Akože ja nemam nervy sem uz chodit,vzdy ked si otvorim nejaku stranku,všade sa tu spusti nejaka trapna reklama,no možem sa na to vysrat...ale tak pre tuto stranku poviem asi tak,ze RACHY SU PRACHY!!!!
sakra do riti tam a je ti to tolko zadat do vyhldavaca na birdzi? same reklamy a reklamy, vie niekto zalozit aj nieco ine? Mam operu, reklama vybehne len raz a to ked zapinam operu a potom mi nevybehne vobec. Absolutne nechapem, co sa vam deje s tou reklamou .....
Ale ja nenarazam reklamy,co su hore proste na urcitom mieste..ale proste len sem pridem a vkuse nejaka reklama...a to sa neda uz ani cez to citat,ked si chcem nieco precitat vkuse sa mi tu zjavuje nieco
Reklamy fakt nie su problem. Ked sme uz pri tom, tak v Opere sa daju tieto reklamy aj blokovat (co som aj spravil). Jednoducho: Pravy gombik > Block contents > kliknut SHIFT+Lavy gombik na dany obrazok/reklamu a hotovo.
a nevieš ako sa to da v mozille?lebo fakt,ja ju zrusim a o dve sekudny je tu zase..a ked chcem citat nejaky clanok a je cez skoro celu stranu,tak to sa neda
chapem, ze to tu musi byt, ale ked mi to vyskoci na cely monitor a nic cez to nevidim tak mam pekne nervy... a skor ma to odradza...uz len koli tej reklame, by som si ten pojebany LG v zivote nekupil...dobre telefony reklamu nepotrebuju...
neviem ako vy ale minule som si nainstaloval taky plugin do mozilly (adblock plus) a odvtedy na mna ziadna reklama nevyskocila.. ani na birdze ani nikde inde..
Neviem ako to funguje vo Firefoxe a moc ma to nezaujima. Ale v Opere to ide jednak cez ten Blocked Content, alebo Tools>Quick Preferences> a take ze Enable Java a podobne.
V Internet Exploreri sa mi tie velke reklamy na polku obrazovku aspon zdanlivo podarilo zablokovat cez Nástroje>Možnosti siete Internet>Spresnenie>Multimedia> Prehrávať animácie na webových stránkach.
@33 no inac hej teraz som sa prihlasovala na notebooku.. na safari beta verziu.. a konecne som videla tie reklamy ale na normalnom safari na ktorom browsujem nejsu takze tak
@Angelina187 momentálne existujú DVE REKLAMY, ktoré sa zobrazia občas.
Minulý týždeň nastal problém, lebo prvý krát v histórií BIRDZu si naraz kúpilo viac reklamných agentúr naraz "agresívny reklamný formát", dovtedy neexistovalo pravidlo, že čo robiť, ked príde viac inzerentov (lebo chodilo tak málo objednávok na reklamu, že sa to neriešilo).
Prvý krát nastala minulý týždeň situácia, keď zrazu šli 4 reklamné kampane neštandarných formátov. Keďže to je naraz naozaj veľa v nových pravidlách, ktoré som vyrokoval s Perexom (investor), je že nikdy nepôjde naraz toľko kampaní a ak by sa stalo, že viac ako jedna kampaň bude objednaná, tak sa budú striedať v párnych, nepárnych hodinách... Aby uživateľ videl maximálne jednu takúto reklamu za hodinu.
Minulý rok vstúpil do BIRDZ strategický investor (vydavateľstvo Perex, ktoré okrem BIRDZu prevádzkuje aj » www.pravda.sk/... či najnovšie nový portál » www.netsity.sk/... ) a začal vykrývať stratu. Ak by minulý rok NEPRIŠIEL INVESTOR, dnes by BIRDZ už neexistoval, lebo som bol rozhodnutý ukončiť jeho prevádzku keďže vykazoval pomerne veľkú stratu (toto nie je hosting za pár stoviek mesačne, BIRDZ je veľký, potrebuje viac vlastných serverov - hardware kde nie sú žiadne iné stránky).
BIRDZ sa snaží predávať reklamu, vďaka tomu sa financuje prevádzka a napríklad aj vývoj nových služieb, funkcií, vylepšovanie, programovanie nových vecí atď.
@thelittleone oni sa zobrazujú všade, ale niektoré jeden krát za deň jednému človekovi, iné jeden krát za x hodín, takže nevidíte ich stále. Tých reklám je relatívne málo. Minulý týždeň chvíľu bol síce problém, že sa spustili 4 agresívne kampane naraz, neexistovalo pravidlo čo robiť, keď viac reklamých agentúr objedná takú reklamu, teraz pravidlo už je, aby sa neopakoval nečakaný nával reklám. To jest, človek takú reklamu uvidí občas, jednu raz za pár hodín, dní...
