ja mám Huskyho ale ona je taká krpatááá ja chcem aby vyráástla a vobec to není také náročné len je to sprosté jak poleno ale záleží od toho ako si ho vychováš my ho máme možno rok a má 5 takže s tým už nič nespravím
Mal som civavu aj pitbulla obidvaja su vdacni, ale ked sa jedna o starostlivost urcite by som si zobral civavu. Rozhoduj sa aj podla toho ci byvas v panelaku alebo v dome. A pitbulla sa treba ovela viac starat a venovat sa mu.
Vyber psika je velmi dolezity krok, ktory je dobre naozaj dosledne premysliet, kedze je to zavazok na vela rokov a je to zas tema nadlho. Najprv si treba urcit akeho psika hladas, ci by to mal byt psik na dvor, alebo do bytu, energicky pes, ktory bude potrebovat caste vencenie a mnozstvo aktivit, alebo skor pokojnejsi havko, ktoremu postaci trocha sa vyhrat a skorej ako beh a dlhe prechadzky sa bude rad maznat na gauci Tiez je dolezite rozhodnut sa, ci so psikom budes chciet neskor absolvovat aj rozne sporty, alebo skusky. Ak ta velmi nelakaju vystavy je tu aj moznost vyberu psika z utulku
Skusim sa vyjadrit k plemenam, ktore spominas. Avsak su to len hrube opisy, kazdy psik je iny a jedinecny, takze to co napisem vobec pri konkretnom jedincovi nemusi platit.
Civava - ma vela energie, je to mily psik, aj ked moze sa stat ze bude tazsie cviciteny, ustekany, alebo agresivny k inym psikom. Vhodny do bytu.
Mopslik - Velky maznak, aj ked nie az tak vhodny na dlhe tury, alebo psie sporty. Mozu sa vyskytnut dychacie problemy.
Dalmatinec - Velmi energicke, zive a sikovne psiky, ktore su vsak narocnejsie na vycvik a potrebuju kazdy den niekde vybit svoju energiu.
Pittbul a pod. - Oddane psy, velmi naviazane na svojho pana, k cudzim byvaju odmerane, dobri strazcovia. Dolezity je vsak kvalitny vycvik a povedala by som ze aj navstevy cvicaka.
Boxer - Strasne zlate psy, co som mala moznost vidiet, tak nesmierne oddane, hrave, miluju deti a vobec ludi, vycvik je vsak narocnejsi.
Aj by som ti poradila konkretne plamena, len neviem akeho psika presne hladas, takze bez toho ti velmi poradit neviem.
Z tychto by som bral bud mopslika, alebo boxera - ti maju strasne super povahu...
A keby si mozem vybrat zo vsetkych tak urcite anglicky kokerspaniel a k nemu brazilsku filu, nemecku dobu, alebo huskyho.. Proste nieco vacsie, nech namysleneho kokera vedia uzemnit
....sudim uz len podla toho, ze si niekto vybera psa cez anketu vo fore takze to asi nebude celozivotna zalezitost. o rok sa ti mozno zacnu "pacit" stavace, takze civavu vyhodis na ulicu.
takisto sudim podla toho, ze k takemu mopsovi prihodis pittbula, co je nieco uplne ine, takze urcite mas predstavu o tom, co chces a comu sa budes absolutne venovat
Pittbul a Boxer nie su vhodný pre začiatočníkov, teda ak si ešte nemala psíka veľmi neodporúčam, ich výchova sa môže potom veľmi ľahko vymknúť kontrole.
Čivava je plemeno náchylné na rôzne choroby napr.
