Pred nedavnom som zacala pozerat serial "Supersize & Superskin" a nejak som si uvedomila ze ludia trpiaci podvahov mi pripominaju mna a nepripadaju mi az taky chudi. Ked sa zacali zorpravat s odbornikmy prejavilo sa to ze nie je normalne mat podvahu.
Nemam dobry vztah s rodicmy..skusim svoju doktorku..ani ja som si nemyslela ze nemam anorexiu ale potom prislo vitilogi,aniemua,tlak a dalsie veci..a moznoze mi nic nie je..
@patricino ehm..neverim vsetkemu na nete..uz nie som naivna..len mi uz nepride normalne ze mi vidno rebra a chrbticu,bedrove klby..stale som unavena..neviem..
@jsmn stým sa asi nič nedá robiť.. takisto mám podváhu,skúšal som 2 druhy práškov 2 druhy liekov a nepomohlo nič tak som sa na to vysral.. trápi ma to ale viem že stým nič nespravím
@dee99 ako ja mam podvahu cely zivot.. len teraz mi to pride v poslednych mesiacoch ako anorexia..musim sa nutit jest,nemam z jedla ziadne potesenie, niekedy zabudnem jest cely den,casto sa dehydrujem az do krajnej medze..len ked aj jem tak nemozem vsetko :/ o co horsie (neuvedomovala som si to) zacala som chodit do posilovne. a tam skor zhadzujem nez priberam..
ťažko budeš mať mentalnu anorexiu, keď si priznavaš, že 9kil podvaha je veľa akurat tak symptom anorexia, ale nie suševna... inak ak som dobre pochopil a máš anemiu, tak aj z tej sa chudne
@19mato19 ja som zlozity clovek..to ze so mnou nieco je som zistila asi pred tromi dnami..normalne mam podvahu 15 kg a to som neriesila..len teraz som schudla este o nieco viac..anemiu som celkom prekonala..hemoglobin mam skoro v norme..
bež k doktorke nech ti spraví vyšetrenia, najlepšie aj žalúdku ale aj plúc proste komplet Budeš si istejšia. A to že máš o pár kilov menej to neznamená že je to zlé. Ja tiež by som mohol mať viac kilov ale tak proste som taký a cítim sa dobre Som proste chudý. Tieto show nepozeraj ide tam o sledovanosť ! Ako dať zjesť chudému človeku tolko čo zje tlsty človek za deň a naopak to je ako kúra ?
A hlavne milujem ludí ktorí sú na hranici obezity a idú na chudých rozprávať ako sú chudí a aby pribrali. Byť chudý ešte neznamená že máš anorexiu ! Ale hlavne sa daj vyšetriť nech ti doktorka poradí
@chemon tie show pozeram len pre tie choroby ktore tam su ked ja nedostatok jedla..aby som vedela co by som mala jest..
bohuzial nie je to len par kilo dole bolo to pred 4 mesiacmi len par kilo ..teraz je ich uz vela..ked pi priatel povedal ze sa mu stracam pred ocami nebolo to moc povzbujuce..
a nie je to len o tom telesnom.:/ psychicky je to so mnou zaujimave..kamaratky si robia srandu ze radsej nemam ist ku psychologicke lebo ma niekam zatvoria.. ..
@jsmn ved ak poslednu dobu sa nedokažeš poriadne najesť tak jasne že schudneš , ale ono to chudnutie by sa fyziologicky malo ustaľovať..ak nie tak to asi fyziologicke nebude
napada ma napr. parazit , ale z mojho nazoru su nič neber
BTW, ak moc neješ a pritom ešte chodiš do posilky , tak jasne že schudneš
@19mato19 neprislo mi ze by som mala pribrat..to ze som raz do dna jedla mi prislo normalne..ja jem tak ako vzdy len mi zacali viac trcat kosti tak nejak..
ide aj o oslabenie kosti..nic sa mi nezlomilo a tento rok lopatka!! a to mi len na ruku padla lopta..
myslim si že doktorka ti lepšie vystihne diagnozu než nejaka show . Ako nechcem ťa strašiť ale môže ist skutočne o nejaku chorobu a preto je najlepšie čo najskôr vybehnúť za doktorom
Poviem ti to takto. Tiež som mal zdravotne problemy a to dokonca intimne - s penisom doktorovi som sa bál ísť nakoniec som sa odvážil a ked som zbadal mladú sestričku aj s doktorkou a mal som sa pred nimi vyzliecť tak som si myslel že zomriem. Teraz je všetko super a cítim sa paradne
možno to stym nesuvisi nijako ale proste neboj sa a daj sa vyšetriť
Ješ normálne? Ješ vôbec? Veď si prečítaj na internete čo to o mentálnej anorexii a porovnaj seba s tými poznámkami. Rozhodne choď za pediatrom, usudzujem podľa tvojho veku a ona ťa usmerní, ak to nie je len planý poplach. Pretože ak ješ a nemáš nechuť, tak mentálna anorexia to rozhodne nie je.
