ja si čistím večer pleťovým mliekom, umyjem, dám krém a ráno si max umyjem vodou a používam biodermu, ale väčšinou si nedávam už ani makeup, lebo sa mi nechce
Začala som sa starať o pleť asi pred mesiacom a pol. Ráno a večer si vyčistím pleť čistiacim gélom, na to dám Vichy sérum s kys. hyalurónovou a vitamínom C, na to hydratačný krém a balzam na pery. Tak 1-2x za týždeň si robím miesto toho gélu peeling biodermou sébium. Ale chcem si kúpiť najbližšie sérum s retinoidmi (The Ordinary), ktoré by som chcela používať na večer miesto toho prvého a ešte sérum s kofeinom na kruhy pod očami. A ešte si občas dávam čistiacu/hydratačnú masku od Garnier.
Líčim sa len občas, ak áno, tak používam bázu, trochu make-upu, transparentný gel na obočie a transparentný puder. A výnimočne aj korektor, príp. bázu na oči a takú jemnú linku očným tieňom na vonkajšiu polovicu horného viečka. Mihalnice si chodievam dať napustiť ku kozmetičke.
Keď už je tu takáto beauty téma, máte nejaké overené produkty na čierne bodky? Rozmýšľam nad tou kórejskou zlupovacou maskou, ale i'm not sure či to bude fungovať.
chcela som tu napisat moju rannu aj vecernu rutinu a spolu s linkami na produkty ale bol to brutalne dlhy prispevok. kedze som maniak do starostlivosti a pokojne si nadzabem 10veci na ksicht na posedenie (samozrejme tak aby boli efektivne a spolu korenspondovali a robili co chcem,velmi sa o tuto temu zaujimam a minam stovky eur mesacne na kozmetiku a rozmyslam ze by som aj zacala o tom blogovat )
malovat sa nemalujem maximalne iba bb krem,spirala,korektor. a ked sa mi moc chce dam si rozjasnovac a ruz
Začala som používať Havlikovu apoteku.
Pleťovú vodu Kúzelná studnička, používam aj kráľovské raňajky a potom ten sprejíček osviežujúci.
Potom ešte používam The ordinary kyselina hyalurónová a pár krémov od Lancome, Biotherm. Mám dosť problematickú pleť a dosť ťažko proti tomu bojujem.
Čo sa maľovátiek týka tak to nepoužívam. Obočko vytetované, mihalnice každé dva týždne doplnené.
Ráno si dám plťovú vodu. Potom si urobím hnedé tiene, čiernu linku, dokreslím jemne obočko, nanesiem mejkap, púder, líčka a hnedý matný rúž.
Potom sa odlíčim vodou a mydlom, dám si dalšiu pleťovú vodu na čistenie pleti, potom olejček, potom krém na kruhy pod očami, krém na upokojenie ahydratáciu a dvakrát do týždňa aj masku
@michelleee Že? A hlavne je to podľa mňa oveľa lepšie si upraviť pleť starostlivosťou, ako len maskovať makeupom a problém skutočne neodstrániť. Predtým mi to nikdy ani len nenapadlo, kým som nezačala sledovať jej videá.
A na odličovanie používam obyčajné odličovacie obrúsky. Viem, že ona to dosť zatracuje, ale mne sa to zdá také najpohodlnejšie, keď si pleť potom aj tak ešte dočisťujem. A neviem, ale mne príde, že fungujú
@michelleee Ja som veľmi chcela ten Merumaya čistiaci balzám, ale aj s poštovným je to dosť drahé :/ Už som to aj objednávala, stačil jeden klik, ale na poslednú chvíľku som si to rozmyslela. Takže závidím! ...Tak ja mám zatiaľ len ten Vichy Normaderm čistiaci gél, ktorý som kúpila v takej veľkej zľave cez Dni Marianne. Ale ja mám teda dosť mastnú (zmiešanú) pleť a problém s akné, takže mne to zatiaľ celkom vyhovuje.
