Myslíte si, že by mělo být povolené i na Slovensku? Jestli ano, měl by být rozdíl mezi manželstvím a partnerstvím? A co říkáte na otázku adopce pro tyto páry?
Nie, Ja som jednoznacne proti tomu. Nemam nic proti homosexualom a som ochotny ich tolerovat, nie vsak podporovat. Povedzme si otvorene, homosexualita nieje choroba, ale tiez to nieje normalne. Manzelstvo, ci registrovane partnerstvo... vzasade to iste, je posvatnym zvazkom muza a zeny, a tak by to malo ostat, napriek globalnej liberalizacii spolocnosti. Na druhu otazku adopcie moj nazor uz asi poznas.
Ono druhá otázka je zle naformulovaná, rozdiely existujú, a jednoduchšie než ich vyrovnávať čiastkovo vo všetkých prílušných sférach, je zaviesť inštitút manželstva pre osoby rovnakého pohlavia tak, ako je to napr. v Španielsku.
@cjubou To si mozu vystavit deticsku zmluvu a tak pod. Nie registrovane partnerstvo. Dnes registrovane partnerstvo, zajtra manzelstvo a ani sa nenazdas a budu mat i deti...
ja neviem , mňa sa to netýka aspoň zatiaľ ale partnerstvo v pohode, manželstvo čo ja viem, kedže v tom nemusí byť manežl tak už by to nemal byť manželstvo a adopcia..nevim neviem
@zamidari prišlo mi to ako logické vyústenie hrôzostrašného a poburujúceho sledu tragických udalostí vedúcich k rozkladu spoločnosti, úpadku všeobecnej morálky a vymretiu ľudstva načrtnutého v @6
@cjubou Ano, ale ten problem je tu cele starocia, ak nie tisicrocia.... A pokial viem, tak je len 4 percentny... Podla mojho nazoru sa o tejto problematike zbytocne vela keca v telke, na internete a podobne. Potom si kazdy pubertiak mysli, ze je gay, len preto, ze v nom o dusu biju hormony... A homosexualom by ani nemusi...
Myslím si, že by to malo byť povolené, rozdiely by som medzi tým a klasickým manželstvom nerobila a deti nech si tiež adoptujú/urobia dostupnými prostriedkami.
Lenže Slovensko na to nie je pripravené a ktovie, či niekedy bude.
len aby a nestalo to, že každy kto bude proti homosexualom niečo mať alebo spravi niečo čo by sa pri hetero človeku zdalo normalne tak bude označeny za homofobneho ...niečo na spôsob ako to je s ciganmi
Adopcia v ziadnom pripade. Poviem to narovinu. Co vyrastie s toho dietata ? Dalsi homosexual... Urcite by to malo velky psychicky dopad na spravanie dietata v skole, medzi priatelmi... Pre to dieta by bola homosexualita normalna a malo by to fatalne dvosledky. Kamaratka lezbicka mi povedala ze clovek sa rodi s homosexualitou. Podla mna je to choroba ktoru sposobili zazitky z dectva alebo z puberty.
keby to mozme risiet tak dam homosexualou do jedneho mesta kde budu sami
nedovolil by som im mat deti sak oni nemozu splnat zakladne podmienky pre rodinu k tomu by sa to dieta pekne citilo keby niekde slo z 2 gaymi drzali by sa za rucicky dalej si to nechcem predstavit
urcite nie pre zdravie toho dietata lebo by aj z neho vychovali "pupika"
@3 asi tak...alebo možno by to stačilo aj inou úpravou ako reg. partnerstvom. To z deťmi neviem príde mi to veľmi divné určite by sa našli aj taký ktorí by to zvládli a dokázali by to dieťa normálne vychovať ale keď sa povie homosexuál nepredstavím si len tých normálnych ale aj tých podľa mňa fakt že úchylov ktorý sa predvádzajú na tých ich pochodoch.
@semhamforas to áno ale stále s tým môžu byť opletačky horšie je že napríklad ak je v nemocnici povolená návšteva príbuzných tak oni nemôžu navštíviť svojho partnera lebo niesu príbuzný. Proste detaily ale nikoho by to nezabilo.
Ano, malo by byt povolene. Ti ludia tym nikomu neublizuju. A co sa tyka deti, tak heterosexualny (roznopohlavnostny) par nie je nijakou zarukou dobrej vychovy.
