98 ano, ja som sa len zle vyjadril, len tu zlozku som myslel, urcite skoro v kazdom jednom je tolko roznych inych latok ze moze to mat aj dobre ucinky, ale nie z toho co je po celkom obale a nazve popisane.
navyše si nemyslím, že ak je niekto užívateľom čohokoľvek, ktoré nemá nijaké vedľajšie účinky na okolí, v podstate to pchá len do svojho tela - tak nechápem prečo by za to mali byť postihy
a už vôbec nechápem, prečo sú až tak rapídne vysoké
menej škodlivá ako alkohol, na väčšinu ľudí neporovnateľne pozitívnejšie účinky ako alkohol (ešte som nezažil ani nepočul ani nečítal že by v niekom spôsobovala agresivitu), príjemnejší a zaujímavejší stav, a hlavne štát sa nemá čo srať do toho čo si dávam do tela.
(tak prečo nie aj legalizácia ostatných drog?)
pretože sú to obvykle prakticky smrteľné jedy, prípadne s tak výrazne psychoaktívnymi účinkami, že nepopierateľne a veľmi silno ohrozujú život alebo zdravie užívateľa a ľudí v jeho okolí.
"ľudia ale vy ste ma nepochopili (alebo som sa nakokot vyjadril)
nejde len o ľudí kt. fajčia, ide o výrobky, propagáciu...celkovo aký to má na vás dojem, aký má názor vaše okolie, či (proti)drogové prednášky zmenili váš názor a.t.d'."
aj tu si sa nakokot vyjadril. tak teda pýtaš sa na náš názor, alebo názor nášho okolia?
inak, jediný dojem čo vo mne spôsobili všetky protidrogové prednášky bolo utvrdenie v rozhodnutí že chcem trávu skúsiť. a myslím že celý protidrogový program sám seba brutálne podkopáva tým, ako trávu démonizuje, totiž človek čo na takých prednáškach bol, a potom trávu skúsi, a zistí že aha, veď je to v pohode, si skôr pomyslí že "aha, tak mi asi narozprávali kokotiny aj o heroíne a kokaíne, to asi tiež nebude až také nebezpečné"...
co bolo po stovky rokov nieze legalne ale vyuzivalo sa to vsade ,vdavnych dobach drogy a nelegalnost nesli dokopy zrazu pride stat a zakaze to,tu zacina rozum stat.zachvilu zakaazu pestovanie zeleniny,proste nezmyselne zakony a ludia si nechaju srat na hlavu
Nie, lebo je to jednoducho droga. Tie sračky že je to zdravšie ako alkohol...
Už len z toho dôvodu, že marihuana je vstupná brána do sveta drog a mnohý potom pokračuju ďalej (pervitín, atď)
@bangbangboom A to hovoríš z vlastnej skúsenosti? Ja hovorím, že ako liečebná by mala byť uznaná, to snáď môžem. @maugly Všetky tri látky sú návykové. Keď si niekto chce kašľať budúcnosť, je jedno čím @vladqog Furt drogy.
áno, lebo neni normalne aby si za hrst travy dostal tresty ako sa davaju teraz.ale malo by byt tiez nejak osetrene aby sa to nedealovalo pubescentom a malym deckam. a tiez by to malo byt pekne mastne zdanene.
Nie a nechápem že to niekomu nevadí vôbec.
Mal som spolužiaka ktorý si dával pravidelne , jednak bol jebnutý ale horšie bolo že sa vozil v aute bežne v takom stave , nerád by som bol aby takých bolo všade plno.
@lowinqa ano mozes. @tommyhot a? Mam pocit ze 20 je viac ako 14..a pride mi smiesne ked v podstate este dieta silno riesi marihuanu (tym nechcem povedat ze by mi to nejako vadilo ze sa vyjadrila, len mi to prislo ze 14 no fuha) @waagbistritz a viem ja? Lebo ini ludia sa nikdy nevyjadruju k veciam o ktorych nevedia ze? Tak nechapem co si tym chcel ako povedat. A z jej odpovede to vyznelo vselijako
Ja si myslím, že slovenská spoločnosť na to nieje pripravená. Tráva je napr. v Holandsku súčasťou kultúry. Miesto piva si na party dajú jointa. Lenže tam si niekto zapáli trávu na zastávke ako cigaretu a nikto mu nič nepovie.
Slovensko nieje prirodzene taká tolerantná krajina. Možno niekedy v budúcnosti to bude na mieste. Teraz podľa mňa nie.
Všetky drogy, by sa mali úžívaťž pod prísnym dohladom. Lebo ľudia ich zneužívajú tak ako nelegálne drogy ako aj alhohol, tabak, lieky. Jedine kofeín by mohol ostať, ale ľudia by mali piť menj kávy.