Ráno si tvár len umyjem vodou a zvyčajne nanesiem buď bambucké maslo miesto krému, alebo konopný olejček (najmä teraz, keď sa ochladilo mám celkom suchu pleť). Nemaľujem sa každý deň, ale ak hej tak si dám len korektor a učešem obočie (niekedy skončím pri tomto), prípadne trošku bronzeru, špirálu a občas jemný tieň či ceruzku, linky (zriedkavo).. Ak si maľujem aj pery tak tie len vyplnim ceruzkou nejakou nude/hnedou zvyčajne. Večer sa odmaľujem buď gelom od Mixy alebo pleťovou vodičkou.. a potom teda tiež na večer buď maslo alebo olej
Snažím sa pleť nezaťažovat, keďže som ju mávala dosť problematickú ale uz sa mi výrazne upravila.. makeup vôbec nepoužívam, jedine ten korektor na vyrážky a raz do mesiaca si dám možno bb
@azizi no ked nakupis nad uz neviem kolko libier tak je postovne zadarmo a este som aj vychytala tu ich narodeninovu akciu ze ked nakupis nad 30libier tak mas sadu ich mini vzoriek zadarmo a plus jeden produkt v full size. takze sa tesim. som zvedava aj na vonu tych produktov kedze vsetci su z nej mimo a uz vyrabaju aj malu vonavku z toho no ja na cistenie pouzivam vsetko mozne EH som skusala kvoli Katke a je to super ale tiez dost drahe. Lubim aj ten jej ospevovany Oskia cistiaci gelik. Ale teraz momentalne dopotrebavam na ranne cistenie Weleda mandlove mliecko a striedam to s tym praskom s vitaminom C od Clinique a na vecer pouzivam olej od Loccitane a som s nim velmi spoko. Lenze ja mam strasne suchu a citlivu plet cize opak tvojej no. Ale akne sa mi tiez obcas pritrafi ale je to uz lepsie niekedy som hrozne mala akne bola som Na roaccutane skoro rok a bolo to hrozne obdobie ale pomohlo lenze potom sa mi to po 2 rokoch vratilo. a to bol dost rana pod pas.
A používaš aj nejaký krém? Ja som mala ako darček k tomu nákupu Vichy Slow Age a celkom sa mi pozdával. A sérum používam toto od Vichy zatiaľ iba » www.vichy.cz/P%C3%A9%C4%8De-...
Ja zatiaľ používam len taký obyčajný zmatňujúci hydratačný krém od Garnier na zmiešanú pleť, ale chcela by som vyskúšať aj nejaký iný. Tento používam už niekoľko rokov.
Ahoj, podľa mňa je najlepšie nechať pleť dýchať.. Zdravá pleť potom vyzerá krásne aj bez make-up-u. Na tejto stránke toho je aj viac čo sa týka starostlivosti o pleť: zdravovek.eu Ale ak ide o nejakú spoločenskú udalosť, svoj make-up prenechám rukám kozmetičky...
Vecer si vycistim tvar cistiacim mliekom, docistim tonizacnou vodou, prestriekam termalnou vodou v spreji a potom nanesiem olej.
Rano si vycistim tvar tonizacnou vodou, nanesiem hydratacny krem a aj ocny krem.
Raz tyzdenne pouzivam peeling, masku na pery, ocne okolie,"nalepku"proti ciernym bodkam a hydratacnu platienkovu masku.
Podkladovu bazu, bb krem alebo make-up, puder, licenku, rozjasnovac, tekuty ruz, ocne tiene, spiralu a spiralu na obocie.
Velmi rada by som nepouzivala mejkap ale nakolko som flakatocervena z akne +nedohojene modrinky z podkoznych, je to nutnost.