@tomas no blbe lebo ja som sa doteraz na birdzi nestretla s tymi reklamami (okrem tych piatich minut co som bola na beta verzii safari) ale sak o to lepsie pre mna... a vlastne odkedy tu su tie reklamy?
@thelittleone ale reklamy su tu stale uz asi rok. Lenze frekvencia je taka, ze cca jeden-dva krat denne sa zjavi lietajuce reklama (aj to len posledny tyzden, par dni bol problem, ze boli az 4 take reklamy a zobrazili sa 4 reklamy za sebou, chapem, ze to niekoho rozculi...
lenze takyto tyzden bol prvy krat za celu historiu birdzu, vacsinou sa takato reklama tu objavi na 1-2 tyzdne tak ze jeden clovek ju uvidi povedzme napr. jeden krat denne, pri jednom nacitani stranky...
ja fakt nechapem taky rozruch. chapem v ten prvy den, ked tych reklam boli styri (co podla mna nie je az tak strasne vela, ale teoreticky to niekoho moze nastvat ak su styri za sebou, teraz ich je vsak menej).
ako keby tu bolo milion reklam, tak nic nevravim, ale tych reklam je na birdzi relativne malicko.
@thelittleone mozno preto o tych reklamach nevies, ze tych reklam je relativne tak malo, ze si obcas vsimnes reklamu ale neuvedomis si ze by ich bolo vela...
to je ako ked listujes casopis a obcas vidis reklamu, nemas pocit ze ich je vela...
ale keby si si kupila casopis Strategie (casopis o reklame a pre reklamnych tvorcov) tak rozbalis casak (v sacku) a vysipe sa ti 20 papierov, vlozene letaky, vlozene strany, a milion sprostosti, co tvori pomaly viac papierov ako cely casak - to je vela reklam)
@klaudi6541 ale to nie je iba v opere, tie reklamy su nastavene, aby na jednom pocitaci (ak clovek nezmaze cookies) sa zobrazila ta reklama jedna je tusim raz tyzdenne, jedna je raz za den, mozno bola nejaka raz za par hodin, tych reklam nie je vela.
@ribo pop-up na birdz je len jeden - dotaznik k navstevnosti - a ten sa zobrazuje mozno raz za polroka ked Mediaresearch (agentura co to skuma) ma pocit, ze objavila novy komp...
pop-up reklama tu NIKDY NEBOLA, ona mysli active pilot/bent co je ze sa na par sekund prekrije cast obrazovky reklamou a ona potom zmizne napr. do praveho dolneho rohu... co sa tej osobe stane povedzme 1-2 krat za den. keby to bolo pri kazdom nacitani stranky tak by som chapal ze nadavaju...
@kasko vsetkym (nie len v opere) ale vsetkym sa zobrazi napr. nivea jeden krat denne tusim, orange referaty tusim jeden krat tyzdenne, lg neviem ako je nastaveny ale tiez je jeden krat za nejaku dobu (par hodin? den?)...
len niekomu asi vadi jeden krat denne reklama. asi su to ludia, co si kupuju len originalne dvdcka s filmami a serialmi a miesto televizie si pustaju dvdcka, aby nevideli reklamy.
@lawful_good no neviem ci prave henten navod je idealny. Ked das miesto Enable Java das Disable Java, tak ti viac veci nebude fungovat na birdzi. Radsej nenastavujte co neviete na co sluzi.
a posledna rada, ak vsetci si nastavite blokovanie reklam, tak birdz nebude zobrazovat ziadnu reklamu a vy nebudete chodit na birdz, lebo ziaden birdz nebude.
Reklamy su hlavny zdroj prijmov kazdeho vacsieho i mensieho webu.Su tu,boli tu aj tu budu.Financie ktore z nich plynu sluzia na pokrytie vydavkov spojenych z prevadzkou webu a sluzieb.A bez financii vela muziky nieje.Teda postaci to aspon ticho akceptovat skor nez sa spusti lavina vycitiek.
@tomas aha dakujem za ozrejmenie Ja totizto s tym problem nemam a reklamu som tu asi ani nevidel . Ale skripta (tusim skripta) takejto reklamy sa blokuju, takze je to podla mna problem uzivatelov, nie birdzu.
