Ak sa pokusis o samovrazdu a nevyjde ti to, tak sa mozes zmrzacit a tvoje spolocenske postavenie to este zhorsi. Neviem, kolko mas rokov, ale kazde zle obdobie zivota raz skonci a to co ta nezabije tak to ta posilni. Tak mysli na to.
V prvom rade sa nelutuj, to ti nepomoze, radsej sa skus vzchopit. Nikto nema perfektny zivot, ja keby som chcela riesit kazdy moj problem samovrazdou, tak som mrtva uz velmi velakrat...
A to ze ta vsetci nenavidia, asi to bude tebou. Aj ked ta sikana, skus sa voci nim postavit, ale ked si slaby, tak to ti asi nepomoze. Musis o tom jednoducho niekomu povedat, aspon rodicom, ti ti pomozu, alebo zmen skolu.
povrchnost myslenia niektorych jedincov ma neprekvapuje no v niektorich pripadoch ma vazne sklamala posli mi cez tajnu spravu svoje icq alebo mail a hodime o tom rec ...
chces vediet ako sa zabit a aby to ani velmi nebolelo ? odporucam aby si sa zastrelil a prajem prijemnu cestu tam hore ked sa napokon rozhodnes pre smrt vaw
Všetko v živote je len dočasný stav...raz je dobre raz zle. A aj keď sa zdá, že už nikdy nebude lepšie, netreba sa tomu poddať. Každý bol nešťastne zaľúbený a keby to každý riešil samovraždou, tak nemáme problémy s preľudňovaním
A k šikane...porozprávaj sa s rodičmi, učiteľmi...prípadne podaj rovno trestné oznámenie (resp. tvoj zákonný zástupca...neviem ako to chodí, v zákonoch sa veľmi nevyznám
ok, ak potrebuješ pohovoriť si o tej šikane a nerobíš si prču z nás, napíš mi tajnú správu, s tým mám viac-menej osobnú skúsenosť, si tu prvý raz prihlásený, predpokladám, že máš tu už zaužívaný nick...o samovražde v tomto prípade vážne neuvažuj, až také zlé to nebude, ak sa na to pozrieme objektívne, nechcem tým ale zľahčovať tvoju situáciu
chlapce, zamysli sa nad svojim zivotom a miesto samovrazdy sa ho pokus prebudovat od zakladov (zabudnut na tu p... co ti neopatuje city, zmenit skolu a priatelov a nabrat nove sebavedomie)... hlavu hore a podari sa ti t
K sikane o tom sa musis s niekym porozpravat ak nie si dost silny nato aby si sa im postavil... Napr. ak mas starsieho brata o par rokov, tak skus povedat jemu, osobna skusenost, jak prisiel k nim brat, ze ak este nieco budu chciet tak im rozbije hubu, tak ihned prestali... A samovrazda je sebectvo, nad tym ani neuvazuj... Keby sa ludia mali pre kazdy vacsi citovy problem zabijat, tak by tu nebol takmer nik....
Zapamätaj si, že ak padneš na dno, tak nižšie už padnúť nemôžeš... Odrazíš sa a začne lepšie obdobie. To ti môžem garantovať. A ešte tiež je otázne, či tie problémy sú ozaj také vážne, že už niet cesty späť... Mal by si radšej vyhľadať psychológa, prípadne psychiatra, lebo samovraždou určite nič nevyriešiš. Zabiť sa dokáže hocikto. Treba sa postaviť problémom. Ak máš teraz kopec nepriateľov, lebo si spravil nejakú blbosť, tak čakaj, príde nová etapa života a dostaneš sa do spoločnosti, kde ľudia o tej blbosti nebudú vedieť. Myslím, že nemáš veľa rokov, lebo inak by si nemyslel na samovraždu. Tak ak prídeš, ja neviem, na výšku do iného mesta, tak všetko bude OK a ty začneš nový život a aj určite nejaký vzťah a všetko bude tak ako má byť a ty budeš ďakovať (možno aj bohu), že si sa pred x rokmi nezabil.
ludia neexistuje nieco ako univerzalne riesenie problemu... kazdy je iny bez blizsich informacii tazko povedat co by mal urobit avsak jedno je iste ze samovrazdu urcite nie
Na to aby ti tu vedel niekto poradit si svoje problemy napisal len velmi hmlisto, takze ti odporucam ako to tu bolo uz spominane, aby si napisal niekomu konkretnemu a zveril sa mu s celym problemom.
preber sa..vyser sa na nu..vravis,ze niesi drsny ani zhovorcivy..povedz radsej ake mas dobre stranky..spamataj sa,kurva..daj sa dokopy...zacni behat,cvic pracuj na sebe..a hlavne daco rob...ver mi,ze viem o com hovorim...
ja som mal priatelku 3,5 roka..bola to zivotna laska a zrazu-bum!
odfajcila ma..nevedel som co mam robit..nikto na svete mi nezostal..tak som sa predavkoval liekmi a keby matka nahodou neprisla domov a nenasla ma,tak sem uz teraz nepisem...ked som sa prebral na ARE napichany hadickami,sedela pri mne moja byvala a plakala az nemohla dychat,ale neomohol som ju uz mat spet..vtedy som si uvedomil,ze tymto som neublizil sebe ale tym,ktorym na mne najviac zalezi..a netrep,ze ta nikto nema rad...chod na psychologiu,aj ja tam chodim a uzivam antidpresiva..to vobec nieje hanba..a zacni daco zo sebou robit,sebalutost je to posledne co ta zachrani..ja kazde rano vstavam o 8 a chodim behat,posilujem...mam novu robotu a studujem na vyske...a tiez mam niekedy stavy depresie,ale sadnem na bicykel a idem si prevetrat hlavu...takze sa prestan uz konecne trapit a zacni byt chlap!
