Homosexualita je citova, vrodená sex. orientácia ako heterosexualita, pričom porucha pohlavnej identity je duševný problém, poprip. choroba, kedy sa jedinec nedokáže, nechce identifikovať so svojim pohlavím, tak ako by sa zdravý jedinec mal. Pozor! Porucha pohlavnej identity nie je transexualita, hoci má podobnú príčinu. Tato porucha pohlavnej identity, ďalej len PPI je spôsobená v rannom obdobi detstva, kedy sa jednotlivec porovnáva s opačným pohlavím a zisťuje rozdiely. PPI nastáva v tedy, ked ma jedinec zlý citový vzťah s rodičmi, napr. príliš dominantná matka a pod. Táto porucha má z následok spôsobenie u postihnutého jedinca homosexualnu príťažlivosť. Ako keby jedinec hľadal v rovnakom pohlaví samého seba. Potrebuje tým zaplniť svoje prázdne vnútro. Takýto človek nikdy nebude vo svojom živote šťastný. Takže si nemylte tieto dva pojmy, lebo je medzi nimi zásadný rozdiel.
@melancholik ako si prišiel na to, že väčšina? extrémne zženštilo, afektovne až vyslovene žensky sa správa skôr minimum homosexuálov... na väčšine by si si ich orientáciu pri bežnom styku ani nevšimol. Prirodzený prejav je o.i. spôsobený aj tvorbou hormónov (estrogen a testosteron), resp. ich hladinou, čo neplatí samozrejme v prípade tých gays, ktorí sa do tohto prejavu štylizujú, nech už z akéhokoľvek dôvodu. Na druhej strane aj niektorí hetero muži sa správajú afektovane a zženštilo...
@salora čo poznám homosexuálov ja, jedná sa buď o vypracovaných uhladených metrosexuálnych homosexuálov s takým tým typickým afektovaným správaním ... a pokial sa jedná o takých na ktorých to nie je vidieť, v správaní tie črty zrejmí sú ... ano je pravda že sa vela heterakov správa afektovane ale, chápeš asi o čom hovorím ...
autor tam v úvode písal o nejakej duševnej nezrovnalosti s vlastnou sexualitou ... no a ja proste rozdiel nevidím ... neviem či existuju študie pri ktorých zistili že homosexualny muž ma estregenu na rozdavanie, ale až by aj nie ... sú to pre mňa zrejme nerozoznatelné veci ... pohlavnú identitu máme prirodzene danú po narodení
@melancholik preto som sa vyjadroval k prejavu zženštilosti a nie k homosexualite samotnej z čoho o.i. vyplýva, že hladina jednotlivých hormónov nemusí súvisieť so sex. orientáciou. Píšem predovšetkým na základe skúseností mojej polovičky, ktorá mala psychl. prax a venovala sa tejto problematike. A nejde ani tak o to, koľko homosexuálov poznáš ale o to, koľko ich je v populácií a ani o tom nevieme a netušíme Tvoj pedagóg, vš. lekár, predavačka v obchode, sused, vodič MHD, tvoj šéf... atď. atď. Aj keď sa niekto správa vyslovene heterosexuálne (maskulinne), dá sa pri pozornom či podrobnom pozorovaní a všímaní si zistiť, že dotyčný môže byť homosexuál (bisexuál) ale pri bežnom styku to jednoducho nezistíš... zdvihnutý malíček pri pití kávy, vyšší hlas alebo gestá však nemusia byť nutne prejavom homosexuality...
neviem, či napísané v @2 je citácia alebo autorove vyjadrenie, je to trošku chaotické a nepresné, ale homosexualiteu nie je jednoduché jednoznačne definovať. V každom prípade sex. orientácia resp. sex. preferencie a porucha sex. identity sú dve rozdielne veci, aj keď sa niekedy homosexualita ako porucha sex. identity označuje, ale nesprávne.
lebo sú natoľko intelektuálne obmedzení, že akosi nedokážu vstrebať a pochopiť to, že existujú ľudia ktorí nemusia byť presne ako oni a že ak oni inklinujú k niečomu, tak iní nemusia, rovnako ako aj že ich náklonnosť nie je o nič "správnejšia" než tá druhá, či tretia.
Porucha pohlavnej identity by mala znamenať, že človek sa nestotožňuje so svojím pohlavím a homosexualita je sexuálna príťažlivosť k rovnakému pohlaviu. Mýlia si to preto, lebo homosexuálov považujú za ľudí s poruchou náklonnosti. Teda akoby chlap homosexuál už nebol chlapom a podobne so ženou. Vychádzajú pravdepodobne zo extrovertného afektovaného správania takýchto jedincov na rôznych gay sessions, ktoré nám televízie tak radi ukazujú.
poznam par gayov z toho len jeden sa sprava ako zena. Ostatni sa spravaju normalne. Na druhej strane poznam niekolko heterosexualov ktori sa spravaju zzenstilo a pritom ich pritahuje opacne pohlavie (ale ruku do ohna by som za to ale nedal). Proste si lakuju vlasy, kremikuju xichty a stravia pred zrkadlom viac casu ako zena.
a ja nechápem prečo si 95% ludi myslí že homosexuál= dvaja muži ....ked homosexualita znamená iba že lúbis rovnaké pohlavie
Raz som takto v nejakej diskusii povedal babe ,že je homosexuál a ešte sa smiala aký som hlúpy ,že šak ona nemoze byt homosexuál lebo je žena ....facepalm
Ľudia nemajú poňatie o tom čo je homosexualita a akí sú skutoční homosexuáli.
Nie sú to tí pretŕčaní v TV typu - Paviel , ktorí chodia celí nadšení nakupovať so ženami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
'Takyto clovek nikdy nebude vo svojom zivote stastny.'
Aj chapem preco
a pod otázka, prečo je veľa mužov homosexuálov ktorá sa správajú extremne zženštilo až uplne žensky?
autor tam v úvode písal o nejakej duševnej nezrovnalosti s vlastnou sexualitou ... no a ja proste rozdiel nevidím ... neviem či existuju študie pri ktorých zistili že homosexualny muž ma estregenu na rozdavanie, ale až by aj nie ... sú to pre mňa zrejme nerozoznatelné veci ... pohlavnú identitu máme prirodzene danú po narodení
neviem, či napísané v @2 je citácia alebo autorove vyjadrenie, je to trošku chaotické a nepresné, ale homosexualiteu nie je jednoduché jednoznačne definovať. V každom prípade sex. orientácia resp. sex. preferencie a porucha sex. identity sú dve rozdielne veci, aj keď sa niekedy homosexualita ako porucha sex. identity označuje, ale nesprávne.
A rovnako že
Raz som takto v nejakej diskusii povedal babe ,že je homosexuál a ešte sa smiala aký som hlúpy ,že šak ona nemoze byt homosexuál lebo je žena ....facepalm
Nie sú to tí pretŕčaní v TV typu - Paviel , ktorí chodia celí nadšení nakupovať so ženami.