Hlavne by som ti chcela povedať, že je jedna vec pozerať sa na psíka ako na niečo, čo ti bude robiť radosť, ale druhá vec je aby netrpel ... treba si zvážiť, čo na oplátku vieš ponúknuť/zabezpečiť ty psíkovi. Máš tak široký výber možností, ktoré si si dala ... tie psi sú tak rozličné, že tipujem, že nad tím ako sa bude cítiť u teba ten psík si ešte nerozmýšlaľa. Zatiaľ čo pri čivave, ktorú budeš musieť prenášať cez každý jeden väčší schod,a ktorej stačí ako životný priestor hoc aj tvoja izba, pri dalmatincovi, ktorý keď sa ti bude tešiť, chvostom porozbíja všetky vázy v dosahu, budeš musieť mať väčší priestor a venovať naozaj veľa času jeho vychádzkam, kde sa bude môcť poriadne vybehať (ak teda nemáš dom).
Nechcem pôsobiť odradzujúco, len chcem aby si svojho budúceho miláčika nebrala, len ako svoju hračku. Tiež je to živý tvor so svojimi nárokmi. Veľa zdaru pri výbere
ja mam maltézskeho psíka a môžem ho odporučiť, je malý, hravý spoločenský, nie je vôbec agresívny, síce vyžaduje dosť veľkú starostlivosť ale odporúčam ho najviac najviac a mopslíkov mam tiež rada, sú zlatí čivavy neodporúčam..mávajú rôzne zdravotné problémy....
ako sa da rozhodovat medzi civavou, mopsom a pitbullom. Sak musis vediet na akeho velkeho psa mas priestor a aj aky velky by ti vyhovoval, ci chces bojove plemeno, ktore musis vycvicit alebo len takeho co hocikedy vezmem na ruky.
Ale pitbulla a boxera by som na tvojom mieste nebral, treba ich vediet vychovat inac by mohli robit problemy
no mopslik :! strasneee, moj sused ma mopslika a je strasny stale chrci a proste celkovo mi pride taky jak robot... ze hybe iba nohami a nicim inym a aj to konstantnou rychlostou jak na baterky
@Cherrylka08 boxer ani z daleka nie je bojovy pes, oni maju velmi kludnu a priatelsku povahu (jasne, ze ked ich naseres tak zle pre teba).. Ked je pan blbec tak aj pes je blbec a potom je uplne jedno o ake plemeno ide..
my ti s vyberom az tak nepomozeme.....ty sa musis rozhodnut ku ktoremu plemenu najviac inklinujes...
psovi sa musis venovat....nie je to ako hracka, ktoru niekde polozis a zabudnes na nu....pes je najuzasnejsia ziva bytost na planete.... ....
takze vyber si poriadne premysli!!! nie je dolezita rasa....ale povaha...a v utulku maju tiez uzasne psiky, ktore potrebuju domov.....byt tebou tak aj nad tym rozmyslam....ja mam jednu papulku odtial a som vdacna za to ze ma osud zaviedol prave na to miesto.... ....
mam doma 5 havkacov....od tych najnebezpecnejsich az po najvacsich maznacov.....
milujem bojove plemena....takze poradila by som ti pittbula....ale neviem ci by bol pre teba ten pravy...nepoznam ta a o to je to horsie....horsie ti poradit i... ...
ale drzim ti palce a ked budes mat havkaca tak potom tu zaves fotozu..
@Cherrylka08 boxer je veľmi bojový pes??? Uff...väčšiu blbosť som už dávno nepočula
@Neposlusnaangie Mám 8 ročnú boxerku a je to najväčšie zlatíčk ...neskutočne inteligentný a učenlivý pes. Na rodinu je maximálne naviazaná a nedala by na nikoho z nás dopustiť. Zároveň výborne stráži a nepustí nikoho do záhrady kým nevidí že dotyčného niekto z nás pozná. K ostatným zvieratám je úplne mierumilovná(naša spáva s mačkou a hráva sa s fretkami)... takisto miluje deti(sem-tam chodíme do škôlky a vždy sa na deti teší už po ceste-keďže si ju už pamätá . Je strašne vnímavá, veľmi rýchle sa učí rozoznávať gestá a slová...proste pre mňa je boxer úplne najúžasnejšie plemen
@azizi s tým výcvikom boxera nesúhlasím. Záleží to na schopnostiach majitela a nie na plemene. Boxeri sú práveže veľmi učenia chtiví. Je už len na majiteľovi či ho nechá len tak, alebo s ním cvičit bude. Moja bez problémov vzládla za veľmi krátku dobu základný výcvik a veľa veľa povelov a trikov ktoré by som napríklad buldočku nenaučila ani za pol roka.
Bývaš v byte? Tak to je tá najväčšia chuby ktorú môžeš urobiť-kúpiť si boxera do bytu,ja som už mala veľmi veľa psíkov,a tiež aj boxera,no musela som ho dať už v 6 mesiacoch pretože to bolo pre toho psa utrpenie,to je pes,ktorý potrebuje výbeh,jeho to napĺňa ako možno teba filmy od Hannah Montany,teraz mám doma čivavu a jokšíra,jorka je sučka je veľmi zlatá príltulná a hravá,čivaviak je strašný maznáčik a citlivý
A k boxerovi ešte,potrebuje to strašne veľa výchovy,ak ešte chodíš do školy apotrebuješ sa učiť nebudeš to zvládať,ja plánujem do budúcnosti že by som si ešte boxera kúpila lebo j to pes so skvelou povahou ale len vtedy keď na neho budem mať skutočne čas alebo ho dám na výcvik k polícii,aby si zvládala jeho nespútanú povahu a temperamnet potrebovala by si skutočne tvrdú ruku a ešte viac času...
A pitbula nie,rozhodne nie! Ak ti je život milý ...
a aká je asi vysoká pravdepodobnosť že aj to dievča natrafí na takého skvelého boxera ako si mala ty? To čo píšu ako charakteristiku v knihách je pravda,pretože sa to skúmalo,a tá charakteristika je,že boxer potrebuje výcik a tvrdú ruku,môžeš si hovoriť čo chceš,no len na mojom súdlisku sú 4boxeri,jeden býva nado mnou a keď vidím čo robí so svojou majiteľkou,mimochodom ženskou ako hora,a má problém ho udržať pár ktorá ju potiahol už tak že skončila v nemocnici,radšej si rozmyslím či tvrdiť že boxer nepotrebuje výcik a mimochodom tak ako ľudia aj psy majú svoju povahu...A ty máš dvor,tomu boxerovi tým dávaš asi najviac,ona má byt...Uvedomuješ si to?
Milujem mohutné psy, ktoré vyzerajú ako pes. pre mňa čivava nie je pes.. u mňa vyhráva staford, írsky vlkodav, nemecká doga, ovčiak.. ale neviem, či žiješ v byte alebo v rodinnom dome, ak v byte, tak jedine malý psík, lebo veľký by zbytočne iba trpel...
@Uglylaw a kde som akože povedala že boxer nepotrebuje výcvik?Nikde som nič také nepísala... Napísala som že je to pes ktorý sa rád učí nové veci A ŽE ZÁLEŽÍ NA SCHOPNOSTIACH MAJITEĽA ČI S TÝM NIEČO BUDE ROBIŤ. To že v tvojom okolí žijú ľudia ktorí si psa vychovať nevedia je už ich smola. Žiadny pes sa nevychová sám a takisto sa žiadny pes sám nenaučí rešpektovať svojho majitela. Rovnako môže mať niekto doma nevychovanú čivavu ktorá bude napádať všetko čo sa pohne ako môže mať niekto takú istú argentísku dogu. Keď niekto nevie ako pristupovať ku psovi nemá si ho v prvom rade vôbec zaobstarávať. Boxer je živý a energický pes, nie nezvládnuteľný a to je obrovský rozdiel.
Poznám xy boxerov ktorí žijú v byte. A čo? Ak si niekto zaobstaráva psa ako je boxer musí si byť vedomí toho že mu nebudú stačíť 5-minútové prechádzky ale také kde sa môže vybehať a vyblázniť s inými psami.
