takže hm, ako začať, dajme tomu že som spala s priateľom, mali sme aj ochranu, kondóm potom skontroloval, bol celý, žiaden problém, spokojne som spávala.. ale asi po týždni od toho som sa skoro ráno zobudila na neznesiteľne kŕče v bruchu, iné, ako mávam p
budem sa snažiť nebyť paranoidná ale akosi mi články na nete neprospievajú ... no, za ten týždeň som to nevyležala ani nevysedela tak neviem, ale vďaka za povzbudivé slová
@freyaa nepodstúpiť ho? robíš si srandu? idem do maturitného ročníka, mám dosť prísneho otca, ročnú sestru a život pred sebou.. ten kondóm znamenal čosi, keby chcem dieťa, nemám ho
nechcem pôsobiť hrubo, lebo v 17tich som aj ja bola paranoidná, ale toto OZAJ FAKT OZAJ SKUTOČNE nie sú príznaky tehotenstva, že ťa raz rozbolí brucho a potom si hladná...
okrem toho, vravíš že kondóm skontroloval, bol celý - tu tvoj problém končí...
a malá rada - ak si chceš dobudúcna ušetriť takéto nervy a nedokážeš sa na ten kondóm spoľahnúť, začnite k nemu používať Pharmatex.
@parasid keď nechceš dieťa tak nesexuj. A keby si náhodou bola tehotná (veľmi nepravdepodobné, ale nie vylúčené) a ideš na potrat tak ti prajem tie výčitky, lebo si zabila nevinné dieťa !!! Toto nie je myslené ako povzbudenie, ale vždy ma pobúri každé čo i len uvažovanie o potrate.
@parasid ale sexovat sa ti paci?...tak nes zodpovednost....presne tak, ked sexujes, vzdy musis ratat s otehotnenim, vzdy!....nie si zodpovedna a toto stvaras....a potom, ze mame nazor, ze sex fakt patri len dospelym a zodpovednym ludom....sorry, ale fakt si ma nasrala...(inak po tyzdni by si tehotenske prinaky este ani zdaleka nemala.....mudrlantka...)
@sorciera nie som mudrlantka, len neskúsená začínajúca, čo má strach keď ju bolí brucho viac ako inokedy nie som za sex po svadbe ani podobné drísty, nepreferujem ani biologický zmysel sexu... na to sa vyrobili veci, ktoré tomu majú zabrániť
@purenarcissism kondomy nie su stopercentne prave preto lebo sa zosmykavaju a trhaju. ale ked sa mu nestalo ani jedno z toho a predtym tiez nerobili nic co by mohlo dostat spermie dovnutra, tak je ten kondom istota. co to z neho pretecie ci co, ked je kompletny?
@parasid nikto nehovori o sexe po svadbe, ale o tom, ked sa dokazes postavit ku problemu dospelo a zodpovedne.....ano, je antikoncepcia , ale to nie je interupcia...tak si to neplet....(a ako vravim, ziadna antikoncepcia ti nezaruci, ze neotehotnies....co ? by si kludne chodila na potrat ako na klavir?....a este k tomu, ked si neskusena....mysli aj dopredu, to nie je len rozkrocit nozky.......ak nedokazes mat za svoje ciny zodpovednost, tak si decko, kt. by nemalo mat sex....je to fakt...
chrania sa, nema 12 rokov...neprehanas trosku? co mala podla teba robit? ahaaaa, nesexovat a setrit si vienok zeleny do 42 rokov, kym bude zodpovedna. tak?
@sorciera bohužiaľ, nehodlám mať dieťa pred 20 a nie nechodila napriek tomu, že to tak nevyzerá, nie som veľmi za potraty ale v tomto prípade určite, lebo by som skazila život nie len sebe, ale aj tomu dieťaťu.. tak som decko čo by nemalo mať sex, ale mám .. občas by ma zaujímalo ako by reagovali ľudia byť v mojom veku na mojom mieste , určite by si rozmýšľala rovnako ako mi tu hovoríš, však?
