mám take spoluziacky, takzv. radodajky z jednej strany im zavidim ze sa maju dobre a su stastne maju chalana ale z druhej mi pride hlupe ze takto skoro.. neviem.. aky mate nazor vy?
Ja osobne som proti, ale každý nech si robí čo chce. V každom prípade sa zamysli nad dôsledkami svojho konania ak to mieniš skúsiť, totiž, už to nevrátiš späť. Ehm, a myslím, že im nemáš čo závidieť na to máš more času ....
ako keby to nebolo jedno, kto chce tak moze aj v 12 kto nechce alebo nepotrebuje to nemusi aj v 30.... aj ked 12-15r. na to vobec nemaju psychycku vyspelost ale to je ich vec
no ja si myslim, ze prave v tom obdobi clovek potrebuje vediet, ze je oceneny v tom, ako sa fyzicky meni a nic lepsie na to asi neni ako sex. ich vyhra. urcite na to budu spominat hlavne v dobrom a ostatne im tajne zavidia. ja neviem, ale od puberty asi cloveka celkom dost zaujima, ze kedy konecne bude dost stary na rozne veci a cim viac sa mu ich co najskor podari, tym bude spokojnejsi, ze je v poriadku. tak preco vsetci s tym tolko stresuju, ze neni vyspely na to a pod. ja co poznam take baby, nemaju ziadnu traumu.
Ono sa nedá všeobecne povedať kedy je ten správny čas, pretože každé dievča je inak psychicky vyzreté. Každopádne 14 rokov je strašne málo a keď tie dievčatá povyrastú myslím, že toho budú ľutovať.
@sapphirizing ako sa moze citit v neporiadku, ked si zapicha alebo bude mat frajerku/ra neskor?
obrovska, obrovska vacsina mojich znamych vratane mna zacala chodit s dievcatami a mavat sex az v 18+ a vyssie a vobec sme necitili, ze nie sme v poriadku alebo nieco ine
to je len dalsi z tych blbych alibizmov aby sa malo na co vyhovarat
@trdelniiiq nehovor, ze tebe uz v tej dobe nerobilo dobre, ked si vedel, ze sa nejakej pacis. niekto sa na to citi skor, ked to ma skor. asize tak ako ti tvoji znami, co cakali, sa tak citili najlepsie, tito by sa necitili najlepsie, keby mali cakat, lebo nemohli. a ti, co cakali, asi nielenze vydrzali, ale ani by to nezvladli. to vsak neznamena, ze kazdy je nezrely v tom veku. na svete je privela anomalii na to, aby som verila takemu klise... a vobec, komu tym ublizuju taki ludia??? ked nemaju decko...
@sapphirizing bol by som nerad ak by si zachadzala do oblasti "komu tym ublizuju", pretoze to uz zavana tym kretenskym yolo-izmom
v 14 mi nejaka detska naklonnost dievcat urcite nerobila sexualne dobre. bol som rad, ze ma dievcata (a nie len tie) beru za dobreho kamarata a to mi stacilo. mohol som byt akokolvek vyspely. to, ze si oni myslia, ze uz na to vyspeli su, je druha vec a podla mna nepodstatna.
14 rocny clovek nie je v ziadnom pripade dostatocne emocne, mentalne a empiricky vyspely na sex, ako mnohe ine veci (o tom 1% deti, ktore su genialne a namiesto mozgu maju v hlave pocitac nehovorim, pretoze aj tu sa o dostatocnej emocnej stranke da pochybovat). rovnako tak nema dostatocne vyvinute moralne hodnoty (ak si vobec dokaze nejake interiorizovat a vnimat ich ako moralne hodnoty), ako hodnotove spektrum.
@trdelniiiq no dobre, aj to je naklonnost, ked si s niekym priatel, nie? nie je to to iste, ked s druhym pohlavim nemas ziaden blizky vztah... a urcite by si bez toho bol zvedavy, ci si s nimi budes rozumiet a chcel by si uz vtedy nejakym sposobom si byt isty, ze to raz nebude pre teba problem ziskat si ich aj blizsie. ked ty si si na zazitky pockal do veku kedy sa to povazuje za spravny, to znamena, ze ten, kto to zazije skor, je pokazeny? keby som videla, ze tie baby su nejak divne, ale fakt funguju v pohode, tak mi to pride ako zavist alebo zbytocne moralizovanie. proste myslim, ze to je individualne. urcite sa najdu aj take, ktorym to neublizi a myslim (viem), ze niektore si to aj tak vymyslaju, lebo nevedia, kedy je ten spravny vek a nechcu ani sekundu vyzerat, ze v niecom zaostavaju.
@sapphirizing nejde o nejaku domnelu a spolocnostou akceptovanu spravnost ci nespravnost. ide o vyvin cloveka ako taky. v 14 rokoch som nebol vobec zvedavy, kedze je to prinizky vek na vsetko. a opat opakujem 3. odsek z @26
@smajdovamamka niektoré z nich to isto oľutujú, a niektoré možno nie Dnes to už nie je nič zvláštne, kedysi by človek infarkt dostal keby sa také dopočul
@estrella5 priklanam sa k tomu co hovoris podla mna mas uplnu pravdu, sama som sa v takej situacii ocitla ale s priatelom sme doteraz a vobec ale ze vobec nic nelutujem velmi sa lubime a bolo to len z lasky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ako keby to nebolo jedno, kto chce tak moze aj v 12 kto nechce alebo nepotrebuje to nemusi aj v 30.... aj ked 12-15r. na to vobec nemaju psychycku vyspelost ale to je ich vec
1. takzvane ma skratku tzv.
2. videla si ich, ze jebu s chlapcekami? ak nie, nerozsiruj keci..
3. ked budu skakat zo skaly, skocis tiez?
zi svoj zivot s vlastnym rozumom a sama uvaz co je pre teba spravne, dolezite a nevyhnutne..
ale sex v 14-tich to isto nie je...
to jak henta co chcela sukat so svojim chlapcom lebo su gymnazisti a pritom vysvitlo, ze ma len 13 a pouzila cudzi ucet
ale inak o 4 roky budem aj ja frajer ..
pockat..nemaju siedmaci 12-13 rokov? ajaj..cele zle
uzivatelka s nickom smajdovamamka s profilovym vekom 17 rokov , ktora ma 14 a je siedmacka.. ou ou..pomoooooc
tu ide len o to že potom aké následky z toho vznikajú. ináč nevidím problém, robte čo chcete ak chcete.
ja poznám babu čo jebala už v 12 a dala polke mesta -.-
obrovska, obrovska vacsina mojich znamych vratane mna zacala chodit s dievcatami a mavat sex az v 18+ a vyssie a vobec sme necitili, ze nie sme v poriadku alebo nieco ine
to je len dalsi z tych blbych alibizmov aby sa malo na co vyhovarat
v 14 mi nejaka detska naklonnost dievcat urcite nerobila sexualne dobre. bol som rad, ze ma dievcata (a nie len tie) beru za dobreho kamarata a to mi stacilo. mohol som byt akokolvek vyspely. to, ze si oni myslia, ze uz na to vyspeli su, je druha vec a podla mna nepodstatna.
14 rocny clovek nie je v ziadnom pripade dostatocne emocne, mentalne a empiricky vyspely na sex, ako mnohe ine veci (o tom 1% deti, ktore su genialne a namiesto mozgu maju v hlave pocitac nehovorim, pretoze aj tu sa o dostatocnej emocnej stranke da pochybovat). rovnako tak nema dostatocne vyvinute moralne hodnoty (ak si vobec dokaze nejake interiorizovat a vnimat ich ako moralne hodnoty), ako hodnotove spektrum.
2. budú to ľutovať
3. veľa rozumu to asi nemá
4. tento zvrátený svet sa mi hnusí čoraz viac a viac...
5. nemáš im ČO závidieť...
neuznávam sex v mladom veku pokiaľ
1. je to len preto aby to "mali za sebou" ... aby boli "cool", "in", atď
2. nie je to podmienené láskou, dlhodobým vzťahom, ale len s niekým koho ledva poznajú
uznávam, ak
1. sú to rozumné osoby, ktoré vedia do čoho idú - aj čo sa týka oblasti chorôb, ochrany, atď.. - trochu teórie tiež nezaškodí
2. je to z lásky,.. poznajú sa dlho,... jednoducho ak sú to dvaja skutočne zaľúbení ľudia v skutočne úprimnom vzťahu
Sama som o "to" prišla v 15tke a neľutujem ani len náhodou
my penis is confused
@41
rajdy? no čo s snima?