...A opravujem ťa ...nie "mala" ale ešte stále mám
@mirage_a@40 To je mozne, ved ty vies urcite lepsie Ked ja som tiez poznala strasne milu boxerku, to bol tak neskutocne hravy, milujuci pes, ze to sa veru tazko vidi. Ked sme isli na navstevu, tak ju na niekolko minut museli zavriet v izbe, lebo sa od stastia nevedela vpratat do koze Fakt je, ze ta motivacia je tu isto velka, nepochybujem o tom, ze beru vycvik ako hru a teda ze ich to aj bavi, vlastne presne taka bola havina, ktoru som poznala. Len viem, ze to chcelo aj dost trpezlivosti ten vycvik a ze su aj lahsie ucenlive psiky. Samozrejme ze aj naopak Mojou srdcovkou su zase borderky a automaticky k nim vsetko prirovnavam z coho potom mozno vznika moj subjektivny nazor.
Preboha,veď to dievča je ešte len dieťa,sama neviem čo chce,vyberá si z psov ktoré sa jej len páčia,ale sú totálne rozdielny...
Ja osobne mám doma dvoch psov-čivavu a yorkshirskeho terriéra a ani jedného z nich som necvičila,takže to záleží aj od povahy psa,aj keď každý pes má charakteristické vlastnosti,a o tm práve hovorím...
Nezvládnuteľný,aj tiger je zvládnuteľný pokiaľ sa o neho človek dokáže starať,ja predpokladám,no môžem sa mýliť,že toto je mladé dievčatko,ktoré sa po škole cíti byť sama,pretože má rodičov do večer v práci a chce spoločnosť a nie tráviť polovicu svojho času na cvičenie obrovského psa...
Vieš,a treba brať do úvahy aj to,že je rozidel medzi zle vychovanou čivavou a boxerom...
@Uglylaw v 17-tich už neni také decko aby si psa vychovať nevedela. Ja mám boxerku od svojich 12-tich. Proste je to celé o prístupe toho človeka netreba všetko zvalovať na psa... a tiež si netreba nechať radiť na stránkach ako je birdz ale na fórach kde tomu ľudia rozumejú...kontaktovať chovateľov a riešiť to s nimi. Najlepšie je vyberať psa podľa toho čo mu človek môže ponúknuť... ale to sa ťažko vysvetluje keď je niekto zameraný presne na určité plemeno/plemená. Len som písala svoje skúsenosti s boxerom, nepovedala som že si ho má kúpiť, nečítala som si ani jej podmienky pre toho psa.
@azizi presne tak trpezlivosť pretože je bláznivý a aj na staré kolená stále neskutočne hravý . Ale nie preto že by bol nezvládnuteľný alebo nebodaj hlúpy.
@mirage_a Nebude tu rozoberať dnešnú dobu a deti žijúce v nej,pretože by sa to jednak k tejto téme nehodilo a jednak by to bolo na dlho a zakladateľku tejto diskusie by to určite dvakrát nepotešilo,ale nechajme to na ňu,dobre? Nech sa ona sama rozhodne,tak ako to cíti,len ona sama si vie urobiť predstavu o tom,akého psa by chcela mať vedľa seba a nám už len ostáva dúfať,že do útulku nepribude další štvornohý člen...
A ak by si tak naliehala na rozoberenie tých detí,tak potom TS (;
vieš ide o tpo že aký si skúsený, aké maš skúsenosti zo psami, pretože ak si chceš kúpiť pittbula (je to dobrý výber ale...) musíš mať aspoň nejaké skúsenosti s cvičením psov pretože pittbul je fakt tvrdý oriešok, viem o čom hovorím síce nemám pittbula ale mám rotvajlera a viem svoje...