@hoperpohroma ja sa tiež nechcem hádať, len sa ťa chcem spýtať, ako konkrétne podľa teba dieťa poserie rodičom život..
totiž napr. moja manka má teóriu, mimochodom mala ma v šestnástich, že má OVEĽA menej posraný život ako jej rovesníčky, ktoré majú deti až teraz.. totiž čo mala vtedy, v tých šestnástich, aby si mohla "užívať"? nič.. mala deti, tie jej odrástli, medzitým začala chodiť do práce, spravila kariéru a teraz má deti veľké a môže si užívať, stále je mladá a má na to prachy
zato jej rovesníčky, ktoré sa teda naplno začali venovať práci možno o 3-4 roky skôr, keďže zatiaľ mala manka malú h8u, teraz sú síce tiež vypracované a zarábajú a mohli by si "užívať", ale majú malé grcajúce a plačúce deti, o ktoré sa budú musieť ešte pekných pár rokov starať. A zrazu zistia, že majú 50 a na to užívanie veru toľko času nemajˇu..
tak, kto sa má lepšie? (mimochodom, manka je z chudobnej rodiny a tatko tiež, nikto ich nepodporoval, ale zvládli to a vzhľadom na to ako sa teraz majú si nemyslím, že by som im ja ZNIČILA ŽIVOT).. (a študovať sa tiež dá pokojne o pár rokov neskôr, je to úplne to isté ako práca si myslím)
prepáč za dlhý koment, len ma hrozne zarazilo že vôbec niekto môže povedať, že by nejaké dieťa vlastným rodičom posralo život za akýchkoľvek okolností..
@sorciera a kde sa k tomu nepostavila zodpovedne ked dbali na ochranu (kondom) ? samozrejme ze nic nie je 100% ale kde je ta nezodpovednost o ktorej hovoris? interupcia povazujes za nezodpovedny krok ? takze v 17 rokoch v maturitnom rocniku byt tehotna priviest dieta na svet ked nemas ziadne zabezpečenie ? to je podla teba zodpovednost? a uz sa tu hovori o interupcii ... pravdepodobne nie je vobec tehotna a problem bude inde ... uz tu rozpravas o klaviri... sex patri k zivotu tak tieto svoje moralne prekopy hovor svojim detom...
@hoperpohroma kondom obsahuje miniatúrne póriky cez ktoré spermia môže preniknúť, je to veľmi malá šanca ale stať sa to môže.. 100% ochrana neexistuje, jedine ten čaj namiesto sexu
@h8u nie že posralo.. ale viem aké je to starať sa odieťa keďže mám úplne pidi mini sestru.. viem, že by som to nezvládla ako by som veľmi chcela a myslím, že život sa dá užívať i pri dieťati hlavne ak je ktosi rodinne založený.. a tento tvoj prípad je jeden zo sto, nie každému sa podarí, ledva teraz zvládajú rodičia nás, neverím, že by som to minimálne finančne zvládla.. a psychicky už vôbec nie, keďže si uvedomujem, že síce nie som dieťa, nie som ani dospelá na to, aby som mohla mať dieťa
@karlik ano, to je ejdna vec.....to kvitujem, ze dbali na ochranu, ale co ked niekedy zlyha (mne je jasne, ze teraz nezlyhala)....ale hocikedy moze, ktorakolvek....zodpovednost nie je len o ochrane, to mas pravdu....ale ak nieco robim, tak si za to nesiem aj ansledky.....ci akoze vhodnym nasledkom je potrat?.....sorry, ale kebyze ma moje deita taketo zmyslanie, ho niekde nakopem....co jeden zivot hore dole.....halvne, ze si zasexujem, o viac sa nestaram....ano, sex patri k zivotu.....tych, kt. sa k tomu vedia postavit zodopovedne, za kazdych okolnosti.....ked je dost zrela na to mat sex, nech ma aj zrele rozhodnutia...len priama umera tu neplati....nemylsim, ze toto je moralisticke.....len sorry, potrat z pohodlnosti fakt neuznavam...
@h8u neviem si predstavit studovat vysoku s dietatom, externe by mi to trvalo ovela dlhsie nez normalne a zatial by to uz bolo treba financne zabezpecit. a z coho bude zit? z lasky?
@parasid ako ja to chápem, ak si je niekto istý že by sa o dieťa nevedel/nedokázal postarať, ale v takom prípade nech teda nemá sex.. proste keď už s niekým človek spí akokoľvek bezpečne, mal by rátať, že môže otehotnieť a keď to fakt za žiadnych okolností nechce, nech proste s nikým nespí.. inak mi to nepríde ako vôbec žiadne ospravedlnenie pre to ísť na potrat, ale ani trochu.. okrem toho stále tu je adopcia, ak by to už fakt nešlo inak, kĺudne sa to dá riešiť takto
@parasid v tvojom veku by som rozhodne nemala sex....prave preto, ze by som na dieta nebola pripravena (tak ako ani ty nie si...).....ale teraz je to aj tak bezpredmetne.....len co, teraz sa budes stale triast, ci nie si tehotna?