@jsmn No to je v podstate obvodný lekár, detský lekár. Ak ješ, tak o anorexii reč nemôže byť. Mentálna anorexia, keď necítiš pocit hladu, nechutí ti nič, neješ vôbec, alebo aspoň znižuješ rapídne dávky potravy. Ak si jedák, tak je problém inde.
@jsmn Tak tam vyššie si napísala, že ješ normálne a zrazu ťa už aj napína? Ty si to chceš navodiť, alebo čo? Mám pocit, že si si toto vymyslela a ver mi dievča, nie je to sranda s čím sa hráš.
@uggla napisala som ze podla mna jem normalne..mne to staci raz denne jest.. ..z tohto by som si nikdy nerobila srandu lebo ma to desi..a hlavne to ze by som s tym trpela..inak si neviem vysvetlit co by to vsetko sposobovalo..obratila som sa s tym sem pretoze nemam na koho..a chcem vediet ci mam s tym nieco robit..:/
@uggla skusim..len niekedy mi to pride v pohode..a tiez mi teraz zacinaju rodicia pripominat aby som jedla..sice nie najlepsim sposobom ale aj to sa rata..
keby si mala anorexiu určite nechceš ísť k doktorke, lebo to je to posledné, čo anorektičky chcú a na to, že si až taká maličká máš podla mňa váhu v pohode, tak si zase nenahováraj choroby a neviem akú podváhu neskutočnú
@jsmn tu nejde o chudosť, ale o to, že keby máš anorexiu tak sa určite nejdeš pýtať ku doktorke
@qwedasyxc počuj, mal si niekedy vôbec možno rozprávať sa s nejakou anorektičkou keď si taký múdry? pokial áno, tak asi vieš, že ani jedna si to neprizná, absolútne ich nezaujíma či vôbec jedia a hladujú naschvál, pretože to je hlavným cielom. To, že tuto holka má pravdepodobne útlu postavu a jedáva cukríky a chce riešiť svoju váhu, tak to anorexia asi nebude
Čo sa týka teba, nechcem ti zle ako povedal qwedsayxc, len ťa chcem ukludniť že na 99% žiadnu anorexiu nemáš (ver mi, robila by si všetko pre to aby to teba nič nedostali), ale iný problém. Skôr by si mala behnúť za tou doktorou z dôvodu, že ťa trápi tvoj metabolizmus a to, že keď aj málo ješ, tak máš stiahnutý žalúdok a ako si aj sama povedala, že ti jesť nechutí a je ti z toho zle.. no a toto ti spôsobuje problémy, ktoré si popísala. To, že máš nízku váhu a nemáš čas a náladu jesť ešte neznamená že máš anorexiu a ideš sa vyhladovať na smrť. Prosím ťa, nestresuj, to ti tiež nepridá
@jsmn Ja mám 170cm a 45kg, takže si myslím, že oproti mne si na tom v pohode! Ja zase jem ako blázon a pribrať nič-.. O mne si tiež všetci mysleli, že mám anorexiu... Babka ako mi vravela, že nech jem lebo som chudá. Ale mám jednoducho takú postavu. Tak určite nestresuj, tvoja váha k výške nie je taká zlá. Ale ak ti nechutí jesť, tak skús brať B-complex, to by malo podporiť chuť do jedla, alebo aj pangamin. Ak je to fakt zlé tak utekaj k doktorke Držím palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Psychológ. Ale v prvom rade rodičia. A ja mám 7 kg podváhu ale anorexiu zaručene nemám.
A hlavne milujem ludí ktorí sú na hranici obezity a idú na chudých rozprávať ako sú chudí a aby pribrali. Byť chudý ešte neznamená že máš anorexiu ! Ale hlavne sa daj vyšetriť nech ti doktorka poradí
bohuzial nie je to len par kilo dole bolo to pred 4 mesiacmi len par kilo ..teraz je ich uz vela..ked pi priatel povedal ze sa mu stracam pred ocami nebolo to moc povzbujuce..
a nie je to len o tom telesnom.:/ psychicky je to so mnou zaujimave..kamaratky si robia srandu ze radsej nemam ist ku psychologicke lebo ma niekam zatvoria.. ..
napada ma napr. parazit , ale z mojho nazoru su nič neber
BTW, ak moc neješ a pritom ešte chodiš do posilky , tak jasne že schudneš
ide aj o oslabenie kosti..nic sa mi nezlomilo a tento rok lopatka!! a to mi len na ruku padla lopta..
je to vsetko divne..