zas ak chceš čivavu alebo mopslíka môžeš ho mať i v byte a s výcvikom nebudeš mať také problémy takisto máš i menšie náklady na krmenie a celkový život psa ale zas ak si tvoj mopslík zvykne že nemá žiadne prrechádzky tak ho po takých 2-3 mesiacoch na dlhšiu prechádzku nevytiahneš tak akurát na rukách.. a ak chceš dalmatína tak je to strašne milý psík a ľahko sa cvičí, je prítulný a hravý ale je to jediný psík zo škály všetkých plemien ktorý môže trpieť močovými kameňmi alebo niečo takéto podobné nepametám si presne na názov..a ak chceš boxera je to podobný oriešok ako rotvejlera tak akurát že sa možno ľahšie cvičí ..o tom plemene neviem až toľko tak akurát to že pes bol v histórii bojové plemeno ale to na tom nič nemení ... a myslím že ak chceš fakt psa a dokážeš sa oňho postarať tak by si si ho mal fakt kúpiť, a ak uvažuješ ešte nad iným plemneom tak sa pozri do atlasu psov alebo si to pozri na nete...zijde sa ti to...a ak chceš tak mi potom daj vedieť pre aké plemeno si sa rozhodol
skriz mopsika s civavou a boxera s pitbillom. Potom toho krizenca mopsika a civavy skriz s dalmatincom a potom to co ti vznikne skriz s tym pitbullo-boxerom a na koniec ti vznikne tvoj vysneny psicek
no hlavne si vyber psika podla toho co s nim chces robit.. ci nejaky sport alebo vystavy alebo by to mal byt len taky domaci milacik ... alebo zajdi do utulku. tam to potrebuju viacej ako na chovnej stanici.. ale dam ti nejake weby na ch.s.
border kolie - velmi inteligentne a oddane psi.. tak napr. www.uniskynopolis.org
pudel - www.ladyblackqueen.sk
a dalsie uz neviem tak.. ale keby si nieco potrebovala tak mi napis spravu alebo cekni www.white-agility-poodle.webnode.cz a tam ti poradim keby daco
@Bublinkavmineralke tych bojovych plemien bolo v historii velmi vela, pretoze burzuji sa radi zabavali takymto stylom.. Dnes su z vacsiny takychto plemien nekonfliktni rodinni milacikovia (samozrejme tu prirodzenu "agresivitu" maju stale v genoch)..
@Neposlusnaangie No ja mám Nemeckého ovčiaka a teraz sme si kúpili ešte maltezáka .... ale môžem povedať, mala som veľa psov. Boli to najmä severské plemená... mali sme Huskych, Aljašských malamutov ... strašne veľa lebo sme sa venovali športom s nimi ... tak ja mám k týmto najlepší vzťah ... Potom je to pre mňa Nemecký ovčiak na ktorého nedám dopustiť.
Z týchto by som neodporúčala Čivavu a Dalmatínca .... Pitbula ak máš so psami skúsenosti tak áno ale ak nie si skúsený kynológ tak to nie, inak sú to psy veľmi oddané a naviazané na svojho pána.
S mopslíkom nemám skúsenosti tak ti neviem povedať ... ale Boxer to áno. Ale aj podľa toho akého psa vlastne chceš. Ak maznáčika tak určite nie Pitbula a ak psa spoločníka na túry po lese a tak tak iste nie čivavu
ja mam čivavu us 3 roky pred tym so o malych psoch nechcela ani pocut tahalo ma to viac k takemu ze argentinska doga nemecka doga ale byvam v byte tak sme zvolili toto malinke....kazdy psik je uplne iny...napr moja civava je ticha a velmi pritulna a poslusna...ale kamos ma civavu ktora od rana do vecera len steka a nenecha sa ani pohladkat...zalezi jak sa k nemu spravaju ti ktori s nim budu najcastejsie....