Na starostlivost mam micelarku, sebamed produkty na odlicovanie, ruzovu vodu, od la roche nejake kremiky a geliky, nemam pocit, ze by nejak specialne nieco pomahalo.
micelarnu vodu mam BIOPHA, ale nepouzivam ju kazdy den
denne pouzivam iba krem (od alverde- taky riadne mastny) a este skoro kazdy druhy den DYI krem, ktory obsahuje bambucke maslo, kakaove maslo, mandlovy a kokosovy olej a este esencialny olej (momentalne harmancek, lebo je protizapalovy)
raz za cas si robim peeling, tiez domaci (bud kava + olej podla lubovole) alebo cukor + olej
obcas si davam zlupovaciu DM masku ciernu a cistiaci kruzok na pory na nos
co sa make up-u tyka, ten nepouzivam, iba raz za veeeeelmi dlhy cas si dam hypoalergenny mastny BB krem od biodermy, ktory ma aj SPF 30 v sebe
najcastejsie mam bud dokreslovane ceruzkou obocko alebo ked si spomeniem,tak si ho nafarbim,co mi vydrzi par dni
denne si davam ruze,na tom si dost ulietavam
a oci si malujem iba obcas a to linku, tiene iba na spolocenske udalosti.
Moja kamarátka si veľmi pochvaľuje Artistry kozmetiku, je síce trošku drahšia ale kvalita zodpovedá cene a navyše je to kozmetika na prírodnej báze ak by ste niektorá mali záujem, píšte správu
Ráno voda a mydlo z kozieho mlieka, potom krém (Alverde z morských rias), cez bežný deň CC cream (Bourjois)+ korektor a maskara (keď mám čas, tak linka a v poslednom čase aj rúž a aj lícenka v prirodzenom odtieni, nech nie som úplná mŕtvolka). Večer odlíčim odlič. mliekom (nvm čo to je zač), použijem buď čistiači gél alebo taký jemný peeling (Himalaya), potom na dočistenie micelárna voda (Mixa) a na noc hydratačný krém s kys. hyalurónovou. Asi dvakrát do týždňa si dávam nejakú masku (buď Neem od Himalaya, mätová od Lavera alebo Dermacol acneclear podľa toho, v akej fáze sa nachádzam a ešte keď treba, tak používam tie čistiace pásiky na nos na vyčistenie pórov.
ale inak som toho názoru, že aha, bežný chlap svoju pleť nerieši a nemám pocit, že by mali horšie plete ako priemerná žena
takže že väčšina tých vecí možno je len dobrá reklama
tak som to tak nejako prestala riešiť aj ja (až na nejaké úplné minimá) a nikdy nebol môj ksicht v lepšom stave
Ráno vyčistím pleť, keď je zapotreby dám make up, linku, špirálu, rúž (málokedy) , občas bronzer, ale väčšinou som lenivá, tak sa ani nemaľujem alebo len špirálu si dám, obočie si vôbec nemaľujem a večer odmaľujem a vyčistím
Ale nech som presna, tak ked idem medzi ludi si dam makeup + spiralu a ked pridem domov tak sa odlicim miceralnou vodou... a obcas ked si spomeniem (tak raz za tyzden) si dam krem na tvar od Eucerinu
- používam vodičky Amica, krémujem sa
- trochu make upu pod oči, lebo mám kruhy jak šľak a väčšinou len špirála, niekedy aj linka.. a balzám, občas rúž
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Momentálne používam krém od značky Ziaja, na suchu a citlivú plet
Nemám/ nikdy som nemala problematickú pleť , max pri PMS jedna vyrážka
Líčim sa len občas, ak áno, tak používam bázu, trochu make-upu, transparentný gel na obočie a transparentný puder. A výnimočne aj korektor, príp. bázu na oči a takú jemnú linku očným tieňom na vonkajšiu polovicu horného viečka. Mihalnice si chodievam dať napustiť ku kozmetičke.
