Neviem, čo sa to so mnou deje. Vždy sa mi páčili chalani, nikdy žiadna baba. Neskôr ma začala priťahovať jedna staršia žena. Furt si predstavujem aké by to bolo a láka ma byť so ženou. Už je tomu tak pol roka a ja fakt neviem. Je možné, že som lesba ?
Nemala si niekedy problémy napr. so svojou mamkou, alebo babkou? Možno to môže byť dôvod, prečo sa ti tá źena začala páčiť, keďže vravíš, źe bola staršia. Možno túžiš po niečom, čo ti ony nemohli dať...
(to je len jedna možnosť)
ale keď naozaj vidíš, že ťa priťahujú dievčatá, možno budeš bi.. ale to vôbec nerieš podľa mňa. Ono sa to ešte vyformuje časom... skôr si polož otázku, či si vieš predstaviť, že budeš s dievčaťom celé desaťročia, alebo si vieš skôr predstaviť takú bežnú rodinu Keďže vravíš, že sa ti chlapci páčia, lesba nebudeš.
@annyejnji Problémy s mojou mamou som nikdy nemala a babku nemám, takže tým to nebude. A či si viem predstaviť život s dievčaťom ? Odpoveď je áno a o to tu ide. Desí ma predstava, že by som to mala svojim rodičom povedať. Moja mama by to ešte možno pochopila. Ale otec ? Ten mám pocit, že by ma potom, čo by som mu to povedala vyhodil z domu
Tak zatiaľ nevidím dôvod im to hovoriť, ale keď to potrebuješ niekomu povedať, môžeš aspoň mamke, alebo nejakej inej blízkej osobe Je to predsalen tvoje súkromie a tvoj otec to momentálne nepotrebuje vedieť...
a celkovo sa to môže ešte časom zmeniť. Úprimne v 16tich (čo bolo pred dvoma rokmi) som si tiež myslela, že sa mi viac páčia dievčatá a momentálne to tak nie je...
@annyejnji Bojím sa, že keď to poviem najlepšej kamarátke napríklad, tak keď sa pohádame, že to niekomu povie, čo fakt nechcem, aby sa stalo a mame alebo niekomu z rodiny to zatiaľ hovoriť nebudem, kým si nebudem istá. Asi pred rokom som sa začala pozerať aj po dievčatách a otáčala som sa za nimi s tým, že sa mi páčili. Ale pred pol rokom som sa zaľúbila do kamarátky, s ktorou sa stále bavím, ale nechcem, aby o tom vedela, nechcem ju stratiť. A chlapci ? Za tými sa už ani neotáčam. Páčili sa mi, ale nikdy som nevedela vydržať s tým jedným, stále som išla od jedného chlapca k druhému (nie, že by som bola nejaká kurva) ale moja kamarátka sa mi páči už pol roka aj možno dlhšie
môžeš byť Bi, môžeš byť aj lesba, ... nesnaž sa na to silou-mocou hneď prísť. proste si to nechaj uležať... ak to nechceš povedať tej kamarátke, ktorá sa ti páči, tak sa skús zoznámiť s inou babou... a tým nemyslím že musíš experimentovať, aby si si to potvrdila... ale niekedy už len rozhovor s niekým, kto v týchto vodách pláva už dlhšie môže pomôcť, aby si pochopila sama seba.
môže to byť vekom, že si taká zmätená.. daj tomu čas, uvidíš ako sa veci budú vyvíjať, chce to trpezlivosť a nemaj strach.. pokiaľ by si aj bola vyslovene L, okolie si na to zvykne vrátane tvojich rodičov, i keď to bude pravdepodobne nie zrovna najpríjemnejší šok.. ale to vyšumí
z môjho hybridného BI pohľadu môžem len povedať, že sa mi v nepravidelných intervaloch striedajú obdobia, kedy ma jedno z pohlaví priťahuje viac, čo samozrejme záleží aj na konkrétnych osobách, čo sa mi páčia.. ale to by mohlo vysvetľovať, prečo ti teraz chlapci neimponujú rozhodne sa neboj niečo so ženou skúsiť, to potom sama najlepšie uvidíš, či si sa v sebe celý čas mýlila alebo je to oproti mužom omnoho krajšie držím palce!
@corhellka Mám strach hlavne z toho, že aj keby sa to časom potvrdilo, tak by som tým stratila ľudí, ktorých mám rada a na ktorých mi záleží. Bojím sa hlavne toho, keď to potom budem musieť povedať otcovi
actually, mnoho ľudí v živote stratíš aj keby si úplne "normálna", stačí ak pôjdeš na výšku, niekam do zahraničia na dlhšiu dobu, alebo sa len stane v tvojom živote nejaká iná zásadná zmena... tí, ktorým na tebe úprimne záleží, ťa neopustia či už budeš oštítkovaná "hetero" alebo "homo" na ostatných nasrať!
a ocina nerieš zatiaľ vôbec, záleží ako máte blízky vzťah, no pokiaľ si nebudeš úplne istá ako na tom si, nič mu nehovor... a to ešte chvíľu potrvá, kým to ty sama zistíš a s maminou, ak ste si blízke, by som jej to možno naznačila, predsa len ťa dosť dobre pozná na to, aby ti vedela poradiť a zároveň ťa ľúbi najviac na svete, takže to bude jeden z prvých ľudí, ktorí ťa podporia, nech už si čokoľvek za živočícha (a zároveň ti možno raz v budúcnosti pomôže spracovať tatka) asi by som sa skôr zdôverila mamine ako kamarátke, keď to už nevydržíš a budeš sa chcieť s niekým porozprávať...
