som veriaca, nie radikálna a aj by som si to skúsila, ale ak by dotyčný súhlasil lebo na to musia byť dvaja a ak by som vedela , že si sadneme v tejto oblasti - chutili by mi bozky a priťahoval by ma - tam je veľká pravdepodobnosť , že si ľudia sadnú...a ked nie po svadbe tak po dlhšej dobe vzťahu, zásnubách atd....ked už dvaja ľudia si sedia duchovne, potom môžu aj telesne...
vydavat sa chcem najskor po takych mozno 6 rokoch vztahu, keby nemam 6 rokov sex s dotycnym si pripadam ako jeho surodenec, pripada mi to akoze kvalitne chore
Neuznavam institut manzelstva, takze mna sa to netyka. A keby si nejakym nedopatrenim najdem ortodoxnu krestanku, tak ju poslem do prdele skor, nez by sme sa stihli bavit na temu sex. Ale inak nemam problem pockat aj rok, ak na to dotycna nie je pripravena. Koniec koncov nebolo by to prvykrat, co som tak dlho cakal.
považuje za nezmysel spájať niečo ľudské (svadbu) s niečim prírodným (sexom) nijak to nemá spolu čo súvisieť, predísť sexu s niekým kto nie je ten pravý sa dá aj jednoduchšie. A ak je niekto tak zaslepený nejakým náboženstvom že spraví všetko čo si niekto vymyslel, tak prosím
@tangerina no tak mi tam svietis proste hore v ankete a tie tvoje odpovede niekededy cumim, ze ci si robis kozy a ako vidim tuna je dokaz, co ak je to pravda? no nic, tak stastne a vesele
v ankete su celkom dobre napisane moznosti, preto je skoda ze si z toho niektori robia prdel, mna by napr. zaujimalo ako sa k tomu "mladez" stavia naozaj. - aj s realnymi vysvetleniami.
u mna neprichadza do uvahy, sex je pre mna sucastou normalneho partnerskeho vztahu, takze ziadne vyckavanie do svadby sa nekona.
@demoniqangel podla mna je to odveci priklad, pretoze ak 2 ludia spolu dokazu zit v harmonickom vztahu x rokov bez sexu, ake prioritne postavenie ma v tom to, ci sa spolu vyspia (resp. vyskusaju) po tyzdni, 3 mesiacoch, polroku alebo po 3-4 rokoch?
predpokladam ze budes, ako obrovska vacsina ludi, ktori maju vzdy tie iste otrepane argumenty, apelovat prave na to, ci si sexualne sadnete. ale to je vec, ktora sa rozhovorom a skusanim vypiluje k spokojnosti oboch partnerov (kedze je tu predpoklad, ktory som uz spomenul hore, ze spolu ziju x rokov, rozumeju si a maju sa radi+obidvaja pristupili na tieto podmienky).
ale ak jedna osoba vo vzťahu sa riadi radikálnymi kresťanskými pravidlami a druhá osoba je v pohode, tak potom ani to manželstvo ani vzťah asi veľmi fungovať nebude
@trdelniiiq ked sa zhodnú tak ok, a ked si určia napr. že oddelené izby alebo si zoberú ešte niekoho na privát...dá sa ťažko, ale klobúk dole pred nimi
ked sa na to pozrieme z hladiska doby, v ktorej to fungovalo, ze rodicia dohodli svadbu, deti sa zasnubili a hned sa aj vzali a to vsetko najlepsie v 15-16 rokoch.. tak je to aj celkom logicke.
avsak v dnesnej dobe je sex po svadbe len zvyk vytrhnuty z kontextu a preto to kazdy vnima tak, ako to vnima a malokto za tym ide.