bez liekov to nejde, su veci ktore sam clovek nevyriesi a nepomoze mu ani ked budete nanho pindat ze sa ma vzchopit, ani ze to bude dobre, musi sa onho postarat niekto blizsi ako vy a odtiahnut ho na liecenie. suicido ti napisal pravdu, len tie debilne lieky brat a nemala by som zase kompletne rozrezane predlaktie....... inak, ake lieky aby som to mala uspesne, kym ma najdu? mam zaujem : ) a uz 3. laska zivota co mi naklamala hovadiny o nadhernom zivote (zase som naletala chudera blba)a potom ma poslal do...tento ma aspon nevymenil ako prvi dvaja xixi...lieky...krv...lieky...krv....mhm, rozpaky. inak, moj tatino ma uz novu rodinu, mamina si nasla frajera a nebyva uz vobec doma, som tu sama, lebo mojho milovaneho zjavne obtazujem svojou pritomnostou, takze nebude asi ani nigdo niak moc smutit, tajne dufaju, ze sa osamostatnim a sublimujem, toto je tiez cesta aby uz somnou nemali trable....naco je mi vyska, naco mi je x certifikatov, ked je zivot na ... a neviem si tu najst miesto a nikoho nezaujimam : ) to bude mojou carovnou osobnostou : )
Keby sa dotycny chcel zabit nepise to nikde ale zabije sa.Dokazane mnohokrat.A tyrani rastu iba ked im to mi dovolime.Bud dostanes a nic neurobis alebo dostanes a vratis mu to.Co sa viac oplati?
no tak vies ja mam ten isty problem na chlp rovnaky akurat ze rodicia su rozvedeny a mama na mna kazdy den krici ale ver tomu , ze nikdy neni tak zle , ze by nemohlo byt horsie , a myslim si ze psycholog ti pomoze tak aj mne aspon trosku, a ta sikana no vezmi si to tak ze ak ti nieco spravia zavolas alebo tvoji rodicia na policiu a chlapci maju taky problem ze sa nespamataju.a aj ja mam take nieco ako sikanu ale to je vec psychiky no lebo vlastne ma uz asi nechcu zbit len ja tomu verim cize vies.. a laska bola a aj bude nie je teraz konec sveta ked ta nechce ver tomu ze najdes lepsiu s tym si nelam hlavu
a ak ta budu bit tak sa nebran ale zautoc aj ty pridu na to ze nesi len niekto kto si necha skakat po hlave, a vezmi si ze oni su taky isty ludia ako ty nic viac nic menej preto si myslim , ze to bude fajn, aj ja som sa cchcel zabit a chcem sa zabit uz asi rok ale nejak no mam sa prilis rad a velmi by som ublizil mame cize zase nepozeraj len na seba ze sa zabijes a mas pokoj pozeraj aj na druhych co tym sposobis,
pisem ti tu rady a sam to nedodrziavam no ale dufam ze ti to pomohlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
NA TEN SE MUŽEŠ VYSRÁT!
vobec to nema zmysel, raz to prejde
A to ze ta vsetci nenavidia, asi to bude tebou. Aj ked ta sikana, skus sa voci nim postavit, ale ked si slaby, tak to ti asi nepomoze. Musis o tom jednoducho niekomu povedat, aspon rodicom, ti ti pomozu, alebo zmen skolu.
A k tej laske, na to liek neni, chce to len cas.
Prestan nariekan, zodvihni hlavu,minulost nechaj minulostou a snaz sa dat vsetko do poriadku.
Netusim co sa stalo,ale na kazdy problem existuje riesenie.
Jednoducho treba zmenit pristup.
Hlavu hore,si chlap,tak sa vzchop!
A k šikane...porozprávaj sa s rodičmi, učiteľmi...prípadne podaj rovno trestné oznámenie (resp. tvoj zákonný zástupca...neviem ako to chodí, v zákonoch sa veľmi nevyznám
Ak chceš, tak kľudne napíš TS...
preber sa..vyser sa na nu..vravis,ze niesi drsny ani zhovorcivy..povedz radsej ake mas dobre stranky..spamataj sa,kurva..daj sa dokopy...zacni behat,cvic pracuj na sebe..a hlavne daco rob...ver mi,ze viem o com hovorim...
ja som mal priatelku 3,5 roka..bola to zivotna laska a zrazu-bum!
odfajcila ma..nevedel som co mam robit..nikto na svete mi nezostal..tak som sa predavkoval liekmi a keby matka nahodou neprisla domov a nenasla ma,tak sem uz teraz nepisem...ked som sa prebral na ARE napichany hadickami,sedela pri mne moja byvala a plakala az nemohla dychat,ale neomohol som ju uz mat spet..vtedy som si uvedomil,ze tymto som neublizil sebe ale tym,ktorym na mne najviac zalezi..a netrep,ze ta nikto nema rad...chod na psychologiu,aj ja tam chodim a uzivam antidpresiva..to vobec nieje hanba..a zacni daco zo sebou robit,sebalutost je to posledne co ta zachrani..ja kazde rano vstavam o 8 a chodim behat,posilujem...mam novu robotu a studujem na vyske...a tiez mam niekedy stavy depresie,ale sadnem na bicykel a idem si prevetrat hlavu...takze sa prestan uz konecne trapit a zacni byt chlap!
pisem ti tu rady a sam to nedodrziavam no ale dufam ze ti to pomohlo