Poviem ti to takto. Tiež som mal zdravotne problemy a to dokonca intimne - s penisom doktorovi som sa bál ísť nakoniec som sa odvážil a ked som zbadal mladú sestričku aj s doktorkou a mal som sa pred nimi vyzliecť tak som si myslel že zomriem. Teraz je všetko super a cítim sa paradne
možno to stym nesuvisi nijako ale proste neboj sa a daj sa vyšetriť
popravde niekedy zabudnej jest cely den..v minulosti som sa casto len dehydratovala ale teraz uz ani jedlo nemusim..napina ma pri pohlade ne to..
Vsak ja tomu enchápem...
Akože dievča vie, že má anorexiu, vie, že je to choroba, ale nezačne normálne jesť?
Ja ti poviem...
Ale ne fakt...
Aj ked sa ti nechce, no..
a tiez stale neviem ci si to namyslam alebo nie..
Ked uz nechces tak jedz aj napriek tomu....
Na 160cm je 42kg dosť málo, ale anorexia to ešte nie je, ja mám spolužiačku čo má tiež 160 cm a má 28kg, anorektička...
Ale tá je už fakt asi pred smrťou...
Proste skus najprv 2x denne, a potom aspon 3. denne....
1x je málo...
Ale je to skôr individuálne...
Lebo ked už budeš mať naozaj tých 28 kg (alebo tak niak) tak môžeš byť neplodná alebo podobné problémy...
Choď ku doktorovy kým je ešte čas...
Alebo ak to zvládneš sama tak nemusíš ísť k doktorovy...
Ale jedz aspon vela sladkostí, ja mám spolužiaka čo mal v 13 165 cm a 40 kg....
Bol z toho zúfalý, nie a nie pribrať...
Začal každé ráno jesť sladkosti a vždy o 22:00 večer jedol plnotučné mlieko, a dnes po roku má 62 kg...
Zase nemusíš mať 62 kg, to je na babu dosť, ale aspon tých 50....
skusim doktora..
Pod mojím dohladom by si sa z toho dostala určite
Ale takto choj radšej ku doktorovy..
Lebo 42kg to ešte nie je vážne.
Je to málo, ale určite to nebude viezť k neplodnosti alebo iným chorobám...
Ale keby že pokračuješ tak by si z toho mala problémy..
hej..uz by som na to nemala zabudat..asi si budem davat upozornenia
Rob si zápisy, denný program, aby si nezabudla na nič.
Len choď...
A choroby možno máš, ale určite nie vážne....
Či?
ehm..mno..nepravidelny tlkot srdca,alergia,strata pigmentu,nedostattok hemoglobinu,sucha do zelena pokozka,kolisavy tlak velmi kolisavy,nepravidelne busenie srdca,zabudam jest,bolesti brucha vynechavana menstruacia,zly spanok...
mam este pokracovat...takto si naozaii pripadam ako hypochonder.:/
ale polovicu veci neberiem nejak nenormalne..nejak som sa ich naucila ignorovat (??)..
Radsej chod naozaj...
Hlavne nepočúvaj takých ako obliviate alebo rheia, lebo tí chcu aby si asi bola anorektička alebo jak....
Chcu ti len zle..
@qwedasyxc počuj, mal si niekedy vôbec možno rozprávať sa s nejakou anorektičkou keď si taký múdry? pokial áno, tak asi vieš, že ani jedna si to neprizná, absolútne ich nezaujíma či vôbec jedia a hladujú naschvál, pretože to je hlavným cielom. To, že tuto holka má pravdepodobne útlu postavu a jedáva cukríky a chce riešiť svoju váhu, tak to anorexia asi nebude
Čo sa týka teba, nechcem ti zle ako povedal qwedsayxc, len ťa chcem ukludniť že na 99% žiadnu anorexiu nemáš (ver mi, robila by si všetko pre to aby to teba nič nedostali), ale iný problém. Skôr by si mala behnúť za tou doktorou z dôvodu, že ťa trápi tvoj metabolizmus a to, že keď aj málo ješ, tak máš stiahnutý žalúdok a ako si aj sama povedala, že ti jesť nechutí a je ti z toho zle.. no a toto ti spôsobuje problémy, ktoré si popísala. To, že máš nízku váhu a nemáš čas a náladu jesť ešte neznamená že máš anorexiu a ideš sa vyhladovať na smrť. Prosím ťa, nestresuj, to ti tiež nepridá