@stuntbiker komu nám? ja sa ženiť nechcem, čo som debil, zožierať sa s nejakým debilom cely život!, mam frajera a nemusim sa s nikom nič deliť ani rozvádzať ani hovno........filip
@dsimca myslim aj budem lebo taka je doba všetko čo pride nejaka nova myšlienka musi byť hneď natlačena do paragrafov kdesi... a kto s tym nesuhlasi tak je homofobny (v tomto pripade) ...a každy je zrazu veľky humanista
Musim podotknut ze medzi registrovanym partnerstvom a manzelstvom je velky rozddiel, tak neviem preco to tu poniektory beru jak tu istu vec.
.. ked si porovnate .. deti v decakoch maju heterosexualnych rodicov .. naco su deti ludom ak ich potom "odlozia" ... //nevravim o tych kt sa z nejakeho dovodu nemozu starat// .. a na svete je tolko homosexualnych parov ktore by tym detom dali domov a deti by vedeli co je to rodina ... ked sa niekto ohradi ze par, kt tvoria zeny nema tu "muzsku" stranku, teda ako mozu zeny vychovavat maleho chlapca, opytam sa, ako moze vychovat chlapca mlada slobodna mamicka ?
Ked som tuto otazku polozila niekolkym odporcom homosexualov, tak mi odpovedali, ze v rodine sa iste nachadza nejaky dospely muz ktry budee dietatu "vzorom" ... a ja sa teda pytam, vrodine kde je lesbicky par sa muzi nenachadzaju ? //tek isto aj v opacnom ppripade dvoch gejov//
Ale taky se musíš podívat na to jak bude někoho brát společnost, když řekne - "Nemám rodiče" nebo když řekne "Mám dvě mamky" ne "Mám dva tatínky"... Nemluvím o tom, že by třeba dítě neuměli vychovat, ale jak takový výchova dopadne? Myslím i to, jak se na něj budou dívat ostatní. Výsměch? I když má dítě jednoho rodiče, třeba spolužáci se mu budou smát, taková je naše společnost, ale o tom, že má jednoho rodiče nerozhodl stát nebo tak něco (jestli třeba otec nesedí). Ale o takvém kroku (adopci), rozhoduje soud, soud řekne - tento homosexuální pár dostane dítě. A co řekne to děcko až dospěje? Už odmala bude mít pocit nenormálnosti, bude věděť že je adoptované a stejně tak bude vědět, že mohlo mít jinou adopotivní rodinu, tu "normální"... Co když se zeptá "proč zrovna já?"
a narazili sme na jadro veci, ide o skazenu spolocnost ktora este nevyzrela, deti sa budu spoluziakom smiat lebo to odkukaju od rodicov .. a tu je problem; keby bola dalsia generacia vychovavana stylom ze je to nieco normalne tak by to nebol problem ... dospelakov nezmenis, ale deti sa daju usmernit ... snad chapes jak to myslim
@empty6361 ale od kdy začít tak vychovávat generaci? Politickou revolici uděláš za 6 dní, ekonomickou 6 let a myšlenkovou za 60 let... Prostě problém je že děti mají starší kamarádi, který už mají nějaké myšlenkové předsudky naočkované a očkují dál a tady ani výchova nepomůže... Nemůžeš změnit společnost tím jak jí budeš vychovávat, protože společnost vychovává...
Môj názor na manželstvá homosexuálov je... taký... :pokiaľ sa niekto ľúbi s niekym, papier na to nepotrebuje, ale keď ide o to, tak aj homosexuáli majú právo sa zosobášiť, sú to úplne normálny ľudia, ako aj heteráci, je to len v hlave heterákov, ktorý odcudzujú niekoho pre to koho miluje,a čo... veď milovať nikto nezakázal,... tak ako majú práva heteráci, tak máme tie práva aj myy.... nikoho tým nezabijeme, ani nič iné... ide len o to spolunažívanie s registovaním... a k tomu... že adopcia deti takým párom... myslím, že zatiaľ asi nie... len z jediného dôvodu... dôvodom je to, že na Slovensku ešte nieje homosexualita chápaná ako normálne prirodzená vec, a kým sa to tu nebude brať ako normálne, tak aj deti v rodinách kde je muž a žena budú vychovávané k tomu, že je to niečo zlé, choré a podobne... tým by len trpeli deti homosexuálnych párov... ak sa to tu začne rešpektovať a deti heterosexuálnych párov budú vychovávané k tomu že to je normálne, tak potom súhlasim s adopciou deti, ale na toto si ešte počkáme kým to Slovensko pochopí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
nie
áno, ale ešte nie
---
*zakáže si ďalej čítať túto diskusiu v záujme zachovania svojho zdravia*
Podľa mňa je to ich vec a mali by mať na to právo.