@tommyhot "Ja som prave v jej veku zacal hulit a nemam pocit, ze by som bol na toto rozhodnutie prilis mlady" ok nemame sa dalej spolu o com bavit, dovi.
@lowinqa poho, je to tvoj zivot, rob si s nim co chces
@bangbangboom preco sa nemame o com bavit? To, ze hulim od malicka ma robi horsim clovekom? Vediem plnohodnotny zivot, programujem, takze vytrety asi nie som, zarabam viac nez 90% slovakov a nepocitujem, ze by ma trava nejako obmedzovala... rovno povedz, ze nevies argumentovat...
@lowinqa ved ale si povedala ze alkohol chlast a trava su rovnake drogy,wtf? uz len ked si sa vyjadrila k tej navykovosti,ani ta neni u nich rovnaka..nechapem naco ked mas 14 sa vyjadrujes k takejto teme o ktorej nic nevies.. a najhorsia droga u mladych je aj tak internet!!!
@tommyhot nie nemame si co povedat, sorry, ale konverzacia s clovekom, ktory huli od 14 je pre mna stratou casu. maj ma za obmedzenu kludne ale pre mna budes aj tak len dalsi prehuleny mozog nic viac
@bangbangboom taguj poriadne a niežeby som nemal v piči ale že by bola za legalizáciu trávy na medicínske účely nemusí znamenať že húli a vlastne ani že si myslí že by liečebné účely more znamenali húlenie
že má 14 či koľko mi je tiež egal, nebuď zas jak xhtml s jeho eternal law blogmi že o čo sa môže a nemôže zaujímať 13- až 24-ročný človek
spoločenská nebezpečnosť marihuany je niekde na úrovni alkoholu, navyše tak ako alkohol je to v podstate prírodná "droga", ktorá je ľahko dostupná. Kľudne by sa mohla zlegalizovať úplne, nemyslím si, že by to spôsobilo nejaké problémy, no v súvislosti s tým by bolo vhodné upraviť zákony.
@maugly Ospravedlňujem sa ale taktiež sú to návykové látky čiže drohy. Výnimka že sú spoločensky akceptované je múdra ako vreckovka. Inak ten internet, som vinná!
Ja mam bohuzial skusenosti ci uz s tvrdymi ako aj makkymi drogamy a marihuana je podla mna menej nebezpecna ako alkohol myslim tym ak sa niekto spije do nemoty kludne niekoho umlati do bezvedomia a ani si na to nepameta ale ze by som si niekedy neuvedomoval po trave co robim to nikdy naviac urcite nici menej ako chlast ktory je vseobecne tolerovany na trave zavysli niesi co sa ale o alkohole neda povedat.Ak sa stanes zavyslim na alkohole nielen ze mas na krku psychicku zavyslost ale casom aj fyzicku co je dost zle pretoze bud sa opijes alebo ti je zle marihuanu vela ludi demonizuje ale casom sa to podla mna zmeni vid... trend vo svete.
neviem..ludia hovoria že je neškodná..ale ked sa pozrem na pár ludí z môjho okolia ktorí si šupnú 2x denne tak je to na nich vidno , osprosteli , stratili záujem o všetko ..akoby ani nežili...ked si to porovnám s tým akí boli predtým
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
135 komentov
nejde len o ľudí kt. fajčia, ide o výrobky, propagáciu...celkovo aký to má na vás dojem, aký má názor vaše okolie, či (proti)drogové prednášky zmenili váš názor a.t.d'.
ja tie sracky brat nebudem a sracky inych ma netrapia.
ked to moze fungovat v portugalsku, preco nie aj u nas? este aj stat by mal pekny zisk
á podporujem legalizáciu marihuany a konoppových výrobkov a všetkého ofkors
a teraz sa vyjadri k propagácí
@eutanazia decko si má samo urobiť pohľad, prednáška má byť objektívna (t.j. neprezentovať len "jednu stranu mince"
tam sa neprezentuje jedna strana mince, tam sa prezentujú DROGY
liecive ucinky ma male sice dalo by sa to pouziaj aj ako biopalivo lebo je to velka dva a pol metrova rastlina a narastie rychlo, ale to aj amaranthus, a ta je este aj vacsia a ma hrubsiu stonku a ma tretinu viac biomasi t/ha , takze skoda legalizacie ked su lepsie veci.....
Navyse liberalizacia drog znizuje uzivanie. Portugalsko, kde maju dekriminalizovane uplne vsetky drogy je toho jasnym prikladom naproti takym spojenym statom, kde je za drogy momentalne zavretych 500 000 ludi (okolo 50% vsetkych uvaznenych) a kazdy rok zatknutych okolo 1 500 000.
ale samozrejme ak ťa chytia tak ideš na 10 rokov do väzenia, lebo si "kriminálnik"
ale no alkohol to je velmi otazne, lebo velmi vela liekou co je tam sa pouziva alkohol a aj domace lieky a bylinkari casto pouzivaju alkohol tiez....
