Pýtala som sa ľudí vo svojom okolí, ako sa o seba starali za posledné týždne a čo pre nich znamená pojem sebaláska. Väčšinou som sa dozvedela, že si kúpili novú sviečku, penu do kúpeľa, išli na wellness a pod. a pojem sebaláska znamená, že sa majú radi napriek nedokonalostiam, sú na seba hrdí, a zaslúžia si starať sa o seba. Čo tieto veci znamenajú pre vás? Je podľa vás budovanie sebadisciplíny, sebakritika, ,,trápenie" sa cvičením a podobné veci takisto formou starania sa o seba?
ja poznam len sebalasku a lasku k ostatnym povazujem za prejav nizsej inteligencie u ludi. je to take povrchne a naivne a ja zijem racionalne na to aby som sa mohol viazat
Pre mňa je sebeláska poznať svoju hodnotu, uvedomovať si, že som fajn človek, mám sa rád, je mi so mnou dobre. Nedovoľovať nikomu, aby ťa ničil, vyhadzovať toxických ľudí zo života, mať dostatočné sebavedomie aby som nebral kritiku od ľudí, ktorí to nemyslia so mnou dobre, neponižovať sa kvôli iným, dopriať si psychickú aj telesnú hygienu. Vedieť veci prijímať a prijímať to, že niekto pre mňa niečo urobil a vedieť robiť sebe tak dobre, akoby som bol svojim najlepším priateľom. Určite tam pre mňa spadá aj to, že sa o seba starám teda fyzicky, športujem, jem zdravo, kúpim si pekné šaty a podobne..
Ja to chapem celkovo a vseobecne. Od prace, v ktorej sa musim citit stastna, cez vztahy s ludmi, ktorych mam v zivote az po vyssie zmienenu fyzicku a aj psychicku starostlivost o seba a ten wellness musim kua doladit od noveho roka
Sebeláska je podľa mňa robenie toho, čo je pre mňa dobré (čiže nie nutne len príjemné). Niečo ako byť takým "rodičom" sám sebe. Starať sa o svoje fyzické a psychické zdravie, zdokonaľovať sa vo veciach, držať sa preč od vecí alebo ľudí, ktorí na nás nemajú dobrý vplyv,...
Ja ked mam zle obdobie, tak si vobec neverim, iba sa trapim, vsetko si vycitam... A vtedy mam problem vobec si umyt hlavu ci sa osprchovat, nie to este sa nejak pekne upravovat ci nieco si kupit. V dobrych obdobiach je to ale opacne, vtedy sa dokonca aj licim trochu, davam si pozor na zdravie (a chodim na pravidelne kontroly, zakroky), som vykonnejsia vo vsetkych smeroch, resp neodkladam veci. Podla mna pocit vlastnej sebahodnoty a sebaucty je to najdolezitejsie a odvija sa od toho vsetko ostatne. Zial to ale nie je vzdy tak jednoduche, aby sme to sami mohli vedome ovplyvnit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov