Toto ma velmi zaujíma, lebo ja som sa vzdy slnku doslova vyhýbala (ak je nad 22 stupňov vonku)... Naviac dlhodobé velmi caste vystavovanie sa priamemu slnku vedie casto k rakovine koze a vo vyššom veku prakticky vzdy aj k vyraznym pigmentovym skvrnam a pod.
...Takže mi všetci vzdy vraveli, ze som moc bleda, ale mna to slnko v lete naozaj ubíja a hľadám tieň kde sa len da
Ale este čo som zabudla v @1 dodat, ak je kvalitná ochrana (povedzme aspon čo sa týka znamienok), tak nejaké väčšie riziko asi nehrozí. Ale mali sme v najbližšej rodine rozne typy zhubnych nadorov (melanóm, bazaliomy...), takže mam pred tym aj respekt.
Mňa ale, presne ako bolo spomenuté, slnko vyčerpáva. Je ine, ked je 15 stupňov, vtedy je to OK, ale hned ako je to uz teplota, kedy sa da vyzliecť aj do plaviek, tak ma to vycerpava. Ine ale je, ked sa chcem zohriať ked vyjdem z vody
@azizi@3 no ja mám taký problém zasa, že ak som 10 minút na priamom slnku, tak som celý červený ... neprospieva mi to vôbec a neužívam si to. A áno keď vyjdeš z bazéna je to fajn, ale vtedy sa ešte viac spálim ... ja mám len dve fázy ... biely a červený
@nicitel@4 ty jo, to práveže ja nie... Kedysi sme chodili každé leto do Grécka a ja som aj hodinu denne i viac stala v plitcine a zohrievala sa po plávaní. Používala som krém asi 18 alebo koľko a bola som stale bleda. Taki nasi znami, čo tam raz boli tiez, sa ma s prekvapením pýtali, aký mam krém, ja ze tých 18-20 asi, oni vraj nejak 50-60 čo som ani netušila, ze existuje a boli totálne opálení. Nechceli mi ani veriť. Ale zopar krát som sa uz dost spálila aj ja, paradoxne obvykle nie pri mori. Najviac vo Vysokých Tatrách pri vystupe na Slavkovsky štít a raz na celodennej cykloture v okoli Liptova.
nie, slnko mi nerobí dobre, neviem sa opáliť do hneda a ak sa nenatriem, mávam pľuzieriky a červenú pokožku a trend opálenej pokožky sa mi ani nepáči, veď to ľudí zostaruje, pridáva to vrásky a je tam riziko rakoviny kože, fakt nič, čo by som chcela
Len ruky si opalit mi nevadi, ale to je prirodzene, ked clovek chodi po slnku. Ale ze by som mal niekde lezat a smazit sa tam ako rezen, to neexistuje, ja si nedam tricko dole ani keby bolo 50 stupnov, a nech som bledy ako krieda, mne je jedno. Ale je to sranda, ked ma clovek ruky cervenohnede a zvysok tela ako kriedu
Keby žijem v byte, tiež by som sa nejak extra neopalovala, ale keďže žijem v dome plus máme murovaný bazén (ak sa tomu tak hovorí), tak sa v lete občas opaľujem napr s cieľom rýchlo uschnúť
@thunderstorm@9 keď sa človek primerane opáli, tak to vôbec neznamená, že teraz umrie na maligny melanom plus pobyt na slnku je zdravý a s tým je spojené aj určité opálenie či ty od 11 do 17 nevychadzas z bytu?
@sandriously@13 lol, to som netušila doteraz, vďaka za osvietenie
obviously, slnku sa úplne nevyhnem, ale samozrejme používam SPF a medzi 11 a 17 sa v letných mesiacoch zdržujem v klimatizovanej miestnosti prípadne aspoň v tieni
Ja rada ležím/sedím na slnku lebo mi to dodáva energiu a je to príjemné ešte keď aj jemne fúka vetrík do toho a hlavne keď som dlho zavretá dnu tak cítim že to potrebujem ale väčšinou to praktizujem oblečená len tak pár minút do plaviek a tak idem až keď to plánujem dlhšie aby som nemala opálené rukávy alebo kraťasy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
...Takže mi všetci vzdy vraveli, ze som moc bleda, ale mna to slnko v lete naozaj ubíja a hľadám tieň kde sa len da
Ale este čo som zabudla v @1 dodat, ak je kvalitná ochrana (povedzme aspon čo sa týka znamienok), tak nejaké väčšie riziko asi nehrozí. Ale mali sme v najbližšej rodine rozne typy zhubnych nadorov (melanóm, bazaliomy...), takže mam pred tym aj respekt.
Mňa ale, presne ako bolo spomenuté, slnko vyčerpáva. Je ine, ked je 15 stupňov, vtedy je to OK, ale hned ako je to uz teplota, kedy sa da vyzliecť aj do plaviek, tak ma to vycerpava. Ine ale je, ked sa chcem zohriať ked vyjdem z vody
obviously, slnku sa úplne nevyhnem, ale samozrejme používam SPF a medzi 11 a 17 sa v letných mesiacoch zdržujem v klimatizovanej miestnosti prípadne aspoň v tieni
2. som príliš lenivá len tak ležať a nič nerobiť, pre mna to je stratený čas