@corhellka Ja mám pocit ako by väčšina ľudí vnímala homosexualitu ako chorobu. Ak ma majú radi, tak to pochopia. Ak nie, tak mi za to nestoja. S mojou mamou mám dobrý vzťah a na tému homosexualita má názor, že je to v pohode a ničím sa nelíšia od ostatných ľudí. Lenže neviem ako by reagovala keby som jej niečo také povedala ja, asi by sa to zo začiatku snažila zmeniť. Predsa len lesbičky spolu mať deti nemôžu a asi by jej to bolo ľúto keby nemala vnuka alebo vnučku.
@unicorn34 nemyslim si že si musíš nutne vybrať z daného statusqo. Teraz nebudeš kvoli tomu spať lebo si musiš vybrať či si na baby či na chalanov alebo na oboch? ... Nemyslím si že by si to mala takto triediť. Proste normálne ži ďalej a môžu sa ti páčiť aj baby aj chalani a uvidíš s kým skončíš, alebo s kým si budeš dobre rozumieť. Ak trebars tá kamoška by nemala nič proti tak to môže byť super a pohoda. Ak napriklad nejaky pekny chalan sa ti zapáči alebo by ťa chcel tak tiež nemusi byť nič na tom divné proste budeš s kým si budeš rozumieť...netreba to škatulkovať. No a to že ti to zkazí vzťahy tak to ani nie... možno iba kym to bude akože čerstvá novinka. (určite to oznám až keď si akože vyberieš na 100% jednu alebo druhu stranu )
@unicorn34 tak pozri, zato sa tomu hovori sexualna orientacia...to uz musis vediet ty sama ci ta takymto sposobom ta zena pritahuje alebo nie..a pritahuju ta aj chlapy, alebo je to teraz len vynimocna situacia? ak si nevies rady, vyhladaj sexuologa, alebo niekoho kto sa na taketo veci specializuje, lebo pochybujem ze tu na fore ti niekto bude vediet poradit s takouto situaciou...a ano, vacsinou lesby su preto lesby, pretoze ich sexualne pritahuju ine zeny...
a už si sa bozkávala so ženou? ak nie,tak je ten správny čas..to ti otvorí veľké okno do tvojej orientácie,ver mi ak pritom budeš tam dole cítiť chvenie,určite si aj na ženy,ale možno si len Bi,ale k tomu musíš skúsiť aj aj..mať crush na rovnaké pohlavie z teba ešte lesbu určite nespraví
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale môže, aj nemusí
(to je len jedna možnosť)
ale keď naozaj vidíš, že ťa priťahujú dievčatá, možno budeš bi.. ale to vôbec nerieš podľa mňa. Ono sa to ešte vyformuje časom... skôr si polož otázku, či si vieš predstaviť, že budeš s dievčaťom celé desaťročia, alebo si vieš skôr predstaviť takú bežnú rodinu Keďže vravíš, že sa ti chlapci páčia, lesba nebudeš.
a celkovo sa to môže ešte časom zmeniť. Úprimne v 16tich (čo bolo pred dvoma rokmi) som si tiež myslela, že sa mi viac páčia dievčatá a momentálne to tak nie je...
z môjho hybridného BI pohľadu môžem len povedať, že sa mi v nepravidelných intervaloch striedajú obdobia, kedy ma jedno z pohlaví priťahuje viac, čo samozrejme záleží aj na konkrétnych osobách, čo sa mi páčia.. ale to by mohlo vysvetľovať, prečo ti teraz chlapci neimponujú rozhodne sa neboj niečo so ženou skúsiť, to potom sama najlepšie uvidíš, či si sa v sebe celý čas mýlila alebo je to oproti mužom omnoho krajšie držím palce!
a ocina nerieš zatiaľ vôbec, záleží ako máte blízky vzťah, no pokiaľ si nebudeš úplne istá ako na tom si, nič mu nehovor... a to ešte chvíľu potrvá, kým to ty sama zistíš a s maminou, ak ste si blízke, by som jej to možno naznačila, predsa len ťa dosť dobre pozná na to, aby ti vedela poradiť a zároveň ťa ľúbi najviac na svete, takže to bude jeden z prvých ľudí, ktorí ťa podporia, nech už si čokoľvek za živočícha (a zároveň ti možno raz v budúcnosti pomôže spracovať tatka) asi by som sa skôr zdôverila mamine ako kamarátke, keď to už nevydržíš a budeš sa chcieť s niekým porozprávať...
» www.tkkbs.sk/view.php?cisloc...
Pozri si tieto tri veci hore...