No, hlavne by si mala vedieť, čo od psíka chceš, či sa budeš s ním venovať nejakému športu... proste či sa k tebe hodí Doporučujem ti kúpiť si psíka s PP (s rodokmeňom) alebo rovno z útulku. Taktiež zaleží aj to, kde bývaš. Keď máš rodinný dom so záhradou, najlepšie to vyhovuje dalmatinovi, pittbulovi a boxerovi. Čivava a mops vydržia aj v byte. Ale najmilší, nacvičitelnejší a myslím, že aj najkrajší z nich je boxer Radím ti prečítať si zpár kníh o psov, povyhľadávať si na internete a poradiť sa so skúseným chovateľom Ak chceš nejaké rady odomňa, kludne napíš TS...
podla mna tiez psa bud s pp alebo krizenca z utulku. ak chces so psom robit nejaky sport alebo chces psa s urcitymi vlastnostami tak nejakeho s pp. inak ja som za krizenca. su inteligentny a psik z utulku bude tvoj priatel na cely zivot, ak mu das domov. niektore psy su hlupucke, len stekaju a spia na gauci, hlavne ze maju co zrat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
152 komentov
Skusim sa vyjadrit k plemenam, ktore spominas. Avsak su to len hrube opisy, kazdy psik je iny a jedinecny, takze to co napisem vobec pri konkretnom jedincovi nemusi platit.
Civava - ma vela energie, je to mily psik, aj ked moze sa stat ze bude tazsie cviciteny, ustekany, alebo agresivny k inym psikom. Vhodny do bytu.
Mopslik - Velky maznak, aj ked nie az tak vhodny na dlhe tury, alebo psie sporty. Mozu sa vyskytnut dychacie problemy.
Dalmatinec - Velmi energicke, zive a sikovne psiky, ktore su vsak narocnejsie na vycvik a potrebuju kazdy den niekde vybit svoju energiu.
Pittbul a pod. - Oddane psy, velmi naviazane na svojho pana, k cudzim byvaju odmerane, dobri strazcovia. Dolezity je vsak kvalitny vycvik a povedala by som ze aj navstevy cvicaka.
Boxer - Strasne zlate psy, co som mala moznost vidiet, tak nesmierne oddane, hrave, miluju deti a vobec ludi, vycvik je vsak narocnejsi.
Aj by som ti poradila konkretne plamena, len neviem akeho psika presne hladas, takze bez toho ti velmi poradit neviem.
A keby si mozem vybrat zo vsetkych tak urcite anglicky kokerspaniel a k nemu brazilsku filu, nemecku dobu, alebo huskyho.. Proste nieco vacsie, nech namysleneho kokera vedia uzemnit
takisto sudim podla toho, ze k takemu mopsovi prihodis pittbula, co je nieco uplne ine, takze urcite mas predstavu o tom, co chces a comu sa budes absolutne venovat
Pittbul a Boxer nie su vhodný pre začiatočníkov, teda ak si ešte nemala psíka veľmi neodporúčam, ich výchova sa môže potom veľmi ľahko vymknúť kontrole.
Čivava je plemeno náchylné na rôzne choroby napr.
Hlavne by som ti chcela povedať, že je jedna vec pozerať sa na psíka ako na niečo, čo ti bude robiť radosť, ale druhá vec je aby netrpel ... treba si zvážiť, čo na oplátku vieš ponúknuť/zabezpečiť ty psíkovi. Máš tak široký výber možností, ktoré si si dala ... tie psi sú tak rozličné, že tipujem, že nad tím ako sa bude cítiť u teba ten psík si ešte nerozmýšlaľa. Zatiaľ čo pri čivave, ktorú budeš musieť prenášať cez každý jeden väčší schod,a ktorej stačí ako životný priestor hoc aj tvoja izba, pri dalmatincovi, ktorý keď sa ti bude tešiť, chvostom porozbíja všetky vázy v dosahu, budeš musieť mať väčší priestor a venovať naozaj veľa času jeho vychádzkam, kde sa bude môcť poriadne vybehať (ak teda nemáš dom).