wau... pri niektorých komentoch mi zostáva rozum stáť ^^ nechcete ju náhodou ukameňovať ? alebo upáliť ? uplný škandál, že si zatrtkala... to bude, až sa to dozvie fara ^^
ešte že sa tu našli komenty ako od @willbebetter , inak už ozaj
@h8u určite je dobré žiť s tým, že ťa všetci okolo ohovárajú, v škole nemôžeš zdvihnúť hlavu a celá dedina ťa dusí žijem v katolíckej dedine, kde keby si niekoho nevezmem, som upálená na hranici... a určite by bolo fajn pred maturitkou si dať jeden pôrodík aj dva
@sorciera vyjadrila si sa v reči "sexuj, len keď chceš dieťa" .. bohužiaľ, teraz to chodí trošku ináč a napriek tomu, že mi tu z toho lepí, sex je aj vždy bude neoddeliteľnou súčasťou vzťahu
@parasid zas si nepochopila, ani to necakam...sex je vo vztahu dolezity, ale nie najdolezitejsi....ale to zistis az neskor.....(btw. nepoznam zenu, kt. by dieta znicilo zivot.....zivot si mozes znicit len sama....je totiz v tvojich rukach....aj ked nedufam, ze aj tieto slova pochopis...) s dufam, ze neotehotnies, elbo by mi bolo luto nie teba, ale toho dietata...
V prvom rade, si musela mať PD, neviem či už maš natoľko dobrý cyklus, aby si si ich vedela vyrátať. Žena môže otehotnieť tak 2-3 dni v celom cykle. Ak je aj tato podmienka splnena, je tu ešte veľa faktorov, ktore tomu moze zabranit. V prvom rade musi zivotaschopna spermia preniknut cez ochrannu branu vajca. Ak sa tak stane, musi sa uhniezdiť. Uhniezdenie trva tak 5-7 dni od oplodnenia. Až potom sa uvolnuje tehotensky hormon, ktory moze zaznamenat test. Aj niekolko tyzdnov po, ho nemusi byt dostatok. Takze testovanie skor ako 7 dni po styku/pred vynechanim menzesu je nezmyselne. Samozrejme su i vynimky ktore tehotenstvo citia hned. Priznaky sa zanu prejavovat az ked sa zacne vyplavovat hormon. Pri uhniezdovani mozes pocitovat bolest, ale podla mna len taku jemnu. Takze ak ti doktor nezoberie krv, nic ti nepovie, lebo na sone isto nebude nic vidno.
Ja by som odporucala pre vacsi pokoj kombinaciu s pharmatexom, tu je uz ta sanca len 0.12 percenta.
Vo vseobecnosti vsak suhlaism s nazorom, ak si pripravena na styk, mala by si byt pripravena i na nasledky ktore to moze priniest. Primarna funkcia je rozmnozovanie a sekudarna vlastny pozitok. Podla mna.
@parasid čo si nepochopila na mojom poslednom príspevku? NEŠUKAJ a nebudeš musieť riešiť či ťa niekto ohovárá alebo upaluje.. sorry ale zabiť si vlastné dieťa, len aby som si mohla užiť a následne mať pohodlný život mi príde dosť primitívne
@parasid podľa mňa nie si tehotná, takže kľud pokiaľ kondóm nepraskol (áno, mne sa to stalo ) tak je tu minimálna šanca ... určite však navštív svojho gynekológa, môže to byť nejaký zápal, tak aby sa nerozšíril ... on ti poradí vhodnú liečbu a vylúči / potvrdí či si tehotná na 100% ...
@ivushka25 v pondelok sa chystám ísť predpísať, len som sa bála toho že mi to trošku narobí "bordel" v tele.. len je to nevyhnutné pre utíšenie paniky vždy.. a dúfam že nie som, ďakujem
@parasid kazdy hovori o tom, ze hak je zla ... ja mam s nou vsak ine skusenosti predtim som mala rozhadzany cyklus, silnu a bolestivu menst ... o anemii nehovorim po hak sa mi vsetko zlepsilo, dokonca ak ju potom vysadim, budem mat väcsiu sancu na babo (mam trosku zdrav probl) ... silno ti odporucam naplaste EVRU - lepis raz za tyzden ... ja osobne som po tabletkach vracala a to som vyskusala troje (jedni dokonca pre dojciace matky preto ze su len jednohormonove a aj tak mi bolo zle! ) a o tom, že sa nemusis obavat ze si tehotna z ani nehovorim
baba sa pyta jednu vec, a tristo dalsich ludi jej ide tlacit svoje nazory...slecna sa nikoho nepyta na nazor, ci by pripadne mala ist na potrat/ nechat si dieta.
Ja keď vidím vaše názory, je mi zle. Prečo by mal byť potrat vražda? Ježiš, veď keby to dievča "vynosilo" tých 9 mesiacov, tak si to rovno aj môže nechať. Potrat je dobrá vec na to, aby to 9 mesiacov nosiť NEMUSELA, čo znamená, že si ušetrí 9 mesačnú hanbu. Toť môj názor.
@amileen ... zaujímavý názor. Mne však niekedy rozum zastáva práve pri názoroch podobných tvojmu. Je to podľa teba hanba? Tak sa do takej situácie nemala dostať. Môže si za to len a len sama.
Sú situácie kedy si to dieťa nechať nemôže a mám na mysli dôvody zdravotné (nie dôvod "HANBA"), kedy by sa mohlo stať, že to dieťa alebo matka neprežije (no stále sa nájdu ľudia, ktorí toto riziko predsa len podstúpia a často to končí happy endom lebo tieto vyšetrenia nie sú stopercentné)
Ďalej viem nejak pochopiť, ak bolo dievča znásilnené. Zanechá to dosť vážnu stopu na psychike nie to aby ešte mala 9 mesiacov v sebe nosiť dieťa niekoho, kto jej tak strašne ublížil.
No nepochopím potraty s výhovorkou: kariéra, škola a po novom hanba ... ... jednoducho je to pre mňa nepochopiteľné. Tak nech sa chránia alebo nech .... (kľúd .. dýchaj storm ... ešte by si napísala niečo čo by si ľutovala) ... Ak už však, tak nech si túto "Hanbu" vyžerú.
Stále sú tu hniezda záchrany.
Takže buď nech do toho idú s rozumom alebo to nepraktizujú vôbec.
@storm8 no vidíš a ja neuznávam práve takéto "starodávne" názory. Potrat je osobná vôľa človeka, ak sa jej to stalo nechtiac, potrat si jednoducho zaplatí a ide ďalej. A ja som práve ten typ, ktorý chce výlučne kariéru, školu atď... 9 mesiacov je zbytočnosť, veď keď prejde tými 9 mesiacmi, už si to rovno môže aj nechať...
A hanba to je, nič pekné si o 15 ročnej babe, ktorá je tehotná nikto asi nepomyslí...
@amileen ... čo si o nej pomyslia? Len a len to čím je. Nezodpovedná? Sprostá? Alebo jednoducho ku*va? A? Majú pravdu. No na druhej strane jej aj tak patrí obdiv, že sa s pomocou (alebo často bez pomoci) pustila do toho. Že sa rozhodla nechať si to dieťa, ktoré je vlastne jej dieťaťom.
Úprimne... neobávam sa, že by nebola schopná sa o neho postarať. Že je nezodpovedná. Proste jednoducho, ak by taká bola, tak by rozmýšľala podobne ako ty (s rozdielom, že ty samozrejme ešte zodpovedná v tomto ohľade byť nemusíš//pevne dúfam//narážam na tvoju reakciu na danú tému)
V dnešnej dobe sú prostriedky k ochrane pred nechceným tehotenstvom. Ak sa chráni je malá šanca, že otehotnie.(pane bože veď už je toľko možností... ešte aj keď kondóm praskne, tak sú zadné dvierka v "tabletke po". Už ak z akéhokoľvek dôvodu nie je možné brať antikoncepciu) Prečo by mal zomrieť nevinný život len preto, že je natoľko nezodpovedná, že sa nevie chrániť?
Vieš čo dievča milé? Ty si ma tak vytočila, že nie som schopná spísať všetko čo mám na mysli. A tak to vzdávam. Nemienim robiť osvetu. Snáď Ti raz dôjde rozdiel medzi dojmami a pojmami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
okrem toho, vravíš že kondóm skontroloval, bol celý - tu tvoj problém končí...
a malá rada - ak si chceš dobudúcna ušetriť takéto nervy a nedokážeš sa na ten kondóm spoľahnúť, začnite k nemu používať Pharmatex.
