Zdravím. Už rodičov presvedčiam asi 1-2 roky a teraz už sú dosť obmäkčený, lenže ja by som chcel psa Shiba Inu, je to skvelý pes do bytu, málo šteká, čistotný atď. Lenže moja mama sa vyhovára že chce len takých ,,ňuňu,, psov ako napr. Bišón,Maltezák...
hmm čo ja viem, Shiba je dosť svojský pes... nie je to zrovna gaučák a tak... Ale predpokladám že si si o plemene naštudoval všetko potrebné, keď ho tak veľmi chceš.
inak toto presviedčanie rodičov a tak trochu nechápem. proste psa musia v dome chcieť všetci ked tam žijú, a ked nechcú, tak nič nespravíš. jedine počkáš kým bude dospelý a bývať sám a poriadiš si psa. zatiaľ môžeš chodiť venčiť do útulku... tam je kopa psov čo si užijú tvoju pozornosť.
poprípade si nájdi chovateľskú stanicu Shiba Inu a povedz mame nech sa tam zájdete len pozrieť, omrknúť šteniatka a možno sa mame zapáčia a dovolí ti ... a možno nie a tak proste odsek vyššie..
@silviaaa možno niekedy v roku 2013. Ani som nevedel že doge je shiba inu. Hľadal som vyhovujúce plemená do bytu a tento pes ma naozaj zaujal. Čítal som o ňom veľa. Vyhovuje hlavne v tom, že málo šteká, je čistotný, dokáže byť sám doma, keď budem v škole, má menší vzrast, dokáže sa prispôsobiť majitelovi, no proste môj ideálny pes...Samozrejme, psa by som bral ako člena rodiny a nie ako pár týždňovú záležitosť a hračku.
@matiseq najhoršie? čo je najhoršie na chovateľskej stanici, ktorá chová čistokrvné, zdravé, výzorovo a povahovo také jedince aké majú byť a dobre sa o ne starajú? (a prosím nevyťahuj na mňa reči typu, že nie každá CHS to dodržiava, lebo väčšina to dodržiava, len treba nájsť tú správnu) ... a útulok? zachrániť psa a dať mu domov? čo je zlé zas na tom? alebo odkiaľ chceš mať psa? iste, môžeš aj od niekoho kto má psy len tak, bez vyšetrení, bez papierov a tak ďalej... ale keď chalan chce Shiba Inu, tak hádam skutočnú Shibu aj s výzorom aj povahou aj dobrým zdravotným stavom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a ver mi, cim mensie zviera mas v byte, tym je to lepsie. mam skusenosti.
inak toto presviedčanie rodičov a tak trochu nechápem. proste psa musia v dome chcieť všetci ked tam žijú, a ked nechcú, tak nič nespravíš. jedine počkáš kým bude dospelý a bývať sám a poriadiš si psa. zatiaľ môžeš chodiť venčiť do útulku... tam je kopa psov čo si užijú tvoju pozornosť.
poprípade si nájdi chovateľskú stanicu Shiba Inu a povedz mame nech sa tam zájdete len pozrieť, omrknúť šteniatka a možno sa mame zapáčia a dovolí ti ... a možno nie a tak proste odsek vyššie..