Nechcem pôsobiť odradzujúco, len chcem aby si svojho budúceho miláčika nebrala, len ako svoju hračku. Tiež je to živý tvor so svojimi nárokmi. Veľa zdaru pri výbere
Ale pitbulla a boxera by som na tvojom mieste nebral, treba ich vediet vychovat inac by mohli robit problemy
S pitbullom nemám dobré skúsenosti a čivavy sú tak trochu pre mňa... mimo...
Anglický buldog, najúžasnejší pes na planéte.
» www.pudel.websnadno.cz/a-ze-preco-pudl...
psovi sa musis venovat....nie je to ako hracka, ktoru niekde polozis a zabudnes na nu....pes je najuzasnejsia ziva bytost na planete.... ....
takze vyber si poriadne premysli!!! nie je dolezita rasa....ale povaha...a v utulku maju tiez uzasne psiky, ktore potrebuju domov.....byt tebou tak aj nad tym rozmyslam....ja mam jednu papulku odtial a som vdacna za to ze ma osud zaviedol prave na to miesto.... ....
mam doma 5 havkacov....od tych najnebezpecnejsich az po najvacsich maznacov.....
milujem bojove plemena....takze poradila by som ti pittbula....ale neviem ci by bol pre teba ten pravy...nepoznam ta a o to je to horsie....horsie ti poradit i... ...
ale drzim ti palce a ked budes mat havkaca tak potom tu zaves fotozu..
@Neposlusnaangie Mám 8 ročnú boxerku a je to najväčšie zlatíčk ...neskutočne inteligentný a učenlivý pes. Na rodinu je maximálne naviazaná a nedala by na nikoho z nás dopustiť. Zároveň výborne stráži a nepustí nikoho do záhrady kým nevidí že dotyčného niekto z nás pozná. K ostatným zvieratám je úplne mierumilovná(naša spáva s mačkou a hráva sa s fretkami)... takisto miluje deti(sem-tam chodíme do škôlky a vždy sa na deti teší už po ceste-keďže si ju už pamätá . Je strašne vnímavá, veľmi rýchle sa učí rozoznávať gestá a slová...proste pre mňa je boxer úplne najúžasnejšie plemen
Bývaš v byte? Tak to je tá najväčšia chuby ktorú môžeš urobiť-kúpiť si boxera do bytu,ja som už mala veľmi veľa psíkov,a tiež aj boxera,no musela som ho dať už v 6 mesiacoch pretože to bolo pre toho psa utrpenie,to je pes,ktorý potrebuje výbeh,jeho to napĺňa ako možno teba filmy od Hannah Montany,teraz mám doma čivavu a jokšíra,jorka je sučka je veľmi zlatá príltulná a hravá,čivaviak je strašný maznáčik a citlivý
A k boxerovi ešte,potrebuje to strašne veľa výchovy,ak ešte chodíš do školy apotrebuješ sa učiť nebudeš to zvládať,ja plánujem do budúcnosti že by som si ešte boxera kúpila lebo j to pes so skvelou povahou ale len vtedy keď na neho budem mať skutočne čas alebo ho dám na výcvik k polícii,aby si zvládala jeho nespútanú povahu a temperamnet potrebovala by si skutočne tvrdú ruku a ešte viac času...
A pitbula nie,rozhodne nie! Ak ti je život milý ...
a aká je asi vysoká pravdepodobnosť že aj to dievča natrafí na takého skvelého boxera ako si mala ty? To čo píšu ako charakteristiku v knihách je pravda,pretože sa to skúmalo,a tá charakteristika je,že boxer potrebuje výcik a tvrdú ruku,môžeš si hovoriť čo chceš,no len na mojom súdlisku sú 4boxeri,jeden býva nado mnou a keď vidím čo robí so svojou majiteľkou,mimochodom ženskou ako hora,a má problém ho udržať pár ktorá ju potiahol už tak že skončila v nemocnici,radšej si rozmyslím či tvrdiť že boxer nepotrebuje výcik a mimochodom tak ako ľudia aj psy majú svoju povahu...A ty máš dvor,tomu boxerovi tým dávaš asi najviac,ona má byt...Uvedomuješ si to?