Bolesť môže znamenať chorobu, jedenie len obyčajné PMS.
a inak @26
chrania sa, nema 12 rokov...neprehanas trosku? co mala podla teba robit? ahaaaa, nesexovat a setrit si vienok zeleny do 42 rokov, kym bude zodpovedna. tak?
a na to existuje spominany Pharmatex, damy. aby tam bola dalsia ochrana, ak by sa cokolvek (aj volnym okom neviditelne) stalo s kondomom.
totiž napr. moja manka má teóriu, mimochodom mala ma v šestnástich, že má OVEĽA menej posraný život ako jej rovesníčky, ktoré majú deti až teraz.. totiž čo mala vtedy, v tých šestnástich, aby si mohla "užívať"? nič.. mala deti, tie jej odrástli, medzitým začala chodiť do práce, spravila kariéru a teraz má deti veľké a môže si užívať, stále je mladá a má na to prachy
zato jej rovesníčky, ktoré sa teda naplno začali venovať práci možno o 3-4 roky skôr, keďže zatiaľ mala manka malú h8u, teraz sú síce tiež vypracované a zarábajú a mohli by si "užívať", ale majú malé grcajúce a plačúce deti, o ktoré sa budú musieť ešte pekných pár rokov starať. A zrazu zistia, že majú 50 a na to užívanie veru toľko času nemajˇu..
tak, kto sa má lepšie? (mimochodom, manka je z chudobnej rodiny a tatko tiež, nikto ich nepodporoval, ale zvládli to a vzhľadom na to ako sa teraz majú si nemyslím, že by som im ja ZNIČILA ŽIVOT).. (a študovať sa tiež dá pokojne o pár rokov neskôr, je to úplne to isté ako práca si myslím)
prepáč za dlhý koment, len ma hrozne zarazilo že vôbec niekto môže povedať, že by nejaké dieťa vlastným rodičom posralo život za akýchkoľvek okolností..
@drejka ktora guma ma spolahlivost 99.9%?
ešte že sa tu našli komenty ako od @willbebetter , inak už ozaj
Vo vseobecnosti vsak suhlaism s nazorom, ak si pripravena na styk, mala by si byt pripravena i na nasledky ktore to moze priniest. Primarna funkcia je rozmnozovanie a sekudarna vlastny pozitok. Podla mna.
alebo si rob co chces a nestaraj sa o ostatnych. inak je to trapne.
a navyse kazda senzacia trva 3 dni, cize si nemyslim, ze by ta vsetci do smrti riesili.
a ak toto su dovody, ktore stavias nad ludsky zivot, tak by bolo asi fakt najlepsie, keby si tie deti nikdy nemala.
k teme, nestresuj. nemas byt ako.
Nechápem prečo chcú všetci ísť na potrat, vynos ho a daj na adopciu, nie? (ach)
Sú situácie kedy si to dieťa nechať nemôže a mám na mysli dôvody zdravotné (nie dôvod "HANBA"), kedy by sa mohlo stať, že to dieťa alebo matka neprežije (no stále sa nájdu ľudia, ktorí toto riziko predsa len podstúpia a často to končí happy endom lebo tieto vyšetrenia nie sú stopercentné)
Ďalej viem nejak pochopiť, ak bolo dievča znásilnené. Zanechá to dosť vážnu stopu na psychike nie to aby ešte mala 9 mesiacov v sebe nosiť dieťa niekoho, kto jej tak strašne ublížil.
No nepochopím potraty s výhovorkou: kariéra, škola a po novom hanba ... ... jednoducho je to pre mňa nepochopiteľné. Tak nech sa chránia alebo nech .... (kľúd .. dýchaj storm ... ešte by si napísala niečo čo by si ľutovala) ... Ak už však, tak nech si túto "Hanbu" vyžerú.
Stále sú tu hniezda záchrany.
Takže buď nech do toho idú s rozumom alebo to nepraktizujú vôbec.
@antifuneberacka ... tak vidíš ... asi to pochopili
A hanba to je, nič pekné si o 15 ročnej babe, ktorá je tehotná nikto asi nepomyslí...
Úprimne... neobávam sa, že by nebola schopná sa o neho postarať. Že je nezodpovedná. Proste jednoducho, ak by taká bola, tak by rozmýšľala podobne ako ty (s rozdielom, že ty samozrejme ešte zodpovedná v tomto ohľade byť nemusíš//pevne dúfam//narážam na tvoju reakciu na danú tému)
V dnešnej dobe sú prostriedky k ochrane pred nechceným tehotenstvom. Ak sa chráni je malá šanca, že otehotnie.(pane bože veď už je toľko možností... ešte aj keď kondóm praskne, tak sú zadné dvierka v "tabletke po". Už ak z akéhokoľvek dôvodu nie je možné brať antikoncepciu) Prečo by mal zomrieť nevinný život len preto, že je natoľko nezodpovedná, že sa nevie chrániť?
Vieš čo dievča milé? Ty si ma tak vytočila, že nie som schopná spísať všetko čo mám na mysli. A tak to vzdávam. Nemienim robiť osvetu. Snáď Ti raz dôjde rozdiel medzi dojmami a pojmami.