Chcela by som svoje telo okresať , tak o štyri kilá a potrebovala by som niake malé ale účinné rady proti hladu , alebo niake cviky ,ak s tým máte niekto skúsenosti , tak mi prosím poraďte. Ďakujem.
5 x za deň jesť!
Do poobedia jesť ovocie, po obede už nie.
Na večeru vždy zeleninu.
Konzumácia ovocia po čase zapríčini menšiu chuť na sladké.
Zelenina zasíti rýchlo, ale na krátko.
Preto je najlepšie si dať po každom jedle vlákninu, v podobe otrúb, ovsených vločiek a pod. + Nezapíjať počas jedla, až po jedla a aj to po chvíli.
@lansue ,,V zmysle zdravého stravovania sa vyjadrujem" hrozno patrí medzi najzdravšie ovocie ale obsahuje hroznový cukor, je energetickou bombou a preto nie je vhodné na chudnutie rovnako ako banán- už keď, tak sa vyjadri presne
@afgh banany a hrozno su zdrave
Jasne, ak si neviete udrziavat primerany kaloricky prijem, tak budete priberat. @lansue povedz mi co je nezdrave na tom, ze je tam kus cukru + vitaminy a mineraly.... Ak sa jej vmesti do kalorickeho prijmu ovocie tak ci ho je rano alebo vecer tak je to jedno, telo to vobec nerozlisuje. Mna by fakt zaujimalo skade sa hromada tych sprostych rad nabrala. Nikdy som nevidel relevatny zdroj, ktory by hromadu z tych veci mal nejake normalne podlozenu a ne, ze je tam rozdiel 5%.
K teme, chces schudnut zniz kaloricky prijem a proti hladu, tak akurat jedz v rovnaku dobu v kazdy den, nech telo ma rezim a mozes sa zasycovat zeleninou, kedze ma malo kalorii. A cviky, vela kardia tjn aspon 45min a ak chces zalozit na kardiu chudnutie tak 60-90min kazdy den.
@bress
Neviem už jak to je. Mne to radili a pomohlo.
A ono ide skôr o energiu z cukrov ako o energiu celkovú. Energia z cukru ľahšie zmizne počas dňa, ako pri ležaní pri TV Ale to už je len moja domienka.
@lansue ako jasne, ze ludom, co nemaju paru tak radsej poviem nech nejedia tie najviac kaloricke veci. Ale to neznamena, ze z nich sa pribera, proste maju viac kalorii tak nato treba pozerat. A tej druhej veci ani neviem, co si napisala, jak citam tak citam neviem, co tym vobec chces povedat.
@bress jeden rozdiel tam je, či ješ ovocie ráno, alebo večer. keď sa ním napcháš večer, ťažko sa ti zaspáva. a miesto o desiatej, ako plánuješ, zaspíš o jednej a zas sa nevyspíš samozrejme. (ako ja takmer každý deň, lebo ovocie milujem najviac na svete.)
cela veda je vydat viac kalorii denne ako prijat...
navrhol by som ti ak chces dat dole iba 4kg:
rozlozit stravu na 5x za den- nejest: vyprazane jedla, sladkosti, chipsy skratka ziadne prazdne kalorie...ovocie sem tam mozes hodit ale tiez neprehanat lebo sa treba vyhnut rychlym cukrom
-jest racionalnejsie jedla napriklad ranajky ovsene vlocky, desiata tuniak+celozrnne pecivo, obed maso (na prirodno) ryza/zemiaky, olovrant napriklad vajicka a vecera cottage cheese+zelenina (obed moze byt aj 2x za den dolezite je davat si mensie porcie ako zvycajne a jest castejsie)
no a idealne by bolo zaradit beh/plavanie/bicykel 2-3x na nizkej tepovej frekvencii po 40 minut tyzdenne, na cviky sa vykasli pri cvikoch neschudnes a taktiez netreba nejak extra hladovat proste ked si hladna najedz sa ale riad sa tym co som pisal vyssie...
ako to dodrzis 4 kg mas za 3tyzdne az mesiac dole jak nic
@lansue
cukry kt. su v ovoci (aj inde) su rychle cukry kt. ak telo nevyuzije hned ,ukladaju sa ako tuk preto je pri chudnuti vhodnejsie jest skor cukry komplexne teda ryza, cestovina, zemiaky, vlocky atd.