@tomas - hm, neviem, mne osobne sa to v tom týždni správalo tak, že sa pri každom načítaní stránky zobrazila vyskakovacia reklama, plus keď bola na ten lg, tak po zavretí skočila do rohu (klasika), ale keď ju človek zavrel tam, tak sa tam po troch sekundách znova objavila, a tak dokola, čo by ani tak nevadilo, keby sa aspoň normálne skrolovala, ale asi tam bol nejaký bug. proste reklamka sa vyznamenala...
každopádne thumbs up za rýchly zásah. musel si na perexákov hodne kričať?
mne to nejak vôbec nevadí občas keď mi to skočí do ksichtu, na to čo dáva birdz mne je to len malá obeta, ... ale odporúčal by som skúsiť profilovo orientovaný marketing na základe cookies, tzv. cielenú reklamu, akože mne by napríklad skákali reklamy na počítače od IBM, pretože mám v profile hodené slovo "programovanie",
@tomas .... niveu ani neviem ci mi zobrazuje a o tom LG to viem ale to mi zobrazi raz za den pokial nevypnem a nezapnem internetovy prehliadac. Ale tie reklamy nevyzeraju tak otravne ako sa zdaju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
A reklama musi byt proste z toho Birdz zije. Ale to malokto pochopi. Darmo vysvetlovat.
Ked sa ti nepaci nikto ta tu nedrzi...
@5 neda sa to nejako aj v chrome?
V Internet Exploreri sa mi tie velke reklamy na polku obrazovku aspon zdanlivo podarilo zablokovat cez Nástroje>Možnosti siete Internet>Spresnenie>Multimedia> Prehrávať animácie na webových stránkach.
Pretoze mudry clovek si zablokuje pop-upy alebo ma prehliadac kde reklama neskace.
Minulý týždeň nastal problém, lebo prvý krát v histórií BIRDZu si naraz kúpilo viac reklamných agentúr naraz "agresívny reklamný formát", dovtedy neexistovalo pravidlo, že čo robiť, ked príde viac inzerentov (lebo chodilo tak málo objednávok na reklamu, že sa to neriešilo).
Prvý krát nastala minulý týždeň situácia, keď zrazu šli 4 reklamné kampane neštandarných formátov. Keďže to je naraz naozaj veľa v nových pravidlách, ktoré som vyrokoval s Perexom (investor), je že nikdy nepôjde naraz toľko kampaní a ak by sa stalo, že viac ako jedna kampaň bude objednaná, tak sa budú striedať v párnych, nepárnych hodinách... Aby uživateľ videl maximálne jednu takúto reklamu za hodinu.
Minulý rok vstúpil do BIRDZ strategický investor (vydavateľstvo Perex, ktoré okrem BIRDZu prevádzkuje aj » www.pravda.sk/...
či najnovšie nový portál » www.netsity.sk/... ) a začal vykrývať stratu. Ak by minulý rok NEPRIŠIEL INVESTOR, dnes by BIRDZ už neexistoval, lebo som bol rozhodnutý ukončiť jeho prevádzku keďže vykazoval pomerne veľkú stratu (toto nie je hosting za pár stoviek mesačne, BIRDZ je veľký, potrebuje viac vlastných serverov - hardware kde nie sú žiadne iné stránky).
BIRDZ sa snaží predávať reklamu, vďaka tomu sa financuje prevádzka a napríklad aj vývoj nových služieb, funkcií, vylepšovanie, programovanie nových vecí atď.
lenze takyto tyzden bol prvy krat za celu historiu birdzu, vacsinou sa takato reklama tu objavi na 1-2 tyzdne tak ze jeden clovek ju uvidi povedzme napr. jeden krat denne, pri jednom nacitani stranky...
ja fakt nechapem taky rozruch. chapem v ten prvy den, ked tych reklam boli styri (co podla mna nie je az tak strasne vela, ale teoreticky to niekoho moze nastvat ak su styri za sebou, teraz ich je vsak menej).
ako keby tu bolo milion reklam, tak nic nevravim, ale tych reklam je na birdzi relativne malicko.
to je ako ked listujes casopis a obcas vidis reklamu, nemas pocit ze ich je vela...
ale keby si si kupila casopis Strategie (casopis o reklame a pre reklamnych tvorcov) tak rozbalis casak (v sacku) a vysipe sa ti 20 papierov, vlozene letaky, vlozene strany, a milion sprostosti, co tvori pomaly viac papierov ako cely casak - to je vela reklam)
pop-up reklama tu NIKDY NEBOLA, ona mysli active pilot/bent co je ze sa na par sekund prekrije cast obrazovky reklamou a ona potom zmizne napr. do praveho dolneho rohu... co sa tej osobe stane povedzme 1-2 krat za den. keby to bolo pri kazdom nacitani stranky tak by som chapal ze nadavaju...
len niekomu asi vadi jeden krat denne reklama. asi su to ludia, co si kupuju len originalne dvdcka s filmami a serialmi a miesto televizie si pustaju dvdcka, aby nevideli reklamy.
a posledna rada, ak vsetci si nastavite blokovanie reklam, tak birdz nebude zobrazovat ziadnu reklamu a vy nebudete chodit na birdz, lebo ziaden birdz nebude.
každopádne thumbs up za rýchly zásah. musel si na perexákov hodne kričať?