takže takto... normálny, zdravý človek, by to nevydržal až do svadby, teda pokiaľ by svadbu nemal po polroku chodenia s niekým. sex až po svadbe je podľa mňa pravidlo len pre silne veriacich, pretože ak chce mať niekto sex s partnerom až vtedy, keď si bude istý, že je ten pravý, tak ok, to môže byť aj po roku vzťahu, u každého je to individuálne. ale svadba sú aj tak len papiere, ktoré nič neznamenajú. a ak tí dvaja silno veriaci vydržali až do svadby a vôbec im to nechýbalo, prečo by nevydržali aj celý život? ... ale táto téma je tu úplne zbytočná, pretože dnešná mládež a vôbec ľudia sú už stále viac takí, že im je úplne jedno s kým a kedy sa vyspia. málokto sa dnes nájde taký, pre koho to aj niečo znamená. nie len že dojde na party, pretiahne tam prvú kočku a ráno sa už nepoznajú. smutné.
moja kamoška veľká kresťanka aj s jej mužom si povedali, že sex až po svadbe a teraz behajú po sexuológoch lebo...napíšem to vulgárne: jemu sa nepostaví. takže ja by som takú sprostosť nespravila.
@georg21 nie. to je totálne logické. v minulosti keď sa ľudia brali po max. ročnej známosti a nerozvádzali bol sex až po svatbe uplne normálny. dnes, keď je normálne chodiť s niekym 5-6 rokov a potom sa vziať, a keď cca 50% manželstiev končí rozvodom je lepšie si po všetkých stránkach rozmyslieť či ti ten človek naozaj sedí a zobrať sa až potom.
niekedy keď sa brali ľudia pred 18kou mi to príde aj logické, že sex po svadbe.... ale v dnešnej dobe, keď sa ľudia berú v 30ke, resp. sa neberú vôbec je to už blbosť
@candy36 lebo v oficiál. štatistických údajoch o rozvodovosti sa neuvádza nikdy žiadna sexuálna nespokojnosť ale iné dôvody rozvodu. A existujú aj prekážky pre uzavretie manželstva, dôvody kedy sa stáva neplatným. Čo myslíš tým, že či si "sadnú"? Ak sú obaja zdraví tak v sexe to funguje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
s každou ženou s ktorou sa vyspal by sa mal predtým zobrať. preto aj ja to tak urobím.
ale kazdy ma ine sposoby
to ako ste s chlapom napr vecer v posteli robite spolu kadeco a ked ma prist k sexu tak co ako? zastanete prestanete a spite?
by som chcela nejaky opis tochto velmi ma to zaujma fakt
co na to povedat
a držím sa heslo, ktoré mi povedal ocino keď som mala asi 15-16, že nech ma ani nenapadne hento robiť, treba všetko najskôr vyskúšať
u mna neprichadza do uvahy, sex je pre mna sucastou normalneho partnerskeho vztahu, takze ziadne vyckavanie do svadby sa nekona.
predpokladam ze budes, ako obrovska vacsina ludi, ktori maju vzdy tie iste otrepane argumenty, apelovat prave na to, ci si sexualne sadnete. ale to je vec, ktora sa rozhovorom a skusanim vypiluje k spokojnosti oboch partnerov (kedze je tu predpoklad, ktory som uz spomenul hore, ze spolu ziju x rokov, rozumeju si a maju sa radi+obidvaja pristupili na tieto podmienky).
inak tí, čo sa rozhodli čakať, zvyknú čakať do svadby aj so spoločným bývaním...to by bolo trošku divné bývať spolu a nemať sex ...ale sú aj výnimky
ale samozrejme, kazdy pripad je individualny
ale ak jedna osoba vo vzťahu sa riadi radikálnymi kresťanskými pravidlami a druhá osoba je v pohode, tak potom ani to manželstvo ani vzťah asi veľmi fungovať nebude
avsak v dnesnej dobe je sex po svadbe len zvyk vytrhnuty z kontextu a preto to kazdy vnima tak, ako to vnima a malokto za tym ide.
A nesedí mi ani jedna možnosť
@rheia @48 prečo je to blbosť?
aj keď toto fórum vlastne rozoberá dve situácie, čo je zvláštne pre mňa.
to je to isté ako sa niekomu oddať pred savdou..tvoje telo je to najposvätnejšie
čo máš aj ked pre teba to asi neplatí hriešnica...... peter