@rebelionisreligion ale to tak v tele presne nefunguje boze s tymi cukrami... @elemia to je sila zvyka, ja mozem zjest 10min pred spanim a zaspim. Inak to je taka vec, co sa mozno pise v casopise Zena, kde si urcite velmi spravne radi o stravovani @grietusha myslim, ze toto ma odovodnenie ale skor tym aby si si neriedila zaludocnu kyselinu, ale myslim, ze nejaky vacsi rozdiel ak clovek nevypije 1-2 litre pri jedle tam nebude.
a @24 funguje ale ti takyto ludia nedodrzia a ked sa nedostanu do ketozy, tak zbytocne uplne
@bress neviem, prečo sem tlačíš nejaký časopis. nikde (a už vôbec nie v nejakom ženskom časopise) som to nečítala. hovorím o vlastnej skúsenosti a je mi ľúto, že si môj komentár pochopil tak, že potrebuješ "protiútočiť".
a smejem sa na výroku že v rámci zdravej stravy banány do nej nepatria troška kktina si myslím
a hrozno teiž pochybujem
cukry k životu človek potrebuje tiež a podľa mňa cukry z ovocia sú super! omnoho lepšie ako tie sladké koláčiky a podobné chujoviny ktorými sa vedia ráno ládovať ludia
aj pri chudnutí
ako bolo spomenuté, kalorický príjem....
papu.xls alebo ako to je si stiahni ak ceš
@Rebelionisreligion
najprv to vlozi do glykogenu, co sa spotreboval predtym a az ked toho je dost tak sa zacne ukladat ako tuk a to ak nema clovek vyssi kaloricky prijem ako by mal mat, tak sa nestane v nejakej dolezitej miere. @Elemia
to, ze tebe to nevyhovuje je ok. To dalej som uz myslel, tak vseobecne, lebo aj vyssie to niekto spominal a vsade to vsetci spominaju, to nebol utok na teba
@grietusha
Lebo ked to jedlo hned zapijes, nevstravi sa správně. Ale radsej si to nastuduj naozaj nepotrebujem niekomu v dobrom radit ked aj tak vyjdem jak najvacsi debil ja.
@bress
tak ak nemas prijem vyssi ako vydaj mozes jest cokolvek...ide o to ze banan obsahuje kalorii vela a na moc dlho ta nezasyti preto sa do jedalnicka na chudnutie nehodi tak ako vsetky male jedla kt. obsahuju vela kalorii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
leangains.sk sú tam celkom dobré rady
Do poobedia jesť ovocie, po obede už nie.
Na večeru vždy zeleninu.
Konzumácia ovocia po čase zapríčini menšiu chuť na sladké.
Zelenina zasíti rýchlo, ale na krátko.
Preto je najlepšie si dať po každom jedle vlákninu, v podobe otrúb, ovsených vločiek a pod. + Nezapíjať počas jedla, až po jedla a aj to po chvíli.
Vyhýbaj sa banánom a hroznu
V zmysle zdravého stravovania sa vyjadrujem
Skús si to naštudovať a potom sa opýtaj znova.
Nie som povinná Ti to vysvetľovať. Len opakujem slová mojej dietologičky.
Nie som učiteľ, aby som Ti to vysvetľovala, naštuduj si to a potom sa prieč skutočnostiam.
Ach blblo mi pripojenie
Jasne, ak si neviete udrziavat primerany kaloricky prijem, tak budete priberat.
@lansue povedz mi co je nezdrave na tom, ze je tam kus cukru + vitaminy a mineraly.... Ak sa jej vmesti do kalorickeho prijmu ovocie tak ci ho je rano alebo vecer tak je to jedno, telo to vobec nerozlisuje. Mna by fakt zaujimalo skade sa hromada tych sprostych rad nabrala. Nikdy som nevidel relevatny zdroj, ktory by hromadu z tych veci mal nejake normalne podlozenu a ne, ze je tam rozdiel 5%.
K teme, chces schudnut zniz kaloricky prijem a proti hladu, tak akurat jedz v rovnaku dobu v kazdy den, nech telo ma rezim a mozes sa zasycovat zeleninou, kedze ma malo kalorii. A cviky, vela kardia tjn aspon 45min a ak chces zalozit na kardiu chudnutie tak 60-90min kazdy den.
Tak asi keď sa bavíme o chudnutí.
Ale ako povieš. Som rada, že sme sa konečne pochopili.
Neviem už jak to je. Mne to radili a pomohlo.
A ono ide skôr o energiu z cukrov ako o energiu celkovú. Energia z cukru ľahšie zmizne počas dňa, ako pri ležaní pri TV Ale to už je len moja domienka.
@lansue nechceš to vysvetliť?
(že ty si tie zemiaky s pivom jedla!)
navrhol by som ti ak chces dat dole iba 4kg:
rozlozit stravu na 5x za den- nejest: vyprazane jedla, sladkosti, chipsy skratka ziadne prazdne kalorie...ovocie sem tam mozes hodit ale tiez neprehanat lebo sa treba vyhnut rychlym cukrom
-jest racionalnejsie jedla napriklad ranajky ovsene vlocky, desiata tuniak+celozrnne pecivo, obed maso (na prirodno) ryza/zemiaky, olovrant napriklad vajicka a vecera cottage cheese+zelenina (obed moze byt aj 2x za den dolezite je davat si mensie porcie ako zvycajne a jest castejsie)
no a idealne by bolo zaradit beh/plavanie/bicykel 2-3x na nizkej tepovej frekvencii po 40 minut tyzdenne, na cviky sa vykasli pri cvikoch neschudnes a taktiez netreba nejak extra hladovat proste ked si hladna najedz sa ale riad sa tym co som pisal vyssie...
ako to dodrzis 4 kg mas za 3tyzdne az mesiac dole jak nic
cukry kt. su v ovoci (aj inde) su rychle cukry kt. ak telo nevyuzije hned ,ukladaju sa ako tuk preto je pri chudnuti vhodnejsie jest skor cukry komplexne teda ryza, cestovina, zemiaky, vlocky atd.
@elemia to je sila zvyka, ja mozem zjest 10min pred spanim a zaspim. Inak to je taka vec, co sa mozno pise v casopise Zena, kde si urcite velmi spravne radi o stravovani
@grietusha myslim, ze toto ma odovodnenie ale skor tym aby si si neriedila zaludocnu kyselinu, ale myslim, ze nejaky vacsi rozdiel ak clovek nevypije 1-2 litre pri jedle tam nebude.
a @24 funguje ale ti takyto ludia nedodrzia a ked sa nedostanu do ketozy, tak zbytocne uplne
a ako to snimi teda funguje ? telo ich naraz vyuzit nedokaze ani ako energiu pri zasobovani tela zivinami ani pri zvyseni fyzickej namahy
a smejem sa na výroku že v rámci zdravej stravy banány do nej nepatria troška kktina si myslím
a hrozno teiž pochybujem
cukry k životu človek potrebuje tiež a podľa mňa cukry z ovocia sú super! omnoho lepšie ako tie sladké koláčiky a podobné chujoviny ktorými sa vedia ráno ládovať ludia
aj pri chudnutí
ako bolo spomenuté, kalorický príjem....
papu.xls alebo ako to je si stiahni ak ceš
najprv to vlozi do glykogenu, co sa spotreboval predtym a az ked toho je dost tak sa zacne ukladat ako tuk a to ak nema clovek vyssi kaloricky prijem ako by mal mat, tak sa nestane v nejakej dolezitej miere.
@Elemia
to, ze tebe to nevyhovuje je ok. To dalej som uz myslel, tak vseobecne, lebo aj vyssie to niekto spominal a vsade to vsetci spominaju, to nebol utok na teba
Lebo ked to jedlo hned zapijes, nevstravi sa správně. Ale radsej si to nastuduj naozaj nepotrebujem niekomu v dobrom radit ked aj tak vyjdem jak najvacsi debil ja.
tak ak nemas prijem vyssi ako vydaj mozes jest cokolvek...ide o to ze banan obsahuje kalorii vela a na moc dlho ta nezasyti preto sa do jedalnicka na chudnutie nehodi tak ako vsetky male jedla kt. obsahuju vela kalorii