ahojte, chcela by som sa spytat najmä kaderničok, ak tu su nejake, alebo dievcat...myslite si, ze caste pouzivanie kondicioneru moze skodit vlasom? teraz som o tom citala jeden clanok, ale ja osobne si neviem predstavit umyvanie mojich vlasov bez tohto pr
tak ked su v tom silikony, tak ano, skodi. ale na pricesky pouzivam silikonove pripravky, lebo uz same o sebe su dost nekvalitne a viem, ze jedny mi aj tak nevydrzia 5 rokov, cize mi nevadi, ze by ich silikon dlhodobo poskodil.
co sa tyka mnozstva - mam vela vlasov, su dlhe, davam si kondicioneru do celej dlane.
ja nepoužívam na vlasy vlastne nič okrem prírodného tuhého šampónu, neupravujem si ich, dokonca ani nerozčesávam.
a nikdy som ich nemala lepšie a krajšie.
ako pise @1 , problem su silikony. kozmetika bez nich by problem robit nemala, ale na druhej strane nie je tak ucinna.
ja aktualne pouzivam balzam, ale chcem ho vypotrebovat a prestat pouzivat uplne.
co mne pomohlo na rozcesavanie je v prvom rade kvalitna kefa, pocula som sice aj zle ohlasy, ale tangle teezer alebo kefa z myslim diviacich stetin ti zarucene rozcese vlasy lepsie ako ine hrebene. ja mam tangle teezer, nedam nan dopustit.
taktiez som na konceky zacala pouzivat arganovy olej, mala som problem s tym, ze aj ked rozstiepene vlasy nemam vobec, tak som mala konce suche a pri strihu vlasov, ktory aktualne mam vyzerali vlasy znicene. samozrejme, olej pomoze aj s rozcesavanim, ale vlasy vyzeraju krasne zdravo.
ale najlepsie, co pre svoje vlasy mozes urobit, lebo podla toho, co pises ich mas poriadne znicene je ich proste ostrihat a prestat nicit ko...inami (rozumej melirmi).
Preboha, ak ti to doteraz nerobilo žiadne problémy tak nevidím dôvod, prečo by si to mala prestať používať len preto, že teraz je mega moderné používať prírodné prípravky. Stačí použiť sedliacky rozum a odsledovať, čo ti škodí a čo nie, nemusíš poslúchnuť každú hlúposť čo prečítaš. Ja používam kondicionér pri každom umytí asi za hrsť, keby som mala robiť čo @2 tak mám po týždni dredy, nie vlasy. Inak som používala aj prírodné aj silikónové a žiadny rozdiel som vo vlasoch nevidela, ani prírodné oleje nemôžem používať lebo mi to vysušilo vlasy tak, že som konce musela odstrihnúť asi o 5cm
Pouzivam i silikonove uz niekolko rokov a fakt nemam pocit ze by to skodilo. Pokial necapes na hlavu, je to ok. Ale koncekom to uz neublizi, len to treba dobre vyplachnut. Pouzivam masky, kondicioner, oleje, semtam med a jogurt a nemam pocit ze by moje vlasy vyzerali zle. Ja mam huste a kucerave a necesanie neprichadza do uvahy.
Ak sa silikóny nedotknú pokožky hlavy, môžu byť len prospešné. Viem, o čom hovorím
A kondicionér je dobrý, ba priam žiadúci, lebo ti vytvorí na vlasoch ochrannú vrstvu. Ale treba striedať značky, aby si vlasy nezvykli na jednu, potom to nebude tak účinné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
co sa tyka mnozstva - mam vela vlasov, su dlhe, davam si kondicioneru do celej dlane.
ja nepoužívam na vlasy vlastne nič okrem prírodného tuhého šampónu, neupravujem si ich, dokonca ani nerozčesávam.
a nikdy som ich nemala lepšie a krajšie.
ja aktualne pouzivam balzam, ale chcem ho vypotrebovat a prestat pouzivat uplne.
co mne pomohlo na rozcesavanie je v prvom rade kvalitna kefa, pocula som sice aj zle ohlasy, ale tangle teezer alebo kefa z myslim diviacich stetin ti zarucene rozcese vlasy lepsie ako ine hrebene. ja mam tangle teezer, nedam nan dopustit.
taktiez som na konceky zacala pouzivat arganovy olej, mala som problem s tym, ze aj ked rozstiepene vlasy nemam vobec, tak som mala konce suche a pri strihu vlasov, ktory aktualne mam vyzerali vlasy znicene. samozrejme, olej pomoze aj s rozcesavanim, ale vlasy vyzeraju krasne zdravo.
ale najlepsie, co pre svoje vlasy mozes urobit, lebo podla toho, co pises ich mas poriadne znicene je ich proste ostrihat a prestat nicit ko...inami (rozumej melirmi).
A kondicionér je dobrý, ba priam žiadúci, lebo ti vytvorí na vlasoch ochrannú vrstvu. Ale treba striedať značky, aby si vlasy nezvykli na jednu, potom to nebude tak účinné.