- niekedy tieň, linku a špirálu
niekedy mi príde že by som sa mohla o tvár viac starať, ale nechce sa mi a nemám potrebu a to isté aj s maľovaním
malovat sa nemalujem maximalne iba bb krem,spirala,korektor. a ked sa mi moc chce dam si rozjasnovac a ruz
Pleťovú vodu Kúzelná studnička, používam aj kráľovské raňajky a potom ten sprejíček osviežujúci.
Potom ešte používam The ordinary kyselina hyalurónová a pár krémov od Lancome, Biotherm. Mám dosť problematickú pleť a dosť ťažko proti tomu bojujem.
Čo sa maľovátiek týka tak to nepoužívam. Obočko vytetované, mihalnice každé dva týždne doplnené.
Potom sa odlíčim vodou a mydlom, dám si dalšiu pleťovú vodu na čistenie pleti, potom olejček, potom krém na kruhy pod očami, krém na upokojenie ahydratáciu a dvakrát do týždňa aj masku
Snažím sa pleť nezaťažovat, keďže som ju mávala dosť problematickú ale uz sa mi výrazne upravila.. makeup vôbec nepoužívam, jedine ten korektor na vyrážky a raz do mesiaca si dám možno bb
Ale to by som asi musela vylúpiť banku, alebo ja neviem
A používaš aj nejaký krém? Ja som mala ako darček k tomu nákupu Vichy Slow Age a celkom sa mi pozdával. A sérum používam toto od Vichy zatiaľ iba » www.vichy.cz/P%C3%A9%C4%8De-...
Keď sa maľujem, tak závisí od nálady, ale veľmi rada používam vatu, tekutý latex, umelú krv a občas nejakú tú kávu či glycerín
Rano si vycistim tvar tonizacnou vodou, nanesiem hydratacny krem a aj ocny krem.
Raz tyzdenne pouzivam peeling, masku na pery, ocne okolie,"nalepku"proti ciernym bodkam a hydratacnu platienkovu masku.
Podkladovu bazu, bb krem alebo make-up, puder, licenku, rozjasnovac, tekuty ruz, ocne tiene, spiralu a spiralu na obocie.
Na starostlivost mam micelarku, sebamed produkty na odlicovanie, ruzovu vodu, od la roche nejake kremiky a geliky, nemam pocit, ze by nejak specialne nieco pomahalo.
denne pouzivam iba krem (od alverde- taky riadne mastny) a este skoro kazdy druhy den DYI krem, ktory obsahuje bambucke maslo, kakaove maslo, mandlovy a kokosovy olej a este esencialny olej (momentalne harmancek, lebo je protizapalovy)
raz za cas si robim peeling, tiez domaci (bud kava + olej podla lubovole) alebo cukor + olej
obcas si davam zlupovaciu DM masku ciernu a cistiaci kruzok na pory na nos
co sa make up-u tyka, ten nepouzivam, iba raz za veeeeelmi dlhy cas si dam hypoalergenny mastny BB krem od biodermy, ktory ma aj SPF 30 v sebe
najcastejsie mam bud dokreslovane ceruzkou obocko alebo ked si spomeniem,tak si ho nafarbim,co mi vydrzi par dni
denne si davam ruze,na tom si dost ulietavam
a oci si malujem iba obcas a to linku, tiene iba na spolocenske udalosti.
takže že väčšina tých vecí možno je len dobrá reklama
tak som to tak nejako prestala riešiť aj ja (až na nejaké úplné minimá) a nikdy nebol môj ksicht v lepšom stave
Ale nech som presna, tak ked idem medzi ludi si dam makeup + spiralu a ked pridem domov tak sa odlicim miceralnou vodou... a obcas ked si spomeniem (tak raz za tyzden) si dam krem na tvar od Eucerinu
- trochu make upu pod oči, lebo mám kruhy jak šľak a väčšinou len špirála, niekedy aj linka.. a balzám, občas rúž