a ono to akože urobí hneď jak sa raz pomýlim alebo ako to funguje?
lebo ak hej, tak celkom v tom nevidím zmysel. ak je to odpoveď na to, ako prišli ľuďom do TSiek heslá účtov, tak je to dosť hlúposť, keďže heslá prišli správne a teda sa nemali prečo pomýliť.... toto len robí zle, lebo náhodou zle kliknem na mobile alebo čo a už som v péčku
ano ... keď ma napriklad naserie niekto, dajme tomu zajkousko, tak si otvorím inkognito mod v chrome a do kolonky meno zadam jeho meno a heslá si budem vymýšlať a zabanujem ho... good idea
je to bezna zalezitost pri el. sluzbach, vacsinou sa to sice dava po druhom,tretom zlom, no tak tu je to pri prvom no...
je to proti cracking utokom typu brute force a slovnikovym, kedy program automaticky skusa a tipuje hesla na ucty ...
(@sveter preto prisli "spravne" hesla do TS, lebo to "hacker" uhadol slovnikovym utokom - bruteforce by som vylucil pre tento priprad)
a akoze ja som bola vzdy taka, ze ked niekto na birdzi picoval ze tu stale nieco nefunguje tak mi to prislo nepekne, proste ked sa ti nepaci nechodievaj sem ved. ale zacina to byt uz aj na mna moc, proste pochopila by som keby par nefunkcnych veci neslo a nebol by cas na ich opravu, zvykli by sme si. ale WTF AKO sa moze stale pridavat nieco nove, co dovtedy v pohode slo a zrazu zo dna na den to nejde?? akoze ja sa do tychto veci nerozumiem, pisania tisicok znakov z ktorych je zrazu stranka, ale toto sa normalne bezne deje aj na inych strankach? ze sa nieco zo dna na den dojebe?
(a viem ze to banovanie po zlom hesle nebolo len tak zo dna na den, len uz ma to vsetko fakt trocha stve.. a vzdy ked chvilu nejde birdz vobec, ze nechce ani nacitat stranku, predstavujem si ze proste to je ten moment kedy zmizne a uz nepojde nikdy.. a vobec by som sa necudovala, keby sa to stalo)
@antifunebracka@melancholik
citali ste to?
"zablokovali sme ti prihlasovanie na 1 hodinu,"
prave som si to blokol cez firefox a ako vidite stale som prihlaseny, ked uz ste prihlaseny, tak vas to neodhlasi ...
a inak bloklo ma to asi na 4ty raz, mozno piaty
precitajte si co pisem v @7 predtym nez nieco napisete
a to ako vážne to znemožní prístup na určitý čas? no super, práve som dal ludom návod ako sa navzájom trollovať, dúfam že to neuvidí attis a zajko sasuke s klaudiou sa kludne môžu napádať
@matwejo ale to by malo blokovat tu IPecku, ne ten nick preboha. to fakt teraz mozem od seba bloknut vsetkych chujov, co nie su prave online @midnight myslim ze "zabi ich vsetkych" abo tak nejak, ale nie som isty
Ludia nepanikarte, takto to nefunguje... len ked zadate zle heslo(napr na mobile) znemozni sa vam z toho jedneho zariadenia hodinu prihlasit, ale na ostatnych zariadeniach fungujete normalne... chill
ehm, takto funguje birdz? tak to je potom dobrý spôsob, ako odtialto navždy odstrániť nepohodlné osoby - stačí, ked sa vela krát nesprávne prihlásite na ich konto. môžete začať so mnou.
z pohladu prosteho uživatela ma to trochu dosť hnevalo, zvlašť keď sme boli vyzvani zmeniť si heslo a prvy tyždeň som ZAKAŽDYM napisala zo zvyku to stare a hneď ma to bloklo
@matwejo
Máš pravdu, pri prvom nesprávnom zadaní to bežné nie je, a určite nie hneď na hodinu.Tiež nie je zlá možnosť ešte to zachrániť nejakou dodatočnou lepšiu autentifikáciou. Ale že môžeš blokovať odhlásených ľudí, to tomu nasadzuje korunu.
Klasický birdzovský nepremyslený hotfix.
@husky ale tu nejde o to, že ho zabudnem, ale napr. stlačím zlé písmeno na klávesnici - a keďže sa pri zadávaní hesla objavujú hviezdičky,,tak si to nevšimnem... o tom, že môžem mať zapnutý capslock alebo prehodené y/z ani nehovorím
Ale najlepšie je sa asi neodhlasovať, že?
@tomas , ten lock by som dal na IPcky ... Ja viem, ze to pri locku zaloguje IPcku, ale staci si spravit script,ktory pouzije proxy, alebo pomocou toru a nechat ho bezat opakovane kazdu hodinu nech lockne dotycneho a nikdy sa na birdz nedostane ...
A polhodinu som videl niekde max, hodina je dost naklad
@tomas áno, ale raz to zle dám a hneď sa mi to na hodinu zablokuje a potom keď napríklad čítam blogy a chcem to ohviezdičkovať tak nemôžem a potom na to zabudnem mal si to dať aspoň na 3 pokusy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
co sa mi uz parkrat stalo, ale nejdem sa uz radsej rozculovat lebo to tu nema zmysel
lebo ak hej, tak celkom v tom nevidím zmysel. ak je to odpoveď na to, ako prišli ľuďom do TSiek heslá účtov, tak je to dosť hlúposť, keďže heslá prišli správne a teda sa nemali prečo pomýliť.... toto len robí zle, lebo náhodou zle kliknem na mobile alebo čo a už som v péčku
je to proti cracking utokom typu brute force a slovnikovym, kedy program automaticky skusa a tipuje hesla na ucty ...
(@sveter preto prisli "spravne" hesla do TS, lebo to "hacker" uhadol slovnikovym utokom - bruteforce by som vylucil pre tento priprad)
(a viem ze to banovanie po zlom hesle nebolo len tak zo dna na den, len uz ma to vsetko fakt trocha stve.. a vzdy ked chvilu nejde birdz vobec, ze nechce ani nacitat stranku, predstavujem si ze proste to je ten moment kedy zmizne a uz nepojde nikdy.. a vobec by som sa necudovala, keby sa to stalo)
super
citali ste to?
"zablokovali sme ti prihlasovanie na 1 hodinu,"
prave som si to blokol cez firefox a ako vidite stale som prihlaseny, ked uz ste prihlaseny, tak vas to neodhlasi ...
a inak bloklo ma to asi na 4ty raz, mozno piaty
precitajte si co pisem v @7 predtym nez nieco napisete
» www.csfd.cz/film/223965-sej...
nemas za co
@midnight myslim ze "zabi ich vsetkych" abo tak nejak, ale nie som isty
@antifunebracka to mas pravdu, blokovat IPcku
Máš pravdu, pri prvom nesprávnom zadaní to bežné nie je, a určite nie hneď na hodinu.Tiež nie je zlá možnosť ešte to zachrániť nejakou dodatočnou lepšiu autentifikáciou. Ale že môžeš blokovať odhlásených ľudí, to tomu nasadzuje korunu.
Klasický birdzovský nepremyslený hotfix.
Ale najlepšie je sa asi neodhlasovať, že?
A polhodinu som videl niekde max, hodina je dost naklad
*firstworldproblem zase.