Milujem mohutné psy, ktoré vyzerajú ako pes. pre mňa čivava nie je pes.. u mňa vyhráva staford, írsky vlkodav, nemecká doga, ovčiak.. ale neviem, či žiješ v byte alebo v rodinnom dome, ak v byte, tak jedine malý psík, lebo veľký by zbytočne iba trpel...
Poznám xy boxerov ktorí žijú v byte. A čo? Ak si niekto zaobstaráva psa ako je boxer musí si byť vedomí toho že mu nebudú stačíť 5-minútové prechádzky ale také kde sa môže vybehať a vyblázniť s inými psami.
...A opravujem ťa ...nie "mala" ale ešte stále mám
Preboha,veď to dievča je ešte len dieťa,sama neviem čo chce,vyberá si z psov ktoré sa jej len páčia,ale sú totálne rozdielny...
Ja osobne mám doma dvoch psov-čivavu a yorkshirskeho terriéra a ani jedného z nich som necvičila,takže to záleží aj od povahy psa,aj keď každý pes má charakteristické vlastnosti,a o tm práve hovorím...
Nezvládnuteľný,aj tiger je zvládnuteľný pokiaľ sa o neho človek dokáže starať,ja predpokladám,no môžem sa mýliť,že toto je mladé dievčatko,ktoré sa po škole cíti byť sama,pretože má rodičov do večer v práci a chce spoločnosť a nie tráviť polovicu svojho času na cvičenie obrovského psa...
Vieš,a treba brať do úvahy aj to,že je rozidel medzi zle vychovanou čivavou a boxerom...
A ak by si tak naliehala na rozoberenie tých detí,tak potom TS (;
Zatím ahoj
zas ak chceš čivavu alebo mopslíka môžeš ho mať i v byte a s výcvikom nebudeš mať také problémy takisto máš i menšie náklady na krmenie a celkový život psa ale zas ak si tvoj mopslík zvykne že nemá žiadne prrechádzky tak ho po takých 2-3 mesiacoch na dlhšiu prechádzku nevytiahneš tak akurát na rukách.. a ak chceš dalmatína tak je to strašne milý psík a ľahko sa cvičí, je prítulný a hravý ale je to jediný psík zo škály všetkých plemien ktorý môže trpieť močovými kameňmi alebo niečo takéto podobné nepametám si presne na názov..a ak chceš boxera je to podobný oriešok ako rotvejlera tak akurát že sa možno ľahšie cvičí ..o tom plemene neviem až toľko tak akurát to že pes bol v histórii bojové plemeno ale to na tom nič nemení ... a myslím že ak chceš fakt psa a dokážeš sa oňho postarať tak by si si ho mal fakt kúpiť, a ak uvažuješ ešte nad iným plemneom tak sa pozri do atlasu psov alebo si to pozri na nete...zijde sa ti to...a ak chceš tak mi potom daj vedieť pre aké plemeno si sa rozhodol
neviem, podla coho si vyberas psa, tvoje moznosti sa mi zdaju riadne roznorode, ale... nerozmyslal si nad psikom z utulku?
border kolie - velmi inteligentne a oddane psi.. tak napr. www.uniskynopolis.org
pudel - www.ladyblackqueen.sk
a dalsie uz neviem tak.. ale keby si nieco potrebovala tak mi napis spravu alebo cekni www.white-agility-poodle.webnode.cz a tam ti poradim keby daco
mopslíka
Z týchto by som neodporúčala Čivavu a Dalmatínca .... Pitbula ak máš so psami skúsenosti tak áno ale ak nie si skúsený kynológ tak to nie, inak sú to psy veľmi oddané a naviazané na svojho pána.
S mopslíkom nemám skúsenosti tak ti neviem povedať ... ale Boxer to áno. Ale aj podľa toho akého psa vlastne chceš. Ak maznáčika tak určite nie Pitbula a ak psa spoločníka na túry po lese a tak tak iste nie čivavu