@bangbangboom Zareagovalo 20 ročné dievča.
A čo ako?
@mefistofel obsahuje, ale vo velmi malom mnozstve. To nez by si sa z toho sfajcil, tak zozenies indicu...
@vladqog ako to je z tym obsahom? v konope siatom obsahuje cca 0,5-1% ci tolko, a v tom druhom to je okolo 8-14% pripadne par hybridou viac, a to neni az tak velky rozdiel. takze namiesto toho aby si si 2x potiahol si spravis jeden velky a mas to iste. akze neni uplne pravda ze sa z toho neda, ked sa da uplne lahko.
@james98 no vidis, hovoril som, tam je toho tak malo ze to ani nemoze mat ucinok ako homeopatia liek bez ktory je este menej ako placebo
tu to je všetko vysvetlené.
navyše si nemyslím, že ak je niekto užívateľom čohokoľvek, ktoré nemá nijaké vedľajšie účinky na okolí, v podstate to pchá len do svojho tela - tak nechápem prečo by za to mali byť postihy
a už vôbec nechápem, prečo sú až tak rapídne vysoké
Podporujem, áno, áno
A čo tak napríklad, že je mi to jedno?
(tak prečo nie aj legalizácia ostatných drog?)
pretože sú to obvykle prakticky smrteľné jedy, prípadne s tak výrazne psychoaktívnymi účinkami, že nepopierateľne a veľmi silno ohrozujú život alebo zdravie užívateľa a ľudí v jeho okolí.
"ľudia ale vy ste ma nepochopili (alebo som sa nakokot vyjadril)
nejde len o ľudí kt. fajčia, ide o výrobky, propagáciu...celkovo aký to má na vás dojem, aký má názor vaše okolie, či (proti)drogové prednášky zmenili váš názor a.t.d'."
aj tu si sa nakokot vyjadril. tak teda pýtaš sa na náš názor, alebo názor nášho okolia?
inak, jediný dojem čo vo mne spôsobili všetky protidrogové prednášky bolo utvrdenie v rozhodnutí že chcem trávu skúsiť. a myslím že celý protidrogový program sám seba brutálne podkopáva tým, ako trávu démonizuje, totiž človek čo na takých prednáškach bol, a potom trávu skúsi, a zistí že aha, veď je to v pohode, si skôr pomyslí že "aha, tak mi asi narozprávali kokotiny aj o heroíne a kokaíne, to asi tiež nebude až také nebezpečné"...
Už len z toho dôvodu, že marihuana je vstupná brána do sveta drog a mnohý potom pokračuju ďalej (pervitín, atď)
@maugly Všetky tri látky sú návykové. Keď si niekto chce kašľať budúcnosť, je jedno čím
@vladqog Furt drogy.
Mal som spolužiaka ktorý si dával pravidelne , jednak bol jebnutý ale horšie bolo že sa vozil v aute bežne v takom stave , nerád by som bol aby takých bolo všade plno.
@tommyhot a? Mam pocit ze 20 je viac ako 14..a pride mi smiesne ked v podstate este dieta silno riesi marihuanu (tym nechcem povedat ze by mi to nejako vadilo ze sa vyjadrila, len mi to prislo ze 14 no fuha)
@waagbistritz a viem ja? Lebo ini ludia sa nikdy nevyjadruju k veciam o ktorych nevedia ze? Tak nechapem co si tym chcel ako povedat. A z jej odpovede to vyznelo vselijako
Slovensko nieje prirodzene taká tolerantná krajina. Možno niekedy v budúcnosti to bude na mieste. Teraz podľa mňa nie.
Co je na tom, ze ma 14? Ja som prave v jej veku zacal hulit a nemam pocit, ze by som bol na toto rozhodnutie prilis mlady...
@semhamforas praveze tie sposoby su este viac "cool". Dat si kvapku z oleja, ktory ta odpali na par hodin, ved to je este "lepsie" ako joint.
@lowinqa poho, je to tvoj zivot, rob si s nim co chces
a dôvod? Hm... skôr sa pýtam, aký je rozumný dôvod nepovoliť to? Keď sú povolené cigarety a alkohol, prečo nie je dovolená marihuana?
že má 14 či koľko mi je tiež egal, nebuď zas jak xhtml s jeho eternal law blogmi že o čo sa môže a nemôže zaujímať 13- až 24-ročný človek
kto nechce, tak nebude ani keď bude legálna
nič sa na tom nezmení, iba možno budú väčšie obchody s tým