áno, ale homosexualita tu je a nemožno ju prehliadať, takže riešiť sa to musí
a btw deti možno čoskoro budú môcť mať - už teraz sa dá pripraviť embryo spojením dvoch vajíčok - ale zatiaľ sa to robilo len zo zvieratami
k tomu si sa akym logickym postupom dopracovala?
Tohto by sa malo chytiť nejaké radikálne krídlo feministiek, veĺ chlapov tým pádom už ozaj netreba
no treba s tým oboznámiť komunitu feministky.cz
keďže som tú stránku nepoznal, tak som sa tam pozrel, a očividne je to seriózny portál, keďže riešia samé dôležité veci, ako napr.
Kedy pri sexe nezdvíhame telefón?
To bol ten článok, kt. začínal tým, ako tam tá ženská zabila toho chlapa, lebo zdvihol mobil?
Lenže Slovensko na to nie je pripravené a ktovie, či niekedy bude.
nie
mal by sa vyjadriť @zajko30
nedovolil by som im mat deti sak oni nemozu splnat zakladne podmienky pre rodinu k tomu by sa to dieta pekne citilo keby niekde slo z 2 gaymi drzali by sa za rucicky dalej si to nechcem predstavit
urcite nie pre zdravie toho dietata lebo by aj z neho vychovali "pupika"
..kvak..
@semhamforas to áno ale stále s tým môžu byť opletačky horšie je že napríklad ak je v nemocnici povolená návšteva príbuzných tak oni nemôžu navštíviť svojho partnera lebo niesu príbuzný. Proste detaily ale nikoho by to nezabilo.
Ano
Zatial nie, ale jedneho dna ano
Nie,
Áno, ale ešte je čas, na to potrebujem naša spoločnosť, bohužiaľ, dozrieť
..kvak..
..kvak..
s kým by som sa oženil tak to je môj BMW-ačik
.. ked si porovnate .. deti v decakoch maju heterosexualnych rodicov .. naco su deti ludom ak ich potom "odlozia" ... //nevravim o tych kt sa z nejakeho dovodu nemozu starat// .. a na svete je tolko homosexualnych parov ktore by tym detom dali domov a deti by vedeli co je to rodina ... ked sa niekto ohradi ze par, kt tvoria zeny nema tu "muzsku" stranku, teda ako mozu zeny vychovavat maleho chlapca, opytam sa, ako moze vychovat chlapca mlada slobodna mamicka ?
Ked som tuto otazku polozila niekolkym odporcom homosexualov, tak mi odpovedali, ze v rodine sa iste nachadza nejaky dospely muz ktry budee dietatu "vzorom" ... a ja sa teda pytam, vrodine kde je lesbicky par sa muzi nenachadzaju ? //tek isto aj v opacnom ppripade dvoch gejov//
Ale taky se musíš podívat na to jak bude někoho brát společnost, když řekne - "Nemám rodiče" nebo když řekne "Mám dvě mamky" ne "Mám dva tatínky"... Nemluvím o tom, že by třeba dítě neuměli vychovat, ale jak takový výchova dopadne? Myslím i to, jak se na něj budou dívat ostatní. Výsměch? I když má dítě jednoho rodiče, třeba spolužáci se mu budou smát, taková je naše společnost, ale o tom, že má jednoho rodiče nerozhodl stát nebo tak něco (jestli třeba otec nesedí). Ale o takvém kroku (adopci), rozhoduje soud, soud řekne - tento homosexuální pár dostane dítě. A co řekne to děcko až dospěje? Už odmala bude mít pocit nenormálnosti, bude věděť že je adoptované a stejně tak bude vědět, že mohlo mít jinou adopotivní rodinu, tu "normální"... Co když se zeptá "proč zrovna já?"
NIE
ANO
???
a narazili sme na jadro veci, ide o skazenu spolocnost ktora este nevyzrela, deti sa budu spoluziakom smiat lebo to odkukaju od rodicov .. a tu je problem; keby bola dalsia generacia vychovavana stylom ze je to nieco normalne tak by to nebol problem ... dospelakov nezmenis, ale deti sa daju usmernit ... snad chapes jak to myslim